Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Žukas: ''Ceru, ka Brocēnos nelikšu vilties saviem līdzjutējiem''

Žukas: ''Ceru, ka Brocēnos nelikšu vilties saviem līdzjutējiem''
Jurģis Žukas
Foto: Elīna Ola

15. augustā Brocēnos, ''Bērzu” moto trasē, tiks dots starts priekšpēdējam ''Battery Superkausa” posmam, tāpēc pieaug spriedze kopvērtējuma ailēs, kur katrs atlikušajos divos posmos centīsies parādīt, ko var.

Pirms pēdējā „Battery Superkauss” posma par saviem iespaidiem dalījās divi vietējie motokrosa meistari – saldenieks Gundars Gaušis (startē MX Pro klasē) un Brocēnu puika Jurģis Žukas (startē MX13+ klasē). Šobrīd, kad aiz muguras ir četri posmi, Gaušis kopvērtējumā MX Pro klasē ieņem 17. vietu (210 punkti), bet Žukas MX13+ klasē atrodas augstajā trešajā vietā (līdz līderim 25 punkti).

Ar kādām sajūtām gaidi mājas posmu „Bērzu” mototrasē?
Gundars: Sezona ir izvērtusies diezgan viļņaina. Vienās sacīkstēs man izdevās labs starts, otrā drausmīgs... ''Battery Superkausā” man nav izdevies uzrādīt stabilus rezultātus, salīdzinot ar Latvijas Čempionātu. Līdz ar to piekto posmu mājas trasē gaidu, protams, vairāk kā pārējos, jo vēlos parādīt savējiem saldeniekiem kā esmu iemācījies braukt ar mocīti!

Kā vērtē savas iespējas šajā Superkausa posmā pacīnīties par olimpisko sešinieku? Kādi ir priekšnoteikumi, lai uzrādītu šādu rezultātu?
Gundars: Šajā trasē vissvarīgākais būs starts. Ja izdosies veiksmīgs starts, tad visnotaļ ir lielas izredzes pacīnīties, jo šajā trasē ir grūti apdzīt, un mājas trasē varu parādīt labāku sniegumu, tāpēc gaidām startu.

Kā zināms, tad tu arī esi ''Bērzu” mototrases apsaimniekotājs – vai uz šo posmu esi sarūpējis sportistiem kādu pārsteigumu trasē?
Gundars: Trase ir praktiski nemainīga salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, nedaudz viena konfigurācija pielabota, iekļauts jauns kalns esošo viļņu vietā, un lēcienu uzmetieni uztaisīti ''maigāki.”

Kāpēc, Tavuprāt, līdzjutējiem ir jāierodas 15. augustā uz Superkausu – kas būs tas, ko līdzjutēji varēs izbaudīt?
Gundars: Saldus ir motokrosa pilsēta un, ja tu esi saldenieks, tad tev noteikti šeit ir jābūt atbalstīt savējos, jo šajās sacensības brauks ļoti daudz saldenieku.

Kā norit tava sagatavošanās tieši šim posmam?
Jurģis: Nu vispār mana treniņprogramma ne ar ko neatšķiras, tāpat kā parasti, cenšos divas reizes nedēļā uzlekt savai ''dzels lēdijai” mugurā.

Vai šī trase tev ir parocīga un, kā tu plāno „apspēlēt” savus konkurentus?
Jurģis: Jā, trase man ir pa zobam, vienmēr ir patikusi, elementi ir specifiski, lai trasi labi izprastu nepietiek ar vienu treniņu. Savā laikā Vitālijs Bobkovs uzbūvēja viņu kā kārtīgu superkrosa treku, lai gan trase uz Superkausu ir maksimāli novienkāršota, jo sacensībās piedalās arī kārtīgi amatieri.

Kā Tu vērtē šī gada ''Battery Superkauss'' sacensības un, vai MX13+ klases konkurence šogad ir pietiekama?
Jurģis: Nu atļaušos teikt, ka labākās motokrosa sacensības Latvijā. Jā, protams, konkurence ir liela, to vien jau pierāda kvalifikāciju rezultāti - pirmie desmit sportisti „iestūrē” trīs sekunžu robežās.

Šogad cīnies par Top trīs MX13+ klasē, vai nākamgad plāno spert soli uz augšu - MX Pro klasi?
Jurģis: Visticamāk, ka nē, tomēr nejūtos tik labs, lai stātos blakus ''Baltijas etiķiem.”

Kāpēc, Tavuprāt, līdzjutējiem ir jānāk uz ''Battery Superkauss'' ''Bērzu” mototrasē un, vai viņi redzēs tevi uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena šajās sacensībās?
Jurģis: Ja es būtu skatītājs, tad es noteikti ietu, jo kur vēl Latvijā ir tik baudāma un pārredzama trase. Ceru, ka nelikšu vilties saviem līdzjutējiem un nobraukšu sacīkstes godam!

Izmantotie resursi:
Moto-X: Sākums

     [+] [-]

, 2010-08-10 08:49, pirms 14 gadiem
Veiksmi Tev Jurģi! Broči par tevi!