Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Lielākā cirvja meklējumos

Lielākā cirvja meklējumos
Foto: Romāns Kokšarovs, SA+, F64

Ja treneris sāk runāt par cirvjiem, kas būtu piemērojami spēlētāju galvām, tad tur var atrast vairākus vēstījumus – vai nu tiešām ar Rīgas Dinamo hokejistiem šajā sezonas posmā un ar esošo gatavību ir tik traki, vai – treneris pats ir... cirvis. Tomēr izvēlēsimies citu versiju – proti, ja nu abām pusēm vajag palīdzību? Tieši galvas rajonā...

Tas, ko Rīgas Dinamo vadība runāja pēdējā padomes sēdē, bet nepateica publiski – tika nolemts komandai piesaistīt psihologu. Saprotams, pie galda sēdošie vienojās, ka tas pagaidām paliks starp viņiem, tomēr – ja reiz vismaz vienam no kungiem tika uzdots meklēt atbilstošas profesijas speciālistu, tad – ko nu vairs runāt par diskrētumu. Turklāt, dīvaini, ka komandas priekšnieki par šo jautājumu mēģina uzburt tādu kā aizspoguliju, kas līdzinās masonu ložai vai slepenam protokolam. Šīs noskaņas arī prasa psihologa vērtējumu – no kā slēpties, kam neteikt, kuru novērot. Paprasīju savam paziņam Sandim Ozoliņam pa tiešo – klau, dzirdēju, ka jums komandā būšot psihologs? Ziniet, kāda bija viņa pirmā reakcija:
- Kā tu to zini?- komandas kapteinis neslēpa aizdomīgumu.
- Esmu žurnālists – pazīstu cilvēkus, pie kuriem daži no komandas vadības griezās šajā sakarā pēc palīdzības...
- Viņi domās, ka es tev esmu pateicis...

Nu, lūk – vai te patiešām neprasās pēc psihologa? Vienam tāpēc, lai viņš neraustītos par lietām, par kurām vispār nebūtu jāraustās. Tiem citiem – par to, lai komandā kopumā valdītu normāla gaisotne. Kas mainītos, ja es patiešām no Ozoliņa to būtu uzzinājis, vai – kas notiktu, ja šo jautājumu padomes priekšsēdētājs vienkārši pieminētu savā preses atskaitē? No kā viņi bēg, no kā kaunas? Tas ir tas pats Melina atlaišanas gadījums, kad puse Rīgas zina, ka uzbrucējs no rīta ir sakravājis mantiņas, bet nevienam komandā nepietiek prāta un laika, lai par to publiski paziņotu jau tajā pašā pusstundā. Un, kad nejaušības pēc sportacentrs.com šo lietu izceļ – sākas brēka kā piektajā gadā! No kluba atbildīgo cilvēku puses, protams... Neviens taču nav nācis pie Dinamo durvīm kaut ko izdomāt vai iezāģēt krēsla kājas – mazliet vairāk atslābuma un vēsa prāta noteikti nāktu par labu. Bet, ja cilvēki sevī ir uzbriedinājuši svarīguma mīklu, turklāt, tas viss sākas no augšas – skaidrs, ka arī spēlētāji šajā atmosfērā jūtas kā kolbās. Turklāt, viņi netiek no tiem traukiem ārā! Pavēro šos cilvēkus no malas un secini – veči, vienkāršākas sejas un jums arī uz ledus būs vieglāk.

