Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Freibergs: "Būs interesanti pacīnīties ar Bobriševu"

Freibergs: "Būs interesanti pacīnīties ar Bobriševu"
Lauris Freibergs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Pirms rīt gaidāmā "Battery Superkausa" posma, kurš notiks Kandavā, Sportacentrs.com sazinājās ar "Battery Superkausa" posma sacensību direktoru un šī brīža "MX Pro" klases kopvērtējuma līderi Lauri Freibergu, lai uzzinātu viņa domas par gaidāmo posmu.

Kā esi gatavojies uz sezonas pēdējo posmu? Tāpat kā uz visiem pārējiem vai tomēr nedaudz vairāk?
It kā pa lielam gatavojos tāpat kā uz visiem posmiem. Noteikti man bija vairāk darba pie šī posma organizēšanas, bet no treniņa viedokļa viss tāpat kā iepriekš.

Vai ir viegli būt gan "Battery Superkausa" posma direktoram un vēl braucējam? Vai pildot vienu no darbiem iznāk atslēgties no otra?
Es gribētu redzēt vēl kādu sportistu, kurš var to izdarīt. Protams, ka ir ļoti grūti. Uz katru posmu sākam gatavoties apmēram mēnesi iepriekš. Pēdējā nedēļā darba parasti ir vēl vairāk. Arī šodien (piektdien) un rīt vēl ir daudz ko darīt.

Kas ir vieglāk? Nosargāt vai atgūt pārsvaru?
Man liekas, ka nosargāt.

Šī būs jauna trase. Ko tu par to vari pastāstīt? Kā tev pašam šī trase – patīk, nepatīk?
Man šī trase patīk, jo tā ir tehniskāka. Šeit jebkuru vietu ir jāmāk ātri un pareizi izbraukt. Sākumā daudziem sportistiem šī trase bija nezināma, taču tagad jau visi daudzmaz ir apraduši ar to un viss ir kārtībā. Tagad esam uzlabojuši vairākus trases elementus, kas noteikti sportistiem patiks labāk un būs piemērotāki. Domāju, ka viss būs labi.

Kādi pārsteigumi gaidāmi šajā posmā?
Papildus būs dziedātāji un uguņošana. Noteikti jāatzīmē, ka uz starta izies pasaules MX1 čempionāta dalībnieks krievs Jevgēņijs Bobriševs. Noteikti sportistiem par augstām vietām būs arī papildus balvas.

Ko tu varētu teikt par Bobriševu? Vai pašam izdosies pacīnīties ar viņu, vai arī viņš tomēr ir citas klases braucējs?
Nu Ķegumā viņš pierādīja, ka ir ļoti ātrs sportists. Ātrums, ko viņš demonstrēja Ķegumā, likās, ka ir kosmoss. Žēl, ka Brazīlijā viņš guva savainojumu, taču par laimi tagad viņš jau brauc. Jā, viņam šajā posmā nebūs viņa īstais sacīkstes motocikls, taču domāju, ka ar šo "Honda" motociklu, kas viņam būs Kandavā, viņš spēs pabraukt tikpat ātri, cik pasaulē. Domāju, ka mums būs interesanti pacīnīties ar viņu.

MX Pro klases kopvērtējums

VietaBraucējsPunktiStarpība
1 .Lauris Freibergs563-
2 .Niks Apfelbaums5549
3 .Toms Macuks53231
4 .Augusts Justs51053
5 .Kaspars Kraulis49469
6 .Leons Kozlovskis48281
............
18 .Dāvis Līvs235328

  -1 [+] [-]

, 2010-09-18 15:54, pirms 14 gadiem
Ar ko Dāvis Līvs ir īpašs, ka tiek speciaļi izcelts?

     [+] [-]

, 2010-09-18 16:35, pirms 14 gadiem
a123 rakstīja: Ar ko Dāvis Līvs ir īpašs, ka tiek speciaļi izcelts?
nu vins ienem stabilu 18.vietu

     [+] [-]

, 2010-09-18 21:46, pirms 14 gadiem
a123 rakstīja: Ar ko Dāvis Līvs ir īpašs, ka tiek speciaļi izcelts?
vo vo, labāk būtu tās divas vietas atvēlējuši :
7 Dāvis Ivanovs 411
8 Vitautas Bučas 378