Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Marejs pieveic Džokoviču un iegūst Maiami titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs pieveic Džokoviču un iegūst Maiami titulu
Endijs Marejs
Foto: AfP

ATP Maiami ''Masters Series'' turnīrs noslēdzies ar skota Endija Mareja uzvaru. Finālā viņš divos setos ar 6:2, 7:5 pārspēja 2007. gada čempionu serbu Novaku Džokoviču, iegūstot karjeras 11.ATP vienspēļu titulu.

Līdz šim abi bija tikušies sešas reizes. 4:2 pārsvars bija Džokovičam, bet pēdējās divās sasvstarpējās cīņās uzvarēja Marejs.

Marejs pārliecinošs pirmajā setā

Maču ar servi sāka Džokovičs un jau pašos pirmajos geimos nospēlēja ļoti nervozi, kā rezultātā pieļāva vairākas kļūdas un Marejam jau pašā pirmajā geimā izdevās lauzt serba servi. 3.geimā Džokovičs turpināja 1.geimā demonstrēto, un Marejs ieguva vēl vienu breikbumbu. Tās izspēlē Džokovičs raidīja bumbiņu tīklā, pēc tam Marejs otro reizi pēc kārtas uzvarēja visās izspēlēs pie savas serves un ieguva pārliecinošu 4:0 pārsvaru. Pēc tam katrs pa pāris reizēm noturēja savu servi, un pirmo setu viegli ar 6:2 bija uzvarējis Marejs.

Marejs atspēlējas no 2:5 un uzvar

Otrā seta pirmajā geimā Džokovičs vēlreiz zaudēja pie savas serves, un šķita, ka Marejs izcīnīs vieglu uzvaru, taču tā nenotika. Skots nākamajā geimā pirmo reizi šajā spēlē pie savas serves nospēlēja pavirši un Džokovičam izdevās iegūt pirmo breiku. Pāris geimus vēlāk serbam vēlreiz izdevās uzvarēt geimā pie pretinieka serves. Piektajā geimā Marejam radās iespēja lauzt Džokoviča servi, taču serbs to nepieļāva, 4:1 Džokoviča labā. Sestajā geimā divas breikbumbas neizmantoja Marejs. Džokovičs atradās vadībā ar 5:3, un viņam bija iespēja ar savu servi nodrošināt uzvaru 2.setā. Serbs neizmantoja divas setbumbas (otro ar dubultkļūdu), bet pēc tam breikbumbu ieguva Marejs. Tās izspēlē Džokovičs tikai pavisam nedaudz aizsita garām, pēc tam Marejs nosargāja savu servi, un setā iestājās līdzsvars – 5:5. Pēc tam servēja Džokovičs. Pirmajās divās izspēlēs serbs kļūdījās pie tīkla, pēc tam Marejam palīdzēja tīkls, Džokovičs aizsita garām... Nākamajā geimā turnīra 4.rakete pie savas serves nospēlēja pārliecinoši, mačā izcīnot uzvaru ar 6:2, 7:5.

Marejam šis ir trešais ''Masters Series'' tituls un kopumā 11. ATP vienspēļu tituls karjerā. Trīs no šiem tituliem izcīnīti šogad - bez šodienas uzvaras Maiami skots šogad nepārspēts bijis arī Dohā un Roterdamā. Skots kļuvis par pirmo tenisistu, kurš šogad uzvarējis trīs turnīros.

Par uzvaru turnīrā Marejs iegūs 1000 ranga punktus un 605 500 ASV dolāru prēmiju, bet Džokovičs tiks pie 600 punktiem un 295 500 dolāriem no 4,5 miljonu dolāru lielā balvu fonda.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja baltkrievs Maksims Mirnijs kopā ar izraēlieti Endiju Ramu, kuri trīs setos ar 6:7(4), 6:2, 10:7 pieveica Austrālijas duetu Ešliju Fišeru un Stīvenu Hasu.

Sony Ericsson Open

Fināls
(4) Endijs Marejs – (3) Novaks Džokovičs 6:2, 7:5

  +2 [+] [-]

, 2009-04-05 22:03, pirms 15 gadiem
Džokovičs nebija pelnījis.
Ar tādu sniegumu 3.rakete nevar būt apmierināts un patiesībā var priecāties, ka tika finālā (un pie US 300 00
Slēpts komentārs: vilks

  +3 [+] [-]

, 2009-04-05 22:09, pirms 15 gadiem
vilks rakstīja: Tādu dau.... ka Novaks, vel japamekle. Ja nevar apspelet tadu bumbotāju kā Marejs tad nav ko uz korta darīt. Kā var dot visu laiku Marejam uz roku un skriet pie tiklā, galigi smadzenes kaut kur pazaudejis. Man vienkarši nesaprotami kā tas bumbotājs tiek lidz fināliem, pa speli kadi 5-6 sitieni, parejie griestie un parmešana pari tiklam
Visi jau nevar piedzimt vēršu cīņu tribīnēs, kādam teniss jāspēlē bumbojot un ar smadzenēm

