Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Savējais ir savējais vienmēr!

Savējais ir savējais vienmēr!
Vai Kriss Holts mums kļūs par savējo?

Edgara Masaļska sāga izraisījusi hokeja draugu diskusiju, kāpēc mēs vispār skatāmies šo spēli. Vieni strikti aizstāv viedokli, ka vēlams, lai komanda būtu ar sirdi (Ozoliņš, Masaļskis, Sorokins), otriem svarīgas ir tikai uzvaras un vienalga, vai tās mums atnesis Hosa vai Rosa un skatītāju masa tribīnēs esot tieši proporcionāla komandas vietai tabulā. Bet vēl ir suga, kas iet skatīties labu hokeju. Arī pretinieku komandas zvaigznes. Tas, protams, ir labi, ka katram tīk sava drēbe, bet ne par to šis stāsts.

Daži komentāru rakstītāji pat piedāvā atcerēties laiku, kad Rīgu pameta Balderis. Vai tad rindas pie Sporta pils kasēm bijušas mazākas? Rindas varbūt arī nebija mazākas, jo Sporta pils mazās ietilpības dēļ (oficiāli laikam 3600 vietu) nu hokeju varēja apmeklēt tie, kas līdz tam nekādi nevarēja uz to tikt, taču Arēna spēj uzņemt vairāk par 11 000 skatītāju un pērn tā nebūt nebija pārpildīta pat uz līderu spēlēm. To taču laikam neviens nenoliegs, ka vecā ''Dinamo'' popularitāte ar Balderi un bez Baldera bija divas dažādas Odesas...

Nezinu, varbūt arī kļūdos, bet man liekas, ka bez skaista hokeja un uzvarām būtiski ir arī, lai tie, kas uzvar, būtu manējie. Kā Balderis, Hatuļevs, Odincovs, Vasiļonoks. Bet viesspēlētājiem vajag laiku, lai kļūtu par savējo. Atceros, kā Liepājā pirms 12 gadiem ienāca hokejs. Iesākumā ažiotāža, jo Liepājā ilgus gadus hokeja vispār nebija. Ja neskaita TV pārraides. Un te uzreiz komanda, kas spēlē AEHL! Taču pamazām ažiotāža pārgāja, hokejs kļuva par ikdienu un tad priekšplānā izvirzās citi momenti. Sirsnīgums, atraktivitāte, spēja komunicēt ar skatītājiem. Jā, jā, arī meistarība, bet vispirms ar citiem trumpjiem atbraucējiem bija jākļūst par savējiem. Pirmajam tas izdevās Jurim Avotiņam. Kaut komandā bija labāki un meistarīgāki uzbrucēji, bet Juris ar savu spēles stilu un attieksmi pret skatītājiem kļuva par pirmo liepājnieku hokejistu. Tad Ediks Ivanovs un pārējie. Kā man stāstīja Liepājas sporta līdzjutēji, tad kurzemniekiem vajagot prāvu laiku, lai kādu pieņemtu par savējo.

Man te Aigars 076 uzdod jautājumu: '' Vai tad pērn spēles ar Pruseku vārtos bija mazāk apmeklētas nekā ar Masaļski?'' Droši vien nē, jo, pērkot biļeti, neviens nezina, kurš stāsies vārtos. Bet tad man Aigaram pretjautājums. Vai viņš ir pārliecināts, kad tad, ja komandā būs 22 Pruseki, tautas tribīnēs būs tikpat daudz kā tad, ja būs 22 Balderi? Negribu pretnostatīt Pruseku un Masaļski, taču pērnās sezonas beigas deva ļoti labu vielu pārdomām. Atcerēsimies Martina veselības problēmas Balašihā. Vispirms bija informācija par sirds vājumu, kas radīja žēlumu par Martinu, bet drīz vien tapa zināms, ka Pruseks spēles laikā ļoti pastiprināti zaudē šķidrumu un tās beigās vienkārši ir izpumpējies. Tāpēc, ka apakšā nav normālas fiziskās bāzes...

Normāli to sauktu par neprofesionālismu un sezonas beigas Prusekam pienāca ātrāk nekā citiem. Kas atlika Masaļskim? Ar ne pilnībā sadziedētu potīti stāties ''Dinamo'' vārtos. Jo tā ir viņa komanda, viņa pilsēta, viņa valsts un viņa fani, kam viņš spēlē! Ja Edgars arī neietu, neviens viņam nepārmestu, bet, ja savējiem ļoti vajag, tad vajag. Ar šo vienu piemēru es negribu noniecināt Pruseku un pārslavēt Masaļski, taču, šķiet, Viktors Ignatjevs teica, ka tikai vecās padomju skolas (krievi, latvieši u.c.) hokejisti ir gatavi spēlēt arī ar traumām. Pat kanādieši tā nedarot, jo saprot, ka tā spēlējot krītas viņa tirgus vērtība. Nav iespējams izmērīt, ar cik lielu sirdi Rīgā spēlēja Pruseks un ar cik lielu Masaļskis, taču to jau nu gan laikam katrs saprot, ka ārzemniekam Rīga ir tikai viena no pieturvietām, kur pelnīt naudu, bet vietējais spēlē arī par godu.