Psihologa piesaiste ir laba lieta un tas nav nekāds izgudrojums vai pazemojums. Varbūt padomju laikos teiktu, ka psihologs der tikai jukušajiem, taču – modernā pasaule un vēl vairāk, profesionālais sports, ar to dzīvo jau labu laiku. Fiziskā spēka ziņā tās muskuļu masas ir vienādas ar mazām atšķirībām, bet – kad sākas galvas caurskatīšana, tad izrādās - labākie ir tiek, kas iztur morālos pārbaudījumus. Piemēram, KHL tiesnešiem ir psihologs, kurš konkrēti palīdz. Kāpēc, lai tāds padomdevējs vai dvēseles ķeblītis nebūtu hokejistiem? Kad sezonas sākumā notika nelaime ar Lokomotiv, atceraties, uzdevu Normundam Sējējam jautājumu – varbūt vajag piesaistīt komandai psihologu? Doma vienkārša – puišiem smagi, tādu triecienu katrs sevī pārdzīvo savādāk... Treneris teica to pašu – tāds bija viņa vērojums. Sak, es domāju, ka fiziski mēs tiksim ar šiem uzdevumiem galā, bet – kas notiks spēlētāju galvās, par to nav nekādas garantijas. Toreiz komandas galvenais menedžeris uzskatīja, ka veči ir profesionāļi un „ne visos gadījumos psihologa klātbūtne dod tieši gaidīto rezultātu.” Paiet laiks – domas mainās. Nekas nav jānožēlo – ja pārrunu kārtā ir nonākts līdz šādam lēmumam, tad jārīkojas. NHL šobrīd gandrīz visām komandām ir psihologi, padomdevēji – vienā gadījumā tā ir trenera labā roka, citā – hokejistu palīgs. NHL drafta pirmās kārtas pretendenti pārbauda savu gatavību pieaugošo hokejam pēc speciālu testu programmas, kurā viena no būtiskākajām sadaļām – psiholoģiskā noturība. Tā ir divpakāpju anketēšana, kur ar vienkāršiem „jā” vai „nē” jāatbild uz 220 jautājumiem. Tas nosaka spēlētāju prasmi pieņemt lēmumus, pārvarēt ekstrēmas situācijas, cik pretendents ir atvērts trenera prasībām, vai gluži pretēji – to nespēj panest. Viens konkrēts piemērs – kā jūs reaģētu situācijā, ja treneris stāsta savu plānu, bet jūs tam nepiekrītat? Vēl jaunajiem ir 20 minūšu saruna – aci pret aci ar kluba personālu. Lūk, un tikai pēc tam komanda vērtē – der viņš šai pasaulei, vai tomēr, lai spēlē hokeju citur.

Saprotams, atgriežoties no pēdējā izbraukuma, jautājums par Rīgas Dinamo spēlētāju galvām ir aktuālāks nekā jebkad agrāk. Divi zaudējumi pēc kārtas spēlēs, kurās atradāmies vadībā un lielākoties laukumā dominējām – izņemot spēles pamatlaika beigas. Tur jāskatās spoguļos. Soda metieni ir pārbaudījums gan tavai individuālajai meistarībai, gan morālajai gatavībai tos realizēt... Šis sērijas mēs pazaudējām tieši tajā brīdī, kad tika izlīdzināti mača rezultāti, nevis bullīšu izpildes laikā. Divās spēlēs pēc kārtas bija identiski beigu scenāriji un no malas varēja redzēt, ka arī galvenais treneris šajā situācijā netiek gudrs. Pēc pirmā mača bija mājieni ar cirvja piesaukšana... Otrajā, kad pasākums jau virzījās pie beigām un, kad Rīga paņēma trīsdesmit sekunžu pārtraukumu, uz soliņa bija vairāki simboli, kas atsauca atmiņā tā paša cirvja vicināšanu. Peka bija sabāzis rokas kabatā, stāvēja šķietami nesatricināms un mierīgs, bet uz sejas bija rakstīts – nu, cik reižu man viens un tas pats jāatkārto, gudrinieki atradušies... Savukārt, treneris Artis kaut ko malā piesauktajiem skaidroja ar tādām emocijām, kas nomaļus vērotājiem lika sev pavaicāt – klau, vai tiešām Ābols spēles laikā arī bļauj? Kā redzams – tas notiek... Psihologs nebūs atbilde uz visiem jautājumiem, tāpat kā šis cilvēks spēlētāju vietā neies laukumā, taču kopumā – tā ir laba lieta, ko Dinamo mēģina ieviest. Turklāt, šis pakalpojums noderētu visai organizācijai, ar to domāju – gan apkaklītes, gan ripas dīdītājus, gan klubam pietuvinātos. Komandas spēle tiek kārtota, bet tā nav tikai mehānika – tostarp, cirvis, kas domāts galvām, arī nav vienīgā atbilde vai risinājums - lai gan šādu pārspīlējumu galvenais treneris, acīmredzot, izmeta ar nodomu...
Ko darīt? Viss jau notiek.

