Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: "Superkauss" motokrosa komandu ieskaites veiksmes formula

Juris Grīns
Juris Grīns

Viedoklis: "Superkauss" motokrosa komandu ieskaites veiksmes formula
"Superkauss" sacensību starts
Foto: Jānis Pastars (mxphoto.lv)

Šīs sezonas atklāšanas posma laikā Valmierā dažu motokrosa fanu starpā izvērtās diskusija, ka ''Superkauss'' komandu vērtējumā pēdējā laikā nav iespējams izcīnīt vietas uz goda pjedestāla, ja komandas sastāvā nav vismaz divi spēcīgi MX Pro klases sportisti. Šo viedokli atspēkosim turpinājumā.

Zināms pamats šādam apgalvojumam ir, jo komandu vērtēšanas sistēma veidota tā, ka MX Pro klases sportistiem ir iespēja nest lielāko artavu komandas cīņā par godalgām. Taču tas ir tikai loģiski - galu galā, tā ir mūsu elite...

Kā zināms, tad ''Superkauss'' komandu vērtējumā katrai komandai ieskaiti dod četras lielākās atsevišķu sportistu punktu summas. Salīdzinājām pēdējo trīs gadu Valmieras posma rezultātus un nonācām pie sekojošām atziņām, kuras lūdzam neuzskatīt par padziļinātu analīzi, balstītu uz smalkiem matemātiskiem aprēķiniem, bet gan panākumu un veiksmes formulu.

1. Pēdējās trīs sezonās (kopš spēkā ir esošā punktu sistēma), par sezonas pirmā posma uzvarētājiem ir kļuvuši MX Moduls komandas sportisti un allaž ieskaiti devuši četri MX Pro klases sportisti. Atziņa: Lai uzvarētu sezonas pirmajā posmā, komandā vajadzīgi vismaz četri MX Pro klases piloti.

2. Šajos trīs gados, uz pjedestāla otrā pakāpiena kāpušas - Motosports RT 2013.gadā un Rodeo MX RT attiecīgi 2014. un 2015.gadā. Atziņa: Sudraba formula visos trīs gados nemainīga - pirmās trīs ieskaites no MX Pro, ceturtā no Kvadru klases.

3.Trešo vietu katru gadu izcīnījusi cita komanda. 2013.gadā Motoparks Kandava-Sumata, kuriem ieskaiti deva trīs MX Pro + Kvadri, 2014.gadā CEC I.S. Racing- trīs MX Pro + Jaunieši, bet šosezon MX Ādaži Motosports RT - trīs MX Pro + Seniori. Atziņa: Bronzas formulu visos trīs gados veido trīs MX Pro klases braucēji un viens labs citas klases rezultāts.

4. Lai izcīnītu ceturto vietu nebūt nav nepieciešami Pro klases sportisti. To 2013.gadā apliecināja MX Ādaži - trīs Kvadru ieskaites + Seniori, bet 2015.gadā kausu par ceturto vietu saņēma X99/Slīterāni - divas Kvadru ieskaites un pa vienai Jauniešu un Senioru. 2014.gada sezonā 4.vieta FFF Motodraugi komandai, kuriem ieskaiti arī dod divi Kvadru pārstāvji, viens MX Pro un viens jaunietis. Atziņa: Lai izcīnītu ceturto vietu, komandā vajag vismaz divus spēcīgus Kvadru klases sportistus un divus jebkuras citas klases pilotus.

Šie 4 punkti veido zināmu likumsakarību, ja aplūkojam sezonas pirmo posmu rezultātus. To, kāda ir panākumu atslēga sezonas otrajā posmā, ļausim izskaitļot komandu menedžeriem. Jau pēc 12 dienām tiksimies Zaķusalā un lūkosim kādus pārsteigumus komandas būs sagatavojušas.

Noslēgumā neliels pēdējo 3 sezonu Valmieras posmu apkopojums. Kopā, trīs sezonās, Top5 komandām ir bijušas 60 ieskaites, kuras pa klasēm sadalījušās šādi:

- MX Pro klase - 35 ieskaites
- Kvadru klase - 13 ieskaites
- Senioru klase - 5 ieskaites
- Jauniešu klase - 4 ieskaites
- Junioru klase - 3 ieskaites

Izmantotie resursi:
Superkauss