Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Nedēļa sporta vēsturē. Varonīgā Rioma

Nedēļa sporta vēsturē. Varonīgā Rioma
Manona Rioma joprojām ir vienīgā sieviete,kura spēlējusi NHL klubā
FOTO: "wordpress.com"

1992. gada 23. septembrī sieviete pirmo reizi piedalījās NHL mačā. Tampabejas "Lightning" pārbaudes spēlē pret Sentluisas "Blues" (6:4) 20 gadus vecā kanādiešu vārtsardze Manona Rioma, sargājot savas komandas cietoksni pirmajā periodā, atvairīja septiņus metienus un ielaida divus vārtus.

Ja nu spējat iedomāties sievieti vīriešu hokejā, tad tā nu varētu būt vienīgi tiesnese vai vārtsardze (vai ne tā?) - laukumā diez vai kas tāds iespējams (galvenokārt ņemot vērā fiziskos dotumus), kur nu vēl konservatīvajā NHL.

Tādēļ nebrīnīsimies, ka pirmā un pagaidām vienīgā hokejiste, kas spēlējusi šajā līgā, ir kanādiešu vārtu sargātāja Manona Rioma, un tas notika divās Tampabejas "Lightning" pirmssezonas pārbaudes spēlēs - 1992. gadā pret "Blues" un gadu vēlāk - "Bruins".

Kā jau kanādietei, arī Manonai hokejs nav bijis svešs no bērna kājas, kur nu vēl augot kopā ar ripas trenkāšanas apsēstiem vecāko brāli Martinu un jaunāko Paskālu, kurš no šīs ģimenītes ticis vistālāk, spēlējot sešos NHL klubos, bet 2003. gadā kopā ar Ņūdžersijas "Devils" kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju. Šobrīd viņš pārstāv AHL vienību Lovelas "Devils".

Manona ne par ko negribēja piekāpties brāļiem, taču laukumā ar viņiem konkurēt nespēja, tādēļ izvēlējās vārtsardzes pozīciju. Nu un tad, ka hokejs - Kanādā ar šo sporta veidu dāmas nodarbojas jau vairāk nekā gadsimtu.

Pakāpeniski Manona kāpa pa hokeja kāpnītēm uz augšu, līdz aizkļuva līdz aizkļuva līdz Kanādas izlasei. 1992. gadā viņa Somijā palīdzēja kanādietēm kļūt par pasaules čempionēm (ielaižot tikai trīs vārtus - finālā 8:0 pār galvenajām konkurentēm ASV).

Protams, Manonas meistarīgā spēle nepalika nepamanīta. Vēl jo vairāk tāpēc, ka viņa līdz tam ar savu prasmi bija šokējusi Kvebekas junioru hokeja līgas līdzjutējus (pirmā sieviete QMJHL), vienā no mačiem pārstāvot "Trois-Rivieres Draveurs" (tulkojumā kā trīs upju koku pludinātāji) klubu.

"Tā bija īsta elle," atceras Fransuā Senluī, kura kopā ar Manonu spēlēja Kanādas sieviešu izlasē. "Man ir ļoti labas attiecības ar Manonu, bet tas jau nu bija par traku - visapkārt to tik vien dzirdēja: Manona Rioma, Manona Rioma".

Riomai tajā mačā neklājās viegli - sāncenšus neinteresēja, kas stāv vārtos: lietā tika likti visi vīriešu hokejam raksturīgie līdzekļi. "Nelikos ne zinis par nedžentlmeniskajiem izteikumiem un gājieniem attiecībā pret mani," atceras Manona. "Puiši taču šādā veidā saprotas arī savā starpā. Turklāt centos laist gar ausīm visu arī tāpēc, ka ļoti vēlējos spēlēt ar vīriešiem".

Kā zibens spēriens no skaidrām debesīm vārda tiešā un pārnestā nozīmē bija viņas pievienošanās NHL klubam Tampabejas "Lightning". Loģiski, ka uz nopietnu karjeru NHL Rioma necerēja, apzinoties, ka no kluba puses tas drīzāk ir reklāmas triks, lai piesaistītu līdzjutēju uzmanību līgas jaunpienācējai. Manona izmēģināja spēkus, pirmajā pārbaudes spēlē pret "Blues" sargājot vārtus ievadperiodā, kura laikā Rioma ielaida divas ripas, taču atvairīja septiņus metienus.