1 2 37 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2011-10-31 07:53, pirms 12 gadiem
Atliek vien priecāties, ka beidzot pieņemts lēmums par psihologa piesaisti. Jau sen pēc tā prasījās, ne tikai Dinamo sakarā, bet arī dažādām mūsu izlasēm gan hokejā, gan basketbolā....utt. Manuprāt visspilgtākais piemērs mūsu sporta apcirkņos, kam bez psihologa neiztikt, ir Vadims Vasiļevskis, kur potenciāls ir milzīgs, bet vienmēr ir kāds "bet".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-10-31 08:32, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: 30 gadīgiem večiem psihologu? Šeit pat zirgam jāsmejas, kas būs nākamais solis? Mācītāja piesaiste? Vēl kaut ko?
tu laikam esi no tiem, kas blauj: iisti vechi neraud. Bet tu maldies. Arii 30 gadniekam ir savas probleemas un tici man, dazhreiz pat siika probleema speej laviinveidiigi raut visu paareejo liidzi.
Un nebuut nav jaakaunaas no taa, ka izmanto psihologa pakalpojumus. Driizaak jaauzslavee, ka esi pietiekami speeciigs, ka vari runaat par savaam probleemaam ar citu cilveeku un kopiigi meegjini rast risinaajumu un izeju no situaacijas

     [+] [-]

, 2011-10-31 08:37, pirms 12 gadiem
Futbola izlasē jau daudzus gadus it kā ir psihologs, pareizāk sakot - psiholoģe. Tikai nemana jēgu no tā

 +13 [+] [-]

, 2011-10-31 08:38, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vispār nesaprotams, kādā sakarā sporta komandām par zaudējumiem maksā. Visu banku jāvāc ciet tikai uzvarētāju komandai, jābūt kaut kādam jēdzīgam balvu fondam.
Protams, zaudētājiem var samaksāt kaut kādu "minimumu", lai neizmirst badā, bet skaidrs, ka apsurds, ka zaudētājs šad tad saņem vairāk kā uzvarētājs.
Zūd sporta jēga.
Maksā tāpēc, ka līgumā tā rakstīts. Gribētu es redzēt, cik daudz puslīdz jēdzīgu spēlētāju kāds varētu pie sevis komandā dabūt, ja maksātu tikai par uzvarām.

P.S.
Absurds ir tas, ka pieauguši cilvēki raksta ar pamatskolnieku cienīgām kļūdām. Tas tā, ārpus tēmas.

  -3 [+] [-]

, 2011-10-31 08:56, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Nevar iemācīt vecam sunim jaunus trikus. Pat hipnotizējot nekas labs tur nesanāks. Psihologs ir pilnīgi lieks.
Ne vecam sunim,ne vecam rūķim,ne Indijas svētajai govij,ne pašreizējam GM

  +2 [+] [-]

, 2011-10-31 09:01, pirms 12 gadiem
Tikai apsveicami! Un komplektam kādu boksa treneri arī derētu, lai vismaz kāds komandas sapurināšanai reizēm varētu nomest cimdus, kaut gan..... tas pats psihologs palīdzēs izdzīt bailes no galvām...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 09:05, pirms 12 gadiem
savulaik PSRS laikos psihalogs skaitiijaas kaut kas, pie kaa iet tikai tieshaam ja nedraudzeejaas ar galvu un ir taada sajuuta ka Dinamo valde dziivo PSRS laikos (ne tikai speelee PSRS chempii)... sak "piesaistam psihalogu, bet nedo Dievs kaads uzzinaas, jo tad padomaas ka mees visi nedraudzeejamies ar galvu"

  +4 [+] [-]

, 2011-10-31 09:06, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Nevar iemācīt vecam sunim jaunus trikus. Pat hipnotizējot nekas labs tur nesanāks. Psihologs ir pilnīgi lieks.
tev laikam nav apsoluti nekada izpratne par to, kas ir psihologs un ka tas darbojas...
dazkart cilvekam ir vajadziga tresa persona, kam vins vienkarsi var izkratit savu sirdi, pateikt avu sapi, kas vinu nomoka.
varbut tadam stipram lacim ka Sprukts vienkarsi vajag cilveku pie kura aiziet, izkliegt savu sapi, ka vinu nomoka doma, ka ari vins vareja but Lokomotives lidmasina(vinam galu gala bija iespeja tur spelet) un vinam paliks labak.
Slēpts komentārs: Krokodils

  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 09:23, pirms 12 gadiem
Kādu vēl atklātumu var gribēt no padomju čekista? Armand, esi taču reāls!