''Dinamo'' pirmās sezonas ārzemnieki - Hosa, Elisons, Hartigans, Novāks un Vestkots ļoti ātri iedzīvojās un mēs viņus pieņēmām par savējiem. Jo, pirmkārt, viņiem aizgāja spēle un viņi arī bija normāli džeki. Ronaldam Petrovickim spēle neizgāja, arī Masaļska Vecrīgas pēctraumas aizstājējs Sperle netika pieņemts, toties Pruseks uzreiz bija zirgā.

Toties otrās sezonas pirkums bija gan hokejiski, gan cilvēciski štruntīgāks. Jā, Svets bija atvērts un jautrs puisis, kā jau visi amerikāņi, bet laukumā ne šis, ne tas. Jautru puišu mums pašiem gana... Karijam problēmas ar komunikāciju bija jau komandā... Iguldens brīžiem nespēlēja slikti, bet tādu, kas nespēlē slikti, mums pašiem gana. Vajag tādu, kurš spēlē labi! Arnasons? Lielākais pārpratums, kāds pēdējos 15 gados Latvijas hokejā bijis. Ja neskaita Šindelmanu. Roberts Petrovickis spēlēja ar lielu sirdi, bet tikai tikmēr, kamēr pietika trenētības. Par 30 000 eiro mēnesī tā varēja arī būt labāka. Par Pruseku jau rakstīju.

Kā šeit iedzīvosies Holts un tas otrais vārtsargs, kurš esot jau ceļā? Vai pēc katras viņu kļūmes tribīnes nenopūtīsies, ka Edža jau nu gan tādu ripu izvilktu. Vai viņi un arī Surovijs kļūs par savējiem? Vai arī tauta ņurdēs, ka pašu zēni Sibīrijā, bet atnācēji par lielāku naudu laiž muļķi?


, 2010-06-30 16:41, pirms 14 gadiem
Karijam problēmas ar komunikāciju komandā? Es gan zinu citu informāciju.
Un pievienojos tai "kompānijai", kas saka, ka ne jau dēļ Masaļska tagad fanu pūlis saruks. Pieņems arī citu vārtsargu, tā ka neticu, ka ar to DR būs kaut ko zaudējuši.
Un vispār jau sākt apnikt šie n-tie raksti par un ap Masaļski. Vai tiešām nav nekas cits par ko rakstīt?
, 2010-06-30 16:47, pirms 14 gadiem
Taisnība jau tev ir.
Bet manuprāt pietiek raudāt par mūsējo aiziešanu. Jāsagaida jaunpienācēji ar atplestām rokām.
, 2010-06-30 16:48, pirms 14 gadiem
xxzz rakstīja: Karijam problēmas ar komunikāciju komandā? Es gan zinu citu informāciju.
Un pievienojos tai "kompānijai", kas saka, ka ne jau dēļ Masaļska tagad fanu pūlis saruks. Pieņems arī citu vārtsargu, tā ka neticu, ka ar to DR būs kaut ko zaudējuši.
Un vispār jau sākt apnikt šie n-tie raksti par un ap Masaļski. Vai tiešām nav nekas cits par ko rakstīt?
Ja nemapanīji šis raksts nebija tikai par Masaļski,bet āri par jaunajiem leģionāriem DINAMO rindās.
, 2010-06-30 16:48, pirms 14 gadiem
Pirmās sezonas leģionārus pieņēma, jo viņi pirmajā izbraukumā kārtīgi atštaukāja Sibir'iešus.

Jaunajiem jāsarīko kas līdzīgs?
, 2010-06-30 16:53, pirms 14 gadiem
Nu ir jau kā ir, bet nu nez.. Es jau domāju, ka tiešām tu, Jāni, kopā ar Armandu un vēl citiem jūsu kolēģiem citos mēdijos šito visu nedaudz pārspīlējat un varbūt tieši kāds izlasot šos jūsu rakstus neies uz hokeju.

Protams jauki, ja spēlē savējie, bet tam galīgi nebūtu jābūt noteicošam.
Galvenais tiešām ir komandas spēle un sniegums, lai gan lojāliem faniem pat tas nav galvenais. Es personīgi būtu par Dinamo arī tad, ja te spēlētu 5 latvieši un pārējie būtu leģionāri. Tāpat kā NHL, NBA, eiropas spēcīgākajās futbola līgas vietējie atbalsta savas pilsētas komandu pat ja tajā nespēlē neviens vietējais.

Tik tikko Inter uzvarēja čempionu līgā, ja nekļūdos tad finālā neviens itālis nespēlēja, bet tas jau nemazina fanu interesi un prieku par uzvaru.

