Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:363, Did:0, useCase: 3

Pirms 10 gadiem. Par K. Valteru. Ziņojums valdei...

Kas bija aktuāls Latvijas sportā pirms apaļiem desmit gadiem - reizi nedēļā atbildi uz šo jautājumu Sportacentrs.com meklē, pārlapojot vecās "Sporta Avīzes", un interesantākos to dienu faktus, domu graudus un citātus piedāvājot arī jums.

Daudziem no mums, pārcilājot rakstāmgalda atvilkņu saturu vai, piemēram, atritinot kādu pieliekamajā rūpīgāk noglabātu ievārījuma burciņu, kādreiz rokās trāpījusies kāda vecāka un varbūt jau iedzeltējusi laikraksta lappuse, kas momentā nozog visu uzmanību. Pastāsts, kas uzjundī senas atmiņas, fotoattēls, kurā smaidu izraisa kāda mūsdienu varoņa vien ar grūtībām atpazīstamās formas vai frizūra - bieži vien tas izrādās daudz interesantāk, nekā kārtējās šā brīža peripetijas. Kas bija aktuāls Latvijas sportā pirms apaļiem desmit gadiem - turpmāk reizi nedēļā ieskatīsimies vecajās "Sporta Avīzēs". Iepriekšējo nedēļu apskati atrodami sadaļā "Pirms 10 gadiem".

"Sporta Avīze" Nr.201 (1999. gada 27. septembris - 3. oktobris)

"Imūnais Valters"

Latvijas Basketbola līgas jaunā sezona tikai nule kā sākusies, bet pirmais ļembasts jau iet vaļā uz nebēdu - kā atskaņas no iepriekšējā nedēļā jau aprakstītā dueļa starp "Ventspili" un bročiem. Proti, "Brocēnu/LMT" klubs un tā galvenais treneris Valdis Valters līgas vadībai pieprasījis, lai tiktu mainīts tiesnešu nozīmējums viņu nākamajam mačam ar Liepāju - no tā esot jāsvītro Agņa Pērkona vārds. Skandalēšanās gan beigās pašam nenāk par labu - uzpeld nesmukumi, kas aizkulisēs darījušies pēc iepriekš piesauktā mača Rīgā, un "SA" publicējusi šīs spēles komisāra Marisa Bernāta ziņojumu "LBL 2000" valdei.

- Š.g. 17. septembrī Rīgā, "Daugavas" SN notika LBL spēle starp BK "Brocēni/LMT" un BK "Ventspils", kurā es izpildīju spēles komisāra funkcijas. Pēc spēles noslēguma, kad kopā ar spēles tiesnesi Agni Pērkonu devāmies uz ģērbtuvēm, kāpņu telpā BK "Brocēni/LMT spēlētājs Kristaps Valters necenzētiem vārdiem sāka lamāt A. Pērkonu. Kad vēlējos aizrādīt K. Valteram par viņa nepareizo rīcību un savu - spēles komisāra - klātbūtni, no K. Valtera puses saņēmu nepārprotamu repliku:
- Un, ko tu tur, Bernāt! Stāvi klusu!
Lamāšanās no K. Valtera puses turpinājās līdz BK "Brocēni/LMT" ģērbtuvēm, kad K. Valters izteica pēdējos draudus fiziski izrēķināties ar A. Pērkonu. Uzskatu, ka šāda BK "Brocēni/LMT" spēlētāja K. Valtera rīcība ir nekorekta attiecībā pret tiesnešiem un grauj "LBL 2000" prestižu. Lūdzu "LBL 2000" valdi izskatīt minēto incidentu, lai turpmāk spēles ritētu bez līdzīga rakstura starpgadījumiem.
Liepājā 1999. gada 20. septembrī
Ar cieņu, Mariss Bernāts

"SA" vēsta, ka šo incidentu LBL valde skatīs vēlāk šajā nedēļā, un tas būs nopietns pārbaudījums jaunajai valdei - vai visiem likuma burts ir vienlīdzīgs (vēl pavisam nesen ar 200 latu sodu par izteikumu par tiesnešiem sodīts liepājnieku treneris Edvīns Sprūde, kamēr Valda Valtera ārdīšanos spēles laikā, pēcāk neierašanos uz preses konferenci un tad veikto paziņojumu, ka tāds turnīrs kā LBL tikai kaitē viņa kluba turpmākai attīstībai un tiesneši te vispār nesaprot kā jāstrādā, LBL Disciplinārā komisija novērtēja kā "tikai emociju uzplūdus, nevis patiesus spriedumus" un nesodīja vispār...), vai kādam joprojām vienlīdzīgāks.