  +2 [+] [-]

, 2011-10-31 10:33, pirms 12 gadiem
Pff... nu, ja baidās no nosaukuma, tad nevajag saukt to par psihologu... Pieņemiet komandai kādu "komandas/trenera konsultantu"

  +9 [+] [-]

, 2011-10-31 10:51, pirms 12 gadiem
Viss ir pareizi ka nolemts pieaicināt psihologu, bet šeit atkal ir viens trekns bet......
Un tas bet ir latviešu mentalitāte.
Atceros,ka kādu labu laiciņu atpakaļ Kārlis Skrastiņš (vieglas smiltis) žurnālā ,,Klubs'' stāstīja par psihologu darbu NHL komandās. Ja amerikāņiem tā ir normāla parādība, un viņi labprāt izmanto šo speciālistu pakalpojumus, tad pats Kārlis ne vienu reizi to neizdarīja,jo neuzskatīja par vajadzīgu.
Būs japaiet ļoti ilgam laikam,lai šis psihologs spētu atvērt noslēgto letiņu dabu.

  +5 [+] [-]

, 2011-10-31 11:04, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: tev laikam nav apsoluti nekada izpratne par to, kas ir psihologs un ka tas darbojas...
dazkart cilvekam ir vajadziga tresa persona, kam vins vienkarsi var izkratit savu sirdi, pateikt avu sapi, kas vinu nomoka.
varbut tadam stipram lacim ka Sprukts vienkarsi vajag cilveku pie kura aiziet, izkliegt savu sapi, ka vinu nomoka doma, ka ari vins vareja but Lokomotives lidmasina(vinam galu gala bija iespeja tur spelet) un vinam paliks labak.
Letiņiem nez kāpēc ir iesakņojies,ka psihologs ir ārsts (nereti pat jauc ar psihiatru), un līdz ar to pret viņiem attieksme ir tāda kāda ir pret ārstu. Un šī attieksme nereti ir bailes, neuzticība u.t.t., kas nekādi neveicina cilvēka atvēršanos,kas ir galvenais faktors,lai veidotos šī saikne starp psihologu un viņa klientu.
Un viss ir arī atkarīgs no paša psihologa kvalifikācijas, jo nereti arī starp viņiem gadās ne paši labākie šīs profesijas pārstāvji. Kā jau visur dzīvē.

 +10 [+] [-]

, 2011-10-31 11:07, pirms 12 gadiem
Varbut labāk psihoanalītiķi? Nosēdināt tādu Cipuli un sākt. Vārtu gūšana ir sekss. Pretinieks ir vecāki un radinieki, kas traucē - bortā viņus nh. Vārtsargs ir apakšveļa, to jāizģērbj. Treneris ir libido balss, tā jāapmierina. Vārti ir - jūs jau zināt, pats galvenais, bez ripas iespraušanas nekas nebūs.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-31 11:10, pirms 12 gadiem
Ne man spriest ,ko vajag komandai ,ko nevajag,bet tracina tā padomju mantojumā atstātā noslēpumainība. KHL komandu budžeti un spēlētāju kontrakti pat ir liels noslēpums,kaut kas tāds nav iedomājams rietumos.Visas spēlētāju pārejas un atlaišanas arī postpadomju valstīs ir miglā tītas,tāpēc rodas stulbas klačas un tenkas.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-31 11:10, pirms 12 gadiem
M rakstīja: Varbut labāk psihoanalītiķi? Nosēdināt tādu Cipuli un sākt. Vārtu gūšana ir sekss. Pretinieks ir vecāki un radinieki, kas traucē - bortā viņus nh. Vārtsargs ir apakšveļa, to jāizģērbj. Treneris ir libido balss, tā jāapmierina.

Jeb citiem vārdiem sakot RD spēlētājus nozombēt uz agresivitāti.
Jā,pozitīvā jeb sportiskā agresivitāte ir tieši tas,kas mums nereti pietrūkst.

