Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:16, Did:0, useCase: 3

Krauliņš: "Atbildīgi ir visi"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Krauliņš: "Atbildīgi ir visi"
Armands Krauliņš
Foto: LTV Sports

Vakardienas ''Sporta studija'' notika ''Arēnā Rīga'' uzreiz pēc BK ''Ventspils'' kvalifikācijas spēles Eirolīgas turnīrā pret Trevīzo ''Benetton''. Studijā ciemojās basketbolists Dairis Bertāns, treneris –konsultants Armands Krauliņš un SK ''Cēsis'' direktors Krišjānis Kļaviņš..

Tūdaļ pēc spēles to analizēja viens no ventspilnieku līderiem Dairis Bertāns. Viņš atzina, ka kopumā mačs bija labs, kaut pēdējas minūtēs nedaudz pietrūcis spēka, aukstasinības un arī „Benetton” sāka spēlēt pārliecinošāk. „Bet arī šī uzvara nav slikta, atbilde spēlē noteikti tāpat cīnīsimies par uzvaru, ja būtu uzvarējuši ar lielāku pārsvaru, tad varbūt domātu tikai par punktu starpību un nekas nesanāktu.”
Bertāns gan atzina, ka piektdien izbraukumā noteikti klāsies grūtāk, taču solīja cīnīties. „Mums jau spēks vēl ir, tāpat nepadosimies.” Bertāns tāpat uzslavēja savus komandas biedrus un par lielisko spēli uzteica centru Āronu Petveju. Par pērnās sezonas diskusijām un viņa pāreju no ASK/Rīga uz Ventspili, Bertāns teica: ”Es domāju, ka šī ir mana īstā komanda. Kolektīvs labs, spēlētāji jauni un tā ir lieliska vieta izaugsmei. Par „Regal Barselona” interesi? Varbūt jau tur kaut kas bija, bet es vēl tajā neiedziļinos, katrai lielai komandai jau tas interešu loks var būt plašs, bet nu man pagaidām jāspēlē tepat.”

Krauliņš: ”Struktūra ir pārspīlēta.”

Lielāko studijas daļu LTV 7 ciemojās BK „Ventspils treneris – konsultants Armands Krauliņš. Pieredzējušajam trenerim un arī bijušajam izlases vadītājam bija daudz ko teikt gan mūsu vīriešu izlases gan visas basketbola saimniecības sakarā. Sākumā gan nedaudz par aizvadīto ventspilnieku spēli

„Neapšaubāmi gribējās vairāk un bija arī iespējas, bet ar šādām pieredzes bagātām komandām kā „Benetton” ir tā, ka diezgan grūti vienā līmenī nospēlēt visu spēli stabili. Nav tās pieredzes, reizēm arī sapratnes, lai nospēlētu mierīgāk un gudrāk. Rezultātā iznāca pieci punkti, bet komandai tas tik un tā ir sasniegums. Viens mīnuss bija Zaķa piecas piezīmes garajā galā, tāpat jaunais viesspēlētājs, kas varētu palīdzēt Strēlniekam, par rupju pārkāpumu tika izraidīts no zāle un palikām faktiski mazākumā. Iznākums kopumā gan jāuzskata par pozitīvu, jaunajiem tā ir milzu pieredze. Protams, atbildes spēle nebūs tik viegla, jo arī pretiniekiem bija sastāva maiņas, nebija tik labi saspēlējušies. Petvejs gan bija labs, pārmest viņam nevarēja, viņa sniegums komentārus neprasa.”

- Kāda ir komandas nākotne?
- Doma ir no jaunajiem latviešu spēlētājiem izveidot perspektīvu komandu. Daudziem ir līgums uz trijiem gadiem un tad, protams, ja būs iespēja, ļausim viņiem nopelnīt un spēlēt labos ārzemju klubos. Ja neviens no valsts čempioniem netiek iekļauts valsts izlasē, tā noteikti nav mūsu problēma, bet gan jau būtu bijis labāk.

