Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:363, Did:0, useCase: 3

Pirms 10 gadiem. Kāpēc Valdis aizgāja neatvadījies?

Kas bija aktuāls Latvijas sportā pirms apaļiem desmit gadiem - reizi nedēļā atbildi uz šo jautājumu Sportacentrs.com meklē, pārlapojot vecās "Sporta Avīzes", un interesantākos to dienu faktus, domu graudus un citātus piedāvājot arī jums.

Daudziem no mums, pārcilājot rakstāmgalda atvilkņu saturu vai, piemēram, atritinot kādu pieliekamajā rūpīgāk noglabātu ievārījuma burciņu, kādreiz rokās trāpījusies kāda vecāka un varbūt jau iedzeltējusi laikraksta lappuse, kas momentā nozog visu uzmanību. Pastāsts, kas uzjundī senas atmiņas, fotoattēls, kurā smaidu izraisa kāda mūsdienu varoņa vien ar grūtībām atpazīstamās formas vai frizūra - bieži vien tas izrādās daudz interesantāk, nekā kārtējās šā brīža peripetijas. Kas bija aktuāls Latvijas sportā pirms apaļiem desmit gadiem - turpmāk reizi nedēļā ieskatīsimies vecajās "Sporta Avīzēs". Iepriekšējo nedēļu apskati atrodami sadaļā "Pirms 10 gadiem".

"Sporta Avīze" Nr.200 (1999. gada 20 - 26. septembris)

"Nedēļas spēle"

Sācies LBL turnīrs un jau pirmajās dienās sagādājis līdzjutējiem pirmo cēlienu sezonas centrālajam uzvedumam - broči pret "Ventspili". Daugavas sporta nama tribīnēs gan palikušas tukšas vietas, taču spēle izdodas atraktīva.

- 111 sekundes pirms spēles beigām: ventspilnieks Aigars Vītols caurgājienā izlaužas līdz grozam, taču viņa mestajai bumbai ceļā iestājas Mārtiņš Skirmants. Seko tiesneša Kokaiņa svilpe, kas fiksē noteikumu pārkāpumu... Tobrīd rezultāts bija 66:66. Valdis Valters, kura acu priekšā risinājās iepriekš aprakstītā epizode, metas laukumā pilns pārliecības, ka Kokainis pieļāvis kļūdu, un tikai Vitālija Umbraško dzelžainais tvēriens liedz viņam sasniegt adresātu (mirkli iepriekš Valters izteiksmīgi vīstīja dūres Agņa Pērkona degungalā). Tikmēr Vītols realizē abus soda metienus, un arī atlikušajās spēles sekundēs ventspilnieki, atguvuši spēles pavedienu, kontrolē notikumu gaitu.

BK "Ventspils" ar 77:66 izcīnījusi pirmo uzvaru, bet treneris Krauliņš pēc mača vienalga pikts - prese pirms sezonas esot pārslavējusi ventspilniekus, un nu dažiem dzirksteles acīs pietrūcis. Jau nākamajā nedēļā sākas Saportas kausa izcīņa, tur nu būšot daudz smagāk... "SA" gan raksta, ka arī šajā mačā personīgo attiecību fons bijis sajūtams - abu komandu spēlētāji pretiniekus nav saudzējuši (piemēram, Ņūborns slaidā lidojumā pat salauzis reklāmas stendu), bet "Brocēnu" treneris spēli pametis, neatsveicinoties no uzvarētājiem un preses konferencē nepaskaidrojot līdzjutējiem zaudējuma iemeslus. Spēles skaistākais duelis - Čārlzs Ņūborns pret Johanu Nikolasu. Pirmajam trīs bloķēti metieni (tik daudz Misters Gaiss, šķiet, nav dabūjis nekad!) un 18 atlēkušās bumbas, toties otrajam - double-double, trīs danki garām oponentam, un, protams, uzvara spēlē. Bet te vēl viss priekšā - skaidrs, ka pavasaris būs karsts...

Sportacentrs.lv atkāpe: Daugavas Sporta nama gaiteņos smīkņāja par broču spēlēšanu Daugavas Sporta namā, kur Valdis Valters savulaik bija nosolījies nekad vairs nerādīties, taču 1999. gadā Rīgā nebija ne Olimpiskā centra, ne Arēnas. Tagad citi laiki, kaut gan par veco, labo Daugavu šad un tad atceras vienalga - vēl pirms pusgada Latvijas čempionāta finālus spēlējām...

"Vai ar 1:0 pietiks?"

