Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Maiami čempione Kvitova par 16-14: "Tas bija ilgākais taibreiks manā dzīvē"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Maiami čempione Kvitova par 16-14: "Tas bija ilgākais taibreiks manā dzīvē"
Petra Kvitova. Foto: Jimmie48 / WTA

Maiami "WTA 1000" tenisa turnīra čempione Petra Kvitova atklāj, ka ilgajā taibreikā pazaudēja kontroli pār to, kura servē un kad jāmainās laukuma pusēm.

Kā jau ziņots, Maiami finālā Čehijas tenisa līdere Petra Kvitova (WTA 12.) uzvarēja Kazahstānas pirmo raketi Jeļenu Ribakinu (WTA 7.). Rezultāts - 7:6(14), 6:2.

Pirmā seta taibreiks risinājās 22 minūtes. Tas izrādījās ilgākais taibreiks "WTA 1000" finālu vēsturē. "Taibreiks šoreiz bija izšķirošais visā mačā. Domāju, ka tas bija ilgākais taibreiks manā dzīvē. Ļoti grūti cīnīties pret Jeļenu, tā tas bija arī šoreiz. Esmu ļoti laimīga un arī ļoti nogurusi. Bet pārsvarā, protams, esmu laimīga," atklāj Petra Kvitova. "Pirms fināla izlasīju, ka Jeļena šosezon vēl nav zaudējusi taibreikā. Kad nonācām līdz taibreikam, tad padomāju: ko es tagad darīšu? Sev teicu, ka kādā brīdī šosezon viņai pirmoreiz ir jāzaudē taibreikā. Tas bija tiešām traks mačs, it sevišķi taibreiks, kur bija viens minibreiks, pēc tam otrs, bet mēs turpinājām servēt. Taibreikā pilnībā pazaudēju kontroli pār to, kura servē un kura neservē, kad maināmies laukuma pusēm un tā tālāk."

33 gadīgā Kvitova izcīnīja savu 30. titulu vienspēlēs. Maiami finālā pretī stājās 10 gadus jaunāka spēlētāja. "Esmu ļoti apmierināta, ka joprojām varu sacensties ar labākajām. Man ļoti daudz nozīmē tas, ka arī savā vecumā joprojām varu uzvarēt lielā turnīrā. Mana pieredze šoreiz nospēlēja savu lomu. Esmu spēlējusi tik daudzos finālos, līdz ar to zinu, ka varu labi nospēlēt šādā mačā, turklāt neatkarīgi no tā, kura man stājas pretī. Arvien parādās jaunas spēlētājas, grūti pret viņām cīnīties [smaida]. Jeļena arī ir ļoti jauna, grūti sacensties ar viņām visām," atzīst čehiete.

Kvitova pēc pusfināla atklāja, ka ir pret attiecīgo valstu neitrālo sportistu piedalīšanos Vimbldonas čempionātā un olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
Tennis Legends / preses konference