Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Rafaels Nadals – arī Romas ATP "Masters Series" čempions

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Rafaels Nadals – arī Romas ATP "Masters Series" čempions
Rafaels Nadals
Foto: AFP

Ar kārtējo Spānijas tenisista Rafaela Nadala uzvaru noslēdzies Romas ATP "Masters Series" tenisa turnīrs. Finālā viņš ar 7:6(2), 6:2 pieveica pērnā gada Romas turnīra čempionu serbu Novaku Džokoviču. Tas Džokovičam drīzumā liegs saglabāt ranga trešo vietu.

Labākie uz māla šogad

Romas ATP "Masters Series" tenisa turnīra finālā bija iekļuvuši tie paši tenisisti, kuri pirms divām nedēļām devās kaujā par Montekarlo turnīra titulu – Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs. Ja par Nadala tikšanu finālā kādā no māla seguma turnīriem neviens nebrīnās (brīnītos drīzāk, ja viņa tur nebūtu), tad Džokovičs, šķiet, pieteicis savas pozīcijas uz otrā numura pozīciju uz māla seguma. Turnīra gaitā serbs bija pārliecinošs un tikai vakar pusfinālā viņš zaudēja vienu setu (Rodžeram Federeram), kamēr Nadals jau ierasti līdz finālam tika nezaudējot ne seta. Līdz šīs dienas spēlei Nadala nezaudēto spēļu sērija uz māla segumiem bija sasniegusi jau 29 mačus pēc kārtas – pēdējais zaudējums viņam bija pirms gada tieši Romā (Huanam Karlosam Ferrero), kas vēlāk Džokovičam krietni atviegloja iespēju kļūt par Romas čempionu. Šogad serba izredzes aizstāvēt titulu bija nelielas, fināla pārliecinošs favorīts bukmeikeru skatījumā bija Nadals.

Nedaudz labāks Nadals

Kā jau lielu daļu spēļu, arī šo Rafaels Nadals iesāka ar breiku, taču šoreiz galvenokārt pateicoties Džokoviča kļūdām. Pie savas serves spānis bija pārliecinošs un ieguva divu geimu pārsvaru. Seta turpinājumā serves uzņēmējam daudz iespēju uzvarēt nebija, tāpēc rezultāts auga līdzīgi, bet Nadala labā. Nākamā breika iespēja seta devītajā geimā atkal bija Nadalam, kas šoreiz bija arī setbumba, tomēr Džokovičs to atspēlēja un nākamajā geimā pats izcīnīja breiku - pirmo breikbumbu Nadals atspēlēja ar lielisku servi, bet pēc tam divas reizes kļūdījās, ļaujot uzgavilēt Serbijas tenisista faniem – 5:5. Džokoviča fanu līksmība gan nebija pārāk ilga, jo jau nākamajā geimā viņš pieļāva dažas kļūdas, pieņēma nepareizos lēmumus sitienu izpildē un atdeva vadību Nadalam. Pēc pēdējās kļūdas Džokovičs trieca raketi pret zemi, saņemot brīdinājumu no spēles tiesneša. Pabeigt spēli nākamajā geimā Nadals gan nespēja – raketes sasišana serbu bija motivējusi. Viņš atspēlēja otro setbumbu un noveda spēli līdz taibreikam. Tajā gan krietni pārliecinošāk nospēlēja māla karalis, uzvarot ar 7:2.

Otrais sets bija kā pirmā turpinājums. Abi tenisisti cīnījās ļoti līdzvērtīgi, brīžam parādot apbrīnojamu tenisu. Tomēr neizpalika arī kļūdas un dārgāk tās maksāja serbam. Seta sestajā geimā Džokovičs no drošas 40:15 pozīcijas pie savas serves pamanījās zaudēt geimu un salūza. Septītajā un astotajā geimā serbam kļūdu jau bija vairāk nekā labu darbību, kas noveda pie spāņa triumfa setā ar 6:2 un arī visā mačā.

Nadalam jauni rekordi, Džokovičam kritums rangā

Līdz ar uzvaru Romā Rafaels Nadals apsteidza Rodžeru Federeru ATP "Masters Series" titulu ziņā – spānim to tagad ir 15, vairāk ir tikai Andrē Agassi (17). Tāpat apbrīnojama ir māla karaļa bilance uz māla segumiem. Šis viņam bija jau 25. tituls šāda seguma kortos. Kopumā sākot no 2005. gada Nadals ir uzvarējis 147 no 151 (!!!) spēlēs uz māla seguma, bet tagad to izdarījis jau 30 spēlēs pēc kārtas.

Tikmēr Džokovičam zaudējums fināla iznāca sāpīgāks nekā varētu domāt. Tā kā pērn viņš kļuva par čempionu, tad šogad bija jāaizstāv pērn iegūtie punkti. To izdarīt neizdevās, un 11. maijā, kad dzēsīsies pērnā gada punkti, Nole būs spiests atdot savu ranga trešo vietu britam Endijam Marejam.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-05-03 19:38, pirms 15 gadiem
Sākas Nadāla ēra uz VISIEM segumiem, ja agrāk bija labs tikai uz māla, tagad uz visiem!

  +1 [+] [-]

, 2009-05-03 19:39, pirms 15 gadiem
malacis..

  +2 [+] [-]

, 2009-05-03 19:43, pirms 15 gadiem
zajeba-l tas nadāls, ... bet nu čalim krampis.

     [+] [-]

, 2009-05-03 19:48, pirms 15 gadiem
Janka,kaa tur ir,tenisa veesturee ir kaads paneemis vienaa sezonaa visus Grand Slam?

  -2 [+] [-]

, 2009-05-03 19:53, pirms 15 gadiem
Nevaru saprast kas notiek ar Federeru.. Neticu, ka viņš palicis krietni vājāks.. Bet varbūt viņš tikai iemidzina visus lai izšautu Rollan Garros??? vienīgais grand slam kas vēl lidz šim nav uzvarēts.. Lai viņam izdodas!! Protams Raffa ir izcils gan uz māla gan tagad arī uz visiem segumiem.. Ceru ka Francijā un pēc tam Vimbldonā mūs sagaida abu milžu fināls!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-05-03 19:54, pirms 15 gadiem
Daugava86 rakstīja: Janka,kaa tur ir,tenisa veesturee ir kaads paneemis vienaa sezonaa visus Grand Slam?
* Don Budge (1938)
* Rod Laver (1962 • 1969)

Bet nu tad bija pavisam cita izspeeles kaartiiba..
Pagaidaam gan nedomaaju, ka tas vareetu izdoties arii Nadalam..

     [+] [-]

, 2009-05-03 20:00, pirms 15 gadiem
Taads siikums vien ir,jaaiastaav Roland Garros,Vimbildonu un beidzot jaauzvar USA Open manupraat ir reaali,sogad Rafa ir vienkaarsi fenomenaals,ja nemociis vinju celjgali,domaaju visas iespeejas!

  +1 [+] [-]

, 2009-05-03 20:35, pirms 15 gadiem
Džoko bija tiiiik daudz labu momentu. Taibreiks pirmajā setā bija jāņem, vispār skaisti spēlēja, bet tās nepiespiestās kļūdas visas lielisko izspēļu galotnes sabojāja. ehh.

  -1 [+] [-]

, 2009-05-04 01:30, pirms 15 gadiem
Nevar uzvareet Nadalu taads speeleetaajs kursh speelee viena stila tenisu kaa vinjsh un pieljauj vairaak kljuudaas par vinju!

     [+] [-]

, 2009-05-04 12:17, pirms 15 gadiem
suka speedu sarijies uztaisat vinjam dopingu