Rīgā atkal lielais futbols - iztramdījusi pašu vareno un baiso "Chelsea", no stratosfēras uz sev piemērotākiem augstumiem nolaidusies "Skonto", UEFA kausa izcīņas pirmajā kārtā uzņemot poļu "Widzew". Lodzas komanda nebūt ne īso gabalu pie mums atceļojusi ar autobusu nevis lidmašīnu - vienā gadījumā prasītā samaksa par līgumreisu bijusi pārāk liela, bet citā piedāvāta tāda konservbundža, ka tajā atteicies iekāpt ne tikai ar aerofobiju sirgstošais komandas kapteinis Lipinskis, bet arī virkne citu spēlētāju... Arī guļamvietas "Widzew" izraudzījās par demokrātiskākām cenām - viesnīcā "Rīga", nevis "Radisson SAS", kā parasti viesu komandas Rīgā. Arī sportiskajā ziņā viss nav spīdoši - iepriekšējās sezonas Polijas vicečempions nacionālajā čempionātā kuļas pa astes galu, pusotra mēneša laikā nomainījis trīs trenerus, un arī ceturtajam pēdas jau svilst - poļu žurnālisti mēļo, ka zaudējums Rīgā pašreizējam būšot pēdējais... Un tomēr no cerētās pretinieku graušanas nekas nesanāk.

- Pēc pārtraukuma mūsu komanda iespieda viesus savā laukuma pusē, izveidojot neskaitāmus vārtu gūšanas momentus. "Skonto" teritoriālais pārsvars bija ļoti liels, un varēja šķist, ka Latvijas futbola flagmanim pretī nostājusies kāda pašmāju komanda. (..) Vārtu gūšanas momenti radās daudziem, sākot ar uzbrucēju Miholapu un beidzot ar aizsargu Zemļinski, bet laimi pretinieku soda laukumā meklēja visi mūsu futbolisti, izņemot vārtsargu Koliņko. Tomēr galarezultāts bija tikai 1:0. Veiksme smaidīja poļiem - bumba atsitās pret stabu, vārtsarga galvu vai kāju, taču nepielūdzami nelidoja vārtos.

Pēc mača noskaņojums skaidrs - "Skonto" dominēja visos spēles elementos, taču šādi šķērdēt momentus nedrīkst. Stūra sitienu vien 16, un neviens neizmantots... Pagaidām nav zināms arī tas, vai uz Lodzu komanda dosies labākajā sastāvā, jo pēc varoņdarbiem pret zilajiem mūsu spēlētājus uz atrādīšanos saucot vairāki klubi - tagad tikai jāizlemj, kam atļaut, un vai īstais laiks. Eiforiju par "mūsu futbola" panākumiem preses konferencē gan mazliet (taču ļoti korekti) atšķaida pretinieku treneris:

- Iepriekš atvainojos par teikto, taču gribētos, lai jūsu komandā spēlētu vairāk latviešu. Citādi, ielūkojoties sastāvā, padomāju, ka tā ir Gruzijas komanda. Taču, atvainojiet - tā nav mana darīšana...

Sportacentrs.lv atkāpe: Gruzīni Latvijas futbolā, šķiet, joprojām jūtas kā savās mājās. Bet, ja atbildam uz virsrakstā uzdoto jautājumu - nē, nepietika...

Biatlonisti pielādē

Nedēļas nogalē gaidāmajam pasaules čempionātam vasaras biatlonā gatavojas Latvijas lielais četrinieks. Pavasarī par 5000 dolāriem ticis iegādāts šaušanas dators, taču nekādi neveicas ar tā pienācīgu apgūšanu.

- Mūsu biatlonisti prot labi slēpot un šaut, taču neorientējas datoros. Tāpat kā treneri. Tiesa, izlases vecākā trenera Vitālija Urbanoviča palīgs Aivars Bogdanovs pašlaik ir pabeidzis īsos datoru kursus, taču ar tiem droši vien būs par maz, lai datoru varētu izmantot pilnvērtīgi. Proti, pēc tam, kad mūsu biatlonisti, izmēģinot jauno datoru, viens pēc otra lodes šāva tikai desmitniekā (pat Vitālijs Urbanovičs nenolaidās zemāk par devītnieku), kļuva skaidrs, ka ar datoru kaut kas īsti nav kārtībā.

Neveiksmīgā pakaļdzīšanās kādam (pirmkārt jau Krievijas izlases treneriem), kas varētu ierādīt brīnumierīces pamatus, turpinājās Otepē un Bulgārijā, bet tagad beidzot būs galā - Raubičos, kur notiks pasaules čempionāts, atrodas ražotāju firmas filiāle. Paši sportisti gan skeptiski, ka dators radīs kādus brīnumus. "Dators nav nekāds brīnumlīdzeklis. Tas var tikai konstatēt kļūdas, nevis norādīt, kāpēc tās rodas un kas būtu jādara, lai tās novērstu," izteicies Ilmārs Bricis. Lielākas cerības uz jauno inventāru.