"Šī bija lieliska iespēja ne tikai parādīt sevi, bet arī atgādināt par sieviešu hokeja eksistēšanu," atzina Rioma. "Un ja nu tas palīdzētu visām mums..."

Jāpiebilst, ka spēli klātienē vēroja 15 000 līdzjutēju. Manonu sagaidīja ar ovācijām. Skaidrs, ka liels nopelns šādai uzmanībai bija ne tikai viņas spēlētprasmei, bet arī daiļajiem vaidziņiem.

Un ne velti drīz vien "Playboy" un "Penthouse" sāka cīņu par viņas fotosesijām Ievas tērpā. Pirmais no izdevumiem pat esot piedāvājis 75 000 USD par fotogrāfiju sēriju. Manona bija kategoriska: "Intervējiet, cik uziet. Par to nav jautājumu, taču nekāda nauda mani nepiespiedīs piekrist "Playboy" piedāvājumam".

"Šī mazulīte ir ātra, viņai ir lieliska reakcija, kas tik ļoti nepieciešama vārtsargam, kam nav izcilu fizisko dotumu," atzina NHL vārtsargu leģenda Tonijs Espozito. Viņas uzaicināšana uz treniņnometni nebija nekāds joks - mēs izskatījām Manonas iespējas līdzās citiem jaunpienācējiem". Vēlāk gan "Lightning" vadība nenoliedza, ka tas tomēr bijis reklāmas triks.

Rioma pēc gada aizvadīja vēl vienu pārbaudes spēli "Lightning" rindās, bet kopumā laika posmā no 1992. līdz 1997. gada zemākajās vīriešu hokeja līgās ir aizvadījusi 24 spēles. 1994. gadā viņa kopā ar kanādietēm otro reizi kļuva par pasaules čempioni, bet 1998. gadā Nagano olimpiādē izcīnīja sudrabu.

Pēc šī turnīra viņa beidza hokejistes karjeru (vēl gan turpina spēlēt veterānu sacensībās un darbojas sieviešu hokeja atbalsta un popularizēšanas programmās).

Citi zīmīgi notikumi šajā nedēļā

17. septembris
2009 UEFA Eiropas līgas turnīrā uzsāk eksperimentu - pieci tiesneši apkalpo spēles. Divi galvenā arbitra palīgi izvietojas aiz abu komandu vārtiem - viņu uzdevums ir sekot līdzi visam notiekošajam soda laukumā.
1999 Ronijam Volvorkam apelācijas tiesa atceļ Beļģijas futbola līgas piespriesto mūža diskvalifikāciju par tiesneša saķeršanu aiz rīkles. "Manchester United" Volvorku bija izīrējusi "Antwerpen" klubam.
1988 Seulā atklāj XXIV vasaras olimpiskās spēles. 9500 sportisti no 160 valstīm piedalīsies sacensībās 23 sporta veidos. Peldētāja Kristīne Oto izcīnīs sešas, viņas kolēģis Mets Biondi - piecas zelta medaļas.
1982 Ņūdžersijas "Devils" NHL klubs aizvada pirmo pārbaudes spēli, ar 3:1 pieveicot Vašingtonas "Capitals".
1967 Nekārtībās futbola spēles laikā Kaiseri (Turcija) bojā iet 42 un tiek savainoti 700 cilvēki.

