Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Stasiškis: "Superkauss ir mana prioritāte"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stasiškis: "Superkauss ir mana prioritāte"
Mariuss Stasiškis
Foto: superkauss.lv

2014.gada ''Monster Energy Superkauss'' Valmieras posmā daudzus pārsteidza lietuvietis Mariuss Stasiškis, kurš Kvadru klasē izcīnīja uzvaras abos braucienos. Tikai tehniska neveiksme Tartu posma otrajā braucienā, visticamāk , lietuvietim nozaga iespēju Rīgas posmā uz starta iziet kā kopvērtējuma līderim... Taču Mariuss, kurš šogad pārstāv Laura Freiberga komandu ''FFF Motodraugi'' ir apņēmības pilns cīnīties par Top3 un Superkauss seriālu šajā sezonā ir nosaucis par savu prioritāti. Piedāvājam nelielu interviju ar talantīgo lietuviešu sportistu.

Ir pagājusi gandrīz puse Superkauss sezonas, vai esi apmierināts ar saviem sasniegtajiem rezultātiem?

Ar šīs sezonas rezultātiem esmu apmierināts, jo izdevās uzvarēt Valmieras posmu, ko man izdevās izdarīt pimo reizi savā karjerā Latvijā, un arī Tartu pirmajā braucienā izcīnīju otro vietu aiz Edgara Meņģeļa. Diemžēl otrajā braucienā piedzīvoju neveiksmi, jo sadega motociklam elektronika, un es paliku bez punktiem, tāpēc atkritu uz septīto vietu kopvērtējumā. Tagad būs jāpieliek nopietnas pūles, lai sezonas kopvērtējumā varētu kāpt uz goda pjedestāla , jo konkurenti ir ļoti stipri. Diemžēl šajā gadā salauzu divas ribas, bet, es ceru, ka līdz Rīgas posmam sāpes pāries un es varēšu sekmīgi pacīnīties par augstām vietām.

Kā Tev patīk piedalīties „Monster Energy Superkauss“ sacensībās, un kāds ir Tavs viedoklis par šo pasākumu?

''Monster Energy Superkauss“ sacensībās piedalos jau trešo gadu, un šis seriāls man ir kļuvis par prioritāti, pat svarīgāks nekā Lietuvas čempionāts. Šajā pasākumā vienmēr ir ļoti laba atmosfēra, daudz cilvēku, fanu, smuku meiteņu, kā arī izveidots kā lielisks izklaides pasākums visiem. Es esmu augstās domās par to.

Kādi ir Tavi mērķi šai sezonai?

Šīs sezonas mērķis ir izcīnīt vietu kovērtējumā Top3 Kvadru klasē. Es ļoti ceru, ka man tas izdosies, kaut gan situācija šobrīd ir ļoti sarežģīta, jo šobrīd atrodos 7.vietā un no trešās vietas mani šķir 14 punkti.

Cik spēcīga šogad ir konkurence „ Monster Energy Superkauss'' sacensībās“?

Konkurence kā vienmēr ''Superkauss“ sacensībās ir nopietna. Katrā braucienā ir jāpieliek maksimālas pūles, lai izcīnītu labu rezultātu. Tu vari sacensību laikā atrasties visiem priekšā, bet jebkura mazākā kļūda šeit var dārgi maksāt, un tāpēc vari pazaudēt daudz vērtīgu punktu. Otrkārt,šeit prognozēt vispār neko nevar, Tu vari izcīnīt kā pirmo, tā pat arī desmito vietu , jo te brauc daudz laba līmeņa sportistu un visi ir spēkos līdzīgi.

Vai Latvijā ir smukas meitenes?

Latvijā tāpat kā Lietuvā tiešām ir skaistas meitenes, bet svarīgākais ir tas, ka uz ''Superkauss'' sacensībām tās atnāk arī diezgan lielā skaitā un aktīvi atbalsta sportistus. To nevarētu teikt par situāciju Lietuvā. Es būtu ļoti priecīgs, ja lietuviešu meitenes tik pat aktīvi apmeklētu motokrosa pasākumus, kā to dara latvietes.

Kādēļ Tu saviem draugiem iesaki apmeklēt šīs sacensības?

Visiem draugiem vienmēr iesaku apmeklēt šīs sacensības, jo tas ir ļoti skatāms pasākums, kas noorganizēts ļoti labā līmenī, bet sportistiem , lieliska iespēja pacelt savu sportisko līmeni.

Kādas ir Tavas domas, ja nākamgad viens no „Monster Energy Superkauss“ posmiem notiku Lietuvā?

Daudzkārt jau esmu domājis,cik būtu labi, ka šo sacensību posms notiktu arī Lietuvā. Es jau vēlējos pieteikties palīdzēt šo sacensibu organizatoriem atvest šo lielisko pasākumu arī uz Lietuvu . Ceru, ka nākamgad tas jau notiks arī pie mums.

Kā būtu, ja lietuvieši izveidotu savu komandu dalībai šajās sacensībās?

Runājot par komandu, es pats esmu izveidojis komandu „MSMotosports“, kura ņem dalību Lietuvas čempionātā un atrodas šobrīd trešajā pozīcijā. Tādēļ domāju, ka būtu labi nākamgad izveidot stiprāku tās sastāvu un piedalīties visos „Superkauss“ posmos un aizstāvēt godam Lietuvas vārdu.

Ko novēlētu saviem konkurentiem un faniem?

Saviem konkurentiem vēlos novēlēt izbēgt no traumām, lai tie varētu piedalīties visās sacensībās un sīva konkurencē sasniegt labākus rezultātus. Faniem vēlos, pirmkārt, pateikties par atbalstu gan trases malā, gan kad atrodos ārpus Lietuvas. Katru reizi sajūtu Jūsu atbalstu. Un novēlēt viņiem lielisku noskaņojumu un turpināt atbalstīt mani un citus sportistus. Vēlos arī visus uzaicināt ierasties mani atbalstīt Rīgā, kur nedēļas nogalē norisināsies „Monster Energy Superkauss“ trešais posms.

Interviju sagatavoja:
Agnis Skrebs,
superkauss.lv