  +4 [+] [-]

, 2011-10-31 11:14, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Protams, ka neraud. Tu izej uz ledus vai jebkura cita sporta spēļu laukuma( vieta un laiks šajā gadījumā nav svarīgs) un izliec sevi par visiem 100%. Starp sezonā trenējies lai forma saglabātos visu sezonu un tu būtu spējīgs aizvadīt visas spēles vienādā līmenī. Vismaz tā būtu mana filozofija, ja es būtu sportists. Psihologs šeit pilnīgi noteikti nepalīdzēs, jo viss atduras iekš meistarības, to nevar ne noliegt ne arī dzen- neredzēt.
Tu neesi profesionāls sportists, tāpēc nevari objektīvi spriest par visām niansēm, kas ietekmē viņu sniegumu. Runājot par psiholoģiju un sportistiem, ko Tu teiktu par hokeja vārtsarga psiholoģisko stabilitāti un viņa parādīto sniegumu uz laukuma, konkrētā situācijā? Vai neesi dzirdējis, kā lielākā daļa hokeja vārtsargu noskaņojas pirms spēlēm? Tā nav psiholoģija?

  +3 [+] [-]

, 2011-10-31 11:14, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Ne man spriest ,ko vajag komandai ,ko nevajag,bet tracina tā padomju mantojumā atstātā noslēpumainība. KHL komandu budžeti un spēlētāju kontrakti pat ir liels noslēpums,kaut kas tāds nav iedomājams rietumos.Visas spēlētāju pārejas un atlaišanas arī postpadomju valstīs ir miglā tītas,tāpēc rodas stulbas klačas un tenkas.
Bet ko gan Tu gaidiji, ja visur pie varas kloķiem joprojām sēž liela daļa to pašu LPSR partijas un komjaunatnes funkcionāru?
Domā,ja reiz izmainijās valsts sociālā un strukturālā uzbūve, tad automātiski mainijās arī cilēku domāšana?
Tā nemēdz būt.
P.S. Un pats bēdīgākais,ka šie patreizējie varas kloķu raustītāji atstāj savu nelabvēlīgo mantojumu arī uz nākošās paaudzes varas konjuktūru.

  +6 [+] [-]

, 2011-10-31 11:48, pirms 12 gadiem
Kaut kas pasaulē ir fundamentāli nogājis greizi.

Labākais golferis ir melnais, labākais bokseris ir baltais, Francija sauc citus par iedomīgiem, Vācija negrib karot, un es esmu Namejam salicis plusiņus.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-31 11:55, pirms 12 gadiem
M rakstīja: Varbut labāk psihoanalītiķi? Nosēdināt tādu Cipuli un sākt. Vārtu gūšana ir sekss. Pretinieks ir vecāki un radinieki, kas traucē - bortā viņus nh. Vārtsargs ir apakšveļa, to jāizģērbj. Treneris ir libido balss, tā jāapmierina. Vārti ir - jūs jau zināt, pats galvenais, bez ripas iespraušanas nekas nebūs.
muahahahahaha

  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 12:30, pirms 12 gadiem
Varbūt tieši tāpēc Sandim šogad tik labi neiet? Nav pārdzīvojis dzelzs vīra nāvi, tā gribēja ar viņu vienā komandā uzspēlēt... Pirmais, kas ienāca prātā

  +5 [+] [-]

, 2011-10-31 12:31, pirms 12 gadiem
Visiem augsta limene sportistiem ir psihologs...vai nu ar gradu vai ari cilveks kas ir istaja bridi ar sito sakamo.Bjorndalenam piemeram psihologs jau daudzus gadus ir pardevejs, kurs vinam pardeva visdargako puteklsuceju kurs istaniba bija ari visslikatakais puteklsucejs veikala.Bjorndalens padomajis un sapratis ka ja cilveks vinam var pardot sudu par visaugstako cenu tad kapec lai vins nepalidzetu sacensibas....ta pardevejs jau daudzus gadus ir Bjorndalena psihologs bez diploma pietam nu jau miljonars

  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 12:31, pirms 12 gadiem
Lai Latvietim izsistu no galvas viņa aprobežotību un spītību ar Psihologu būs par maz, tur uz reiz vajag smago artilēriju - Psihoterapeitu.

