Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Nekad nav par vēlu

Superkauss
Superkauss

Nekad nav par vēlu
Foto: RR Unlimited Fotoserviss
www.rrunlimited.lv

Sabiedrībā pastāv uzskats, ka, lai kļūtu par labu motobraucēju ir jāsāk trenēties jau agrā bērnībā. Pamēģināsim šo uzskatu ja ne apgāzt, tad ar pāris spilgtākajiem piemēriem padrupināt tā pamatus gan.

Daudzi ir dzirdējuši par Superkrosa karali Jeremy Mcgrath, taču tikai daži zin, ka Jeremy braukt sāka tikai piecpadsmit gadu vecumā. Pirms tam viņš diezgan veiksmīgi brauca BMX, taču meklējot jaunus izaicinājumus 15 gadu vecumā pievērsās motokrosam. Vecāki bija ar mieru par to maksāt, bet ar nosacījumu, ka Jeremy lielu daļu izdevumu segs pats, strādājot vietējā supermārketā par pirkumu saiņotāju. Jau pēc trīs gadiem viņš kļuva par profesionāli un pēc četriem uzvarēja pirmo lielo gonku (AMA 125 West, Las Vegas). Tālākais jau ir vēsture - 7 AMA superkrosa čempiona tituli, 2 Pasaules superkrosa čempiona tituli un viens AMA motokrosa čempiona tituls. Diezgan iespaidīgi, vai ne?

No eiropiešiem noteikti jāpiemin Joel Smets. Smets sāka braukt ar moci tikai septiņpadsmit gadu vecumā, bet divdesmit četru gadu vecumā uzvarēja pirmo lielo sacīksti - GP posmu Vācijā. Karjeras laikā viņš izcīnīja 5 Pasaules čempiona titulus un ir otrais uzvarēto GP posmu skaita ziņā (57).

Taču visspilgtākais piemērs noteikti ir amerikāņu braucējs John Dowd. Viņš sāka braukt ar moci aptuveni 24-25 gadu vecumā, bet par profesionāli kļuva tikai 29 gadu vecumā. Viņam pieder vairāki AMA rekordi – vecākais braucējs, kurš uzvarējis AMA motokrosa posmu, kā arī vecākais, kurš izcīnījis AMA Superkrosa čempiona titulu (125ccm,1998. gadā 33 gadu vecumā). Dowd vēl joprojām piedalās sacensībās un 2009. gadā uzstādīja jaunu rekordu - būdams 44 gadus vecs viņš bija otrais braucienā un trešais kopvērtējumā un kļuva par vecāko braucēju, kurš kāpj uz goda pjedestāla AMA motokrosa sacensībās.

No aktīvajiem braucējiem noteikti jāpiemin mūsu pašu Ivo Šteinbergs un francūzis Gautier Paulin. Ivo sāka braukt no 12 gadu vecuma un ir vairākkārtējs Latvijas čempions, kā arī Pasaules junioru čempions. Paulin sāka braukt, kad viņam bija 14-15 gadi un viņš jau pēc trīs gadiem kļuva par Eiropas čempionu MX2 klasē. Pagājušogad Paulin izcīnīja trešo vietu Pasaules čempionātā MX2 klasē, kā arī Nāciju krosā, startējot ar neierasto 450-nieku, izcīnīja uzvaru otrajā braucienā, atstājot aiz sevis labākos pasaules braucējus.

Tā ka, ja arī Tev sirds sāk ātrāk pukstēt izdzirdot moča skaņu un Tu meklē jaunus izaicinājumus dzīve, varbūt ir vērts ”mest kāju pār moci” un redzēs, kur tas tevi aizvedīs. Nekad nav par vēlu ...

  +1 [+] [-]

, 2010-01-05 13:22, pirms 15 gadiem
Un kā ar izmaksām?!?

     [+] [-]

, 2010-01-05 14:50, pirms 15 gadiem
Katra zina Siem Laikiem nepiennemammas

     [+] [-]

, 2010-01-05 17:37, pirms 15 gadiem
Izmaksas atkariigas no taa, cik nopietni gribi kapaat. Var taisiit pietupienus trenera pavadiibaa un var pietupties bez trenera un trenerim atraadiities reizi nedeljaa/menesii. Iesaakumaa lietots mociks ap 2500 eur, kivere, zabaki, aizsargi, bikses, cimdi krekls kopa vizmaz kadi 300-400 lvl treninju izmaksas apmeram - trases izmantoshana 5 lvl, treneris ap 10 lvl/h, + mocika ekspluatacijas izdevumi ...