Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:547, Did:0, useCase: 3

Jāgrs: Vankūverā uzvarēs čehi

Jāgrs: Vankūverā uzvarēs čehi
Foto: Scanpix

Pasaulē pelnošākais hokejists Jaromīrs Jāgrs vienā no intervijām izteicies, ka Čehijas izlase izcīnīs uzvaru Vankūveras olimpisko spēļu hokeja turnīrā, lai gan par favorītēm tiek uzskatītas Kanāda un Krievija. Vai Jāgrs tikai joko?

"Sen man nav uzdevuši tik provokatīvus jautājumus," uz žurnālista vaicājumu par to, kas uzvarēs Vankūveras hokeja turnīra finālmačā starp Kanādu un Krieviju, attrauc pasaulē pelnošākais (Omskas "Avangard" klubā uz rokas saņem vairāk nekā piecus miljonus USD; NHL šosezon tampabejietis Vensāns Lekavaljē uz papīra tiek pie 10 miljoniem, taču puse aiziet nodokļos) hokejists Jaromīrs Jāgrs. "Protams, čehi! Visi domā, ka kanādieši un krievi būs finālā. Bet es saku, ka nē".

Vai viņš nejoko? "Esi redzējis NHL statistiku? Paskaties, kā spēlē čehi, neviena nav augšgalā," nopietni turpina 37 gadus vecais hokejists.

"Prospals labi spēlē "Rangers" rindās..."

"Bet mums vajag 20 tādus "prospalus". Lai visa komanda būtu kā dūre."

Kā zināms, Čehijas izlasei grupu turnīrā būs jāspēlē ar Krieviju, Slovākiju un, protams, Latviju. "Zinu, ka nāksies spēlēt ar krieviem, bet ar ko vēl, nudien neatceros."

"Ar slovākiem un latviešiem."

"Slovākija? Trakas lietas. Mums klāsies smagi," smejas Jāgrs. "Īpaši spēlē ar krieviem. Tā sanācis, ka vienā Krievijas izlasē satikušies trīs izcili hokejisti - Malkins, Ovečkins un Kovaļčuks. Īpaši izcelšu Kovaļčuku. Man ļoti patīk, kā viņš spēlē divās pēdējās sezonās. Nu nekas, pacīnīsimies".

Tā, lūk, Jāgrs. Savas dzimtenes patriots. Bet mēs taču klusībā esam pārliecināti, ka gaidāms Kanādas un Krievijas fināls, lai arī kurai komandai justu līdzi. Tomēr izrādās ir vēl kāds skeptiķis.
Minesotas "Wild" vārtsargs Niklāss Bakstrēms (Turīnas spēlēs sudrabs Somijas izlases sastāvā), piemēram, paziņojis, ka ir stipri pāragri vietu finālā atvēlēt Kanādai un Krievijai. "Uzvarēt var jebkura komanda! Un to, ka šobrīd visi paredz vietu finālā kanādiešiem un krieviem, neuzskatu par pareizu. Atcerieties 2006. gadu Turīnā. Kas tur spēlēja finālā? Pareizi - mēs. Un kas uzvarēja? Ne Krievija vai Kanāda, bet zviedri! Tāds nu ir hokejs - par favorītu uz papīra var būt kurš katrs. Taču patiesībā visu var izšķirt viena spēle. Piemēram, zaudēs kanādieši ceturtdaļfinālā, un sabruks visi viņu plāni. No otras puses, ir pat labi, ka Somiju neviens nepieskaita favorītēm, tad ir vieglāk spēlēt. Mēs taču zinām, uz ko esam spējīgi!"

Sakiet vēl, ka nav taisnība Bakstrēmam, kurš atgādina par notikušo Turīnā. Vai bija jelkāds sporta pazinējs, kas prognozētu Somijas un Zviedrijas finālu? Tomēr ir viena lieta - nākamā gada olimpiāde notiks Vankūverā, tātad kanādiešiem bez jau tā spēcīgā sastāva garantēts arī vētrains publikas atbalsts, turklāt spēles notiks uz NHL laukumiem, kas ir liela priekšrocība šajā līgā spēlējošajiem. Loģiski, ka šādos apstākļos visas kārtis rokā Kanādai (ja tiks galā ar psiholoģisko spiedienu) un, domājams, arī Krievijai, kuras labākie spēki tomēr jāmeklē NHL (bez Jāgra pieminētā trio arī Pāvels Dacjuks un vēl vesela virkne meistaru). Atcerēsimies gan arī to, ka okeāna viņa pusē netrūkst prasmīgu zviedru, somu, čehu, slovāku, par amerikāņiem, kuru uzvara gan būtu trešais "brīnums uz ledus", nemaz nerunājot.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 17:52, pirms 15 gadiem
Par kādām lielajām mazo laukumu priekšrocībam iet runa, ja visas top blices būs būvētas no NHL puikiem?

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 19:44, pirms 15 gadiem
vins laikam nezina ka Latvija piedalas OS... ne bet ja nopietni domaju ka soreiz Kanada vines, varbukrievi, bet nu cehi par bronzu

ja vien LV netnems vieniem so prieku

     [+] [-]

, 2009-12-03 17:00, pirms 15 gadiem
Nepatiik man krievijas izlase.....
ta4u jaatdziist ka vinji buus favoriiti, un 70% ka naakamie olipiskie 4empioni