Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:363, Did:0, useCase: 3

Pirms 10 gadiem. Valters un Grafs - uz NBA?

Kas bija aktuāls Latvijas sportā pirms apaļiem desmit gadiem - reizi nedēļā atbildi uz šo jautājumu eSports.lv meklē, pārlapojot vecās "Sporta Avīzes", un interesantākos to dienu faktus, domu graudus un citātus piedāvājot arī jums.

Daudziem no mums, pārcilājot rakstāmgalda atvilkņu saturu vai, piemēram, atritinot kādu pieliekamajā rūpīgāk noglabātu ievārījuma burciņu, kādreiz rokās trāpījusies kāda vecāka un varbūt jau iedzeltējusi laikraksta lappuse, kas momentā nozog visu uzmanību. Pastāsts, kas uzjundī senas atmiņas, fotoattēls, kurā smaidu izraisa kāda mūsdienu varoņa vien ar grūtībām atpazīstamās formas vai frizūra - bieži vien tas izrādās daudz interesantāk, nekā kārtējās šā brīža peripetijas. Kas bija aktuāls Latvijas sportā pirms apaļiem desmit gadiem - turpmāk reizi nedēļā ieskatīsimies vecajās "Sporta Avīzēs"

"Sporta Avīze" Nr.192 (1999. gada 26. jūlijs - 1. augusts)

""Rapid". Pēc tam pret "Chelsea"?"

Rīgas "Skonto" Čempionu līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes mačā uz "Daugavas" stadiona zālāja iznīcinājusi Luksemburgas čempionus - 8:0 nu ir Latvijas klubu rekords Eiropas kausos. Būtu krietni lielāks, ja ne lietusgāze visu pirmo puslaiku, kas padarīja laukumu par nespēlējamu peļķi... Piecus vārtus nabaga ciemiņu vārtsargam sagādājis Mihails Miholaps, un "Sporta Avīze" pasmīkņā par Luksemburgas amatieru spēlētāju gājieniem.

- Vārtsargs van Rijsvijks, kurš teicami darbojās pirmajā spēlē Ešā, bija nolēmis doties nevis uz Rīgu, bet gan Skotiju - tur viņš kā skolotājs atpūtās vasaras brīvdienās. Viņam piebiedrojās aizsargs Meilenders, jo arī inženieris vasarā ir pelnījis atpūtu. (..) Tāpēc golfa cienītāji pat īpaši nebrīnījās, dažas stundas pirms spēles sākuma sastopot "Viesturu" laukumā Jaunmārupē Luksemburgas futbolistus ar tumšādaino Filipu Moreiru priekšgalā.

"Ja "Jeunesse" ir 26 reizes uzvarējusi Luksemburgas čempionātā, tad Rēzeknes komanda būtu to izdarījusi 40-50 reizes," pēc mača novīpsnājis par Aleksandrs Starkovs. Taču par to tagad jāaizmirst - priekšā otrā kārta un Bukarestes "Rapid". Ja uzvarēsim rumāņus, būs svētki - uz Rīgu brauks pats Londonas "Chelsea"! Angļu kluba izpilddirektors gan Rīgas komandu pa ceļam nemana...

- Zīmīgi, ka vairāku ārzemju ziņu aģentūru izplatītajā izlozes vērtējumā , ko izteica "Chelsea" direktors rīkotājs Kolins Hatčinsons, tiek runāts vienīgi par klubu "Rapid": "Labi, ka mūsu komandā ir Rumānijas spēlētājs Dans Petresku. Viņš daudz zina par "Rapid", un tas mums palīdzēs." Vai "Skonto" angļus pārsteigs?

eSports.lv atkāpe: Luksemburgas čempionus varam uzvarēt joprojām, un arī Čempionu līgas kvalifikācijas trešajā kārtā šogad esam - ne vairs statista lomā. Un, jā - angļus pirms desmit gadiem pārsteidzām.

