Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4. nedēļa: "Ventspils" atgādina par basketbolu

4. nedēļa: "Ventspils" atgādina par basketbolu
Treneris Silvao Poropats
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Rīgas "Dinamo" noteikti ir pelnījusi vietu aizvadītās nedēļas izcilnieku sarakstā, taču par hokeju tiek runāts un rakstīts visas ziemas garumā, bet basketbols kopš pagājušās vasaras notikumiem bija pelnīti nolikts uz vistālākajām rezerves sliedēm. Par to, ka arī pie mums pieprot šo spēli, sestdien atgādināja "Ventspils".

Nu jau vairāk kā nedēļu ar Latvijas čempionvienību "Ventspils" basketbolistiem strādā horvātu speciālists Silvano Poropats. Viņa vadībā komanda BBL paspējusi aizvadīt jau trīs spēles un bilance ir pozitīva - divas uzvaras un viens zaudējums. Zaudējums tika piedzīvots debijas mačā pret Lietuvas basketbola milzeni "Lietuvos rytas", bet pa ceļam uz sestdienas brīnumu Rīgā tika apspēlēts principiālais VEF's. Savukārt sestdien, nu jau savā laukumā, pamatīgi tika pārmācīts vēl viens leišu basketbola simbols Kauņas "Žalgiris" ar pašu Ramūnu Butautu priekšgalā. Uzvarēja tīri, bez šādām reizēm piemērotās haļavas. Nu un, ka ventspilniekiem trakoti krita tālmetieni (12 no 21)? Ne vienu brīdi nebija šaubu par šās spēles uzvarētāju.

Vien negribētos lai atkārtojas sezonas sākumā piedzīvotais, kad ventspilnieki kā vīrs pret vīru cīnījās ar vēl nesaspēlējušos "Benetton". Arī "Žalgiris" šobrīd nav pašā labākajā izskatā, taču uzvara pār lielkaimiņu jebkurā spēlē, jebkādā izskatā mums ir kā mazi svētki un šī uzvara atgādināja, ka basketbols pie mums vēl nav apbērēts uz neatgriešanos.

Starp nedēļas veiksminiekiem nevar nepieminēt arī Rīgas "Dinamo" klejojumus pa Krieviju krājot vērtīgus punktus iekļūšanai "play off". Ar diviem mākslas darbiem Čerepovecā un Mitiščos. Šīs uzvaras "Dinamo" iecēlusi konferences astoņniekā un tas nozīmē, ka nākamajās četrās spēlēs, kuras notiks Rīgā, biļetes var kļūt par deficīta preci.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-31 18:25, pirms 15 gadiem
Atvainojos, bet raksts par neko.. Šādu komentāru varētu pievienot pie spēles apraksta..! Un redzēs kā Ventiņiem ies tālāk, ja jau Buškevics teica, ka šī ir viņa pēdēja spēlē! Vakar tomēr viņa trijnieki "nogalināja" Žalgiri! Šaubos vai ar "pusklibu" Strēlnieku un "zaļo" Sokolovu būs vēl šādas uzvaras, labi par pg var spēlēt Bertāns, bet nu nav nopietni par komandas "smadzenēm" būt divdesmit gadīgiem čaļiem.. Jo PO, tomēr ir/būs "veču" cīņas, un pieredze daudz ko izsķirs.. Par interesantu sezonas noslēgumu!