Un kā jau iepriekš izskanējis, tad varbūt no izlases viedokļa tiešām būtu labāk, ja vairāk mūsējo spēlētu ārzemēs un uz pasaules čempi varētu reizi gadā savākties un kopā uzspēlēt, savādāk pēc garas sezonas jau viens otram apnikt sāk.
, 2010-06-30 16:55, pirms 14 gadiem
Masaļskis nenoliedzami bija atraktīvs spēlētājs, bet, godīgi sakot, no tiem fenomenālajiem seiviem (jāatzīst!), kurus veica Edža pēc tam, kad pats bija sataisījis sūdus nevajadzīgi vārtoties pa ledu, biju jau noguris. Tieši tāpēc piekrītu, ka RD ir vajadzīgs stabils pirmais vaŗtusargs, kurš stāvētu droši katrā spēlē (kā Gārnets pagāšgad MVD) un nevis nosvīdis ķertu "netveramās" ripas, bet gan panāktu, ka uzbrucēji paši met virsū vārtusargam, jo nav citu variantu. '
Edža būtu lielisks otrais nummurs ar pretenzijām pret kādiem 30% spēles laika, bet šādam vārtusargam RD nevar atļauties maksāt tik daudz, cik viņš laikam jau prasīja. Tieši tādēl viss ir loģiski.
, 2010-06-30 17:09, pirms 14 gadiem
Krisssss rakstīja: Masaļskis nenoliedzami bija atraktīvs spēlētājs, bet, godīgi sakot, no tiem fenomenālajiem seiviem (jāatzīst!), kurus veica Edža pēc tam, kad pats bija sataisījis sūdus nevajadzīgi vārtoties pa ledu, biju jau noguris. Tieši tāpēc piekrītu, ka RD ir vajadzīgs stabils pirmais vaŗtusargs, kurš stāvētu droši katrā spēlē (kā Gārnets pagāšgad MVD) un nevis nosvīdis ķertu "netveramās" ripas, bet gan panāktu, ka uzbrucēji paši met virsū vārtusargam, jo nav citu variantu. '
Edža būtu lielisks otrais nummurs ar pretenzijām pret kādiem 30% spēles laika, bet šādam vārtusargam RD nevar atļauties maksāt tik daudz, cik viņš laikam jau prasīja. Tieši tādēl viss ir loģiski.
bullshit, Masaļskis bija RD līmeņa vārtusargs...
, 2010-06-30 17:14, pirms 14 gadiem
Ja reiz Jānis ir minējis manu vārdu un uzdevis man jautājumu, tad atbildēšu, šoreiz gan ar pretjautājumiem(tāda mums te tā komunikācija veidojas, kaut parasti to piedēvē demagogiem un cilvēkiem bez argumentu bāzes)! Tas nav uzbrauciens.

Jānis jautā:
Bet tad man Aigaram pretjautājums. Vai viņš ir pārliecināts, kad tad, ja komandā būs 22 Pruseki, tautas tribīnēs būs tikpat daudz kā tad, ja būs 22 Balderi?