"Latvijas juniori pelna atzinību"

Par izcili talantīgu nodēvētā Latvijas junioru basketbola izlase atgriezusies no pasaules čempionāta Portugālē ar iegūtu devīto vietu. Kristaps Valters, Raitis Grafs, Māris Ļaksa, divi Raimondi Vaikulis un Jumiķis - šo puišu nākotne šķiet zeltā iegravēta. "Pat neņemot vērā to, ka latvieši neiekļuva pirmajā astoņniekā, par viņiem interese bija ļoti liela," jau ievadā iepriecina "SA" speciālkorespondents.

- Pagaidām aģenti vislielākos sajūsmas saucienus velta Valteram. Uz pretspēlētāju fona Kristaps ar savu domāšanu, tehniku un piespēli laukumā izskatās ļoti solīdi. Lielākais trūkums - svara kilogrami, taču izlases treneru korpuss vienbalsīgi apgalvo, ka tās ir ziemeļnieku tipiskās problēmas un pēc pāris gadiem viss būs kārtībā. Par to, ka Latvijā sen nav bijis tik talantīga 18 gadus veca saspēles vadītāja, nav vērts diskutēt. Nebūs nekāds brīnums, ja pēc gadiem trim četriem Valtera jaunākā vārds parādīsies NBA drafta sarakstos.

"Unikums Latvijas basketbolā" - apakšvirsraksts nodaļai, kas veltīta Mārim Ļaksam, kurš jau saņēmis uzaicinājumus uz NCAA.

- Līdz šim reņģēdāju tauta katru, kurš bija pastiepies nedaudz pāri diviem metriem, laukumā lika groza apakšā. Nu ir atzīmējams unikāls gadījums, kam varētu atrasties vieta nākamajās basketbola vēstures grāmatās, - ventspilnieks Māris Ļaksa ar savu 2,06 m augumu ir nevis centra postenī, bet gan trešā numura (uzbrucēja) vietā! Pasaules čempionāts bija turnīrs, kurā Ļaksa kā spēlētājs tā pa īstam paspīdēja pirmo reizi. Portugālē Māris sevi apliecināja kā izcilu snaiperi ar lielisku trīspunktu metienu, un pati veiksmīgā spēle deva papildu impulsus gan cīņā par atlēkušajām bumbām, gan caurgājienos.

Amerikas karjera tobrīd vēl prognozēta arī Raitim Grafam.

- Pats Raitis savu aizbraukšanu uz Ameriku motivē ar vienu iemeslu: "Tas ir nākamais solis ceļā uz manu mērķi - NBA." (..) Tikmēr sevi Latvijas izlasē ir pieteicis vēl viens 2,10 metru garš spēlētājs - rēzeknietis Kaspars Cipruss. Vispirms īsta latgaļa fizisko dotumu dēļ, kas ir daudz pārliecinošāki nekā Grafam. Pēc pāris gadiem Cipruss savus pretspēlētājus zem groza varēs regulāri likt uz grīdas dēļiem.

eSports.lv atkāpe: Līdz NBA nav aizsniedzies neviens no toreizējās komandas, arī Eiropas augstākais līmenis Eirolīga - pagaidām neiekarots. Pēc desmit gadiem līmeņa klubā izdevies ielauzties Valteram, kamēr Ļaksa mokās pa trešā ešalona klubiem, bet Grafs šovasar atteicies no iluzorās iespējas iekļūt nacionālajā izlasē un izvēlējies papelnīt naudu ar basketbolu nesaistītā jomā. Saistība ar dēļiem ir Ciprusam, taču ne tiem, kurus paredzēja pirms desmit gadiem.