18. septembris
2007 "Lazio" futbola kluba vārtsargs Marko Balota 43 gadu un 168 dienu vecumā aizvada spēli pret grieķu "Panathinaikos", kļūstot par vecāko futbolistu, kurš piedalījies Čempionu līgas mačā. Balota gandrīz par trim gadiem labo "Milan" spēlētāja Alesandro Kostakurtas, kurš 2006. gada mačā pret AEK spēlēja, būdams 40 gadus un 211 dienas vecs, rekordu.
1994 40 gadu vecumā, saindējoties ar tvana gāzi, sava drauga mājā Longailendā mirst lietuviešu izcelsmes amerikāņu tenisists Vīts Gerulaitis. Savu karjeras nozīmīgāko uzvaru Gerulaitis izcīnīja 1977. gada Austrālijas atklātā čempionāta finālā, kurā ar 6:3, 7:6, 5:7, 3:6, 6:2 pārspēja Džonu Loidu. 1979. gadā ASV atklātā čempionāta finālā Gerulaitis ar 5:7, 3:6, 3:6 piekāpās Džonam Makinrojam, bet gadu vēlāk Francijas atklātajā čempionātā Bjernam Borgam - 4:6, 1:6, 2:6. 1975. gadā viņš uzvarēja Vimbldonas turnīrā dubultspēlēs.
1993 "Mighty Ducks" NHL klubs aizvada pirmo pārbaudes spēli pret Pitsburgas "Penguins".
1990 Atlantu izvēlas par 1996. gada vasaras olimpisko spēļu galvaspilsētu, lai gan par neapstrīdamu favorīti tika uzskatītas Atēnas (sakarā ar mūsdienu olimpiādes simtgadi).
1972 60 538 futbola līdzjutēji apmeklē Bobija Čārltona godināšanas maču starp "Manchester United" un "Celtic".
1830 Notiek deviņu jūdžu ātruma sacīkste starp zirgu un Amerikā pirmo uzbūvēto automašīnu "Tom Thumb". Zirgs izcīna vieglu uzvaru, jo spēkratu piemeklē tehniskas ķibeles.

19. septembris
1999 "Newcastle" ar 8:0 sagrauj "Sheffield United" (Alans Šīrers gūst piecus vārtus), atkārtojot Anglijas futbola Premjerlīgas lielākās uzvaras rekordu. 1946. gadā "Newcastle" ar 13:0 sagrāva "Newport", taču tolaik premjerlīgas vēl nebija.
1992 Sergejs Bubka Tokijā par centimetru labo pašam piederējušo pasaules rekordu kārtslēkšanā, pārvarot 6,13 m augstumā novietoto latiņu.
1988 Amerikānis Gregs Luganiss kļūst par pirmo daiļlēcēju, kurš spējis izcīnīt divus olimpisko zeltus lēcienos no 3 m tramplīna pēc kārtas (Losandželosa un Seula).

20. septembris
1999 Otro reizi sezonas laikā izmežģījis plecu, par karjeras beigšanu 36 gadu vecumā paziņo visu laiku rezultatīvākais Anglijas regbists Robs Endrjū.
1995 UEFA izslēdz Kijevas "Dynamo" futbola klubu no Čempionu līgas par mēģinājumu uzpirkt tiesnesi Antonio Hesusu Lopesu Njeto pirms mača ar "Panathinaikos".
1987 Alēns Prosts uzstāda jaunu F1 rekordu, uzvarot 28. pasaules čempionāta posmā.
1973 Billija Džīna Kinga ar 6:4, 6:3, 6:3 pieveic Bobiju Rigsu tenisa paraugspēlē ("Battle of the Sexes"), ko Hjūstonas "Astrodome" apmeklē rekordliels skaitāju pulks - 30 472. Kinga kortā ieradās, tērpusies kā Kleopatra, bet Rigss - kaujas ratos daiļā dzimuma modeļu pavadīts.

21. septembris
2000 Sidnejas olimpiādē vingrošanas sacensību daudzcīņā sievietēm visas trīs pirmās vietas ieņem rumānietes - Andrea Radukana, Simona Amanara un Marija Olaru. Pēc piecām dienām kļūs zināms, ka Radukana lietojusi dopingu, un viņai zelta medaļu atņems.
1999 Buenosairesā beidzas garākais futbola mačs. "Independiente" un "Velez Sarsfield" aizvada spēles, kas sākās 1. septembrī un kurā "Velez" vārtsargam Hosē Luisam Čilavertam trāpīja ar signālraķeti, otro puslaiku.
1998 39 gadu vecumā ar sirdstrieku mirst amerikāņu sprintere Florensa Grifita-Džoinere. Seulas olimpiādē viņa izcīnīja trīs zelta medaļas (100 m, 200 m un 4x100 m stafetē), zeltu 1987. gada pasaules čempionātā 4x100m stafetē un sudrabu 200 m Losandželosas spēlēs. Viņa joprojām ir pasaules rekordiste 100 m (10,49) un 200 m (21,34) skrējienos.
1991 "USA Basketball" prezidents Deivids Gavičs paziņo, ka 1992. gada olimpiskajās spēlēs ASV pārstāvēs "Dream Team", kurā spēlēs NBA basketbolisti.
1988 Maiks Taisons pie savām mājām Bernardsvilā sadauza TV kameru.
1985 Maikls Spinkss cīņā par pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem pieveic Leriju Holmsu.

