Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Dzelde: "Ceru, ka Gulbis spēlēs pret Bulgāriju"

Dzelde: "Ceru, ka Gulbis spēlēs pret Bulgāriju"
Latvijas izlases kapteinis Ģirts Dzelde
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas tenisa izlase Deivisa kausa Eiropas Āfrikas zonas 2.grupas pirmajā kārtā ar 5:0 pieveica Moldovas izlasi. Mūsu komandas kapteinis Ģirts Dzelde sarunā ar eSports.lv atzina, ka nebija gaidījis tik vieglu uzvaru.

- Cerēji, ka būs tik pārliecinoša uzvara?
- Nedomāju, ka izdosies uzvarēt visos mačos, bet gaidīju pozitīvu iznākumu. Uz šī seguma, jo mūsējiem, atskaitot Adrianu Žgunu, ir pārsvars servēs (salīdzinājumā ar moldāviem). No moldāviem viens, kurš labi spēlē uz šī seguma, neatbrauca, tāpēc bija iekšējs miers. Bet, atceroties Maķedoniju, atslābināties nedrīkstējām.

- Kā vērtē puišu sniegumu – kāds varbūt nospēlēja labāk par savām spējām vai labāk nekā gaidīts?
- Man patika kā piektdien nospēlēja Andis Juška. Viņš bija psiholoģiski mierīgs, parasti viņš raustās un psiho. Dubultspēlē gan Andis bija nedaudz nemierīgāks.

- Šoreiz mums nevarēja palīdzēt Ernests Gulbis. Vai nākamajā kārtā pret bulgāriem varam viņu gaidīt palīgā izlasei?
- Es ceru, ka viņš būs. Arī federācija sola, ka Ernests otrajā kārtā būs izlasē. Ceru, ka viņš saplānos savus turnīrus tā, lai varētu atrast laiku arī izlasei. Viņš varēja būt arī šeit, Lielupē, bet nevēlējās braukt no ASV.

- Par nākamo pretinieci Bulgāriju kaut kas ir zināms?
- Pagaidām tikai tik daudz, ka zināmi spēļu datumi un tas, ka mači notiks Bulgārijā. Droši vien uz māla seguma laukumiem. Parasti viņi dod priekšroku tieši māla segumam. Bulgāri ir labi zināmi, jo ar viņiem jau spēlējām pirms diviem gadiem. Vienīgi neko daudz nezinu par viņu jauno talantu Grigoru Dimitrovu. Ja Ernests būs, vajadzētu uzvarēt, ja vien Dimitrovs pēkšņi nekļūst līdz vasarai par lielu zvaigzni.

- Cik nopietns sanāks gatavošanās posms Bulgārijas mačiem?
- Domāju, ka sanāksim kopā tikai kādu nedēļu pirms spēlēm, jo uz neko vairāk tāpat nevar cerēt, jo puiši visu laiku piedalās turnīros. Tas tā vienmēr ir bijis. Deivisa kausa dēļ nav jēgas mainīt viņu grafikus, lai pielāgotos izlases vajadzībām.

- Ja izdosies dabūt uz izlasi Gulbi, kurš būs liekais? Pēc kāda principa tiks veikta atlase?
- Visam pamatā būs ATP rangs, jo es viņam ļoti uzticos. Bet var gadīties tā, ka varbūt kādam, kurš būs augstāk rangā, nebūs piemērots bulgāru izvēlētais segums, tāpēc nāksies dot priekšroku kādam citam. Arī iespējamie savainojumi var ieviest korekcijas sastāvā. Tagad jau mums ir no kā izvēlēties, jo arī Adrians Žguns ir atgriezies rangā.


, 2009-03-08 21:31, pirms 15 gadiem
18 gadīgais Dimitrovs jau tagad spēlē kā vismaz 20-nieka spēlētājs un tiek saukts par jauno Federeru....
, 2009-03-08 21:40, pirms 15 gadiem
"Viņš varēja būt arī šeit, Lielupē, bet nevēlējās braukt no ASV."??????????Pirms mačiem rakstīja ko citu.
, 2009-03-08 22:47, pirms 15 gadiem
zidans rakstīja: "Viņš varēja būt arī šeit, Lielupē, bet nevēlējās braukt no ASV."??????????Pirms mačiem rakstīja ko citu.
'tad viņš nebūtu paspējis sagatavoties Indianapolisas ATP 1000 , aklimatizēties utml
, 2009-03-08 23:39, pirms 15 gadiem
nesen sanaaca redzeet jauno Dimitrovu! speelees pret Nadalu un Simonu vinsh tieshaam izskatiijaas labi, buuus gruuti!
, 2009-03-10 04:20, pirms 15 gadiem
"- Par nākamo pretinieci Bulgāriju kaut kas ir zināms?"

Ir zināms, kā Bulgārija un Maķedonija ir viena otrai tikpat tuvas , kā zobi un lūpas.
Pat valodas ir gandrīz vienādas.
Marija Sakari. Foto: Geoff Burke / USA Today, reuters.com

Sakari kārtējo reizi apstājas "Grand Slam" pirmajā kārtā

Francijas galvaspilsētā Parīzē turpinās "French Open" jeb "Roland Garros" māla turnīrs. Pirmdien pirmajā kārtā zaudēja arī grieķiete Marija Sakari.
Rafaels Nadals. Foto: AFP/Scanpix
9

Četrpadsmitkārtējais čempions Nadals kapitulē Zverevam un izstājas jau 1. kārtā

Savainojumu mocītajam māla karalim Rafaelam Nadalam pirmoreiz karjerā liktenīga "French Open" izrādījusies jau pirmā kārta, trijos setos ar 3:6, 6:7(5), 3:6 atzīstot ar ceturto numuru izliktā Aleksandra Zvereva pārākumu.
Klāra Tausone. Foto: Jimmie48 / WTA

Tausone kļūst par Ostapenko pretinieci "French Open" otrajā kārtā

Francijas galvaspilsētā Parīzē turpinās "French Open" jeb "Roland Garros" māla turnīrs. Pirmajā kārtā dāniete Klāra Tausone šovakar uzveica vācieti Tatjanu Mariju un tādējādi kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci.