Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai "Barona" variants ir pareizais?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vai "Barona" variants ir pareizais?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64.

Par Latvijas čempioni basketbolā kļuva komanda, kura vienīgā no pirmā kvarteta nespēlēja ne Eiropas kausos, ne Baltijas līgā, ne vēl kādā turnīrā. Tikai un vienīgi LBL. Var teikt, ka "baroni" augstāk nemaz nevarēja pacelt savu latiņu, taču var arī padomāt, ka varbūt "baronu" pieeja komandas veidošanā ir sen aizmirsts "vecs ritenis". Toties stabils.

Divi trīs leģionāri, 2-3 pieredzējuši pašmāju spēlētāji, vairs ne "zaļi", taču vēl arī ne īpaši pieredzējuši vietējie spēlētāji, kas šajā komandā saskata sev iespēju izcelties, varbūt pat apmierināt savas ambīcijas, lai tad ietu tālāk, kā arī daži jaunie spēlētāji. Kas gan šādā komandas veidošanas modelī ir jauns? Sen pārbaudīta shēma arī Latvijā. Cita lieta, ka nedaudz piemirsta, bet senās vērtības nereti ir tās labākās.

Katras komandas sastāvs tiek veidots atkarībā no iespējām. Atcerēsimies, ka par BK "Barons" seju jeb sastāvu pirms aizvadītās sezonas ilgi nekas nebija zināms, klīda pat runas, ka "Barons" vispār varētu "paņemt pauzi" jeb izlaist sezonu, taču galu galā tieši "Barons" kļuva par Latvijas čempionu. Kamēr BK "Ventspils" sezonas laikā mainīja kluba politiku attiecībā uz tuvākiem un tālākiem mērķiem un līdz ar to sastāva komplektēšanu un pie reizes spēkojās "trijās frontēs" (un tā arī, šķiet, netika skaidrība, ko grib un kā grib to sasniegt), kamēr VEF spēlēja pat "četrās frontēs", tikmēr "baroni" mērķtiecīgi spēlēja vienā turnīrā - LBL čempionātā. Pamatoti pasūdzējās par spēļu prakses trūkumu, ko vairs nekādi nevarēja novērst, un vispirms uzvarēja regulārajā turnīrā, bet tad arī izslēgšanas spēlēs. Varbūt "baroni" sezonas beigās bija gluži vienkārši emocionāli svaigāki jeb vēl nebija "pārēdušies" basketbolu? Starp citu, nākamsezon "Baronam" situācija rādās ļoti līdzīga pašreizējai - lai cik liels absurds tas ir, bet Latvijas čempions Baltijas līgā acīmredzot netiks aicināts un bez LBL paliek vēl tikai Eiropas kausi, ja dalībai tajos būs pietiekama rocība un ja piedalīšanos tajos klubs uzskatīs par lietderīgu (vieni vienīgi izdevumi).

Tas nenozīmē, ka mūsu labākajiem klubiem vairs nevajag piedalīties vairāk nekā, piemēram, divos turnīros. Ja ir iespēja un gan finansiāli, gan spēlētāju resursi, tad vajag spēlēt un var spēlēt arī četros turnīros. Nevar noliegt, ka, piemēram, VEF piedalīšanās VTB līgā deva neatsveramu pieredzi pirmām kārtām jau mūsu pašu basketbolistiem un dos to vēl vairāk, ja nākamsezon šajā līgā būs vairāk spēļu, bet... Cik liela šai pieredzei un līdz ar to komandai būs jēga, ja, piemēram, nākamsezon komandas sastāvs nomainās vismaz uz pusi? Atkal, tikai tagad jau citiem, jāsāk krāt pieredzi... Runa nav konkrēti par VEF komandu, bet gan par rīcības principiem. Viens no tiem - komandas sastāva veidošanas principi bez mētāšanās no vienas galējības otrā sezonas gaitā. Var jau teikt - nu gan "Baronam" baigais panākums, uzvara LBL čempionātā... Skaidrs, nav ne Spānijas ACB līga, ne Krievijas superlīga, ne Itālijas A sērija un pat ne Baltijas līga, taču ko tad lai saka par tiem, kas neuzvarēja LBL čempionātā?

  -1 [+] [-]

, 2010-05-31 15:25, pirms 14 gadiem
Daudzās kļūdas brīžiem traucēja uztvert domu

 +10 [+] [-]

, 2010-05-31 15:26, pirms 14 gadiem
vispār jau VEFā no latviešiem pieredzi VTB līgā guva 2-3 spēlētāji, jo visu jau ''vilka'' leiši un melnie. VEFs galīgi aizbrauca auzās ar komplektāciju. Par BKV - tur vsp bardaks. Atlaiž trenerus vienu pēc otra, maina spēlētājus ar kā zeķes. Atceramies tās dīvainās atskaitīšanas - Buškevics, Skots Spīds, vēl tas mazais pg no Amerikas, kas pret Baronu iemeta kkur 35 punktus. Ventiņi jau tač deklarēja sevi kā jauno talantu komanda, bet sezonas izskaņā vēl ar jauno treneri tika paņemti Kedžo un Prins, kas apgāza vispār iepriekš teikto ar kājām gaisā. Barons tikmēr kā vienmēr fragmatiski, nekur nesteidzoties (šosezon patiešām nebija kur steigties) savāca izcilu sastāvu ar ļoti mazu budžetu. Labākais, ka Barons neko nedaklerēja, ka audzināšot jaunos vai arī taisīt talantu laboratoriju un pats galvenais neizgāzās. Man jau liekas, ka Barons šosezon pierādija, ka sastāvs ar pieredzējušajiem letiņiem (kā Vītols, Uvels) ir daudz labāks par pilnu pakaļu leģionāriem. Tomēr pateikšu banālo frāzi - čempionātus uzvar komanda un nevar novākt komandu ar 25gadīgiem spēlētājiem, kur leģionāri diktē noteikumus. Ne velti paklīda runas par VEF komandas spēlētāju slikto komandas ķīmiju.
Bet es ceru, ka Uvels vēl basketbolā paliks, jo Uvels spēj savākt komandu, kad vajag un viņš ir tas ''galvenais'' kas liek tomēr pārējiem palikt uz zemes.
Bet par titulu - visu cieņu Vītolam, Uvelim,pārējiem bumbas metējiem, vadībai un treneriem.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-31 15:27, pirms 14 gadiem
teikšu kā ir, Anatolij - visai samocīts raksts ar daudzām drukas kļūdām - izlasot to līdz beigām, tā arī nenonācu līdz galvenajai domai.
kas attiecas uz Barona spēlētājiem, tad ej nu sazin, ko tagad domāt Bagijam izlases sakarā, jo fons, uz kura sezonas gaitā tika redzēti potenciālie izlases kandidāti - Sirsniņš un Timermanis, neko neatspoguļo. katrā ziņā man domāt, ka šīs sezonas Barona modeļa mērķis(LBL čempiontituls) neattaisno līdzekļus(spēlētāju mazā spēļu prakse)!

  +2 [+] [-]

, 2010-05-31 15:33, pirms 14 gadiem
Emilio rakstīja: katrā ziņā man domāt, ka šīs sezonas Barona modeļa mērķis(LBL čempiontituls) neattaisno līdzekļus(spēlētāju mazā spēļu prakse)!
līdzekļus? šis vārds tur neiederas, jo ne jau Zonne vai kāds cits teica - šosezon spēlēsim 1 līgā, lai to pašu uzvarētu!

  +1 [+] [-]

, 2010-05-31 15:37, pirms 14 gadiem
Emilio rakstīja: teikšu kā ir, Anatolij - visai samocīts raksts ar daudzām drukas kļūdām - izlasot to līdz beigām, tā arī nenonācu līdz galvenajai domai.
kas attiecas uz Barona spēlētājiem, tad ej nu sazin, ko tagad domāt Bagijam izlases sakarā, jo fons, uz kura sezonas gaitā tika redzēti potenciālie izlases kandidāti - Sirsniņš un Timermanis, neko neatspoguļo. katrā ziņā man domāt, ka šīs sezonas Barona modeļa mērķis(LBL čempiontituls) neattaisno līdzekļus(spēlētāju mazā spēļu prakse)!
Grūti ir vainot klubu tajā, ka lūk nedeva spēlētājiem pietiekamu spēļu praksi! Kad viss šis sastāvs savācās kopā, tad reāli jau bija zināms, ka spēlēs tikai un vienīgi LBL! Tā kā paši spēlētāji zināja uz ko iet un nav iemesla tagad par to sūkstēties...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-05-31 15:57, pirms 14 gadiem
Derētu SA + uztaisīt interviju ar Zonni vai Teteri!

  +4 [+] [-]

, 2010-05-31 16:49, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nevajag pārspīlēt, Sirsniņam ar Timermani spēļu prakses Baronā bija pietiekoši. Katrā ziņā ne mazāk kā piemēram Štālbergam vai Aleksejevam VEF sastāvā, uz soliņa sēžot vai pat vispār vairs netiekot sastāvā (Aleksejeva gadījumā).
es biju domājis starptautisko spēļu praksi, nevis 10 puslīdz nopietnus mačus pa visu sezonu, pleiofus ieskaitot. Teiksim Ventspilī skaidrs - ir redzams kā, piemēram, Bertāns vai Strēlnieks izskatās uz Rytas vai Benetton fona, savukārt ej nu sazin vai pret šāda ranga klubu Sirsniņš saspēli vadītu tik pat pārliecinoši kā pret VEFu vai Zemgali un Timermanis troikas lādētu tik pat naski kā pret Lauvām...

     [+] [-]

, 2010-05-31 17:08, pirms 14 gadiem
Šoreiz patiesība Anatolij būs kaut kur pa vidu.