22. septembris
2000 38 gadus vecais britu airētājs Stīvens Redgreivs izcīna zelta medaļu piektajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas (divniekos kopā ar Metjū Pinsentu). Ungāru paukotājs Aladars Gerevičs joprojām ir vienīgais sportists, kurš izcīnījis sešas olimpiskās zelta medaļas pēc kārtas (1932 - 1960).
2000 Holandiešu peldētāja Inge de Brujna Sidnejas olimpiādē labo pasaules rekordu 50 m brīvā stila distancē (24,13). Šis viņai ir trešais pasaules rekords Sidnejā. 17. septembrī viņa uzstādīja pasaules labāko sasniegumu 100 m tauriņstilā (56,61), bet 20. septembrī 100 m brīvajā stilā (53,77).
1997 UEFA uz vienu sezonu (1998/99) no visām Eiropas klubu sacensībām diskvalificē beļģu vienību "Anderlecht", jo kļuvis zināms, ka beļģi uzpirkuši spāņu tiesnesi pirms 1984. gada UEFA kausa izcīņas fināla starp "Anderlecht" un "Nottingham Forest".
1988 Seulas olimpiskajā boksa turnīrā izceļas pamatīgas nekārtības pēc tam, kad Dienvidkorejas treneri uzbrūk cīņas arbitram.
1963 20 gadus vecais Hulio Iglesiass ir spiests beigt futbola vārtsarga karjeru. Madrides "Real" jaunatnes komandas vārtsargs gandrīz trīs gadus pēc autoavārijā gūtajiem savainojumiem palika paralizēts. Vēl pēc pieciem gadiem (1968) viņš parakstīs līgumu ar mūzikas izdevniecības kompāniju "Columbia" un kļūs par vienu no pieprasītākajiem spāņu dziedātājiem.

23. septembris
1993 IOC 2000. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanas tiesības uztic Sidnejai.
1952 Rokijs Marčiano ringā izcīna 43. uzvaru pēc kārtas un, 13. raundā nokautējot Džersiju Džo Vokotu, kļūst par pirmo balto pasaules čempionu supersmagsvariem kopš 1937. gada. 1956. gadā viņš beigs karjeru, nepiedzīvojis nevienu zaudējumu.
1926 Fiksēts lielākais skatītāju skaits boksa mačā. Filadelfijas "Sesquicentennial Stadium" notiekošo Dženē Taneja un Džeka Dempsija cīņu vēro 120 757 līdzjutēji.
1845 Aleksandrs Kārtraits Ņujorkā nodibina pirmo beisbola klubu - "Knickerbocker". Sākumā tajā ir 40 biedri, katrs no kuriem samaksājis divus dolārus iestāšanās naudas un apņēmies veikt ikgadējas piecu USD iemaksas.

24. septembris
1982 26 gadu vecumā tenisista karjeru beidz leģendārais zviedrs Bjerns Borgs, kurš izcīnījis 11 uzvaras "Grand Slam" turnīros (sešas Francijas atklātajā čempionātā, piecas Vimbldonā) un bija pasaules pirmā rakete no 1978. līdz 1980. gadam.
1971 12 klubi paziņo par Pasaules hokeja asociācijas (WHA) dibināšanu.
1957 Ar "Barcelona" un Varšavas "Legia" spēli (4:2) atklāj Eiropas lielāko stadionu "Estadi del Barcelona". Pirmos vārtus jaunajā arēnā 11. minūtē gūst Eulohio Martiness. 1982. gadā Pasaules kausa izcīņas diktētās nepieciešamības dēļ pēc rekonstrukcijas stadionā vietu skaitu palielinās līdz 120 000, bet 2000. gadā arēna iegūs vārdu "Camp Nou".
1938 Dons Badžs kļūst par pirmo tenisistu, kurš tiek pie "Grand Slam" - izcīna uzvaras visos četros sezonas nozīmīgākajos turnīros, turklāt finālos zaudējot tikai vienu setu (ASV čempionātā 12 000 skatītāju klātbūtnē Dženē Mako).
1927 NHL klubs Toronto "St. Patricks" kļūst par "Maple Leafs".

