Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Belluči izcīna karjeras pirmo ATP titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Belluči izcīna karjeras pirmo ATP titulu
Andreass Beks un Tomass Belluči
Foto: AFP

Gštādes (Šveice) ATP "World Tour 250'' turnīrā šodien uzvaru izcīnīja brazīlietis Tomass Belluči, kurš finālā divos setos ar 6:4, 7:6(2) pieveica vācieti Andreasu Beku, tādējādi izcīnot karjeras pirmo ATP vienspēļu titulu.

Abi tenisisti ar fināla sasniegšanu jau bija pārsteiguši ne vien tenisa pasauli, bet arī paši sevi. Belluči (ATP 119.) turnīru sāka ar kvalifikāciju, bet pamatsacensībās tika galā ar tādiem labi pazīstamiem tenisistiem kā Stanislass Vavrinka, Nikolass Kīfers (izstājās traumas dēļ) un Igors Andrejevs.

Bekam (ATP 51.) ceļš līdz finālam bija salīdzinoši grūtāks – pa setam zaudēts gan Giljermo Garsijam Lopezam, gan Marko Čiundelli, bet divos setos tika pārspēti Markošs Daniels un Viktors Krivojs. Belluči šis bija karjeras otrais ATP fināls (gada sākumā zaudēts turnīrā Brazīljā), bet Bekam – pirmais. Abi līdz šim bija aizvadījuši vienu savstarpējo maču – pirms gada Tunisijā trīs setos pārāks bija brazīlietis, kurš bukmeikeru vērtējumā bija šīs spēles favorīts.

Maču ar servi sāka Beks, un viņa spēlē bija redzama nervozitāte (pirmais fināls), kā rezultātā Belluči tika pie breikbumbas. Tās izspēli brazīlietis noslēdza ar sitienu pa līniju, bet pēc tam noturēja savu servi un ieguva 2:0 pārsvaru. Bekam iespēja pie Belluči serves radās sestajā geimā, kad viņš ieguva 30:0 pārsvaru, taču brazīlietis spēja izkļūt no nelabvēlīgās situācijas, labi servējot un veiksmīgi darbojoties pie tīkla. Vairāk iespēju vācietim nebija, un Belluči pirmo setu pabeidza savā labā ar 6:4.

Arī otrajā setā geimos dominēja servētāji. Pie rezultāta 4:3 Beka labā spēle lietus dēļ tika pārtraukta uz aptuveni stundu. Pirmajā geimā pēc spēles atsākšanās pie breika iespējas tika Beks, taču Belluči to novērsa ar bekhendu pa līniju. Rezultātam esot 5:5, 11.geimu ar divām dubultkļūdām sāka vācietis, un Belluči drīz tika pie divām breikbumbām, ko Beks spēja atspēlēt. Lieta nonāca līdz taibreikam. Tā sākumā labākas iespējas bija vācietim, taču viņa izpildījumā bija daudz kļūdu, un pēc rezultāta 2:2 viņš neuzvarēja vairs nevienā izspēlē. Belluči uzvarēja ar 6:4, 7:6(2) un pēc pēdējā uzvarētā punkta izvārtījās mālā, atzīmējot pirmo ATP titulu.

21 gadu vecais Belluči kļuvis par piekto tenisistu šogad, kam izdevies tikt pie pirmā ATP titula. Pirms viņa to iespēja Giljermo Garsija Lopezs (Kicbīlē), Bendžamins Bekers (Hertogenbošā), Radžīvs Rams (Ņūportā) un Žeremī Šardī Štutgartē. Belluči turnīru uzvarēja no kvalifikācijas, pēdējo reizi ko tādu iespēja jau pieminētais Bekers jūnijā Hertogenbošā.

Par uzvaru Gštādē brazīlietis saņems 71 700 eiro prēmiju un 250 ranga punktus, kas viņam ļaus atgriezties ranga pirmajā simtniekā, bet Beks tiks pie 37 000 eiro un 150 punktiem. Turnīra kopējais balvu fonds ir 450 000 eiro.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  -1 [+] [-]

, 2009-08-02 17:54, pirms 15 gadiem
Gulbim laikam nespīd.

     [+] [-]

, 2009-08-02 17:55, pirms 15 gadiem
Belluči uzvarēja Kīferu divos setos? Mīļais, autoriņ, nākamreiz vismaz paskaties rezultātus. Belluči pret Kīferu neuzvarēja NEVIENĀ setā.

     [+] [-]

, 2009-08-02 17:59, pirms 15 gadiem
nazis777 rakstīja: Belluči uzvarēja Kīferu divos setos? Mīļais, autoriņ, nākamreiz vismaz paskaties rezultātus. Belluči pret Kīferu neuzvarēja NEVIENĀ setā.
Nedaudz nekorekti uzrakstīju, spēle pret Kīferu beidzās divos setos

  +1 [+] [-]

, 2009-08-02 18:24, pirms 15 gadiem
Bekam tika paplāte!

     [+] [-]

, 2009-08-02 18:32, pirms 15 gadiem
Bekam vāja servu uzņemšana bija.Un nevarēja teikt ka Beluči bija spēcīga serve,labi grieza jā.Vienā no izšķirošajiem geimiem 3 eisus ielika.

     [+] [-]

, 2009-08-02 20:50, pirms 15 gadiem
Marko Kjudinelli rakstā pārvērties par Čiundelli.