Sportacentrs.com atkāpe: Izskatās, ka vēsturei patiešām patīk rotaļāties ar apaļām gadskārtām. Pagājuši desmit gadi - atkal ziņojums valdei, atkal tas pats galvenais varonis. Jāpiebilst, ka tolaik Kristapam bija tikai 18 gadu, taču piemeklēt vainīgos savās likstās, šķiet, viņš jau bija apguvis, un - no vislabākā skolotāja. Savukārt Agnis Pērkons šodien ir LBL galvenais tiesnesis.

"No pussagrautas baznīcas līdz Eiropas virsotnei"

Saportas kausa izcīņas apakšgrupu turnīru ar 66:58 uzvaru pār turku "Fenerbahce" sākusi "Ventspils" komanda, taču otrajā mačā pretīm varens pretinieks - pats Boloņas "Kinder" jeb izsenis pazīstamu kā "Virtus", kas pēdējās divās sezonās spēlējis Eirolīgas finālmačā un pirmajā no reizēm arī ieguvis vērtīgo trofeju."SA" apraksta slavenās komandas vēsturi līdz pat mūsdienām.

- Basketbola pirmsākumi Boloņā meklējami bijušās svētās Lūcijas baznīcā, ko bija izlaupījuši un izpostījuši jau Napoleona karavīri, bet pirmo maču Boloņas basketbolisti aizvadīja 1932. gada 17. janvārī ar Tallinas "Kalev" komandu un zaudēja ar astronomisku rezultātu - 12:86... Pēc 14 gadiem "Kinder" pirmo reizi atveda uz Boloņu "scudetto" - valsts čempiona nosaukumu.

Šobrīd Boloņas kluba līderis ir lietuvietis Sauļus Štombergs, bet galvenais treneris - viens no Itālijas vadošajiem speciālistiem Etore Mesina, kas trenera arodu slīpē jau kopš 23 gadu vecuma. Pirmajā kārtā "Kinder" izrēķinājies ar ungāru "Matav" - 91:63. Štomberga rēķinā 18 punktu, bet savus klāt pievienojuši arī Daņilovičs, Andersens, Rigodo, Bonora, Ekonomu, Abio un citas Eiropas basketbola slavenības. Ventspilniekiem būs grūti...

Sportacentrs.com atkāpe: Ar vareniem itāļiem "Ventspils" spēlē arī šoruden, tāpat kā toreiz prognozes nebija spožas, taču pierādījās, ka laba komanda uzvar individuālās zvaigznes.

"Pahars plosās"

"Pagājušo sestdien Mančestrā "Old Trafford" stadionā viesojās "Southampton" komanda un Latvijas futbola izlases uzbrucējs Marians Pahars sagādāja pamatīgas nepatikšanas pieredzējušajiem superkomandas "Manchester United" aizsargiem. Mūsu futbolists guva vienus vārtus un izdarīja lielisku piespēli, palīdzot izcīnīt neizšķirtu 3:3 pret britu spēcīgāko klubu, kas šogad kļuva par Čempionu līgas kausa ieguvēju," interviju ar vienu no Latvijas sporta spožākajām zvaigznēm piesaka "SA". Izrādās, Pahars laukumā izgāja pēc desmit dienu slimošanas, neaizvadījis nevienu treniņu... Jau 17. minūtē Marians atstāja kaunā nesen MU par desmit miljoniem mārciņu iegādāto aizsargu Jāpu Stamu un guva fantastiskus vārtus - jau savus ceturtos šajā Premjerlīgas sezonā.

- Līdz šim nekad nebiju spēlējis pret tik spēcīgu komandu. "Manchester United" darbojas kā noslīpēts mehānisms.
- Tavs vārtu guvums izskatījās patiešām efektīgs, jo tu vienkārši "izģērbi" pasaules dārgāko aizsargu Jāpu Stamu.
- Jā, tas bija lieliski. Izmetu Stamam bumbu starp kājām un aizbēgu no viņa, izejot vienatnē pret vārtsargu. Šo labvēlīgo situāciju izdevās veiksmīgi izmantot - ar kreiso kāju ieraidīju bumbu vārtu tuvajā stūrī.
- Spēles 90. minūtē tavā vietā laukumā uznāca Bītijs. Vai to var saukt par taktisku maiņu - lai pavilktu laiku un nosargātu neizšķirtu?
- Tas drīzāk bija saistīts ar manu slimību. Desmit dienu slimoju un izlaidu Premjerlīgas spēli ar "Arsenal" un Anglijas Līgas kausa izcīņas atbildes maču ar "Manchester City". Man visu šo laiku bija augsta temperatūra. Lietoju antibiotikas, gulēju mājās, un nevarēja būt ne runas par treniņiem. Pirms šīs spēles ar "Manchester United" nebiju piedalījies nevienā komandas treniņā, tāpēc, izejot laukumā, sajutu vājumu. Par spīti tam, pirmo puslaiku aizvadīju labi un biju apmierināts ar savu spēli. Toties otrajam puslaikam man pēc slimības vairs nebija spēka, lai paskrietu. Pārtraukumā teicu trenerim, ka neesmu vēl atguvis spēkus, lai aizvadītu visu maču. Viņš atbildēja: "Nospēlē vēl 15 minūtes pēc pārtraukuma, un mēs tevi nomainīsim!" Mani nomainīja tikai trīs minūtes pirms spēles beigām.

Sportacentrs.com atkāpe: Mazliet vairāk veselības, un Pahars būtu spēlējis pašos izcilākajos klubos, kuru interese šajā laikā jau bija. Tomēr arī tagad varam lepoties ar šī spēlētāja paveikto - Premjerlīgas sezonas rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā vēl kāds Latvijas futbolists tik drīz nebūs...

Pārējās tēmas

Sākas jaunā NHL sezona un tajā līdz pamatsastāvam izdevies izsisties pieciem latviešiem - Sandim Ozoliņam, Artūram Irbem, Sergejam Žoltokam, Kārlim Skrastiņam un Pēterim Skudram. Par Latvijas futbola un FK "Rīga" nedienām (piemēram, nesen gadījies pārrēķināties, sūtot laukumā par daudz viesspēlētāju) stāsta tā galvenais treneris Jānis Gilis. Lielajā intervijā tikmēr brāļi Uģis un Ivo Traubergi, kas pamazām ielaužas Eiropas autokrosa elitē. "SA" pēta, kā Latvijā top stadioni - šobrīd būvniecība turpinās gan "Skonto" stadionā Rīgā, gan Ventspilī, kur atjauno bijušo būvi. "Tad man uzreiz jautājums - tu šo jautājumu uzdevi saistībā ar manu vecumu?" uz jautājumu par veselību atbild Andrejs Bondarenko - pazīstamais Latvijas izlases centrs (tāpat kā Gilis - nu jau aizsaulē...) pēc sezonām Ungārijā un Polijā atgriezies mājās un spēlē "LainERĪ". Tāpat "SA" izvērsti seko līdzi trīssoļlēcējas Gundegas Sproģes pretrunīgajai dopinga lietai, kurā sportistes vainas pakāpe ir reāli apšaubāma, bet skandāls, pateicoties Vieglatlētikas savienības runīgajiem funkcionāriem, jau izgājis tautās. Visbeidzot - Aigars Fadejevs tik ļoti ņēmis pie sirds "SA" rakstus, ka ne vien pats vairs negrib runāt ar žurnālu, bet pirms sava soļošanas festivāla pierunā to nedarīt arī slaveno krievu Iļju Markovu...