- Jūsu viedoklis Latvijas vīriešu izlases sakarā, tāpat par LBS noteiktajām diskvalifikācijām?
- Domāju, ka atbildīgi ir visi un tajā skaitā arī es. Man arī daudzi no šīs paaudzes bija jātrenē, arī Kristaps Valters bija divos Eiropas čempionāta finālturnīros manā vadībā. Nevajag gan tikai divas krāsas saskatīt – melno un balto. Arī šiem pieciem spēlētājiem katram var atrast pozitīvu noti. Treneris visos laikos ir atbildējis par spēli un kārtību. Izrādās, nepareiza attieksme bijusi jau treniņu procesā. Kāpēc mums par to jādiskvalificē? Ja treneris parāda savu attieksmi, tad lai neņem tādus izlasē. Kāpēc LBS jālemj par diskvalifikāciju? Man daudz kas nav skaidrs, izlasot Edgara Buļa rakstu. Kam tad ir jānovērtē sniegums, trenerim vai menedžerim? Kārtība nav pašā basketbola savienībā. Sāksim ar to, ka pirms divarpus gadiem tika pieņemts darbā Kosta Jankovs. Pieņemts, lai sakārtotu basketbola saimniecību par 300 000 latu samaksu, man kaut kā nav tas saprotams, līdz šim brīdim nekas nav sakārtots. Arī jaunatnes basketbola sistēma nav sakārtota, faktiski jau viss notiek pēc Tālivalža Pētersona pirms 40 gadiem izstrādātās sistēmas. Nākamais reveranss bija Kehra lobētais N.Trajkovičs un pēc tam Šnepa atbalstītais K.Kemzūra.

- Vai LBS spēja vadīt mūsu basketbolu?
- Visa tā struktūra ir pārspīlēta, to jau mēs redzējām attiecībā par tiem astoņiem vai deviņiem punktiem pēdējā spēlē pret Vāciju. Viens saka vienu, otrs otru un trešais atkal trešo. Beigās neviens neuzņemas atbildību, bet katram jāuzņemas atbildība Man nav saprotama vēl viena lieta. Visā Eiropā un pasaulē treneris pēc neveiksmīga starta atsakās no sava amata, arī es savulaik atteicos, Muižnieks, Zvirgzdiņš tāpat. Es neesmu dzirdējis, ka no LBS kāds būtu atteicies no amata, viņi izvēlas īsto brīdi, lai attīrītu mundieri un, nu, tagad mēs skaldīsim. Daudz ieguldīta nauda, šobrīd par mums smejas lietuvieši un igauņi, par krieviem nerunājot.

Jāskatās cēloņi, nevis sekas. Manā laikā jau arī ir bijuši pārkāpumi – tādā pašā Turcijas turnīrā 2003.gadā – arī Kristaps Valters, Šķēle pārkāpa režīmu, protams, bez striptīza un demolēšanas. Līdz manām ausīm gan toreiz tas nenonāca, jo tad viņi būtu sodīti, nebūtu paņemti uz Zviedriju. Tagad man kaut kā nav saprotami tie soda mēri. Smagāk vainīgais pēc visiem nostāstiem sākumā paliek, jo viņš ir garš un nepieciešams, tas ir par Kasparu Bērziņu. Es jau tās koridoru runas neklausos, kaut šodien pat ”Sporta avīzē” publicēta menedžera atskaite. Es gaidu Kemzuras analīzi.

- Vai amatpersonas ir atklātas?
- Visi kaut ko saka pusvārdos. Man Edgars Šneps kā kapteinis un kā spēlētājs bija simpātisks visos jautājumos, viņš ir daudz spēlējis, bet kā oficiāls darbinieks viņš runā pusvārdos. Sen jau vajadzēja pieņemt mērus, bet es atgādinu, ka tas viss ir galvenā trenera rokās. Ja viņš nav lietas kursā, mums taču ir daudz spējīgu treneru Latvijā, nav jēgas izvēlēties ārzemnieku.