Atbilde ir "NĒ''!!! Taču vai žurnālista rīcībā ir kaut mazākā informācija, kas vedinātu domāt, ka komandā būs vairāk svešzemju ripas meistaru kā pērn vai aizpērn? Ja nē, tad jautājums nevietā!
Ceru, Jāni, ka esi informēts par to cik liels bija algas pieaugums, ko RD solīja. Edgars atteicās no lielāka līguma nekā pērn Pruseks(pēc izcilas sezonas) paņēma , nespēlējot mājās!!! Vai tiešām uzskati, ka EM bija jāpatur par katru cenu?
, 2010-06-30 17:26, pirms 14 gadiem
cik esmu dzirdējis, Masaļska alga bija ap 2000-3000Ls mēnesī, tas nozīmē, ka Dinamo piedāvāja ap 4-4,5 K Ls. Ja Jugra vai Kijeva piedāvā 6-7000 Ls, muļķis būtu, ja paliktu Dinamo! Cik Edžam vēl atlicis spēlēt profesionāli? 4...5 gadus?
No otras puses, cik gan varēja maksāt čalim, kurš savārīja "sūdus", liekot zem sitiena gan komandas biedrus, gan vadību, un atkal prasījās pēc sadarbības? Ne vairāk, kā pagājušajā sezonā saņēma! Pilnībā piekrītu Dinamo. Vai bija pelnījis vairāk? Laikam jau tuvu Karlsona algai vai tik pat, būtu. Bet skaitīt naudu svešā makā vienmēr ir vieglāk. Ir tā, kā ir! Masaļskis vienmēr būs letiņš un viņam atbalstītāju netrūks ! Lai veicas!
, 2010-06-30 17:27, pirms 14 gadiem
Krisssss rakstīja: Masaļskis nenoliedzami bija atraktīvs spēlētājs, bet, godīgi sakot, no tiem fenomenālajiem seiviem (jāatzīst!), kurus veica Edža pēc tam, kad pats bija sataisījis sūdus nevajadzīgi vārtoties pa ledu, biju jau noguris. Tieši tāpēc piekrītu, ka RD ir vajadzīgs stabils pirmais vaŗtusargs, kurš stāvētu droši katrā spēlē (kā Gārnets pagāšgad MVD) un nevis nosvīdis ķertu "netveramās" ripas, bet gan panāktu, ka uzbrucēji paši met virsū vārtusargam, jo nav citu variantu. '
Edža būtu lielisks otrais nummurs ar pretenzijām pret kādiem 30% spēles laika, bet šādam vārtusargam RD nevar atļauties maksāt tik daudz, cik viņš laikam jau prasīja. Tieši tādēl viss ir loģiski.
nu, nu. tads ir Masalska speles stils. Pruseks speleja ka Garnets, bet vai vins bija labaks par Edzu? un vai Edza kau viena spele butu pievilis RD lidzjutejus? vai bija kaut viena spele pec kuras varetu teikt ''nu edza sodien nepavilka''? nebija.
ka saka, vienam mate, otram meita. kadam patik vartsargi kuriem itka tiek mests virsu, citam patik vartsargi kuri katra spele velk pa paris seiviem. Edza ta spele jau kops saviem pirmssakumiem LM komanda. pats kadreiz LM speles sedeju paris metrus aiz edzas muguras, var teikt, ka redzeju gandriz visas Masalska speles vairaku gadu garuma un ka vins speleja tad ta vins spele tagad. nejau vins nevelk KHL limeni, bet ta vins spele
, 2010-06-30 17:27, pirms 14 gadiem
Ja jau Senators ķivere,tad pacans
, 2010-06-30 17:34, pirms 14 gadiem
Balderi un Pruseki? Tik pat labi var salīdzināt Meijas ar Krosbijiem.
Protams, ka ir nozīme arī tam, vai komandā ir savējie. Un tādi būs. Daži žurnālisti brīžiem uzbur drāmu, ka ar Edžu beidzas arī latviešu pārstāvniecība Dinamo. Tāpat, var novākt viss latviskākos latviešus, bet ja komanda būs pēdējā vietā, tad rezultāts būs redzams arī tribīnēs.
Pruseka vārdu skandēja ne klusāk kā Masaļski. Pirmajā sezonā viņš ar savu izcilo spēli atnesa ne mazums punktus, neteiktu, ka viņš nebija savējais. Traumas sačakarēja otro sezonu, bet no tām nav pasargāts neviens, arī Masaļskis. Ir gan vietējie, gan ārzemnieki, kuri nerausies laukumā, bet citu gluži pretēji, neatkarīgi no vietas kur spēlē.
Šī te vietējo pretnostatīšana ārzemniekiem ir ļoti pārspīlēta.
, 2010-06-30 17:54, pirms 14 gadiem
angelz rakstīja: Nu ir jau kā ir, bet nu nez.. Es jau domāju, ka tiešām tu, Jāni, kopā ar Armandu un vēl citiem jūsu kolēģiem citos mēdijos šito visu nedaudz pārspīlējat un varbūt tieši kāds izlasot šos jūsu rakstus neies uz hokeju.

Protams jauki, ja spēlē savējie, bet tam galīgi nebūtu jābūt noteicošam.
Galvenais tiešām ir komandas spēle un sniegums, lai gan lojāliem faniem pat tas nav galvenais. Es personīgi būtu par Dinamo arī tad, ja te spēlētu 5 latvieši un pārējie būtu leģionāri. Tāpat kā NHL, NBA, eiropas spēcīgākajās futbola līgas vietējie atbalsta savas pilsētas komandu pat ja tajā nespēlē neviens vietējais.

Tik tikko Inter uzvarēja čempionu līgā, ja nekļūdos tad finālā neviens itālis nespēlēja, bet tas jau nemazina fanu interesi un prieku par uzvaru.

Un kā jau iepriekš izskanējis, tad varbūt no izlases viedokļa tiešām būtu labāk, ja vairāk mūsējo spēlētu ārzemēs un uz pasaules čempi varētu reizi gadā savākties un kopā uzspēlēt, savādāk pēc garas sezonas jau viens otram apnikt sāk.


