Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Cīņa par Šanhaju līdz pēdējam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Cīņa par Šanhaju līdz pēdējam
Davids Nalbandjans un Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto: AP

Intriga līdz pat pēdējai spēlei - tā varētu raksturot šī gada cīņu par startu ATP "Masters Cup" turnīrā. Pašlaik zināmi septiņi no astoņiem dalībniekiem, bet pēdējo noskaidrosim šodien, kad Parīzes turnīra finālā tiksies Davids Nalbandjans un Žo-Vilfrīds Tsonga.

Dalībai ATP „Masters Cup” tenisa turnīrā ik gadu kvalificējas astoņi tenisisti, kuri kalendārās sezonas laikā sakrājuši visvairāk „ATP Race” punktus. Šie punkti tiek piešķirti nedaudz savādāk nekā ATP reitinga punkti – īpaši svarīgi ir labi nostartēt „Grand Slam” un ATP „Masters Series” turnīros. Tieši Parīzes ATP „Masters Series” turnīra laikā vajadzēja noskaidrot atlikušos trīs sportistus, kuri dosies uz Ķīnu un cīnīsies par papildus reitinga punktiem un nozīmīgām naudas prēmijām.

Vislabākā pozīcijā pirms Parīzes turnīra bija amerikānis Endijs Rodiks, kurš atradās sestajā vietā. Kā izrādījās, tad amerikānim pietika vien ar divām uzvarām, lai saglabātu savu sesto vietu arī kopvērtējumā. Krietni panervozēt nācās argentīnietim Huanam Martinam Del Potro. Sezonas nogales sprādziens Francijā uzvarēja tikai vienā spēlē, tomēr spēja nosargāt vietu labāko astotniekā, jo labvēlīgi viņam beidzās citas spēles. Nepaveicās francūzim Žilam Simonam - lai gan pirms mājas turnīra viņš bija astotais, tomēr zaudējums Endijam Rodikam pārsvītroja viņa cerības iekļūt astoņu labāko skaitā. Pagaidām Simons gan ir pirmais rezervists - ja kāds no pirmā astotnieka Šanhajā nespēlēs, tad iespēja būs francūzim.

Tomēr arī pirmā rezervista loma Simonam nav tik droša, jo viss izšķirsies šodienas finālā. Davids Nalbandjans vai Žo-Vilfrīds Tsonga. Abu sniegums šajā turnīrā ir patiešām lielisks. Argentīnietis divos setos apspēlēja Nikolasu Kīferu, Huanu Martinu Del Potro un Endiju Mareju, bet pusfinālā trijos setos apspēlēja arī Nikolaju Davidenko. Tikmēr Tsonga vairākas reizes iepriecinājis mājinieku publiku, atspēlējoties no nelabvēlīga rezultāta gan pret Radeku Stepaneku, gan Novaku Džokoviču un Endiju Rodiku. Vienīgi pusfināla mačs pret Džeimsu Bleiku Tsongam bija ļoti pārliecinošs, un francūzis uzvarēja divos setos.

Pašlaik Tsonga ir astotais ATP Race ieskaitē, taču, zaudējot finālā, Nalbandjans viņam aiztrauksies garām. Tad Tsonga būs pirmais rezervists startam Šanhajā. Atliek vien minēt, cik augstu Tsonga būtu tad, ja nebūtu izlaidis divus „Grand Slam” turnīrus ceļgala operācijas dēļ. Tikmēr Nalbandjanam sezona nav bijusi pārāk spoža, tomēr ierasti gada izskaņā argentīnietis ir lieliskā formā. Pērn viņš uzvarēja Parīzē, tomēr ar to bija par maz, lai tiktu uz Šanhaju - šoreiz viss ir viņa paša rokās.

Savstarpējos mačus abi Šanhajas tīkotāji vēl nav aizvadījuši. Pirmā reize un uzreiz tik svarīga. Tsongas pusē šoreiz būs arī Francijas publika, kuru ļoti sajūsmina ekstravertais tenisists. Bukmeikeru prognozēs favorīts ir Nalbandjans, taču skaidrs, ka tenisa mīļotājus visā pasaulē gaida lieliska cīņa. Tās sākums 17:00 pēc Latvijas laika.

Expekt.com ekspertu prognozes:
Davids Nalbandjans: 1.60
Žo-Vilfrīds Tsonga: 2.40

Izmantotie resursi:
atptennis.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-02 12:13, pirms 15 gadiem
believe

     [+] [-]

, 2008-11-02 12:17, pirms 15 gadiem
Man ir vienalga, kurš no šiem tenisistiem uzvar- galvenais, ka ir spraiga cīņa!

     [+] [-]

, 2008-11-02 12:26, pirms 15 gadiem
Es tomēr vairāk par Nalbi

     [+] [-]

, 2008-11-02 14:46, pirms 15 gadiem
Es arī ļoti ceru uz Nalbi
Kurā vietā varēs vērot spēli?

     [+] [-]

, 2008-11-02 14:56, pirms 15 gadiem
Par Tsongu.