- Kāda varētu būt mūsu klubu nākotne šajos apstākļos?
- Mēs Ventspilī pieņēmām lēmumu balstīties uz saviem spēlētajiem un tā ir pareiza politika. Neapšaubāmi ir viegli tad, kad ir daudz naudas, to arī LBS parādīja, dalīt jau māk visi. Trūcīgos apstākļos jāsāk domāt. Jāsāk ar jaunatni, mums nav slikti treneri, jautājums ir par morālām vērtībām. Basketbols bija, ir un būs,

- Ko sakāt par to, kā tika sadalītas vietas BBL turnīrā?
-Visai basketbola sabiedrībai ir skaidrs, ka te atkal ir ambīcijas. Pamatojums spēlēšanai BBL bija izcīnītā vieta. Kāpēc vispār bija tāds jautājums starp ASK un Baronu? Vieta taču visu nosaka, Barons bija augstāk. Bet beigās izlēma, ka dos Liepājai...

Kļaviņš: ”Lēmumi ir neapdomīgi!”

Visai sašutis par situāciju basketbolā bija SK Cēsis prezidents Krišjānis Kļaviņš. Viņaprāt, LBS lēmumi bijuši sasteigti un nepārdomāti. Tiem būs tālejošas sekas.

„Es neredzu pamatu, kā tagad var piepildīt Arēnu Rīga vai arī, ka sponsori rautos parakstīt līgumus, es neredzu pamatu, kāpēc lai viņi to darītu. Manuprāt, tas ir ļoti nepareizs lēmums un par to maksās vēl vairākus gadus. Šneps tagad ir izdarījis vienu lietu, - Biedriņš ir atstāts laukā un ikviens viņa vietā apvainotos par tādu gājienu un jārēķinās, ka viņš var arī nebraukt uz izlasi vairāk. Varēs lūgties, bet viņš nebrauks. Es gribētu, lai Šneps arī tagad Basketbola savienību izved no tās vietas, kur viņš tagad ir to ievedis, lai ir tik drosmīgs un paliek tik ilgi, kamēr nostabilizēja finansiālais stāvoklis, lai piesaista sponsorus. Šie lēmumi, manuprāt, ir neapdomīgi, ir jādomā, kā mēs dzīvosim. Varbūt LBS arī vajadzētu pateikt, kurš izdomāja saukli ”Tagad vai nekad”?

- Pēdējā laikā publiskajā telpā sāk parādīties arī atklātāki teksti ...
- Edgara Buļa izteikumi ir vienkārši šokējoši. Skaidrs, ka viņš negribēja, ka viņa izteikumi parādītos avīzē, tā bija oficiālā atskaite, kāds ir nopludinājis no valdes locekļiem, tāpat vien jau nevarēja nonākt „Sporta Avīzes” rīcībā.

Vaicāts par BK „Ventspils” spēli pret Trevīzo „Benetton”, K.Kļaviņš sacīja :
„Būsim godīgi, ja šīs komandas spēlētu desmit reizes, varbūt ventspilnieki uzvarētu tikai vienreiz. Bet tik un tā tas ir fantastisks sasniegums tik jaunai komandai.”

- Vai izlasi jātrenē vietējam trenerim vai ārzemniekam?
- Ja savējais treneris ir ļoti augstā līmenī, tad var ņemt savējo, bet es kaut kā neredzu, ka kāds mūsējais trenētu Eirolīgas komandu. Jā, sievietēm ir, Gundars Vētra trenē ļoti labu komandu UMGK, viņam laikam arī vajadzētu kļūt par sieviešu izlases galveno treneri.”

Informāciju sagatavoja :
LTV Sports

  +1 [+] [-]

, 2009-09-30 10:00, pirms 15 gadiem
NEzinu uz kaada pamata smejas Igauni, viniem pa6laik klaajas veel smagaak!!!

  -3 [+] [-]

, 2009-09-30 10:14, pirms 15 gadiem
o, arī Žanis Vimba ticis uzaicināts..

 +10 [+] [-]

, 2009-09-30 10:18, pirms 15 gadiem
Krišjānis gan bija lieks šajā studijā...

 +13 [+] [-]

, 2009-09-30 10:20, pirms 15 gadiem
RESPECT KRAULIŅAM!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-09-30 10:27, pirms 15 gadiem
vecais zons Krauliņš bija normāli uzvilcies, bet nu var jau saprast...baigais bezpriģels apkārt notiek, respektīvi, tiek imitēta kkāda darbība, lai LBS varētu sist sev uz pleca teikt - redz cik labi mēs strādājam, bet kā ir patiesībā...
patika Bergmaņa komentāri - kā vienmēr ļoti augstā līmenī un korektā veidā pasniegti!
Krišjānis savā stilā, bet vienu otru labu atziņu pateica! katrā ziņā kopumā ļoti laba studija!

