Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Beidzot uzvara arī Augustam Justam

Beidzot uzvara arī Augustam Justam
Augusts Justs
''Latvia Elkšņi Honda'' komanda

Uzsākot 2010. gada ''Battery Superkauss” sezonu, Augustam Justam mērķis bija izcīnīt daudz uzvaru savu līdzjutēju priekšā. Katrā posmā tika pieļautas daudzas nevajadzīgas kļūdas, kas maksāja vietu uz goda pjedestāla, taču pēdējā posmā izdevās izcīnīt skaistu uzvaru.

Pirmajā posmā ļoti iespaidīgs kritiens, kas radīja bažas, ka sacensības jau būs beigušās, bet Augusts parādīja raksturu un turpināja cīņu par punktiem. Otrajā posmā atkal liktenīgais pirmais brauciens, kad piecu apļu laikā gados jaunais sportists pamanījās nokrist vismaz trīs reizes. Trešais ''Battery Superkauss” jau nu nebija izņēmums, jo arī tajā Augusts diezgan sāpīgi krita un savainoja ceļgalu, un arī šoreiz viņš neapstājās un turpināja sacīkstes, lai komandai dotu tik ļoti vajadzīgos punktus. Pirmā sezonas puse bija garām un komandā jau tika runāts par pirmā apļa sindromu, no kura nekādi neizdevās atbrīvoties Augustam Justam.

Pēc lielākas pauzes klāt arī bija ceturtais posms, kurā pirmo reizi šajā sezonā netika piedzīvots kritiens pirmajā braucienā, un līdz ar to sezonas labākais rezultāts šajā posmā līdz brīdim, kad jau Augusts bija sapratis savas kļūdas un piektajā posmā Brocēnos izcīnīja uzvaru pirmajā braucienā. Nav zināms, kā viss būtu beidzies Brocēnos, ja vien sportists par visiem 100% būtu gatavs cīņai, jo jau pēc pirmā brauciena tika atklāta ļoti augsta temperatūra un, kā jau zināms, nav viegli braukt lielā karstumā ar aptuveni 39 grādu augstu temperatūru. Kaut Augusta ģimene teica, lai viņš nebrauc un nemokās, sportists pierādīja, ka nevēlās pievilt komandu un visam atmest ar roku. Visi jau bijām samierinājušies, ka Augusts šogad psiholoģiski netiek galā ar spriedzi un vēlmi tik ļoti uzvarēt, kas rada problēmas braucot Latvijas līdzjutēju priekšā. Fiziski un morāli Augusts Justs bija spējīgs uzvarēt jau vairākos posmos, bet salikt kopā rezultātu trijos braucienos tā arī neizdevās līdz pat „Battery Superkausa” finālam.

Protams, kā jau visos posmos, arī šajā neiztika bez lietus gāzēm un pamatīgiem dubļiem, kas trasi padarīja slidenu. Pirmais brauciens tika gaidīts visvairāk, jo nebija zināms, kas nu būs. Starti Augustam padodas, bet nevarēja aizmirst arī to, kas notika pirmajos trīs šīs sezonas posmos. Tiek dots starts un Augusts trasē dodas otrais aiz savas komandas biedra šajā posmā Jevgēņija Bobriševa. Augusts rāda ļoti labu sniegumu trasē un visa brauciena laikā atpalika no līdera tikai par dažām sekundēm, līdz brīdim, kad pēdējā aplī pārsvaru izdodas samazināt un, izmantojot Jevgēņija kļūdu, Augusts izcīna uzvaru ar pussekundes pārsvaru. Visai komandai tas, protams, bija ļoti liels pārsteigums, bet pats svarīgākais, ka Augusts ir sacīkstes iesācis ar uzvaru, jo vēl tika saglabāta iespēja izcīnīt trešo vietu sezonas kopvērtējumā, tāpēc katrs iegūtais punkts bija svarīgs.

Otrais brauciens un sākums ļoti līdzīgs, Augusts iesāk kā trešais, bet jau pēc diviem apļiem atrodas otrajā pozīcijā un uzsāk cīņu par uzvaru ar Lauri Freibergu. Grūti pateikt, kā būtu beidzies brauciens, ja vien pēdējā pus aplī Augustam nebūtu patraucējis kāds no braucējiem, kurš bija noķerts pa apli, bet arī otrā vieta finišā ļoti labs turpinājums sacensībām.