- Beidzot Jēkabs Nākums ir atvadījies no Iževskā ražotās šautenes, kas pērnajā pasaules čempionātā Kontiolahti lielajā salā atteicās šaut. Pirms vairākiem gadiem, kad pārējie puiši pārgāja uz "Anschutz", Ješka palika uzticīgs "iževskietei", jo uzskatīja, ka vaina šaušanā jāmeklē nevis plintē, bet gan pašā šāvējā. Kontiolahti atteicās šaut arī Gundara Upenieka ierocis, un viņš kopš tā brīža šauj ar nu jau bijušo Aivara Bogdanova "Anschutz".

Rakstā pieminēts arī pamazām aktuālais paaudžu maiņas jautājums, paskatoties, kas tad notiek aiz vareno mugurām. "Trīs biatlonisti - Edgars Piksons, Jevgeņijs Gurjanovs un Ģirts Alksnis - šovasar varēja pilnvērtīgi trenēties, jo saņēma Latvijas Olimpiskās vienības atbalstu. Vēl no perspektīvākajiem jeb aktīvākajiem junioriem jāmin arī Jānis Šnikvalds, Oļegs Patkešnijs, Jānis Pleikšnis, kā arī gados jaunākie Intars Spalviņš un Edijs Berkulis."

Sportacentrs.lv atkāpe: Šodien lielākajai daļai biatlonistu lielākās problēmas nevis ar precīzu šaušanu, bet ātru slēpošanu, un tur brīnumdators nelīdzēs.

Citas tēmas

Kristers Serģis un Artis Rasmanis jau pēc pasaules čempionāta beigām turpina cīņu par titulu - nu jau arbitrāžas tiesas zālēs, kur jāpierāda fakts, ka holandieši Vilemseni par čempioniem kļuva tikai pēc rupja noteikumu pārkāpuma pēdējā posmā. Starptautiskā federācija latviešus mēģina atšūt... LBL pirmoreiz spēlēs lietuvietis - "LainERS" rindās uzņemts 198 cm garais saspēles vadītājs Mindaugs Prenckevičs, kurš intervijā "Sporta Avīzei" atzīst: esmu komandas spēlētājs, bet pēdējais laiks attīstīt sevi līdera īpašības! Analizēta atkal jau paredzamā situācija Latvijas futbola čempionātā, kur pirmajā pozīcijā neaizsniedzams "Skonto", tāpat - Ludmilas Olijares perspektīvā sportistu grupa, bet tradiconālajā rubrikā "Ne vārda par sportu" - basketboliste Ilze Ieviņa. "Pirms divām nedēļām apprecējos," stāsta spēlētāja. "Andri pazīstu jau labu laiku. Viss notika dabiski. Dzīve pati mūs aizveda līdz šim notikumam. Un, ja divi cilvēki viens otru mīl - kāpēc gan to nedarīt?"

 +11 [+] [-]

, 2009-09-24 19:42, pirms 15 gadiem
Karikatūra ideāla.
Bet nu drausmas, cik ilgi 32kg ar savu degunu mākoņus jau stumda. Un izskatās, ka labākie "stūmieni" vēl priekšā...

  +5 [+] [-]

, 2009-09-24 19:52, pirms 15 gadiem
32kg

Piedodiet par stulbu jautājumu, bet kāpēc bieži piemin to sakarā ar V.Valteru?

  +3 [+] [-]

, 2009-09-24 19:52, pirms 15 gadiem
Vai tad W ir mainījies? Ja nu vienigi sirmāks plesinens palicis. Bet visā pārējā-tā pati demagoģija,tie paši argumenti .
Slēpts komentārs: aigars076

  +3 [+] [-]

, 2009-09-24 19:59, pirms 15 gadiem
KO NOZĪMĒ 32 KG ????????

 +17 [+] [-]

, 2009-09-24 19:59, pirms 15 gadiem
raymond rakstīja: 32kg

Piedodiet par stulbu jautājumu, bet kāpēc bieži piemin to sakarā ar V.Valteru?
Tāpēc, ka VV reiz izteicies, ka varētu visu izlasi ar 32 kg smagu svaru bumbu apspēlēt!

  +3 [+] [-]

, 2009-09-24 19:59, pirms 15 gadiem
aigars076 rakstīja: Jurison, kam Tev vecus vēmekļus cilāt? Uzraksti labāk ko pozitīvu par Sieviešu biatlonu!
Ko tieši tur gribi dzirdēt? Kaut ko no privātā skapīša?

  -3 [+] [-]

, 2009-09-24 20:02, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Ko tieši tur gribi dzirdēt? Kaut ko no privātā skapīša?
Lai uzraksta kāpēc tiek tērēti līdzekļi, bet rezultātu nav!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-24 20:06, pirms 15 gadiem
aigars076 rakstīja: Lai uzraksta kāpēc tiek tērēti līdzekļi, bet rezultātu nav!
Es atkal kaut ko iekš privātās dzīves labprāt uzzinātu!