  +5 [+] [-]

, 2009-09-30 10:46, pirms 15 gadiem
Man patika viens no pēdējiem teikumiem TV intervijā: paldies Krauliņa kungs, ka izteicāt savu viedokli - rīt jums noteikt ne viens vien telefona zvans pienāks no LBS šajā sakarā...ka jūs atļāvāties kritizēt viņu darbu.

tā jau Latvijā, tjip demokrātija, bet kau reizi ne tā ar aci pamirkšķināsi ne tajā virzienā, uzreiz LBS uzliks sodu - 200 vai 500 vai pāris tūkstošus.

Bet dāzreiz tiešām, kā Krauliņam, vajadzētu atļauties vairāk!

 +12 [+] [-]

, 2009-09-30 10:53, pirms 15 gadiem
Prieks, ka Krauliņš Kļaviņam atstāja tikai 2 minūtes ko parunāt ēterā.

 +12 [+] [-]

, 2009-09-30 11:11, pirms 15 gadiem
kāda vēl lūgšanās biedriņam? Ja nav elementāras cieņas pret valsti un sajēgas, tad lai nespēlē izlasē, bet dzerstās un ālejās, kur ienāk prātā. Nav tādi spēlētāji vajadzīgi izlasē. Un vai tad ar beidriņu sastāvā mēs pēdējos 2 čempionātus esam tikuši ārā no grupas? Nē. Nav jau viņš ne tuvu kā Novickis, Gazols, Pārkers, kas tiešām ir zvaigznes un kas izvlek savas izlases.
Uzzinot faktus par mūsējo izdarībām, rodas priekštats, ka izlasē lielākā daļa nav vis pieauguši un profesionāli cilvēki, bet gan kaut kādi puišeli no nepilngadīgo kolonijas paņemti.

  +5 [+] [-]

, 2009-09-30 11:11, pirms 15 gadiem
Krišjānis var iet paskriet pret vēju.

man arī liekas, ka vajadzēja spēlētājiem uzsist uz pleca un pateikties par labo čempionātu.

jā, esmu arī naivs - Trevīzo nekas nebeigsies.

  +7 [+] [-]

, 2009-09-30 11:15, pirms 15 gadiem
Kļaviņs vakar ar saviem izteikumiem vienkarshi shokeeja! Neviens sponsors tieshi neveletos dot komandai lidzekljus, kas tos notralina baara vai demole viesnicu un ierodas pohaini uz treninju un rezultataa Gdanjskaa dreb rokas un nevar iemest sodinjus. Latvijas gaze tagad vismaz redz, ka vadibai ir svarigi, kas aizstaves Latvijas godu un redzot ka ruupp Latvijas vards vel vairak atbalstiis. Diez Kļavinj ja tu butu menedzeris klubam izlasei vai vienlaga kam, bet vienibai kura sauc sevi par profesionaljiem, bet dzer un demolee ... TU to pieljautu???? Ari no darba vietam dzerajus atlaizh, lai cik labs specialists visnh nebuutu!

  +5 [+] [-]

, 2009-09-30 11:20, pirms 15 gadiem
sandza rakstīja: Kļaviņs vakar ar saviem izteikumiem vienkarshi shokeeja! Neviens sponsors tieshi neveletos dot komandai lidzekljus, kas tos notralina baara vai demole viesnicu un ierodas pohaini uz treninju un rezultataa Gdanjskaa dreb rokas un nevar iemest sodinjus. Latvijas gaze tagad vismaz redz, ka vadibai ir svarigi, kas aizstaves Latvijas godu un redzot ka ruupp Latvijas vards vel vairak atbalstiis. Diez Kļavinj ja tu butu menedzeris klubam izlasei vai vienlaga kam, bet vienibai kura sauc sevi par profesionaljiem, bet dzer un demolee ... TU to pieljautu???? Ari no darba vietam dzerajus atlaizh, lai cik labs specialists visnh nebuutu!
Izklausījās, ka Kļaviņam diskvalificētie spēlētāji ir kaut kādas slimas pielūgsmes objekti, un viņš PAT PAR BALTU VELTI būtu gatavs kļūt par viņu auklīti...

  +9 [+] [-]

, 2009-09-30 11:31, pirms 15 gadiem
Aiztriekt tos SALAGAS uz armiju. Lai iemācās disciplīnu un, kas ir jēdziens SAVA VALSTS.
Džeki par savu valsti ir gatavi lodes uzņemt. A te bariņš kuram nav pa spēkam mēnesi elementāru disciplīnu un pieklājību ievērot...
Nebrīnos, ka Buļs tik bieži pieminēja prāta spējās un vispār intelekta līmeni kā tādu...

  +7 [+] [-]

, 2009-09-30 11:40, pirms 15 gadiem
Krauliņam lielākoties var piekrist, bet KK pilnīgu sviestu dzen. Vēl dirs, ka Ventiņi zaudetu 9 no 10 reizes itāļiem.
Un par to finansējuma nedošanu LBS arī murgs. Jebkurā gadījumā, ja arī nebūtu diskābelis tās naudas nebūtu. Jo 1. kārt. tagad naudu tāpat vien nedos, un otrkārt vai sponsori arī būtu ieinteresēti grūst naudu komandā kurai ir dzērāju un narkašu imidžs un kas tā īsti uzspēlēt nemaz nevar? Tā kā LBSam šī bija loose-loose situācija jebkurā gadījumā.

  +3 [+] [-]

, 2009-09-30 11:42, pirms 15 gadiem
Paldies Krauliņam par skarbumu! K.Kļaviņ, ej prom uz saviem totalizatoriem. Tu neko nejēdz no basketbola. Kurš dos naudu dzērājiem???? Tu? Domāju, ka ne Latvijas Gāze, Ne hansa jeb Swedbank neko tādiem pajoliņiem nedos. Manās acīs Tu neesi SK Cēsis prezidents, Tu esi pajoliņš!

  +5 [+] [-]

, 2009-09-30 12:15, pirms 15 gadiem
Daudz nekomentēšu, bet Kļaviņš mani pat pārsteidza. Zināju, ka džekam patīk nauda, bet nezināju, ka Kļaviņš ir tik stulbs! Jefiņ, tevis nosauktie sponsori ar naudu nemētājas, un izlasei ar tādu slavu un tādiem spēlētājiem, baidos, ka naudu vispār vairs nedos!
Bet es kā līdzjutējs, gribu redzēt Savējos cīnamies kā vīrus, ne jau dzerot pa viesnīcām un uz laukuma " laižot muļķi" un strīdoties savā starpā!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-30 12:56, pirms 15 gadiem
vakardienas spele pieradija ka ir cali kas speles un cinisies par savu valsti

  +3 [+] [-]

, 2009-09-30 13:21, pirms 15 gadiem
kāpēc kaut ko pārmest kļaviņam? viņš taču nevienu sponsoru nekad nav dabūjis, viņš patiešām nezina situāciju. kas tad cēsis sponsorē? klaviņš ar koferi. a kur ņēma koferi? ne jau no Latvijas gāzes vai "sponsoriem".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-30 13:56, pirms 15 gadiem
Kehris jau arī zēž savā amatā, jo viņš pagaidām ir bijis vienīagis, kas spējīgs piesasitīt lielo sponsoru naudu. Spilgts piemērs- LG. Tas arī ir vienīgais viņa nopelns. Skaidrs, ka tīrīšana savienībā ir jāveic.

  -3 [+] [-]

, 2009-09-30 14:14, pirms 15 gadiem
hehe rakstīja: Krišjānis gan bija lieks šajā studijā...
par to kurš bija lieks - Krauliņš nevelk, tik lēns un nekonkrēts komentārs, velti iztērēts ēters!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-09-30 14:50, pirms 15 gadiem
Par to lūgšanos spēlēt izlasē,tas nu ir par daudz!Kāda velna pēc kādam ir kaut kas ir jālūdz.Ja reiz cilvēks uzskata ka viņam nav nekādu pienākumu pret šo valsti un tautu,tad tā ir viņa izvēle.Galu galā es esmu piedzīvojis vairākas spēlētāju paaudzes un arī šī agrāk vai vēlāk beigs spēlēt.Vienkārši tagad ,mazliet ātrāk nekā bija plānots,jāsāk veidot jauna izlase.Un gan jau līdzjutēji uzņems ar sapratni to ,ka varbūt nāksies izlaist kādu EČ finālturnīru.

     [+] [-]

, 2009-09-30 15:02, pirms 15 gadiem
nekadas sapratnes nebuus.ec nebus pisas visi dirst no lbs!!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-30 15:54, pirms 15 gadiem
Pilnīgi pievienojos rolex. Lai spēle vīri, kam ir , kā teica Kemzura," pauti" un kas grib cīnīties, jo meistarības trūkumu līdzjutēji piedos, nevarību Nē!
Un lai cik tas ciniski skanētu - nu nav jau pat Biedriņš tik labs, lai viņam lūgtos. Nav viņam tādas meistarības un arī ampluā , lai varētu izškirt spēles likteni. Palīdzēt gan, bet kam - tiem ar kuriem vakar dzēra līdz rītam ... ko tad viņi var! Smieklīgi!!!

     [+] [-]

, 2009-09-30 16:06, pirms 15 gadiem
Krauliņš cienijams cilvēks, pateica visu kā ir.

P.S. Kad beidzot sporta studija ies ilgāk par tām nolādētajām 40 min ?

     [+] [-]

, 2009-09-30 16:56, pirms 15 gadiem
Runājot par Biedriņu,motivēts un labā formā ,spēlētājs nenoliedzami labs.Bet mums ir jātiek pāri tam ka,nav viņš nekāda ,,svētā govs''un te nav Indija.Ja reiz esi piekritis spēlēt, spēlē,nevis uzvedies kā mazgadīgs untumains skuķis.

     [+] [-]

, 2009-09-30 16:57, pirms 15 gadiem
krauliņš vecis !!! ko domā to saka. Skaidrs ka jāmaina LBS. Es nasaprotu ko tur tie visi 250 dara !!!

     [+] [-]

, 2009-09-30 18:34, pirms 15 gadiem
Robis87 rakstīja: NEzinu uz kaada pamata smejas Igauni, viniem pa6laik klaajas veel smagaak!!!
vini smejas par musu izlases dzek...kādiem dzekiem...pajoļiem un sistemu LBS...ne jau par meistaribu...
ari afrika smietos drosi vien..par pajoļu uzvedibu..

     [+] [-]

, 2009-09-30 18:38, pirms 15 gadiem
klavins soreiz daudz ko nepareizu pateica,bet tas gunnars ir ari glupš...
ka var teikt ka KK nejedz no basketbola,ja mazajas cesis uztaisija sieviesu komandu no vājas komandas..un cesis kur speleja sogad? ari zelts latvija...un sponsorus piesaistija...ta ka tur vinam cepuri nost..
par totikiem..nav jau vairs interesanti klausities..tu ari speletu ,ja zinatu kur likt..es moteikti,tapat ka visi seit rakstosie...ha-ha..

     [+] [-]

, 2009-09-30 18:48, pirms 15 gadiem
gunnars rakstīja: Paldies Krauliņam par skarbumu! K.Kļaviņ, ej prom uz saviem totalizatoriem. Tu neko nejēdz no basketbola. Kurš dos naudu dzērājiem???? Tu? Domāju, ka ne Latvijas Gāze, Ne hansa jeb Swedbank neko tādiem pajoliņiem nedos. Manās acīs Tu neesi SK Cēsis prezidents, Tu esi pajoliņš!
Sponsori tak nedod naudu paipusīšu komandām, tikai tāpēc, ka ir paipūsīši, un vairākumā gadījumu nedod basketbola attīstībai, bet pārsvarā tā ir reklaāma. Ja par komandu raksta dzeltenā prese, ja mazas, pumpainas metenes skrien pakaļ savām zvaigznēm, ja parastie plostotāji (tauta) uzskata, ka izlasē spēlē riktīgi veči (plostotāji), tad tā ir laba lieta, kur reklamēties. Slikta slava arī ir slava!