Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:575, Did:0, useCase: 3

Ailers un Marija gatavojas. Slēpot trubā

Melnās slejas hronists
Melnās slejas hronists

Ailers un Marija gatavojas. Slēpot trubā
Ailers šobrīd domā, ka nāksies slēpot trubā. Jebkurā gadījumā - labāk nekā tajā pūst...
Foto: www.anthromodernity.com

Melnās slejas hronistam ir niķis - laiku pa laikam pārlapot dzimtās zemes žurnālus un avīzes. Ir gan sirdij, gan prātam (un ārprātam) atrodamas lietas.

Pie tā jau pierasts, ka ''SA'' uz trešā vāka gozējas Harsels Mosa, Soļegs Orokins vai Medgars Emasaļskis un apukšā akurāt klāt piesprausts kalendārs, kad jāseko līderim. Uztaisu šķīrienu atpakaļ. Ak, tu dies', kas par bildi! Nu, ir taču tas Šuliuss Juplers ģeniāls mālderis! Cik izjusts zīmējums! Kas par krāsu paleti! Ideāla kompozīcija. Un kas nav mazsvarīgi, ar perspektīvu. Liec kaut blakus Rozentāļu Janim un Tabaku Maijai. Bet holandiešu vecmeistari var iet slidot pa saviem aizsalušajiem kanāliem.

Bet ne jau Juplers viens pirms ziemas saulgriežiem zīmēja. To darīja arī zemākas proves meistari, kuru gleznas Caitis Rinks vienkārši neprata izsolīt par cienīgu cenu! Viens no viņiem, kāds Ailers Tarnsons, pētot gleznošanas maga Šuliusa brīnumdarbu, tajā pamanījis baltos plankumus! Ak, tu prokvosts! Būtu labāk pats savām slidām noņēmis starta bremzi!

Kad vēsts par Ailera atklājumu nonāca līdz Melnās slejas hronistam, viņš sev nevarēja piedot vistas aklumu. Kā gan neesmu pamanījis to, kas Aileram uzreiz radīja tik daudz vaicājumu. Fundamentālais - ''Ko darīt?'' šoreiz provincializēts: ''Ko mēs darīsim laikā, kamēr Dauris un Harsels klaiņos Vankūveras olimpiskajā ciematā?''

Zinot, kas Aileram varētu būt aiz ādas, kāds jūrmalnieks, kura bērnības sapnis bija kļūt par atpūtnieku, bet skarbā dzīve piespiedusi strādāt par ģenerāli, daudz nedomādams spēris ārā divu nedēļu perspektīvu: ''Uzlabosim fizisko kondīciju! Slēposim. Un darīsim to skābekļa maskās. Ir mums Jūrmalā SPA pakalpojums - slēpošana trubā.''

Redzot, ka Ailers ķeras uz āķa bez ēsmas, daži inamieši vēl piebalsojuši: ''Tur svarīgākais ir pirmajā dienā nesalauzt kāju. Vienreiz jau gadījās. Pēc tam jau 15 kilometri uz slēpēm tāds nieks vien liksies.'' Nu saausījies arī kāds vienmēr saules staru apspīdēts vīrs - Kartins Marija, kurš dzīvē necieš neko ekstrēmu. Redzot, ka ģenerāļa Nējēja sejā nenoraustas ne nervs, ka smaids nerotā allaž smaidošā Siživija vaigu, Marija satraukts aizskrējis pārlapot sava līgumu. Ziņneši klusē, vai viņš tur atradis kaut ko par trubu un slēpošanu, bet Spicē pie slēpēm gan esot manīts.

P.S. Ja kāds jūtas aizskarts un nesaskata līdzību ar sevi, par to ziņot Melnās slejas hronistam personīgi. Pieņemšanas un ieņemšanas nemainīgi.



  +5 [+] [-]

, 2010-02-04 21:07, pirms 15 gadiem
Ko autors lieto un kur pircis?

  +2 [+] [-]

, 2010-02-04 21:07, pirms 15 gadiem
Izklausās, ka Matulis rakstījis. Bet labs!

  +6 [+] [-]

, 2010-02-04 21:36, pirms 15 gadiem
Karijs Marija => Marijs Karija

Nevienu Mariju starp izcilā lielkluba kaučuka dzenātājiem nezinu, bet šis nu dien ir viens no viss labākajiem Melnās slejas hronista veikumiem iekš SA+.

P.S.
Grūti nesaskatīt līdzību ar Māni Jatuli!

  +2 [+] [-]

, 2010-02-04 23:03, pirms 15 gadiem
Starta bremze
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-02-05 19:00, pirms 15 gadiem
sandis444 rakstīja: Martins Karija
Tiešām Martins Karija? A es domāju Lodrigo Raviņš. runā, ka bērnībā labs slēpotājs esot bijis.