25. septembris
2007 31 gadu vecais lietuviešu basketbolists Šarūns Jasikēvičs noslēdz līgumu ar "Panathinaikos" uz vienu sezonu par 5,5 miljoniem eiro, kļūstot par visu laiku augstāk apmaksāto profesionālo sportistu Grieķijā.
2005 Spāņu F1 pilots Fernando Alonso 24 gadu un 58 dienu vecumā kļūst par visu laiku jaunāko pasaules čempionu šajā autosporta disciplīnā, labojot Emersonam Fitipaldi piederējušo rekordu.
2005 Paolo Maldīni aizvada savu 571. spēli Itālijas futbola A sērijā ("Milan" pret "Treviso"), labojot Dino Dzofam piederējušo rekordu. Maldīni A sērijā debitēja 1985. gada 20. janvārī "Milan" izbraukuma mačā ar "Udinese" (1:1).
2002 "Arsenal" pussargs Žilbertu Silva mačā pret "Eindhoven" atklāj spēles rezultātu 20. sekundē, atkārtojot "Juventus" uzbrucējam Alesandro Delpjero kopš 1997. gada 1. oktobra piederējušo visātrāk gūto vārtu Čempionu līgas turnīrā rekordu.
1994 Olivers Makkols cīņā par pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem otrajā raundā nokautē Lenoksu Lūisu.
1988 Amerikāņu peldētājs Mets Biondi Seulas olimpiādē izcīna savu piekto zelta medaļu (viņa rēķinā arī pa vienai sudraba un bronzas godalgai). Biondi nosauc par šo spēļu labāko sportistu.
1983 Nelsons Pikē apsteidz Alēnu Prostu un Naidželu Manselu pirmajā F1 pasaules čempionāta Eiropas GP Brendshečā.
1962 Sonijs Listons, Čikāgā notikušajā cīņā pirmajā raundā nokautējot Floidu Patersonu, kļūst par pasaules čempionu boksā supersmagsvariem. 1964. gadā viņam titulu atņems Muhameds Alī.
1926 NHL uzņem līgā Čikāgas "Blackhawks" un Detroitas "Red Wings".

26. septembris
1992 Džimijs Konorss tenisa paraugspēlē ar 7:5, 6:3 pieveic Martinu Navrātilovu.
1988 Kanādiešu sprinterim Benam Džonsonam pēc pieķeršanas dopinga lietošanā atņem Seulas spēļu zelta medaļu 100 m skrējienā (9,79). Par olimpisko čempionu kļūst Karls Lūiss (9,92).
1979 ABC par 225 miljoniem USD iegādājas 1984. gada Losandželosas olimpisko spēļu translācijas tiesības.
1973 Vilts Čemberlens paraksta līgumu ar ABA klubu Sandjego "Conquistadors".
1967 IOC kā pirmā sporta organizācija nodibina savu medicīnisko komiteju.

27. septembris
2001 Pēc trīs gadu prombūtnes Maikls Džordans atgriežas NBA un pievienojas Vašingtonas "Wizards".
2000 Krievu cīkstonis Aleksandrs Kareļins Sidnejas spēļu finālā grieķu romiešu cīņā svarā virs 130 kg piedzīvo pirmo zaudējumu 13 gadu laikā. Viņš ar 0:1 piekāpjas amerikānim Rulonam Gārdneram. Šis ir otrais punkts, ko Kareļins zaudējis 10 gadu laikā.
1992 F1 pasaules čempions Naidžels Mansels finišē pirmais Portugāles GP (ne uz mirkli nezaudējot līderpozīciju), tiekot pie devītās uzvaras sezonā.
1983 Lerijs Bērds paraksta septiņu gadu līgumu par 15 miljoniem USD ar NBA klubu Bostonas "Celtics".