"Var gaidīt medaļas"

Eiropas U-23 čempionātam gatavojas Latvijas vieglatlētu izlase, un izskatās, ka varam gaidīt labus rezultātus. Favorītu priekšgalā divi: jaunais barjersprinteris Staņislavs Olijars un 800 metru skrējējs Viktors Lācis. Olijaram sezonas labākais rezultāts un personiskais rekords -13,41, kas ir otrs labākais starp čempionātam pieteiktajiem. Polis Ščigačevskis skrējis 13,29... Stāsta pats sportists:

- Tikpat labi uzvarētāja rezultāts varētu būt gan 13,20 gan 13,40 sekundes. Daudz būs atkarīgs no tā, kādi būs laika apstākļi. Godīgi sakot, par pārējiem konkurentiem pat nedomāju. Tikai Ščigačevski. Runājot par rezultātu, varu piebilst, ka, piemēram, 13,50 sekundes mani neapmierinās.

Viktoram Lācim - sezonas trešais ātrākais skrējiens starp vienaudžiem, 1:46:18.

- Šobrīd jūtos ļoti labi un uz čempionātu dodos pacilātā noskaņojumā. Mans minimālais uzdevums ir iekļūt finālā, bet, kā būs tālāk, rādīs dzīve. Pašlaik varētu sasniegt rezultātu ap minūti un 45-46 sekundēm. Visu, kas no manis bija atkarīgs, esmu paveicis, un, manuprāt, ir sasniegts tas, uz ko bija tēmēts.

eSports.lv atkāpe: Eiropas čempionātā latviešiem atnāca viena medaļa - savu sudrabu, zaudējot Ščigačevskim, paņēma Olijars. Ātrākais no Staša skrējieniem - 13,55 finālā. Mēnesi vēlāk mačos Seviljā tika labots rekords - 13,28 sekundes. 2009. gada sezonā Olijara pagaidām ātrākais skrējiens - 13,44, Viktors Lācis sportošanu jau labu laiku kā licis pie malas un trenē basketbolistu fizisko sagatavotību, savukārt šīs vasaras U-23 Eiropas čempionātā Latvijai izdevās izcīnīt trīs zelta medaļas.

Citas tēmas

Pasaules motokrosa čempionātā ar blakusvāģiem intriga kļūst arvien nokaitētāka - Serģim un Rasmanim pēc astotā posma Beļģijā kopvērtējumā 257, bet brāļiem Vilemseniem - 254 punkti. Gadu pirms Sidnejas "Sporta Avīze" pēta, kāda situācija, ja olimpiskās spēles būtu jau rīt. Olimpiskās vienības līderu pulkā trīs uzvārdi - soļotājs Fadejevs, jaunais svarcēlājs Ščerbatihs un treka riteņbraucējs Ķiksis. Fadejevs kā jau ierasts nav uz mutes kritis un sola - būs medaļa! Apkopojot futbola virslīgas pirmo sezonas pusi, izveidots neliels tops - pieci varoņi un antivaroņi. Starp pirmajiem pirmajā pozīcijā Viktors Dobrecovs, kam jau 16 vārtu un trīs hettriki, bet otrajā topā atrodams ieraksts - Kāds viltus žurnālists apzog "Liepājas metalurga" ģērbtuvi... "Es varu viennozīmīgi pateikt, ka Latvijas sporta spēļu komandas tuvāko 20 gadu laikā uz olimpiādi netiks," lielajā intervijā pārliecināts apgalvo pludmales volejbolists Andris Krūmiņš. Par karjeras beigšanu pēc sezonas paziņojis Deimons Hils, bet posmā uzvar Edijs Īrvains - tāpēc, ka Šūmahers avarē un nonāk slimnīcā.

1 2 41 komentārs

  +9 [+] [-]

, 2009-07-31 18:02, pirms 15 gadiem
Man ir tada sporta avize, kur zvirgdiņs trene jurmalu. Un visi vecie buki spele basi ( treneri ) muižnieks,vetra, bagatskis, helmanis, miglnieks, šneps un tt. Varu paņemt un uzcept ari rakstu

 +21 [+] [-]

, 2009-07-31 18:02, pirms 15 gadiem
nu bigi žēl par to grafu. bet ši tā pārlapojot SA mēs atceramies, ar kādām cerībām mēs raudzījāmies uz jaunajām sporta zvaigznītēm9grafs, saviels, ļlaksa utt.)