Pilniigi piekriitu,faniem ari jasaak augt...
, 2010-06-30 18:03, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: nu, nu. tads ir Masalska speles stils. Pruseks speleja ka Garnets, bet vai vins bija labaks par Edzu? un vai Edza kau viena spele butu pievilis RD lidzjutejus? vai bija kaut viena spele pec kuras varetu teikt ''nu edza sodien nepavilka''? nebija.
ka saka, vienam mate, otram meita. kadam patik vartsargi kuriem itka tiek mests virsu, citam patik vartsargi kuri katra spele velk pa paris seiviem. Edza ta spele jau kops saviem pirmssakumiem LM komanda. pats kadreiz LM speles sedeju paris metrus aiz edzas muguras, var teikt, ka redzeju gandriz visas Masalska speles vairaku gadu garuma un ka vins speleja tad ta vins spele tagad. nejau vins nevelk KHL limeni, bet ta vins spele
Pruseks tomēr bija vismaz vienu līmeni zemākas kvalitātes vartusargs nekā Gārnets (subjektīvi liekams uz viena plauktiņa ar Masaļski). Šie ir vārtusargi, kas nav gluži pillnīgas viduvējības, bet pilnīgi noteikti neuzvar turnīrus. Gārnets "aizveda" viduvēju KHL komandu ne tikai play - off, bet arī līdz finālsērijas septītajai spēlei, ko nespētu ne Pruseks, ne Masaļskis, ne arī Znaroks ar nūju rokās un slidām kājās.
Nesaku, ka Masaļskis nevelk KHL līmeni, jo pavisam noteikti šeit spēlē arī daudz vājāki vārtusargi, bet uzskatu, ka, ja RD vēlas sasniegt ko vairāk par dalību play - off, tad komandai ir vajadzīgs stabilāks pirmais numurs.
Arī spēles PČ gadu no gada pierāda, ka Masaļskis nav un visticamāk nekad arī nebūs top klases vārtusargs.
Bet novēlu čalim veiksmi (par to gan Edža nekad nav varējis sūdzēties) Jugra un uz nākošo sezonu jau iespējams, ka gaidām atpakaļ RD!
, 2010-06-30 18:11, pirms 14 gadiem
Un pilnīgi piekrītu komentētājiem, ka nevajag RD pataisīt par praktiski LV izlasi. Nevar visu laiku spēlēt vienā komandā un kopā ar vieniem un tiem pašiem maiņas biefriem, jo paralēli izslavinātajai saspēlētībai rodas arī citas daudz negatīvākas blakus lietas kā apnikums, rutīna utt. Arī spēlētāju individuālajai izaugsmei ar laiku ir nepieciešama jauna vide un citi apstākļi, kur ir jācīnās par savu vietu daudz sūrāk kā mājās.
Un skatītāji ies skatīties skaistu hokeju, gaidot augstas kvalitātes izrādi, un tikai pēc tam skatīsies, vai golu ir iemetis Bērziņš, Kalniņš vai arī kāds ar ārzemnieciskāku uzvārdu.
, 2010-06-30 18:23, pirms 14 gadiem
Vai viņš ir pārliecināts, kad tad, ja komandā būs 22 Pruseki, tautas tribīnēs būs tikpat daudz kā tad, ja būs 22 Balderi? Negribu pretnostatīt Pruseku un Masaļsk

.... nav korekti šā laika hokeja likt iekšā Balderi un tajā pašā laikā Pruseku vispirms salīdzināt ar Balderi un tad Masaļski... Vārtusargi ir vārtusargi, uzbrucēji ir uzbrucēji, nemaz nerunājot ka Balderis nav no modernā hokeja..
Slēpts komentārs: girtinshs
, 2010-06-30 19:39, pirms 14 gadiem
ZB jau shiatis temats, grozi kaa gribi - Masalskis ir risks, un kaa izradaas - arii paraak daargs. Metam mieru. KArsumu gan vareetu, bet tas arii sacerejies uz lielo algu, a pamatojuma tam, diemzheel, shobriid nekaada.
, 2010-06-30 20:14, pirms 14 gadiem
girtinshs rakstīja: Klausies Puche, pietiek vienreiz lobeet kaut kaadus atsevishkus speletajus un nepartraukti "nolikt" citus...
Beidz kladzinat vienu un to pashu !!!
Mister, tu izlasiiji, kas ir raksta autors??? Comon, vecias, sanjemies un nebrauc augumaa cilveekiem, kas nav vainiigi pie tava sliktaa gariigaa!!!
, 2010-06-30 20:48, pirms 14 gadiem
psc tad kad Edža ar savainotu potīti kapāja tad visiem viņš bija elks, a tagad, viņš esot tikai labs otrais vārtsargs ar pretenzijām uz 30% spēlēm. Kauns man par tādiem ''faniem''!
, 2010-06-30 21:19, pirms 14 gadiem
aigars076
Ceru, Jāni, ka esi informēts par to cik liels bija algas pieaugums, ko RD solīja. Edgars atteicās no lielāka līguma nekā pērn Pruseks(pēc izcilas sezonas) paņēma , nespēlējot mājās!!! Vai tiešām uzskati, ka EM bija jāpatur par katru cenu?

Par katru cenu, protams, ne, bet Edgars beigās bija ar mieru spēle't par mazāku, nekā Dinamo deva Karlsonam. Par šo cenu jau nu gan viņu varēja paturēt. Un vēl man nepatīk, ka ārzemniekam esam gatavi maksāt vairāk nekā vietējam. Tas ir neforši. Jo ne nu Karlsons tāds ģēnijs un ne nu Masaļskis tāds nepraša.
, 2010-06-30 21:22, pirms 14 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: aigars076
Ceru, Jāni, ka esi informēts par to cik liels bija algas pieaugums, ko RD solīja. Edgars atteicās no lielāka līguma nekā pērn Pruseks(pēc izcilas sezonas) paņēma , nespēlējot mājās!!! Vai tiešām uzskati, ka EM bija jāpatur par katru cenu?