     [+] [-]

, 2011-10-31 12:32, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Lai Latvietim izsistu no galvas viņa aprobežotību un spītību ar Psihologu būs par maz, tur uz reiz vajag smago artilēriju - Psihoterapeitu.
pietam tas jau jadara no mazotnes jo musu tefteli kad aiziet zvaigznes tad leja nodabut pat ar mietu nevar

  +2 [+] [-]

, 2011-10-31 12:57, pirms 12 gadiem
rainmaker rakstīja: Visiem augsta limene sportistiem ir psihologs...vai nu ar gradu vai ari cilveks kas ir istaja bridi ar sito sakamo.Bjorndalenam piemeram psihologs jau daudzus gadus ir pardevejs, kurs vinam pardeva visdargako puteklsuceju kurs istaniba bija ari visslikatakais puteklsucejs veikala.Bjorndalens padomajis un sapratis ka ja cilveks vinam var pardot sudu par visaugstako cenu tad kapec lai vins nepalidzetu sacensibas....ta pardevejs jau daudzus gadus ir Bjorndalena psihologs bez diploma pietam nu jau miljonars
Tas ir reāls fakts.
Bet reāls fakts ir arī tas, ka psihologs nevar paaugstināt sportistu meistarību.
Viņš var tikai dot sportistam pārliecību par savām iespējām.
Ja sportista pašpārliecinātība (pozitīvā nozīmē) nesakrīt ar viņa meistarību, tad ir tā kā ir.

     [+] [-]

, 2011-10-31 13:07, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas ir reāls fakts.
Bet reāls fakts ir arī tas, ka psihologs nevar paaugstināt sportistu meistarību.
Viņš var tikai dot sportistam pārliecību par savām iespējām.
Ja sportista pašpārliecinātība (pozitīvā nozīmē) nesakrīt ar viņa meistarību, tad ir tā kā ir.
protams..psihologs nav Harijs Poters ar burvju nujinu.Vins var laut atslabinaties novirzit domas vai parliecinat bet ne iedot ekstra spejas.Istaniba jau laikam musejiem to baigi vajag..kaut vai basiti piemers ka VEFu vadija Kurtinaities ierastie lideri nevarej neko izdarit un pat isti savakties.Atnaca Butauts un pateica istos vardus izgerba Rytas ka nemetas.Bet galvenais lai ari speletaji ieklausas ja ne tad kaut 10 psihologi tur var but un nekas nemainisies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-31 16:37, pirms 12 gadiem
Viktorovičs rakstīja: Par bokseri - vēsture pierāda pretējo, par golferi, izņemot Taigeru, arī garām !!! Ja tu to visu izmanto ka pierādījumu, vai visa teorija neaiziet sviestā ??? P.S. Ja franču izlasi basketbolā vai futbolā izmanto kā Francijas seju, tad mazajam franču žīdiņam - Sarkozī arī vajadzētu būt ar melnu muti...
Viņš jau nerakstīja "visu laiku labākais bokseris". Tad varētu strīdēties, kas labāks, Kļičko, Ali vai Taisons. Bet šodien labākais bokseris ir Kļičko jaunākais.

     [+] [-]

, 2011-10-31 16:47, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Viss ir pareizi ka nolemts pieaicināt psihologu, bet šeit atkal ir viens trekns bet......
Un tas bet ir latviešu mentalitāte.
Atceros,ka kādu labu laiciņu atpakaļ Kārlis Skrastiņš (vieglas smiltis) žurnālā ,,Klubs'' stāstīja par psihologu darbu NHL komandās. Ja amerikāņiem tā ir normāla parādība, un viņi labprāt izmanto šo speciālistu pakalpojumus, tad pats Kārlis ne vienu reizi to neizdarīja,jo neuzskatīja par vajadzīgu.
Būs japaiet ļoti ilgam laikam,lai šis psihologs spētu atvērt noslēgto letiņu dabu.
Nedomāju ka tas Bet latviešiem ir īpaši treknāks kā kur citur. Kādam noder, kādam nē, sliktāk nebūs, kapēc nepameiģināt.

     [+] [-]

, 2011-10-31 17:27, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Nedomāju ka tas Bet latviešiem ir īpaši treknāks kā kur citur. Kādam noder, kādam nē, sliktāk nebūs, kapēc nepameiģināt.
Nē,protams,ka pamēģināt vajag,jo neviens neuzzinās kā ir,ja nemēģinās.

     [+] [-]

, 2011-10-31 17:52, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Ne man spriest ,ko vajag komandai ,ko nevajag,bet tracina tā padomju mantojumā atstātā noslēpumainība. KHL komandu budžeti un spēlētāju kontrakti pat ir liels noslēpums,kaut kas tāds nav iedomājams rietumos.Visas spēlētāju pārejas un atlaišanas arī postpadomju valstīs ir miglā tītas,tāpēc rodas stulbas klačas un tenkas.
Nevēlēšanās maksāt nodokļus - manuprāt tur tas suns aprakts
1 2 37 komentāri