 +13 [+] [-]

, 2009-07-31 18:03, pirms 15 gadiem
"Es varu viennozīmīgi pateikt, ka Latvijas sporta spēļu komandas tuvāko 20 gadu laikā uz olimpiādi netiks,"

Andri tu kļūdijies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-07-31 18:06, pirms 15 gadiem
karikatūra reālā

 +13 [+] [-]

, 2009-07-31 18:06, pirms 15 gadiem
Skumji gan lasīt par Grafu, Ļaksu un Ciprusu no viņiem būtu iznākuši tiešām meistarīgi, ne viduvēji spēlētāji...

  +5 [+] [-]

, 2009-07-31 18:09, pirms 15 gadiem
čelsis arī atbrauca...un Daugavas stadiona Babajaro ielika golu....
Tie bija laiki, kad arī Deglava tilts bija pilns ar skatītājiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2009-07-31 18:11, pirms 15 gadiem
Jack Daniels rakstīja: Grafs uz NBA
Kā var smieties par Grafu - bija viņš, iespējams, perspektīvakais centrs eiropā kādreiz !

 +12 [+] [-]

, 2009-07-31 18:17, pirms 15 gadiem
vnk_fans rakstīja: Kā var smieties par Grafu - bija viņš, iespējams, perspektīvakais centrs eiropā kādreiz !
viņu uzskatīja par labāku kā gasols. viņš tolaik tiešām skaitijās supertalants.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2009-07-31 18:21, pirms 15 gadiem
Grafs un NBA pat pirms 6 gadiem izskatījās ļoti reāli. Hjūstonas "Rockets" viņu itkā gribēja drafta otrajā kārtā ņemt (sezonas laikā Grafam pat pirmā kārta "spīdēja", ja nemaldos), bet nu jau bēdīgi slavenā trauma un NBA vietā - Beļģija.
Slēpts komentārs: Basis09

 +12 [+] [-]

, 2009-07-31 18:25, pirms 15 gadiem
Basis09 rakstīja: a kapec tad nepaņema?
"bet nu jau bēdīgi slavenā trauma un NBA vietā - Beļģija."
Slēpts komentārs: Big Smoke
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2009-07-31 18:47, pirms 15 gadiem
toreiz slavas saulītē izpeldēja Rubins, Laizāns!
Rubins RAPIDam no gaisa tāāāādu golu ielika...no Laizāna piespēles!

  +5 [+] [-]

, 2009-07-31 18:52, pirms 15 gadiem
junis rakstīja: toreiz slavas saulītē izpeldēja Rubins, Laizāns!
Rubins RAPIDam no gaisa tāāāādu golu ielika...no Laizāna piespēles!
jap, man ar atmiņā nozibēja tā epizode

  +4 [+] [-]

, 2009-07-31 19:02, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: jap, man ar atmiņā nozibēja tā epizode
bija, bija. par topošajām NBA zvaigznēm kkā neatceros neko, bet superspēles ar Rapid un Chelsea ir atmiņā diezgan labi saglabājušās.
Slēpts komentārs: 3SOLIS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-31 19:54, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Grafs un NBA pat pirms 6 gadiem izskatījās ļoti reāli. Hjūstonas "Rockets" viņu itkā gribēja drafta otrajā kārtā ņemt (sezonas laikā Grafam pat pirmā kārta "spīdēja", ja nemaldos), bet nu jau bēdīgi slavenā trauma un NBA vietā - Beļģija.
Netika daļēji arī tāpēc, ka neizvēlējās to labāko NCAA komandu, viņam itkā esot bijuši piedāvājumi no spēcīgākām koledžas līgas komandām, precīzi gan nezinu no kurām!!