28. septembris
2003 Kenijietis Pols Tergats Berlīnes maratonskrējienā uzstāda jaunu pasaules rekordu - 2.04:55. Pēc četriem gadiem šajā pašā maratonā (tikai 30. septembrī) Tergata sasniegumu pārspēs Haile Gebrselasija (2.04:26), bet vēl pēc gada etiopietis turpat Berlīnē savu sasniegumu vēl vairāk uzlabos - rezultāts 2.03:59 vēl joprojām ir labākais pasaulē.
2000 26 gadus vecais Trans Hju Ngans, lai gan Sidnejas olimpiādes tekvondo finālā svarā līdz 57 kg piekāpjas sāncensim, kļūst par pirmo Vjetnamas sportistu, kurš izcīnījis olimpisko godalgu.
1996 Francūzis Arsēns Vengers kļūst par Anglijas futbola premjerlīgas kluba "Arsenal" galveno treneri. Šajā amatā viņš ir vēl šobaltdien.
1972 Kanāda pieveic PSRS pēdējā astotajā "Summit Series" sērijas mačā.
1958 Tiek aizvadīts pirmais mačs Eiropas futbola čempionātā. PSRS izlase kvalifikācijas cīņā Maskavā ar 3:1 pārspēj Ungāriju. 1960. gada 10. jūlijā, turnīra finālā pieveicot Dienvidslāviju, PSRS kļūs par pirmo Eiropas čempioni. Kopumā turnīrā piedalījās 18 izlases.
1942 Tiek likvidēts NHL klubs Ņujorkas "Americans".

29. septembris
1995 NHL atļauj profesionālajiem hokejistiem piedalīties 1998. gada ziemas olimpiskajās spēlēs.
1988 Florensa Grifita-Džoinere Seulas olimpiskajās spēlēs uzstāda pasaules rekordu 200 m skrējienā (21,34), kas ir spēkā vēl šobaltdien.
1977 Eva Šeina kļūst pat pirmo sievieti, kura tiesājusi boksa maču par pasaules čempiona titulu supersmagsvariem. Ņujorkas "Madison Square Garden" arēnā Muhameds Alī 15 raundos pieveic Erniju Šeiversu.
1971 Eiropas Kausu ieguvēju kausa izcīņā futbolā "Chelsea" ar 8:0 sagrauj Luksemburgas "Jeunesse". Otrais mačs "Stamford Bridge" arēnā noslēdzās ar 13:0. 21:0 divu spēļu summā ir jauns Eirokausu rekords.
1962 Vācijas Futbola federācija nodibina Bundeslīgu.
1944 Futbola mačā pret Nīderlandi visi 11 Beļģijas futbolisti pārstāv "Anderlecht" klubu. Šāds gadījums valstsvienību spēļu vēsturē ir unikāls.
1937 Franss Slātss uzstāda pasaules rekordu stundas braucienā ar divriteni (45,563 km).
1890 "Polo Grounds" arēnā Ņujorkā notiek pirmais profesionālais beisbola mačs, kurā Ņujorkas "Metropolitans" ar 4:2 pieveic Vašingtonas "Nationals".
1887 Nodibina vācu futbola klubu "Hamburg".
1793 Angļu sporta žurnālā pirmo reizi tiek pieminēts teniss.

30. septembris
2000 Meriona Džonsa izcīna savu trešo Sidnejas olimpisko zelta medaļu, kopā ar komandas biedrenēm Mailzu-Klārku, Henegenu un Kolanderi-Ričardsoni uzvarot 4x400 m (3:22,62). Džonsa Sidnejā 23. septembrī bija pirmā 100 m (10,75), bet 28. septembrī 200 m. 2007. gada oktobrī viņa atzinās steroīdu lietošanā, un abas individuālās zelta medaļas nodeva IOC.
1995 Pēc 15 mēnešu pārtraukuma Maradona atkal ir gatavs spēlēt futbolu un atgriežas "Boca Juniors" klubā.
1981 Seulu izvēlas par 1988. gada vasaras olimpisko spēļu galvaspilsētu.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-01 13:09, pirms 14 gadiem
Tas, ka sieviete varētu būt labāks vārtsargs par vīrieti, nav nekas neiespējams, drīzāk interesē kā viņa dalīja ģērbtuves ar večiem!