Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Izdzīvos stiprākā...

Izdzīvos stiprākā...
Pagaidām par 9 punktiem priekšā ir Ikauniece.
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Šodien septiņos izšķirsies, kura no latviešu vieglatlētēm tiks pie bronzas Eiropas čempionātā Helsinkos. Tā nu sanācis, ka cīņā par vienīgo pieejamo medaļu uz šaurās laipas satikušās divas mūsu sportistes.

Pirms pēdējās disciplīnas Helsinkos sieviešu daudzcīņā ir izveidojusies tāda situācija, kad ir jānotiek lieliem brīnumiem (katastrofai, force majeure), lai sesto reizi pēc kārtas no Eiropas meistarsacīkstēm vieglatlētikā Latvijas izlase atgrieztos ar medaļām.

Pirms pēdējā veida – 800 metriem – ir zināmas divas sportistes, kas izcīnījušas zeltu un sudrabu. Tās ir attiecīgi francūziete Nana Džimu (5693 p.) un ukrainiete Ludmila Josipenko (5531 p.). Trešā pagaidām ir Laura Ikauniece (5411 p.), kura tēmē uz personisko rekordu, un Aiga Grabuste (5402 p.). Aiz viņām esošā igauniete Grita Šadeiko visticamāk kritīs uz leju, jo ir švaka 800 metru skrējēja, bet līdz īsti labai staierei zviedrietei Jesikai Samuelsonei tikai Aigai ir jau 124 punkti.

Ieskatoties punktu tabulās un par atskaiti ņemot Latvijas sportistu personiskos rekordus (2:13 minūtes ar astīti), redzam, ka 2:13,04 dod 921 punktu, 2:14,02 – 907, 2:15,01 – 893 punktus. Tātad viena sekunde ir apmēram 14 punktu.

Abas latviešu vieglatlētes šķir 9 punkti. Tas nozīmē, ka Grabustei jāuzvar Ikauniece ar nepilnu divu sekunžu pārsvaru. Toties līdz otrajai vietai var aizsniegties, ja konkurenti apsteidz par nepilnām deviņām sekundēm, par cik arī Samuelsonei jāapsteidz abas latvietes. Tātad, ja negadās forsmažors,bronza ir mūsu!

Tā nu iznāk, ka bronza ir viena, bet kandidātes - latvietes uz to - divas...

P.s. Lietuvas delegācija Helsinkos savu dalību jau ir beigusi ar divām medaļām (bronzu un sudrabu). Un par katru no tām Lietuvas vieglatlētikas federācijas prezidents uzsauca treneriem, gaviļniekam un žurnālistiem karaliskas vakariņas (līdz pēdējam klientam) Helsinku viesnīcā „Plaza”.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-30 22:11, pirms 12 gadiem
Vienalga, meitenes malaces!

  +1 [+] [-]

, 2012-07-01 21:21, pirms 12 gadiem
šitādus rakstus var arī nerakstīt. Un Vēl par maksu