Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Tsongam karjeras trešais ATP tituls

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Tsongam karjeras trešais ATP tituls
Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto: AP

Ar galvenā favorīta, francūža Žo-Vilfrīds Tsongas uzvaru šodien noslēdzies Johannesburgā notiekošais "SA Open" ATP tenisa turnīrs. Finālā viņš pārspēja savu tautieti Žeremī Šardī ar 6:4, 7:6(5).

Pēc 13 gadu pārtraukuma Dienvidāfrikas Republikā atkal norisinājās ATP tenisa turnīrs - Johannesburgas "SA Open". Dalībnieku sastāvs ATP Tour 250 turnīram gan varbūt nebija tas pats spožākais, tomēr vairākas augstākā mēroga zvaigznes organizatoriem bija izdevies piesaistīt. Lielu pārsteiguma visa turnīra laikā gan nebija, bet vakar, uzvarot savās pusfinālspēlēs, finālu sasniedza divi Francijas tenisisti Žo-Vilfrīds Tsonga un Žeremī Šardī. Tsonga šajā turnīrā bija izliktas ar pirmo, bet Šardī ar piekto numuru - tātad abi bija vieni no favorītiem.

Lai gan līdz šim abi sportisti savā starpā nebija spēlējuši, tomēr noteikt šīs spēles favorītu nebija grūti. Tsonga ieņem ne vien augstāku vietu ATP rangā (14. pret 61.), bet viņam ir arī krietni lielāka pieredze ATP turnīros (uzvaras Bangkokā un Parīzē), kamēr Šardī līdz šim nekad nebija aizkļuvis tālāk par kāda ATP turnīra ceturtdaļfinālu. Bukmeikeru vērtējumā Tsongam bija jāgūst pārliecinoša uzvara divos setos (līdz finālam viņš nebija zaudējis ne seta).

Mača sākumā Šardī gan parādīja, ka nebūs peramais zēns un finālā nav iekļuvis nejauši. Pirmajos geimos tieši viņam bija lielākas iespējas uzvarēt pie pretinieka serves, tomēr Tsonga aizstāvējās veiksmīgi. Seta otrajā pusē Tsonga gan apliecināja savu pieredzi, desmitajā geimā nobreikojot sāncensi, kas uzreiz deva arī uzvarētu setu – 6:4. Visai līdzīgi aizritēja arī otrais sets. Abiem sportistiem bija gana daudz iespēju uzvarēt pie pretinieka serves, tomēr nevienam tas neizdevās un bija jāspēlē taibreiks. Punkts punktā aizritēja cīņa arī tajā, bet izskaņā veiksmīgāks atkal bija Tsonga – 7:5.

Līdz ar to Tsonga izcīnīja karjeras trešo ATP titulu, nopelnot arī 250 reitinga punktu un 79 000 ASV dolāru prēmiju. Krietni savu ranga pozīciju uzlabos arī Šardī, kuram pienākas 150 reitinga punktu un 41 500 ASV dolāru prēmiju.

Dubultspēļu turnīrā par uzvarētājiem kļuva amerikānis Džeimss Ceretani un beļģis Diks Normans. Finālā viņi ļoti saspringtā spēlē ar 6:7(7), 6:2, 14:12 pārspēja mājinieki Riku De Voestu un Ešliju Fišeru no Austrālijas.

SA Open

Vienspēļu fināls.
Žo-Vilfrīds Tsonga (1) – Žeremī Šardī (5) 6:4, 7:6(5)

Dubultspēļu fināls.
Džeimss Ceretani / Diks Normans – Riks De Voests / Ešlijs Fišers (4) 6:7(7), 6:2, 14:12

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  -1 [+] [-]

, 2009-02-08 17:41, pirms 15 gadiem
Malacis...Šķiet ir sasniedzis labu formu !

     [+] [-]

, 2009-02-08 17:41, pirms 15 gadiem
Forshi pagaajushaa gada uzlecoshaas zvaigznes nenoplauk!

     [+] [-]

, 2009-02-08 17:42, pirms 15 gadiem
ATP turnīros ar šādu dalībnieku sastāvu beidzot jāsāk uzvarēt (vismaz 1/2 fināls) arī Gulbim!

  -1 [+] [-]

, 2009-02-08 19:02, pirms 15 gadiem
un kas Gulbim liedz buut vinja vietaa? nemaz tik izcils tas Tsonga nav.

     [+] [-]

, 2009-02-08 23:03, pirms 15 gadiem
Tinkijs Vinkijs rakstīja: Malacis...Šķiet ir sasniedzis labu formu !
Viņš labu formu bija sasniedzis jau Austrālijā. Te dalibnieku saraksts bija tik šķidrs, ka tituls, ranga punkti un piķis ienācās pastaigas tempā. Es jau pirms turnīra sākuma mierīgu sirdi paņēmu viņa uzvaru bet365. Daudz jau neliku, biju pat aizmirsis, šodien tik konta papildinājums atgādināja