  +2 [+] [-]

, 2009-07-31 19:54, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Grafs un NBA pat pirms 6 gadiem izskatījās ļoti reāli. Hjūstonas "Rockets" viņu itkā gribēja drafta otrajā kārtā ņemt (sezonas laikā Grafam pat pirmā kārta "spīdēja", ja nemaldos), bet nu jau bēdīgi slavenā trauma un NBA vietā - Beļģija.
nevarat k-ko nedaudz vairāk par šo tēmu pastāstīt, vnk neko iepriekš nebiju dzirdējis par to Grafa milzīgo talantu

     [+] [-]

, 2009-07-31 20:07, pirms 15 gadiem
bet diez kapeec?kur bija taa vaina,ka tagad tas viss skjiet tik smiekliigi?kur viiri noshaavushi greizi?!

  -2 [+] [-]

, 2009-07-31 20:12, pirms 15 gadiem
Grafs jau palika par tuncīti, kad Amerikā spēlēja, tāpēc arī netika draftā. un vēl pie tam salauza pēdu vai kkas tāds bija pirms drafta...

  +2 [+] [-]

, 2009-07-31 20:14, pirms 15 gadiem
Jack Daniels rakstīja: nevarat k-ko nedaudz vairāk par šo tēmu pastāstīt, vnk neko iepriekš nebiju dzirdējis par to Grafa milzīgo talantu
Grafs savos jaunības gados tika uzskatīts par vienu no labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem Eiropā taču dažas dienas pirms 2003.gada NBA Vasaras līgas sākuma savainoja potīti tāpēc neizmantoja iespēju pierādīt savu meistarību Hjūstonas Rockets, pēc atgūšanās no traumas Grafa milzīgais potenciāls pazuda

  +3 [+] [-]

, 2009-07-31 20:24, pirms 15 gadiem
Jack Daniels rakstīja: nevarat k-ko nedaudz vairāk par šo tēmu pastāstīt, vnk neko iepriekš nebiju dzirdējis par to Grafa milzīgo talantu
Ja viņam nebūtu talants tad viņš savulaik nebūtu ticis U-20 PČ simboliskajā pieciniekā.

Kā jau '''Maigoniitis'' rakstīja, tad Grafam lielākā problēma bija spēlēšana pavājā NCAA divīzijā, kur treniņprocess un spēļu līmenis nebija tāds, lai varētu daudz progresēt. NCAA spēlēja viņš daudz un samērā labi - pēdejā sezonā bija komandas līderis gan punktos,bumbās un blokos:
sports.espn.go.com: Valparaiso College Basketball - Crusaders...

Par draftu: vienu brīdi prognozēs bija pat ap 35-40 vietu, bet pārsvarā otrās kārtas beigās, bet tas bija tikai prognozēs. Tad vēl tas savainojums...Pēc tam jau karjera Eiropā...

Manuprāt, pareizi pateica Valters, ka Grafs spēlējis bez pašmērķa tikt augstākajā līmenī, tāpēc arī no U-20 zvaigznes nekas daudz pāri nav palicis.

  +3 [+] [-]

, 2009-07-31 20:51, pirms 15 gadiem
forši tas, ka sporta avīze tad maksāja 25 santīmus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-07-31 22:11, pirms 15 gadiem
Jā vēl tgd atceros, kā Cipa spēlēja Skonto, patikās labāk par tiem ņigām, bet tad ārzemēs...

  +3 [+] [-]

, 2009-07-31 22:34, pirms 15 gadiem
njaaa, ar ko tik nespeleja Skonto tolaik, bet tagad visiem shiem grandiem vieta ČL ir nodrošināta, tapec varam spēlēt ar daudz/maz lidzvēr'tigiem pretiniekiem un uzvarēt tos, ko tagad FKV mēģina arī darīt... tās skonto spēles nerezdēju, jo biju par jaunu, lai sekotu fotbolam (bija7 gadi, ja nemaldos man ) tapec pāršķirstīšu LFF mājaslapu un paskatīšos uz rezultātiem

Bet SA karikatūras vnk iespārda iztēle un talants māksliniekam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 41 komentārs