Par katru cenu, protams, ne, bet Edgars beigās bija ar mieru spēle't par mazāku, nekā Dinamo deva Karlsonam. Par šo cenu jau nu gan viņu varēja paturēt. Un vēl man nepatīk, ka ārzemniekam esam gatavi maksāt vairāk nekā vietējam. Tas ir neforši. Jo ne nu Karlsons tāds ģēnijs un ne nu Masaļskis tāds nepraša.
Kaa to njem, Ozo es saprotu kapec var maksaat tik pat un vairak ka arzemniekam. Tas statuss ir janopelna, nevar izbraukt vien ar to ka latvietis... Man jau nekas nebutu pretim, ja EM paliktu. Vinja darbiba Dinamo ir bijusi ka pa vilnjiem, to laikam tagad visi jau ir aizmirshushi.
, 2010-06-30 21:31, pirms 14 gadiem
la_duster

Kurš tad saka, ka tikai ar to, ka latvietis? To taču Tu neapstrīdēis, ka Masaļska loma pērn bija lielāka nekā Petrovickim, bet pēc neoficiālas informācijas alga 3,5 reizes mazāka.

Vai Sorokins un Galviņš, kuri vispār saņēma kapeikas. Bet amerikānis arnītis atbrauca un viņam naudas nebija žēl. Es gaidu, kad mūsējie Krievijā vairs neskaitīsies ārzemnieki un, ka tāds statuss nebūs nevienai valstij. Tad arī būs redzama katra hokejista reālā tirgus cena. Šobrīd ir pietiekami daudz šahermaheru.
, 2010-06-30 21:43, pirms 14 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: la_duster

Kurš tad saka, ka tikai ar to, ka latvietis? To taču Tu neapstrīdēis, ka Masaļska loma pērn bija lielāka nekā Petrovickim, bet pēc neoficiālas informācijas alga 3,5 reizes mazāka.

Vai Sorokins un Galviņš, kuri vispār saņēma kapeikas. Bet amerikānis arnītis atbrauca un viņam naudas nebija žēl. Es gaidu, kad mūsējie Krievijā vairs neskaitīsies ārzemnieki un, ka tāds statuss nebūs nevienai valstij. Tad arī būs redzama katra hokejista reālā tirgus cena. Šobrīd ir pietiekami daudz šahermaheru.
Nu Arnsons visar ir ipash gadijums, tas ka vinjsh te paradijas vispar kropjo kopejo iespaidu par profesionalitati RD. Negribas pat par to domaat.

Bet... Masalskis sanjema kapeikas tikai tapec, ka pats dzeruma sataisija nesmukumu un tad nu ipashi citu variantu nebija kaa tikt atpakalj lielajaa hokejaa. Par pagajusho sezonu - iespaidiigs sniegums sezonas nobeigumaa, tachu sakums bija ljoti blaavs un kopuma vertejot sezona bija viduveeja.

Taisnibas labad gan jasaka, ka tas ir KHL, nevis BAČ...
, 2010-06-30 21:46, pirms 14 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: la_duster

Kurš tad saka, ka tikai ar to, ka latvietis? To taču Tu neapstrīdēis, ka Masaļska loma pērn bija lielāka nekā Petrovickim, bet pēc neoficiālas informācijas alga 3,5 reizes mazāka.

Vai Sorokins un Galviņš, kuri vispār saņēma kapeikas. Bet amerikānis arnītis atbrauca un viņam naudas nebija žēl. Es gaidu, kad mūsējie Krievijā vairs neskaitīsies ārzemnieki un, ka tāds statuss nebūs nevienai valstij. Tad arī būs redzama katra hokejista reālā tirgus cena. Šobrīd ir pietiekami daudz šahermaheru.
Vienmēr būs tā, ka kāds neatbildīs savam līgumam, cits atkal otrādi, bet kāds te sakars ar dalījumu ārzmnieks/vietējais? Protams, ka Petrovicka ieguldījums nebija adekvāts algai, bet no viņa arī gaidīja vairāk.
Apgalvot, ka ārzemniekiem nedrīkst maksāt vairāk vienkārši ir garām. Tad jau sanāk, ka arī meistarības līmenim jābūt zemākam. Tirgus visu saliek pa paluktiņiem. Zinu, ka Krievijā tas ir "interesants", bet mūsējie nav nekādi apdalītie, kuri uzreiz pēc dzimšanas parakstījuši papīru, ka tikai RD drīkst spēlēt. Varbūt atgādināsi, cik pirms RD spēlēja kādā Top līgā? Malači, ja pateicoties KHL ir pacēluši savu līmeni. Arī konkurenci tas nevairos, ja visi latvieši zinās, ka vieta Dinamo jau atradīsies. Un ja atcels limitu, tad Krievijā būs pilns ar eiropiešiem un mūsējie būs vieni no, kuriem nāksies konkurēt.

P.S. Kur tāda pārliecība, ka Masaļskis tiešām būtu gatavs arī spēlēt par 2x zemāku cenu? Viņa vārdi, jau pēc paraksta zem Jugras?
, 2010-06-30 22:18, pirms 14 gadiem
Ko jūs te peraties, Dinamo nav naudas un tāpēc arī nav neviens līgums parakstīts ne ar ārzemnieku, ne arī vietējo spēlētāju. Bet Dinamo vadība izrīkojās ļoti nesmuki, pēc tā kā Masaļskis vilka kmandu spēlēja ar traumu un riskēja ar savu karjeru, viņu ņemt un pasūtīt. Tā rīkojas tikai pede***ti. Vienīgais prieks, ka Karlsons arī kārtīgi izj**a Dinamo vadību. Ceru, ka vēl kāds izdarīts līdzīgi. Kā saka sena latviešu paruna: "Dots devējam atdodas."
, 2010-06-30 22:41, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Ko jūs te peraties, Dinamo nav naudas un tāpēc arī nav neviens līgums parakstīts ne ar ārzemnieku, ne arī vietējo spēlētāju. Bet Dinamo vadība izrīkojās ļoti nesmuki, pēc tā kā Masaļskis vilka kmandu spēlēja ar traumu un riskēja ar savu karjeru, viņu ņemt un pasūtīt. Tā rīkojas tikai pede***ti. Vienīgais prieks, ka Karlsons arī kārtīgi izj**a Dinamo vadību. Ceru, ka vēl kāds izdarīts līdzīgi. Kā saka sena latviešu paruna: "Dots devējam atdodas."
Pinībā piekrītu Tavam viedoklim.
Domāju, ka šā brīža Edžas nolicēji paši čurāja biksēs pagājušās sezonas laikā, kad Edža vilka.
, 2010-06-30 23:44, pirms 14 gadiem
nu manupraat dinamo izveidoja ar tadu merķi lai ķip musu balelinus radinatu pie augsta liimeņa hokeju..?!? vai ta ne taa??! tad takaa vajadzeetu vairaak tos savējos!!
, 2010-07-01 00:35, pirms 14 gadiem
Burundukovičs
Apgalvot, ka ārzemniekiem nedrīkst maksāt vairāk vienkārši ir garām.

Vai tad es kaut kur tā apgalvoju? Vai arī Tu rakstā izlasi to, kā tur nemaz nav...

Protams, ka drīkst maksāt vairāk LABAM ārzemniekam, kāds nebija Svets, kuru ņēma kā metēju vairākumā. Bet Sorokins, kurš viņa vietā to darīja no sezonas vidus, spēlēja par puscenu no Di pirmās sezonas. Atšķirību redzi?

Ir runa par to, ka ārzemniekiem pārmaksājam, kamēr pašu kadrs par labāku sniegumu netiek novērtēts.
, 2010-07-01 01:35, pirms 14 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Burundukovičs
Apgalvot, ka ārzemniekiem nedrīkst maksāt vairāk vienkārši ir garām.

Vai tad es kaut kur tā apgalvoju? Vai arī Tu rakstā izlasi to, kā tur nemaz nav...

Protams, ka drīkst maksāt vairāk LABAM ārzemniekam, kāds nebija Svets, kuru ņēma kā metēju vairākumā. Bet Sorokins, kurš viņa vietā to darīja no sezonas vidus, spēlēja par puscenu no Di pirmās sezonas. Atšķirību redzi?

Ir runa par to, ka ārzemniekiem pārmaksājam, kamēr pašu kadrs par labāku sniegumu netiek novērtēts.
J.Matulis: "Un vēl man nepatīk, ka ārzemniekam esam gatavi maksāt vairāk nekā vietējam. Tas ir neforši. Jo ne nu Karlsons tāds ģēnijs un ne nu Masaļskis tāds nepraša." Cik sapratu, tad tā frāze ir par visiem, jo vēlāk komentāros salīdzini vairākus ārzemniekus ar mūsējiem. Bet ja grib vārdiem piedurties un tieši par gk, tad viens NHL paraksta līgumu, otrs tur nekad nav bijis. Starpību redzi?
Ja par Sorokinu un Svetu, tad otrais tika ņemts kā labs, bet kļūdījās. Tāpēc arī maksāja vairāk. Oļegs 1,5 sezonu daudz sēdēja rezervē un tikai otro pusi nospēlēja labi. Redzi, ja jau tik labs, tad kāpēc tā jāsatraucas par to, ka Rd nepiedāvā? Svets tagad ir NHL!

Ko nozīmē netiek novērtēts? Pirmajā sezonā varēja redzēt ārzemnieku lomu, kamēr mūsējie iešūpojās. Otrajā Sējējs netrāpīja ar tik labiem, kā arī, mūsējie jau pielikuši. Kuram no mūsējiem karjeras laikā ir bijusi tāda statistika kādā no top līgām kā Karijam Somijā? Pruseks stāvēja Čehijas izlasē. Svets tagad NHL. Hosa bez komentāriem. Petrovickis, nekad nav paticis, ja maksā par uzvārdiem, bet tomēr Petrovickis.
Vai tad kādam sezonas vidū vajadzēja palielināt līgumu? Ja par nākotni, tad līdz cik gadiem RD būtu pienākums ņemt spēlētājus pie sevis? Ozoliņš 37, Laviņš 35, Reķis 31. Vēl Sorokinu 36. Manuprāt, normāli, ja Dinamo arī atsakās no kāda veterāna, šajā gadījumā Sorokina, kurš tā pa īstam spēlēja pussezonu.

