Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Almagro aizstāv Akapulko titulu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Almagro aizstāv Akapulko titulu
Nikolass Almagro
Foto: AFP

Par Akapulko (Meksika) ATP Tour 500 vienspēļu turnīra uzvarētāju kļuvis spānis Nikolass Almagro. Finālā viņš ar 6:4, 6:4 pieveica francūzi Gaelu Monfisu, aizstāvot pērn izcīnīto titulu.

Līdz šīs sezonas nozīmīgākā māla seguma turnīra finālam bija aizkļuvuši ar 2. un 4. numuru izliktie Gaels Monfiss (Francija) un Nikolass Almagro (Spānija). Abu ceļš līdz finālam nebija pats vienkāršākais, bet cīņā par titulu neliela favorīta loma tika atvēlēta francūzim

Spēli lieliski iesāka Almagro, izvirzīdamies vadībā ar 5:1. Tomēr francūzis prata atspēlēt divas setbumbas pie savas serves un pietuvoties līdz 5:4. Izšķirošajā geimā Almagro vairs nekļūdījās, noslēdzot setu ar 6:4. Arī otrajā setā viņš iesāka ar breiku, bet šoreiz sāncensim iespējas atspēlēties vairs nedeva – 6:4, 6:4.

Spānim šis bija karjeras piektais ATP tituls, turklāt finālos viņam ir ļoti laba bilance – piecas uzvaras un tikai divi zaudējumi, kamēr Monfisam septiņos finālos izdevies uzvarēt tikai vienreiz (2005. gadā Sopotā). Par uzvaru turnīrā Almagro nopelnīja 500 reitinga punktu un 300 000 ASV dolāru prēmiju, bet Monfisam 300 reitinga punktu un 126 000 ASV dolāru prēmija.

Dubultspēļu turnīrā pie panākuma tika ar pirmo numuru izliktie Františeks Čermaks (Čehija) un Mihals Mertinaks (Slovākija), kuri trīs setos pārspēja poļa Lukaša Kubota un austrieša Olivera Maraha duetu.

"Abierto Mexicano Telcel"

Finālu rezultāti
Nikolass Almagro (4) – Gaels Monfiss 6:4, 6:4
Františeks Čermaks / Mihals Mertinaks - Lukašs Kubots / Olivers Marahs 4:6, 6:4, 10:7

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com