Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs atnes pārmaiņas vai tikai intrigu?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Rastorgujevs atnes pārmaiņas vai tikai intrigu?
Foto: AFP

Neatceros... Neatceros, kad iepriekšējo reizi kāds no jaunajiem biatlonistiem būtu tik pārliecinoši lauzies Latvijas biatlona izlasē, kā to tagad dara 21 gadu vecais Andrejs Rastorgujevs. Intriga jau radīta. Kas būs tālāk?

Abi jautājumi lai paliek atklāti, jo ir vēl tikai pats sezonas sākums. Un tomēr. Puisis, kurš nekad iepriekš nebija startējis ne tikai Pasaules kausa posmos, bet arī gatavojies kopā ar lielo izlasi, trijās sacensībās pēc kārtas uzvar visus, turklāt pēdējā reizē un vēl Eiropas kausa posmā - arī Ilmāru Brici. Ir bijuši gadījumi, kad pirms sezonas kāds no jaunajiem (piemēram - Edgars Piksons) pārspēj Brici un citus jau karjeru beigušos biatlonistus, taču lai uzvarētu trīs reizes pēc kārtas... Tā vismaz pēdējos 20 gados vēl nav bijis.

Var teikt, ka Rastorgujevs forsējis sportisko formu, lai jau tagad būtu starp labākajiem (un kas gan cits debitantam atlika?!) konkurencē par vietu olimpiskajā komandā, kamēr pārējie to krāj pakāpeniski. Viss var būt. Laiks rādīs, bet Rastorgujevs savu jau ir parādījis - proti, ka viņš ir talantīgs biatlonists, ar kuru varam rēķināties. Negaidīsim no Andreja varoņdarbus Pasaules kausa pirmajā posmā Zviedrijā, taču intrigu viņš jau ir radījis un tieši viņa sniegumam sekosim īpaši. Iespējams, ka ar viņa šādu parādīšanos Latvijas biatlonā sāksies jaunie laiki, turklāt Rastorgujevs radījis arī vienu provokatorisku jautājumu... Kā gan visi pārējie ir trenējušies iepriekšējos gados, kādu gatavības bāzi ir uzkrājuši, ja atnāk viens jaunais un visus "izpogā"? Arī šis jautājums lai paliek atklāts. Laiks (sezona) rādīs.

  +4 [+] [-]

, 2009-12-01 15:46, pirms 15 gadiem
ceram!

  -3 [+] [-]

, 2009-12-01 16:52, pirms 15 gadiem
nez nez.. ir jau bijuši šie "talantigie". Tas, ka Rastrogujeva iesācēja veiksme un iedvesma spēj pārspēt Briča pilnigi citu gatavosanas režīmu, Maļuhina 40 gadus un puišus, kas iznākuši paslēpot un pie reizes pašaut pa mērķiem, nav jauzskata ka nez kads panakums.

Protams, labak ta, nekā palikt pēdējam, tikko ienākot pieaugušo biatlonā. Un tomēr- par šamo runāt vēl pāragri. Stabilitate radis, vai vins ir lietaskoks vai kartejais Vadims Romanovskis- viena turnira speletajs.

     [+] [-]

, 2009-12-01 17:09, pirms 15 gadiem
un tomēr ceram! Un visvairāk ar skatu nākotnē, jo šīs OS vēl nebūs viņa mačs!

  +2 [+] [-]

, 2009-12-01 18:47, pirms 15 gadiem
Tas tiešām ir labs jautājums, kāpēc visi tie Piksoni, Bērziņi un Lībieši absolūti neprogresē??? Un tā jau gadiem ilgi...

     [+] [-]

, 2009-12-01 21:46, pirms 15 gadiem
Hipotenūza rakstīja: nez nez.. ir jau bijuši šie "talantigie". Tas, ka Rastrogujeva iesācēja veiksme un iedvesma spēj pārspēt Briča pilnigi citu gatavosanas režīmu, Maļuhina 40 gadus un puišus, kas iznākuši paslēpot un pie reizes pašaut pa mērķiem, nav jauzskata ka nez kads panakums.

Protams, labak ta, nekā palikt pēdējam, tikko ienākot pieaugušo biatlonā. Un tomēr- par šamo runāt vēl pāragri. Stabilitate radis, vai vins ir lietaskoks vai kartejais Vadims Romanovskis- viena turnira speletajs.
Izturības veidos nev būt viena turnīra spēlētājs. Nevar vienā dienā skriet ātri un otrā nē. Ja kondīcija ir viņa būs kādu mēnesī. Gribētos, lai žurnālisti painformē vairāk par pašu atlētu un arī par treneri. Jo no trenera viss būs atkarīgs. Ja darbosies kā Urbanovičs ar vecām padomijas metodēm, tad izaugsme visticamāk apstāsies. Urbanovičs tā darbojas, jo viņa atlētiem nevienam nav izaugsmes. Ar to sports ir labs: par trenera kvalifikāciju precīzi var spriezt pēc audzēkņu līmeņa.

     [+] [-]

, 2009-12-01 22:13, pirms 15 gadiem
Par jauno talantu prieks, bet runa ir par ko citu. Kas viņu trenēs? Par Urbanoviča aizvēsturisko kvalifikāciju runāja jau pēc iepriekšējām olimpiādēm, bet kādas ir alternatīvas? Vai mums vispār ir kāds starptautiska līmeņa treneris, kas varētu šos jaunos sportistus sagatavot tā, lai nonākot pieaugušo konkurencē viņi nepazustu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-12-03 14:45, pirms 15 gadiem
Nepatīk, kā Kreipāna kungs izvirza dažādas hipotēzes par sportistiem!!!
Galu galā, ja tu strādā par žurnālistu aizej pajautā trenerim, sportistam piem par fizisko sagatavotību, pirms sāc kaut ko kritizēt...neesmu dzirdējis, ka kāds no biatlonistiem būtu kādreiz atteicis interviju....Un Rastargūjevs vēl noteikti nav savu parādijis, es zinu uz ko ir spējīgs šis talantīgais jaunietis