1 2 37 komentāri

 +48 [+] [-]

, 2009-10-01 14:34, pirms 15 gadiem
Pahara LAIKS-tas bija ko vērts...
Valteri-vienmēr ir bijuši Valteri-vienmēr ar kko neapmierināti, nesaprasti un LIELU muti...
Slēpts komentārs: srajo
Slēpts komentārs: srajo

 +47 [+] [-]

, 2009-10-01 14:39, pirms 15 gadiem
srajo rakstīja: tiesa gan spēlētāju ar lielākiem sasniegumiem mūsu basketbola vēsturē nav!
To gan varētu attiecināt tikai uz Valdi Valteru.

 +18 [+] [-]

, 2009-10-01 14:40, pirms 15 gadiem
srajo rakstīja: tiesa gan spēlētāju ar lielākiem sasniegumiem mūsu basketbola vēsturē nav!
Kristaps un Sandis? Par Veco nestrīdēšos, bet jaunie... nu NĒ!!! Tas, ka VV draftēja KV un RG-tas neko nenozīmē...
Sandis un Kristaps-savos labākajos laikos-pret VV... viņam ūdeni pat nevarētu pasniegt... kur nu salīdzināt prasmi spēlēt basketbolu...

 +30 [+] [-]

, 2009-10-01 14:42, pirms 15 gadiem
srajo rakstīja: tiesa gan spēlētāju ar lielākiem sasniegumiem mūsu basketbola vēsturē nav!
Un ? Tas jau nedod tiesības uzvesties kā mūllāpiem. Jā, protams - Valdis Valters ir bijis izcils basketbolists, arī diezgan labs treneris, bet intrigants un shēmotājs arī varens. Tāpat arī Kristaps Valters - labs spēlētājs, pat ļoti labs, taču intrigants un shēmotājs arī varens. Kāds tēvs, tāds dēls. Prieks, ka vismaz Sandis Valters nav tik ļoti atsities tēvā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: vasilis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2009-10-01 15:14, pirms 15 gadiem
Deron Williams rakstīja: Valteri vienmēr bijuši labākie
v.valters tik tiesaam bija monstra vecajos laikos - bet no deeliem sanaacis tik taads gandriiz kautkas un taa arii visticamaak tas paies - katraa zinjaa esmu tikai un vienigi priecigs ka taads kristaps valters vairs nespeles izlasee - varees dzerstiities pa klubiem un teelot lielo varoni blondu beibju aciis!

 +29 [+] [-]

, 2009-10-01 15:20, pirms 15 gadiem
ha, ha - 10 gadi pagajuši, bet K.Valters kāds bija sīks un lecīgs, tads i tagad palicis
Slēpts komentārs: artisk

  +4 [+] [-]

, 2009-10-01 15:52, pirms 15 gadiem
artisk rakstīja: Mosh pietiks?
pec 10 gadiem sis temas atkal pacels... tad jau redzesim cik talu bus nonacis musu basketbols...

Pahars- wow! Šādu izgājienu nebiju redzejis no latviešiem... pie tam vel pret United labako aizsargu... vienkarsi pazemoja...

zhel tiesam... jo paslaik Latvija var lepoties tikai ar diviem- Gorkšu un Vaņinu.... pārējiem zinamajiem jau karjeras noriets...

  +5 [+] [-]

, 2009-10-01 16:01, pirms 15 gadiem
njaa 18 gados, tāds izleciens.... bišk ir!!!!

  +4 [+] [-]

, 2009-10-01 16:06, pirms 15 gadiem
karikatūra ideāla

  +6 [+] [-]

, 2009-10-01 16:12, pirms 15 gadiem
bet nu palasot par paharu un atceroties tos laiku gan tirpinjas skrien paar muguru...

  +9 [+] [-]

, 2009-10-01 16:15, pirms 15 gadiem
Njā, Valdis tā arī siksnu nepaņēma un nenoslānīja Kristapu, tapēc arī nav neko mācījies.
Skumji, kad pēc desmit gadiem profesionāla basketbola cilvēks nav intelektuāli mainījies.

