Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Karro krīt 1. braucienā, Ivanovs izcīna uzvaru "Superkauss" posmā Zaķusalā

Juris Grīns
Juris Grīns

Karro krīt 1. braucienā, Ivanovs izcīna uzvaru "Superkauss" posmā Zaķusalā
Dāvis Ivanovs
Foto: Jānis Pastars

Motokrosists Dāvis Ivanovs izcīnījis uzvaru svētdien Rīgā notikušajā "Superkauss" čempionāta trešajā posmā, par 1 punktu pārspējot pasaules čempionāta dalībnieku Matīsu Karro. Sacensības pirmo reizi notika īpaši izveidotā trasē Zaķusalā.

Karro bija šo sacensību favorīts, ko pierādīja ar uzvarām otrajā un trešajā bracienā. Diemžēl liktenīgas izrādījās pirmās sacensības, kad sportists piedzīvoja kritienu.

Pirmajā braucienā uzvaru guva Ivanovs, kurš par iespaidīgām 24 sekundēm uzveica Lauri Freibergu, savukārt trešajā vietā finišēja Dāvis Līvs. Jau pirmajā aplī krita trīs favorīti - Karro, Tanels Leoks un Ivo Šteinbergs. Kamēr Karro spēja turpināt sacīksti un finišā aizcīnījās līdz septītajai vietai, Leoks un Šteinbergs izstājās, paliekot bez punktiem.

Karro atbildēja ar uzvarām pārējos divos braucienos. Otrajā viņš par nepilnām 2 sekundēm finišēja priekšā Leokam, kamēr Freibergam trešā vieta, bet Ivanovs, kurš piedzīvoja kritienu, šoreiz tikai ceturtais. Trešajā braucienā Karro uzveica Leoku par nieka 1 sekundi, bet Ivanovs šoreiz finišēja trešais.

Ar šo trešo vietu bija tieši laikā, lai trīs bracienu summā par tikai 1 punktu tiktu apsteigts Karro, kurš, pateicoties divām uzvarām, posmā tika pie otrās vietas, kā arī Freibergs, kurš savukārt Zaķusalā nedēļas nogali noslēdza ar trešo vietu. Iepriekšējā "Superkauss" posma uzvarētājs Leoks, kuru sākotnēji uzskatīja par Karro lielāko konkurentu, šo posmu noslēdza vien divpadsmitais.

Cīņas nedaudz vairāk nekā 1 km garajā trasē tika aizvadītas arī citās klasēs. Tur par uzvarētājiem kļuva Ralfs Reinfelds (Kvadri), Jans Jakobsons (Jaunieši), Toms Babris (Juniori), Ronalds Baldiņš (Seniori) un Marks Deniss Rauda (50cc + 65cc Iesācēji).

Tagad "Superkauss" čempionātā gandrīz divu mēnešu pārtraukums, bet ceturtais posms notiks 3. augustā, Aizputē.

Rīgas posms "MX Pro" klasē

VietaPilotsPunkti
1.Dāvis Ivanovs94
2.Matīss Karro93
3.Lauris Freibergs93
4.Dāvis Līvs87
5.Lauri Lehtla81
6.Erki Kahro81
7.Andero Lusbo79
8.Kārlis Sabulis78
9.Kristers Drevinskis71
10.Edgars Rudītis70

Izmantotie resursi:
Moto-x.lv - Viss par un ap motocikliem ~ Saturs
Home - MYLAPS Sports Timing

     [+] [-]

, 2014-06-09 12:34, pirms 10 gadiem
Ļoti labs pasākums. :-) Trase īsa ar tehniskiem tramplīniem.