Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Juška apturēts pusfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška apturēts pusfinālā
Andis Juška
Foto: www.federtennis.it

Latvijas tenisistam Andim Juškam šodien nav izdevies iekļūt Āhenes "Challenger" turnīra finālā. Ļoti saspringtā pusfināla mačā Andis ar 6:7(5), 7:6(3), 6:7(5) piekāpās beļģim Rubenam Bemelmansam.

Jau nedēļu Andis Juška ir pavadījis Vācijas pilsētā Āhenē, turklāt ne tik vien kā pavadījis. Viņš ļoti sekmīgi startējis „Challenger” tenisa turnīrā „Lambertz Open”. Sacensības sācis no kvalifikācijas (trīs uzvaras), Juška izcīnīja vēl trīs uzvaras arī pamatturnīrā, aizkļūstot līdz pusfinālam. Tajā šodien bija jātiekas ar beļģi Rubenu Bemelmansu.

Līdzīgi kā Juška (ATP 373.), arī Bemelmanss nebija turnīra favorītu vidū. ATP rangā šis 20 gadus vecais sportists ieņem 297. vietu, bet Āhenē pamatturnīrā iekļuva tikai pateicoties wild card. Viņa lielākais panākums šogad bija cita „Challenger” turnīra pusfināla sasniegšana (martā ASV), bet pēdējo mēnešu laikā ar lieliem panākumiem beļģis nebija izcēlies. Toties Āhenē viņam bija izdevies pārspēt divus izliktos sportistus - gan Stefanu Boli, gan Sergiju Stakhovski. Bukmeikeri neliela mača favorīta lomu bija atvēlējuši Bemelmansam, kaut arī savstarpējos mačos tenisisti nebija tikušies.

Maču ar servi varēja sākt Bemelmanss, savu geimu uzvarot ļoti pārliecinoši. Tomēr arī Andis īpaši neatpalika un servēja pietiekami labi, lai triumfētu savas serves geimos. Pirmās iespējas uzvarēt pie pretinieka serves parādījās tikai devītajā geimā, kad Juškam bija dažas izdevības nobreikot sāncensi, tomēr beļģis bija gana aukstasinīgs un prata nenokļūt iedzinējos. Līdz ar to nedaudz vēlāk seta uzvarētāju bija jānosaka taibreikā. Pirmās piecas izspēles tajā uzvarēja servētāji, taču tad Andis zaudēja izspēli pie savas serves, un mainoties tīkla pusēm atradās iedzinējos ar 2:4. Pateicoties Bemelmansa dubultkļūdai, Juška gan panāca 4:4, taču taibreika galotnē beļģis atkal bija sekmīgāks un uzvarēja pirmo setu ar 7:6(5). Interesanti, ka Bemelmansam šis bija jau ceturtais uzvarētais taibreiks turnīrā, bet zaudējis tā viņš nebija ne reizes. Jāpiebilst, ka Beļģijas sportists šajā mačā bija izteikts skatītāju favorīts, jo aplausi skanēja praktiski tikai viņam.

Otro setu ar servi uzsāka Juška un uzreiz ieservēja eisu. Pārliecinoši uzvarējis savu serves geimu, Andis atkal tika līdz breikbumbai pie pretinieka serves, taču realizēt to atkal neizdevās. Diemžēl nākamajā geimā Jušku pievīla serve, arī Bemelmans nospēlēja labi un nācās uz nulles zaudēt savu servi, ļaujot oponentam tikt priekšā. Taču Andis nepadevās un nākamajā geimā uzreiz atguva breiku - cīņa varēja sākties no jauna. Seta turpinājumā iniciatīva piederēja servētājam, tāpēc rezultāts joprojām auga līdzīgi. Neliels pārbaudījums Andim bija 11. geimā, kad no 30:0 mūsu sportists nokļuva 30:40 pozīcijā. Tomēr pat ar otro servi Juška spēja atspēlēt breikpunktu un uzvarēt geimu. Pēc brīža arī Bemelmans uzvarēja savu serves geimu, un arī otrajā setā uzvarētāja noteikšanai bija vajadzīgs taibreiks. Andis uzreiz ieguva 2:0 pārsvaru, taču pats zaudēja divas savas izspēles un jau 2:3. Tomēr atlikušais taibreiks pilnībā aizritēja ar latvieša iniciatīvu – uzvarētas piecas izspēles pēc kārtas, un beļģa uzvaru sērija taibreikos bija apturēta – 7:3.

Lai gan pirmajos divos setos tika izspēlēts maksimālais geimu skaits, tomēr spēle nebija pārāk ieilgusi - stunda un 20 minūtes. Trešo setu ar servi varēja sākt Bemelmans. Uz beļģa uzvarēto geimu Juška atbildēja ar četrām lielgabala servēm, izlīdzinot rezultātu. Arī seta turpinājumā rezultāts auga līdzīgi, tomēr krietni saspringtāka cīņa notika pie Beļģijas sportista servēm, kamēr ar Juškas servēm Bemelmanss pilnībā netika galā. Lai izvairītos no nejaušībām, Andim gan vajadzēja censties nobreikot pretinieku, tomēr šādas iespējas neradās, un jau trešo reizi spēlē vajadzēja spēlēt taibreiku. Lai arī visu trešo setu Andim piederēja izteikta iniciatīva, tomēr taibreikā tam vairs nebija nozīmes. Iesāka Andis labi (2:0), tomēr ļāva beļģim atspēlēties un atgūt vadību (2:3). Taibreikā Juškam pazuda pirmā serve, kas ļāva Bemelmansam iegūt minibreiku un vēlāk trīs mačbumbas. Pirmās divas (uz savas serves) Andis atspēlēja, taču ar pēdējo netika galā, piedzīvojot zaudējumu ar 5:7.

Lai gan pusfinālā piedzīvota neveiksme, tomēr Āhenes turnīrs latvietim bijis sekmīgākais 2008. gada sezonā. Turnīrā Andis nopelnīja 30 reitinga punktus (27 par pamatturnīru un 3 par kvalifikāciju), kas jaunnedēļ ATP rangā viņam ļaus pakāpties par aptuveni 70 vietām augšup.

Jaunnedēļ Andis spēlēs citā "Challenger" turnīrā, kas norisināsies Vācijas pilsētā Ekentālē. Šajā turnīrā Juška uzreiz ir iekļauts pamatturnīra dalībnieku vidū un pirmajā spēlē tiksies ar mājinieku Marselu Cimmermanu (ATP 563.).

Izmantotie resursi:
atp-ac.com

     [+] [-]

, 2008-11-01 21:01, pirms 15 gadiem
Vai kāds pateiks, ko nozīmē SE turnīros, kas pielikta spēlētājiem, jo tas nav WC, Juškam Vācijā nākošnedēļ tieši tāds SE pretim stāv pamatturnīrā?

     [+] [-]

, 2008-11-01 21:03, pirms 15 gadiem
Normāls sniegums turnīrā! Jācer, ka tā turpinās un atgūs agrākās vietas...
Pēc šī turnīra varbūt iekļūs 300niekā. Ja paveiktos varbūt būtu uzvarējis šo turnīru...

  +1 [+] [-]

, 2008-11-01 21:04, pirms 15 gadiem
ja kaadaa turniiraa Tu labi nospeelee, un esi naakamaa turniira saraxtaa, tad pieshkjir shaadu (special entry laikam) ar ko uzreiz esi pamatturniiraa.. Zgunam taadi bija peec pirmaa Meksikas turniira, kur tika finaalaa..

     [+] [-]

, 2008-11-01 21:05, pirms 15 gadiem
Aha, skaidrs, paldies

     [+] [-]

, 2008-11-01 21:07, pirms 15 gadiem
it kaa jau labi punkti nopelniiti, tachu zheel, ka netika izciiniita uzvaru... ja godiigi, tad shodien Jushkas speele sagaadaaja diezgan lielu vilshanos. Ja taa turpinaas, tad speeju griesti buus top 200

  +4 [+] [-]

, 2008-11-01 21:15, pirms 15 gadiem
Nedaudz precizēšu par SE. Tas ir special exempt. Vispār ir sarežģīti paskaidrot, kādos gadījumos to piešķir, bet pamatprincips ir apmēram tāds - spēlētājs ir nākamās nedēļas turnīra kvalifikācijas sarakstā, bet viņš nevar uz to tikt, jo viņam ir jāaizvada spēles (dažos gadījumos tas var būt 1/4fināls, bet parasti tas ir 1/2fināls vai/un fināls) tādas pašas vai augstākas kategorijas turnīrā. Tādā gadījumā, ja ieinteresētas ir abas puses (gan spēlētājs, gan turnīra vadība), viņam var tikt piešķirts šis SE, un viņš automātiski ir pamatturnīrā bez kvalifikācijas spēļu aizvadīšanas.

Skatījos spēli, sākot ar 2. seta sākuma, un baigi žēl Anda, tik tuvu bija uzvara un vēl vērtīgi punkti kabatā Spēli Jānis labi aprakstījis, nav neviena vārda, ko piebilst

     [+] [-]

, 2008-11-01 21:20, pirms 15 gadiem
nu vo, ne entry, bet exempt..
Angliski:
4. Special Exempts
A player qualified to and who wishes to apply for Special Exempt status must do so by personally notifying either verbally or in writing the ITF Supervisor/Referee prior to the time that the qualifying draw is made. If there are not sufficient Special Exempt places in the main draw for all the applicants, the players shall be selected in accordance with their rankings on the latest approved computer ranking list available. If there is no qualifying competition, or if Special Exempts are not needed prior to the time that the qualifying draw is made, then the places in the Main Draw reserved for Special Exempts shall become places for Direct Acceptances. The first two Alternates on the Acceptance List can preserve their eligibility for unused Special Exempt places by personally contacting the ITF Supervisor/Referee on-site prior to the qualifying sign-in Deadline. If the Special Exempt places are used then these Alternates are not eligible to play the qualifying. If a Special Exempt place is not so preserved, any unused Special Exempt places(s) shall be filled by entered players who have signed in for Qualifying to be selected in accordance with the rankings on the Acceptance List.

If prior to the Entry Deadline it is established that there will be no Special Exempts into a Futures Tournament or week 1 of a Satellite Circuit because there are no “Qualified Tournaments” in the week preceding the Tournament, then the places reserved in the Main Draw for Special Exempts shall become places for Direct Acceptances and will be indicated as such on the Acceptance List.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-11-01 21:58, pirms 15 gadiem
Vēlēsim tikt galā ar cimmermanu, lai nāktu reitingam punkti un nevajadzētu čakarēties pa kvalifikācijām.