 +13 [+] [-]

, 2009-10-01 16:16, pirms 15 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Un ? Tas jau nedod tiesības uzvesties kā mūllāpiem. Jā, protams - Valdis Valters ir bijis izcils basketbolists, arī diezgan labs treneris, bet intrigants un shēmotājs arī varens. Tāpat arī Kristaps Valters - labs spēlētājs, pat ļoti labs, taču intrigants un shēmotājs arī varens. Kāds tēvs, tāds dēls. Prieks, ka vismaz Sandis Valters nav tik ļoti atsities tēvā.
Viens tēvā otrs pret bāra leti

  +2 [+] [-]

, 2009-10-01 16:26, pirms 15 gadiem
wolzha rakstīja: bet nu palasot par paharu un atceroties tos laiku gan tirpinjas skrien paar muguru...
youtube.com: YouTube - Marian Pahars vs Man Utd (Stam Nutmeg)

pedejais komentars labs..

  +8 [+] [-]

, 2009-10-01 16:49, pirms 15 gadiem
Nez kur palikuši sajūsmas saucieni par tālaika SA cenu?

  +1 [+] [-]

, 2009-10-01 17:11, pirms 15 gadiem
A, moš kautkur ir iespējams dabūt Sporta studijas ierakstus!! tas ar būtu interesanti paskatiities, varbūt pat sportacentra ielikt!!!

  +3 [+] [-]

, 2009-10-01 17:16, pirms 15 gadiem
Atljaushos pateikt ka neesmu Valteru fans, bet ka speelee Sandis man patiik! Ja nebuutu traumas buutu speeleejis kada Zhalgirii vai veel augstaak! Par Kristapu labaak neizteikshos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-10-01 18:18, pirms 15 gadiem
Valters tādi mait*s mums nav vajadzīgi
jā, Pahara laikus gan ir vērts atcerēties

  -4 [+] [-]

, 2009-10-01 18:27, pirms 15 gadiem
Šie tendētie raksti pret Valteriem sāk tracināt, cik viņi jums ir parādā un ko, ka tik drausmīgi nepatīk??????????? Ja būtu Kristaps sekmīgi nospēlējis EČ tad būtu jums nodirsējiem varonis, bet tagat uz priekšu tikai neaizmirstiet toletes papīru

  +3 [+] [-]

, 2009-10-01 18:39, pirms 15 gadiem
Diez, vai mums vel bus tadas klases uzbrucejs(i) kads bja M.Pahars, ljoti ceru uz to

     [+] [-]

, 2009-10-01 18:44, pirms 15 gadiem
srajo rakstīja: tiesa gan spēlētāju ar lielākiem sasniegumiem mūsu basketbola vēsturē nav!
izbeidz!!! nevēlos dzirdēt neko, kas būtu saistīts ar vārdiem Latvijas besketbolisti un tiem čangaļiem valterēniem!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-01 19:01, pirms 15 gadiem
genaralis driiz jau laiakm buus generalisimuss, bet siikie jau kaadi pulkvediishi ar jau driiz buus
valteri meraki ka bijushi taa arii paliks.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-01 19:02, pirms 15 gadiem
Nazis Asais rakstīja: Šie tendētie raksti pret Valteriem sāk tracināt, cik viņi jums ir parādā un ko, ka tik drausmīgi nepatīk??????????? Ja būtu Kristaps sekmīgi nospēlējis EČ tad būtu jums nodirsējiem varonis, bet tagat uz priekšu tikai neaizmirstiet toletes papīru
Nenospēlēja, turpina muldēt... tātad-nav pamata satraukumam...

  +1 [+] [-]

, 2009-10-01 19:31, pirms 15 gadiem
par tās jaunās LBS valdes spriedumiem un sodiem gan bija inčīgi lasīt un smīnēt.
un vai tik tas pats kehris jau toreiz nevaldīja pār LBS ?

 +18 [+] [-]

, 2009-10-01 19:52, pirms 15 gadiem
No Valteriem Vislabākais bija ĒVALDS VALTERS.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-01 21:08, pirms 15 gadiem
labs

  +3 [+] [-]

, 2009-10-01 22:10, pirms 15 gadiem
Karikatūra jauka, Pahars leģenda.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-01 22:50, pirms 15 gadiem
Varēja tolaik lecīgā Valtera foto takš arī ielikt!

  +8 [+] [-]

, 2009-10-01 22:51, pirms 15 gadiem
Jā, no Valteriem vislabākais bija ĒVALDS VALTERS!! Parakstos zem šitā!
1 2 37 komentāri