  +2 [+] [-]

, 2009-04-05 22:09, pirms 15 gadiem
Marejs ir izcils speletajs. Atgadina McEnroju druscin. Noteikti vinnes ari kadus GS turnirus - pilnigi iespejams ka jau sogad.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-05 22:14, pirms 15 gadiem
suns rakstīja: Marejs ir izcils speletajs. Atgadina McEnroju druscin. Noteikti vinnes ari kadus GS turnirus - pilnigi iespejams ka jau sogad.
Pastasti ar ko viņš ir izcils, speleja šodien viduveji, ja neskaita apvešanu pie tikla, bet tur jau vairak Novaka nopelns. Un ja Mareijs varetu paņemt kadu GL tad tas var but tikai US. citur viņam nespid. RG viņš labi ja tiks lidz 1/4 nu Wimbeldona lidz 1/2 ka iekritis ar izlozi, ta kā paliek tikai US, bet kā zināms daži labi teikuši ka šis bus viņa nozimigakais turnirs šogad

  +1 [+] [-]

, 2009-04-05 22:15, pirms 15 gadiem
Briizhiem jau ir jokaina sajuuta, ka jaaskataas "sievieshu teniss" viirieshu finaalaa, bet ir gana skataami..

  +2 [+] [-]

, 2009-04-05 22:19, pirms 15 gadiem
Nu cik nopelnijaat? Veel vairaak shaadus finaalus ar taadiem koeficentiem

  -1 [+] [-]

, 2009-04-05 22:19, pirms 15 gadiem
Nu ja ka USO, kur tad citur? Nakamgad AO ari bus labas izredzes. Nu katraa zinaa par Novaku vins tiks talak visur atskaitot RG lai gan tas ari atkarigs no izlozes.

Kas attiecas uz izcilumu, tad es runaju par vina talanta limeni. Sodien speleja tik labi kaa vajadzeja lai uzvaretu divos setos.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-05 22:34, pirms 15 gadiem
Marejs māk to darīt, lai kā, bet māk. Serbam šodien bij mellā diena.

     [+] [-]

, 2009-04-05 22:36, pirms 15 gadiem
Novaks jau vispar otro sezonu, kaut ko marinē. Ja neskaita pagajušās sezonas AO un gada nosleguma turniru, šogad sspele vel sliktāk.

     [+] [-]

, 2009-04-05 23:48, pirms 15 gadiem
Njā, biju par Džoko, bet šis turnīrs bija baigi labs ar daudz interesantām spēlēm.

     [+] [-]

, 2009-04-06 10:54, pirms 15 gadiem
kā pirms turnīra teicu,viegli bija paredzēt,ka marejs paņems kausu,jo džeks,iespējams,ir labākais spēles izpratnes,stratēģijas ziņā visā atp,tas ir fakts......vienīgais,ka kļūdījos par nadala "masēšanu"(brīnums ka nezaudēja gilam),,,,,,,,,,,jāuzlabo tikai pirmā un it īpaši 2 serve un 1.rangā būs rokā,tas arī būs fakts.....
te kāds minēja par parādīto sniegumu,tad pēc jūsu teiktā tur puse bija gandrīz pālī--------marejs pēdējās trīs kārtās uzvarētajos setos atdeva tikai 3 geimus......
ja līdz mauriņa turnīram uzlabos savu servi,tad fināls uz mauriņa un usopen garantēts....
bet feini,ka fedjam nespīd pārspēt pistol samprass rekordu...

     [+] [-]

, 2009-04-06 12:56, pirms 15 gadiem
labais333 rakstīja: kā pirms turnīra teicu,viegli bija paredzēt,ka marejs paņems kausu,jo džeks,iespējams,ir labākais spēles izpratnes,stratēģijas ziņā visā atp,tas ir fakts......vienīgais,ka kļūdījos par nadala "masēšanu"(brīnums ka nezaudēja gilam),,,,,,,,,,,jāuzlabo tikai pirmā un it īpaši 2 serve un 1.rangā būs rokā,tas arī būs fakts.....
te kāds minēja par parādīto sniegumu,tad pēc jūsu teiktā tur puse bija gandrīz pālī--------marejs pēdējās trīs kārtās uzvarētajos setos atdeva tikai 3 geimus......
ja līdz mauriņa turnīram uzlabos savu servi,tad fināls uz mauriņa un usopen garantēts....
bet feini,ka fedjam nespīd pārspēt pistol samprass rekordu...
LOL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja