Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Pavlovs sezonu sāk ar zaudējumu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pavlovs sezonu sāk ar zaudējumu
Deniss Pavlovs
Foto: www.prensatenis.cl

Savu pirmo maču 2009. gada sezonā aizvadījis Latvijas tenisists Deniss Pavlovs. Vroclamas "Challenger" turnīra kvalifikācijas spēlē viņš gan piedzīvoja zaudējumu pret mājinieku Tomašu Bednareku – 7:5, 0:6, 1:6.

Pērnā gada izskaņā Deniss Pavlovs pārsteidza daudzus, dodoties uz "Future" tenisa turnīriem Dienvidamerikā un Centrālamerikā. Ieguvums no šiem turnīriem bija gana liels – ne tikai vienspēļu tituls Nikaragvā, bet arī pirmo reizi karjerā ielaušanās ATP ranga trešajā simtā. Šobrīd 25 gadus vecais Latvijas tenisists ieņem 291. vietu vienspēļu rangā un 290. vietu dubultspēļu rangā - apskaužama stabilitāte. Ar šādām reitinga pozīcijām Pavlovs jau var skatīties uz augstākiem turnīriem, un to viņš arī dara jaunajā gadā.

2009. gadā Pavlovs vēl nebija spēlējis, un jauno sezonu uzsāka šodien ar kvalifikācijas maču Polijas pilsētas Vroclavas "Challenger" turnīrā. Uzreiz jāsaka, ka šis ir nozīmīgākais "Challenger" turnīrs nākamajā nedēļā ar balvu fondu 106 500 eiro. Tā kā jaunnedēļ jau startē vairāki ATP turnīri, tad neviens pirmā simta tenisists šajā turnīrā gan nespēlēs, tomēr dalībnieku sastāvs ir gana cienījams. Pavlovam uzreiz pamatsacensībās gan vieta neatradās – viss jāsāk no kvalifikācijas. Tur mūsu sportists tika izlikts ar 6. numuru, kas nozīmēja, ka pirmā kārta viņam ir brīva.

Šodien otrajā kārtā pretiniekos stājās polis Tomašs Bednareks. Lai arī Polijas tenisists ATP rangā pašlaik neatrodas, tomēr pirmajā spēlē viņam bija izdevies apspēlēt čehu Janu Hajeku (ATP 475.), kas vedināja domāt, ka apspēlēt pieredzējušo poli nemaz nebūs vienkārši. Arī divas līdzšinējās savstarpējās spēles abu sportistu starpā īsti nevarēja ņemt vērā – abas gan uzvarēja Pavlovs (2001. gadā 6:2, 6:4, bet 2006. gadā 1:6, 6:4, 6:3), taču uz māla seguma, kamēr šodien bija jāspēlē uz cietā seguma. Abi pretinieki viens otru noteikti zināja gana labi, jo kopā bija aizvadījuši arī vairākus dubultspēļu turnīrus, 2007. gadā Lietuvā pat uzvarot "Future" turnīru.

Pirmā seta sākumā abi tenisisti apmainījās ar breikiem, bet turpinājumā bija krietni sekmīgāki pie savām servēm, droši virzoties taibreika virzienā. Līdz tam gan viņi netika – Pavlovs bija labāks kā 11., tā 12. geimā, setu noslēdzot ar eisu - 7:5. Nesekmīgā pirmā seta izskaņa manāmi bija saniknojusi Bednareku, jo otrajā setā viņš burtiski iznīcināja Pavlovu – 6:0. Viss izšķīrās trešajā setā. Tā sākumā Denisam bija trīs breikbumbas, taču visas palika neizmantotas. Ko nepaveica Deniss, to ar uzviju paveica polis, izvirzoties drošā vadībā ar 3:1. Arī seta turpinājumā dominēja Bednareks, noslēdzot spēli pēc pusotras stundas cīņas – 5:7, 6:0, 6:1.

Līdz ar to Pavlovs turnīru pabeidza, aizvadot tikai vienu spēli un reitinga punktus nenopelnīja.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-02-01 12:57, pirms 15 gadiem
ajajaj...Juška zaudē 1660 vietai bet Pavlovs vecim kas nav rangā

  +1 [+] [-]

, 2009-02-01 13:11, pirms 15 gadiem
Skumji