Trešais un izšķirošais brauciens - vai nu tad beidzot tiks izcīnīta uzvara kādā no posmiem, vai tomēr atkal nāksies samierināties ar kādu no zemākajām pozīcijām. Sportistiem tika dota vēl viena iespēja revanšēties un visi devās ieņemt savas vietas aiz starta barjeras dubļainajā trasē. Augusta uzrādītais ceturtais labākais rezultāts neliecināja par to, ka brauciens tiks noslēgts ar kopvērtējuma uzvaru, bet Augusts brauciena laikā izmatoja iespēju apsteigt priekšā braucošo sportistu, kas nodrošināja viņam tik ļoti kāroto uzvaru, bet ar to viss vēl nebeidzās, jo pirms pēdējā brauciena Augustam bija jāiegūst vismaz četru punktu pārsvars pār kopvērtējuma sīvāko pretinieku Tomu Macuku. Sasniedzot finiša trešajā vietā, Augusts apstājās un gaidīja, kurš finišā būs Toms. Finiša līniju šķērsoja Dāvis Līvs, Ivo Šteinbergs, Jus Laanso un Ronalds Baldiņš, un tā jau bija uzvara. Viss izvērtās tā, ka arī šis mazais mērķis bija īstenots un sezona tika noslēgta ar trešo vietu kopvērtējumā.

Protams, pēc sacensībām Augusts bija ļoti priecīgs un apmierināts, jo, kā zināms, Krievijas braucējs Jevgēņijs Bobriševs ir galvas tiesu pārāks ātruma un pieredzes ziņā par visiem mūsu braucējiem, bet tik un tā sportistam ir patīkami, ka viņam ir izdevies uzvarēt pieredzes bagāto Krievijas motokrosa zvaigzni.

Augusts Justs: ''Kārtējo reizi laika apstākļi bija nelabvēlīgi gan trasei, gan sportistiem. Kvalifikācijas laikā iepazinos ar trasi, jo tajā nebija izdevies patrenēties. To izdarīju diezgan ātri un, dodoties savā ātrākajā aplī, pieļāvu vairākas kļūdas, bet tik un tā paliku ceturtais ātrākais. Pirmajā braucienā padevās labs starts, jo priekšā bija tikai Bobriševs. Tobrīd man bija uzdevums noturēties aiz viņa un izcīnīt otro vietu. Centos no viņa neatpalikt, un pēdējā aplī viņš pieļāva kļūdas un es tās izmantoju, jo izdevās viņu apsteigt ar minimālu pārsvaru. Otro braucienu iesāku kā trešais, braucu aiz Nika. Viņa temps bija ļoti labs un apsteigt nebija viegli, bet tad viņš pieļāva kļūdu un krita, veiksmīgi izvairījos no sadursmes. Cīņā ar Niku bijām nedaudz atpalikuši no Laura, kurš tobrīd bija kādas sešas sekundes priekšā. Turpināju stabili braukt un apli pirms beigām jau sāku domāt par uzbrukšanu, taču tajā pašā laikā nevēlējos nokrist. Vienā no tālākajiem kalniem nedaudz iztraucēja viens pa apli noķertais braucējs, un tad vairs nebija iespējams Lauri apsteigt. Finišēju otrais. Trešais brauciens bija stresa pilns, jo daudz kas šajā braucienā izšķīrās. Startā aizbraucu aiz Dāvja. Viņš jau pirmajos metros mēģināja apdzīt Bobriševu, bet pieļāva kļūdu un es to veiksmīgi izmantoju un apsteidzu viņu. Zināju, ka kopvērtējumā esmu pirmais un nekur nesteidzoties aizbraucu līdz finišam. Ļoti liels prieks, ka sezonas kopvērtējumā izdevās izcīnīt trešo vietu, jo pirms pēdējā posma tas likās diezgan nereāli, kā arī, protams, neskatoties uz visiem kritieniem, kas man bija šajā Superkausa sezonā”.

Vēlos pateikts visiem saviem sponsoriem, kas man šogad ir bijuši un ļoti ceru, ka izdosies šo sadarbību turpināt, jo bez viņiem nebūtu iespējams sasniegt rezultātus, ko šogad esmu sasniedzis. Motosports-Elkšņi komandas menedžeris Lauris Ermanis: ''Beidzot veiksme bija ar Augustu un viņš spēja izcīnīt pelnītu uzvaru Superkausa pēdēja posmā. Visos braucienos Augusts parādīja stabilu sniegumu finišējot pirmajā trijniekā. Prieks, ka Augusts spēja sastādīt pienācīgu konkurenci savam daudz titulētākajam komandas biedram šajās sacensībās Jevgēņijam Bobriševam un negaidīti pat apsteigt viņu triju braucienu summā.”

Informāciju sagatavoja:
Fīlips Kempelis

     [+] [-]

, 2010-09-21 10:08, pirms 14 gadiem
Ietu tik glauni veel pasaules čempī būtu pavisam glauni! Malacis