Man nav nepatika ne pret Masaļski, ne Sorokinu, ne kādu citu. Uzskatu, ka notiekošais ar abiem ir normāls process, bet žurnālistu saceļ tādu traci, saspiež visiem uz jūtām ar saviem visai neobjektīvajiem rakstiem, bet tā jau ir vieglāk pacelt "tirāžu".

P.S. Saprotu, ka Matulis sastāvu Dinamo novāktu ar 100% precizitāti, kur katrs saņemtu perfekti pēc nopelniem.
, 2010-07-01 02:36, pirms 14 gadiem
Jāni, nelasīju iepriekšējos komentārus, bet piekrītu Tev par visiem 110%!!!
, 2010-07-01 09:16, pirms 14 gadiem
Burundukovičs.

Starpību starp Karlsonu un Masaļski redzēšu, ja Karlsons tiešām NHL uzspēlēs. Līgums vien vēl neko neizsaka.

Tieši tas pats par Svetu. lai viņiem veicas.

Par Sorokinu un veterāniem. Kā tad Sorokinam spēlēt? Pirmajā sezonā 29 spēles un izlaiž vaur redraftu, otrajā - laba sezona, un vienalga nav vajadzīgs. Man liekas, ka te drīzāk ir runa par to, ka ir spēlētāji, kas trenerim nepatīk un tu vari darīt, ko gribi, būsi sliktais.

Es nebūt nepretendēju savākt sastāvu ar 100% precizitāti, tas nav mans darbs. Tas, ko tu raksti par ārzemniekiem, viss ir pareizi, bet ar iebildēm. Svets vēl nav NHL. Kāpēc tad Pruseks šogad nebija izlasē?

Hosa tiešām bez komentāriem, jo, izņemot RD, viņš nekur citur sevi nav parādījis. 2006. gadā laba statistika Somijā bija arī Spruktam. Varbūt neatceries, bet pērn pirms sezonas žurnālisti brīdināja, ka augumā mazajiem Svetam un Karijam KHL būs grūti, uz ko Šupleram bija savas atbildes, bet pēc pusotra mēneša viņš no abiem jau bija gatavs šķirties.
, 2010-07-01 14:36, pirms 14 gadiem
Nu par Masaļski sirds sāp visvairāk. Ejot uz RD spēlēm bija svarīgi redzēt vārtos savējo. Tas attiecas arī uz pārējiem spēlētājiem - par savējiem saucu spēlētājus, kas ar sirdi un dvēseli ir komandā (nevis leģionārus). Daļa skatītāju iet skatīties labu hokeju, daļa uzvaras, vēl kāds apbrīnot leģionārus, bet es piederu pie tiem, kam patīk kā labu hokeju spēlē mūsu pašu puiši, un tieši šā iemesla dēļ katrs otrais vakars tika gaidīts ar nepacietību, lai redzētu, ka MŪSĒJIE arī var!
, 2010-07-01 17:01, pirms 14 gadiem
es gan nesaksatu nekā briesmīga šajā visā, ižnemot to nerrošanos un kaķa un peles spēlēm- būs nebūs ?

Edža lai paspēlē citur, lai pavēdina prātu, pārējie ar- būs jestrāka spēle čempī.

šajā čempī vispār nepazinu ne Cipuli, ne Edzū pašu ar...un nebija viņi izpumpējušies.
, 2010-07-01 23:55, pirms 14 gadiem
Nost ar puņķošanos par Masaļski! Te ir sports, nevis Blaumaņa iestudējums Nacionālajā teātrī! Patriotismam ir vieta Latvijas čempionātā, bet Dinamo spēlē, ja tā var teikt, starptautiskā arēnā, tāpēc sastāvu veidot tikai no savējiem, manuprāt, ir visai šaurs gājiens.
Par spēlēšanu ar traumām arī nekādus ordeņus nevar dot. Domāju, ja Masaļskim nesāpētu potīte, būtu vārtos stāvējis vēl labāk. Katrs sīkums, kas par sevi atgādina fiziski vai morāli, ietekmē spēli un tās rezultātu.
Par spēlētāju augumiem... Cik cilvēciņā daba ielikusi, tik ir. Ko darīt, ja esi augumā sīciņš, bet hokejs sirdī? Censties parādīt sevi no tās puses, kuras neprasa milzīgus parametrus. Ja, Karija augumā nevar spēkoties ar Dārziņu vai pārējiem, kam nez maz 2 metri bez galvas, bet viņš bija visātrākais. Viss jau autkarīgs no tā, kā treneris māk izmantot šos dažādos spēlētājus. Kas tas būtu par hokeju, ja 5 džeki - būdas pēc inerces visus grūstu bortā...

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...