Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Tsonga uzvar Parīzē un brauc uz Šanhaju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tsonga uzvar Parīzē un brauc uz Šanhaju
Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto: AFP

Francijas tenisists Žo-Vilfrīds Tsonga uzvarējis ATP Parīzes ''Masters Series'' turnīrā, finālā trīs setos ar 6:3, 4:6, 6:4 pārspējot argentīnieti Davidu Nalbandjanu. Pēc šīs uzvaras Tsonga kvalificējās ''Masters Cup'' turnīram.

Šoreiz par uzvaru finālā uzvarētājam pienācās divas balvas – ATP Parīzes ''Masters Series'' uzvarētāja tituls un ceļazīme uz ''Masters Cup'' turnīru, kas no 9. līdz 16. novembrim notiks Šanhajā. Abi tenisisti līdz šim savā starpā nebija spēlējuši. Nalbandjans pērn uzvarēja šajā turnīrā un šogad varēja kļūt par pirmo tenisistu, kas aizstāv savu titulu Parīzē. Tsongam šis bija tikai astotais ''Masters Series'' turnīrs, kurā viņš spēlējis.

Tsonga pieveic Nalbandjanu

Spēli labāk un agresīvāk iesāka Tsonga un jau otrajā geimā izpelnījās divas breikbumbas. Pirmo Nalbandjans atspēlēja, bet otrās gadījumā pieļāva dubultkļūdu – 2:0 par labu francūzim. Nalbandjanam pirmajā setā vienīgā iespēja atspēlēties radās septītajā geimā, taču tā palika neizmantota. Devītajā geimā Tsonga atradās vadībā ar 5:3, uzvarēja trīs izspēlēs un ieguva trīs setbumbas. Nalbandjans spēja atspēlēt pirmās divas, bet Tsonga neapjuka un realizēja trešo setbumbu un līdz ar to uzvarēja pirmo setu ar 6:3.

Otro setu ar savu servi nepārliecinoši iesāka Nalbandjans, un Tsongam jau pirmajā geimā radās iespēja lauzt pretinieka servi, taču argentīnietis to nepieļāva, ieservējot eisu. Tuvojoties seta beigām, Tsongas ierasti stabilā serve francūzi sāka pievilt arvien vairāk. Astotajā geimā pie savas serves Tsonga zaudēja pirmās trīs izspēles, dodot Nalbandjanam trīs breikbumbas. Publikas atbalstīts, Tsonga spēja atspēlēt visas trīs breikbumbas, divas no tām ar eisiem. Taču Tsonga no savām kļūdām nebija mācījies, un desmitajā geimā nokļuva identiskā situācijā. Nalbandjans atkal ieguva trīs breikbumbas, kas šajā situācijā bija setbumbas. Argentīnietis izmantoja jau pirmo no tām un uzvarēja otro setu ar 6:4.

Trešā seta sākumā agresīvāk atkal spēlēja Tsonga. Trešajā geimā Nalbandjans pie savas serves pieļāva pāris kļūdas, un Tsonga spēja lauzt argentīnieša servi – 2:1. Nalbandjanam iespēja atspēlēties radās sestajā geimā, kad Tsonga kļūdījās izspēlēs no gala līnijas. Nalbandjans ieguva breikbumbu, bet Tsonga vajadzīgā brīdī atbildēja ar eisu. Desmitais geims aizritēji dramatiski. Tsonga bija vadībā ar 5:4 un servēja par uzvaru mačā, taču nospēlēja ļoti nervozi, zaudējot pirmās trīs izspēles, dodot Nalbandjanam trīs breikbumbas. Bet atšķirībā no otrā seta galotnes, Tsonga spēja saņemties un atspēlējās. Divas breikbumbas Tsonga atspēlēja, pateicoties spēcīgai otrajai serve, trešo – lieliskā cīņā pie tīkla. Tad sekoja eiss. Un nākamajā izspēlē Tsonga pielika punktu garajai un aizraujošajai cīņai – 6:3, 4:6, 6:4.

Tsonga kļuva par pirmo Francijas uzvarētāju Parīzes turnīrā kopš Sebastjana Grožāna, kurš Francijas galvaspilsētā notiekošajā turnīrā uzvarēja 2001. gadā.
Par uzvaru Parīzē Tsonga ieguva 500 ATP ranga punktus un 360 000 eiro lielu prēmiju, un pats galvenais – ceļazīmi uz gadu noslēdzošo ''Masters Cup'' turnīru.
Tsongam šis ir otrais ATP tituls pēc uzvaras Bangkokā septembrī.

Nalbandjans ieguva 350 ranga punktus un 180 000 eiro lielu prēmiju, bet Šanhajas turnīram nespēja kvalificēties, taču varēs gatavoties Deivisa Kausa finālam, kurā Argentīnas izlases sastāvā spēlēs pret Spāniju.

ATP Race kopvērtējums

VietaTenisistsPunkti
1. Rafaels Nadals 1335
2. Rodžers Federers 1041
3. Novāks Džokovičs 929
4. Endijs Marejs 684
5. Nikolajs Davidenko 463
6. Endijs Rodiks 394
7. Žo-Vilfrīds Tsonga 390
8. Huans Martins Del Potro 369
9. Žils Simons 356
10. Džeimss Bleiks 355

Teniss.''BNP Paribas Masters''.
Parīze, Francija.
Fināls

(13) Žo-Vilfrīds Tsonga – (8) Davids Nalbandjans 6:3, 4:6, 6:4

  +1 [+] [-]

, 2008-11-02 19:36, pirms 15 gadiem
Apsveicu Tsongu

Sodien izskaneja informacija ka Nadal var atteikties no Šanhaja jo vina kaut kas ar celi tas ja vins izstasies sanak ka Simon brauks vina vieta

     [+] [-]

, 2008-11-02 19:36, pirms 15 gadiem
Simons man liekas arī brauks, jo iespējams Nadals nespēlēs.
Slēpts komentārs: MIHAILA

  -1 [+] [-]

, 2008-11-02 19:38, pirms 15 gadiem
Slikti..zel Nalbandiana!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-02 19:43, pirms 15 gadiem
būtu jauki ieraudzīt šanhajā gan Simonu ,gan Tsongu.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-02 19:44, pirms 15 gadiem
Visu cieņu! it sevishkji atsitos tos 3 BP pashaa izshkjiroshaakajaa briidii..
Nalbis lai tagad koncentreejas Deivisam - tragjeedija taa nav arii vinjam..

  +1 [+] [-]

, 2008-11-02 22:02, pirms 15 gadiem
ļoti žēl, bet nu Tsonga malacis, mazliet negaidīti, bet nu ar šādu spēli no Tsongas būs interesanti arī vērot viņa spēli, Šanhajā.
Laikam, jau tomērt Tsonga bija pelnījis tikt 8totniekā ņemot vērā, ka viņš izlaida pat divus GS.