Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

''Battery Superkausa'' gada motocikls - ''Honda''

''Battery Superkausa'' gada motocikls - ''Honda''
Lauris Freibergs

Visa ''Battery Superkauss” čempionāta garumā notika bezkompromisu cīņas ne tikai individuālā sportistu un komandu savstarpējā vērtējumā, bet arī motociklu ražotāju cīņa.

Katrā sacensību posmā tika veikta ieskaite motociklu brendiem un intriģējošā cīņā 6.posmu garumā augstākā kaluma godalgu 2010.gadā nopelnīja ''Honda'', kas par nieka tiesu apsteidzot galvenos konkurentus – ''KTM'' un ''Suzuki'', kuri attiecīgi ierindojās 2.un 3.vietā.

Ņemot vērā, ka ''Battery Superkauss” motokrosa sezona ir noslēgusies un uzvarētāji ražotāju vērtējumā ir noskaidroti, savu komentāru sniedza visu ražotāju pārstāvji, lai noskaidrotu viņu domas ne tikai par pēdējo “Battery Superkauss” Kandavas posmu, kas notika ekstremālos laika apstākļos, bet arī par kopvērtējumu ražotāju ieskaitē.

Honda, Eduards Juhņēvičs:
''Pasākums bija lielisks un ļoti apmeklēts. Acis priecēja dalībnieku skaits. Īsts saldais ēdiens skatītājiem bija Pro klases braucieni, kur cīņa notika par katru trases metru. Vienīgi traucēja lietus, taču kopumā vērtējot pasākums bija izdevies un organizatori bija pacentušies. Vienmēr par katru uzvaru ir prieks, bet par ražotāja kopvērtējuma uzvaru ir divtik liels prieks un gandarījums par sasniegto rezultātu. Tas izdevās tādēļ, ka sportisti uzticas ''Honda'' ražotajiem sporta motocikliem un novērtē tos kā ļoti uzticamus un izturīgus braucamos, ar kuriem ir liela iespēja sasniegt kārotās pirmās vietas.

''Vērtējot kopumā "Battery Superkauss" 2010.g. sezonu, tad tā noteikti ir izdevusies, neskatoties uz kopējo situāciju valstī. Šis ir ļoti apmeklēts motokrosa seriāls vērtējot gan skatītāju, gan sportistu ziņā. Cīņa par ražotāju kausu starp komandām bija spraiga un, kā jau parasti - uzvarēja stiprākais ar nelielu motokrosa dieva palīdzību,'' tā Eduards.

''KTM'', Kristers Serģis:
"Atskatoties uz pēdējo Kandavas posmu, laika apstākļi bija kā jau ierasti "Battery Superkausam", kas padarīja sacensības smagas gan tehnikai, gan arī pašiem braucējiem, taču, kā mēs zinām, tad trasē apstākļi visiem ir vienādi, līdz ar to šajā posmā uzvarēja tie, kuri bija vislabāk sagatavojušies gan paši, gan arī sagatavojuši tehniku. 2010.gada sezona ir noslēgusies un, redzot organizatoru ieguldīto darbu, strādājot pie spēcīgu sportistu piesaistes uz katru posmu, gan arī mārketingu, kāds tiek īstenots, lai popularizētu šīs sacensības, uzskatu, ka šis gads motokrosa seriālam ir vērtējam ar plus zīmi. Skatoties uz nākamo gadu, tad pozitīvi ir vērtējams fakts, ka tiek plānots pagarināt braucienu ilgumu ''MX Pro'' klasei, jo šis, manuprāt, ir būtisks moments, skatoties no sportistu sportiskā aspekta, kuri domā startēt arī starptautiska līmeņa sacensībās. Noteikti šīs izmaiņas ļautu pēc iespējas vairāk piesaistīt pasaules augstākās klases sportistus šim motokrosa seriālam. Runājot tieši par ''KTM'', esmu ļoti priecīgs un vienlaikus pateicīgs visiem sportistiem, kuri šosezon startēja ar ''KTM'' motocikliem, par to, ka jau pirmajā gadā šāda veida ieskaitē mūsu brendam ir izdevies izcīnīt augsto otro vietu. Apsveicu visus sportistus, kuri deva ieskaiti ''KTM'' brendam un nākamgad savu iespēju robežās centīšos atbalstīt visus ''KTM'' brenda pārstāvētos braucējus, lai kopīgi sasniegtu vēl augstākus rezultātus."

''Suzuki'' un ''Yamaha'', Gatis Panavs:
''Runājot par pašu sacīksti – sarežģītā trase kombinācijā ar necilvēciskajiem dubļiem radīja smagus apstākļus gan tehnikai, gan arī braucējiem, tāpēc izturēja spēcīgākie. Runājot par ''Yamaha'', kā parasti Štendenbergs parādīja, kurš ir kurš, un arī attiecīgi ir saņēmis savu kārtējo balvu no mums. Jācer, ka nākamgad Yamaha zīmols trasē būs vairāk pārstāvēts, jo ražotājs beidzot ir sapratis, ka cenas ir jānolaiž, lai varētu konkurēt ar pārējiem Japānas motociklu ražotājiem. Skatoties no kopvērtējuma uz ''Yamaha'' pozīcijām, loģiski, ka tā ir tik zemā vietā, jo nav jau to motociklu, kas piedalās. Ja kādreiz zilā krāsa dominēja, tad šobrīd ''Yamaha'' politika ir to pabīdījusi malā, bet jācer, ka nākamgad situācija mainīsies uz labo pusi.

''Savukārt, vērtējot ''Suzuki'' – “izšāvis” ir Gints Lūsis, kurš iepriekš nebija tā pamanāms, kas nozīmē, ka potenciāls ir arī citiem. Pārējie uzvārdi komentārus neprasa - Macuks, Jonass, Kozlovskis. Toms Macuks, kurš sponsorēts visu sezonu no Motofavorīta, arī visas “Battery Superkauss” sezonas garumā parādīja stabilu sniegumu, t.sk. palīdzot Latvijas izlasei Eiropas Nāciju motokrosā sasniegt vērā ņemamus rezultātus. Savukārt Leona Kozlovska starts ar salauzto plecu un tādā ātrumā - bez komentāriem,'' stāsta Gatis.

''Runājot par kopvērtējumu - ''Suzuki'' kā trešais var lepoties, jo aiz viņa palikuši ''Kawasaki'' un ''Yamaha'', kas nemaz nav slikti brendi un, viennozīmīgi, ar tiem startē arī labi braucēji. Lai noķeru ''KTM'', pietrūka ļoti nedaudz, bet, ja tā globāli, tad tikai pēdējos 2 gados ''Suzuki'' brends tā nopietni ir sācis savu “MX gājienu” Latvijā. Viena no vadošajām komandām – “Rodeo MX Racing Team” ir pārsēdusies uz dzelteno krāsu un parādījusi, ka ar brendu un motocikliem viss ir kārtībā, vēl jo vairāk, skatoties uz 85cm3 klasi – šajā klasē citu krāsu pat grūti saskatīt,” tā Panavs.

Kawasaki, Gints Feldbergs:
''Runājot par pēdējo posmu Kandavā – bija interesanti. Protams, sacensības būtu baudāmākas labos laika apstākļos, taču tos regulēt nevaram. Savukārt, kas attiecas uz aizvadīto sezonu kopumā - sportisti malači un visas tehnikas ir sagatavotas labi.”

Informāciju sagatavoja:
Artis Grīnbergs