  -2 [+] [-]

, 2009-09-24 20:07, pirms 15 gadiem
Nē nu šis raksts iet kopā ar visu pašlaik notiekošo vīriešu basketbolā. Darbs uz auditoriju rit veiksmīgi...

  +2 [+] [-]

, 2009-09-24 20:08, pirms 15 gadiem
bandidas rakstīja: KO NOZĪMĒ 32 KG ????????
jautā twitter.com

P.s. Karikatūra labā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-09-24 20:20, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Tāpēc, ka VV reiz izteicies, ka varētu visu izlasi ar 32 kg smagu svaru bumbu apspēlēt!
Visus LV čempionātā (LBL) apspēlēt!

  +4 [+] [-]

, 2009-09-24 20:34, pirms 15 gadiem
Ha, Ilze Ieviņa ar Kiviču precas

  -2 [+] [-]

, 2009-09-24 20:37, pirms 15 gadiem
Jā agrāk Sporta Avīze tikai 25 santīmi maksāja, a tagad...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2009-09-24 20:50, pirms 15 gadiem
James.Karalis James rakstīja: Jā agrāk Sporta Avīze tikai 25 santīmi maksāja, a tagad...
Cik nemainigs ir siis rubrikas ievads, tik nemainiiga ir kaada lasiitaaja paust savu izbriinu par taalaika SA cenu.

  -2 [+] [-]

, 2009-09-24 20:56, pirms 15 gadiem
Jā, atceros to spēli ar Widzew. Ņepruha bija.

     [+] [-]

, 2009-09-24 21:11, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Tāpēc, ka VV reiz izteicies, ka varētu visu izlasi ar 32 kg smagu svaru bumbu apspēlēt!
nevis izlasi, bet gan ar 32 kg bumbu varētu LBL spēlēt!!!

     [+] [-]

, 2009-09-24 21:53, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Tāpēc, ka VV reiz izteicies, ka varētu visu izlasi ar 32 kg smagu svaru bumbu apspēlēt!
Kļūdies vecais!
eSports.lv atkāpe: Visas tautā izskanējušās versijas par 32kg svaru bumbas simbola patieso skaidrojumu neatbilst patiesībai. Arī versija par it kā Valda Valtera teikto, ka LBL viņš visus varētu apspēlēt ar svaru bumbu pie kājas. Pilnīgas muļķības.

Pirms 10 gadiem. Vai televīzija izglābs...

     [+] [-]

, 2009-09-24 22:42, pirms 15 gadiem
Pļe, jocīgi paliek, kad ierauga karikatūru un tu to atceries, jau desmit gadi, laiks iet

     [+] [-]

, 2009-09-24 22:46, pirms 15 gadiem
wilwood rakstīja: Ha, Ilze Ieviņa ar Kiviču precas
pag, bik esmu atpalicis. to4 kiviču?
tad šī ar ko gatavojas škirties viņam ir trešā sieva?

     [+] [-]

, 2009-09-24 23:03, pirms 15 gadiem
kārumiņš rakstīja: pag, bik esmu atpalicis. to4 kiviču?
tad šī ar ko gatavojas škirties viņam ir trešā sieva?
bet tradiconālajā rubrikā "Ne vārda par sportu" - basketboliste Ilze Ieviņa. "Pirms divām nedēļām apprecējos," stāsta spēlētāja. "Andri pazīstu jau labu laiku. Viss notika dabiski. Dzīve pati mūs aizveda līdz šim notikumam. Un, ja divi cilvēki viens otru mīl - kāpēc gan to nedarīt?"

     [+] [-]

, 2009-09-25 00:28, pirms 15 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Kļūdies vecais!
eSports.lv atkāpe: Visas tautā izskanējušās versijas par 32kg svaru bumbas simbola patieso skaidrojumu neatbilst patiesībai. Arī versija par it kā Valda Valtera teikto, ka LBL viņš visus varētu apspēlēt ar svaru bumbu pie kājas. Pilnīgas muļķības.

Tā esporta atkāpe tur arī ir bez paskaidrojuma un pamatojuma. Drīzāk lai uzturētu intrigu vai arī kā atvainošanās VV. Bet ir vien patiesība par to visu apspēlēšanu ar 32 kg
http://sportacentrs.com/pirms_10_gadiem/28082009-pirms_10_gadiem_vai_televizija_izglabs_ba

     [+] [-]

, 2009-09-26 11:12, pirms 15 gadiem
bET KARIKATŪRAS ZĪMĒJIS TAS PATS MĀKSLINIEKS KAS TAGAD VAR REDZĒT PĒC PARAKSTA!!!!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja