Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Takufumi sindroms

Takufumi sindroms
"Liepājas metalurga" talismans dodas uzmeklēt Akahoši, lai beidzot tiktu skaidrībā - kā patiesībā sauc japāņu futbolistu? Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Kopš "Liepājas metalurgam" pievienojies uzbrūkošais pussargs Takufumi Akahoši, spēļu protokolos var izlasīt tik daudz šā japāņa vārda un uzvārda versiju, ka liepājniekiem pietiktu spēlētāju visam rezervistu soliņam. Stāsts ne tik daudz ir par pārrakstīšanās kļūdām, kas cilvēciski var gadīties jebkuram, cik par futbola saimes vienaldzīgo attieksmi, necenšoties tās izskaust.

Piemēru, kādu minēju par Takufumi Akahoši (šāda versija minēta pieteikumā, tāpēc to arī atļaujos uzskatīt par pareizu; tiesa, Akahoshi vietā lietošu Akahoši, jo tā šķiet pareizāk), LMT virslīgas protokolos ir kaudzēm. Kas attiecas uz Akahoši, biežāk viņš saukts nevis par Takufumi, bet - Takafumi, taču ir arī versija - Takatumi. Bēdīgākais, ka dažādas versijas ir pat viena protokola ietvaros, un tas nu gan norāda uz paviršību. Vismaz konsekvenci jau nu gan komandu pārstāvji, tiesneši un Latvijas Futbola federācijas (LFF) darbinieki varēja ievērot. Piemēram, iepriekšējā "Liepājas metalurga" un "Skonto" spēles protokolā mājiniekiem starta sastāvā laukumā devās Takatumi Akahoshi, bet "pendeli" nerealizēja Takafumi Akahoši...

Ja par nepilnībām protokolos, diezin vai FK "Jelgava" pārstāvji ir gandarīti, ka pēc šās nedēļas spēles pret "Blāzmu" protokolā norādīts, ka tribīnēs skatītāju nav bijis. Negribas ticēt, ka tā tiešām bija, taču protokols ir oficiāls dokuments, tāpēc nākas uzticēties.

Šajā ziņā atmiņā nāk pagājušā sezona, kad vienā no protokoliem pārkāpuma iemesls bija formulēts sekojoši: "Par mēģinājumu iespert pretiniekam ar roku". Saprotams, ka tā bija pārrakstīšanās, taču vai tad to neviens no kuplā LFF darbinieku pulka neredzēja un nevarēja kolēģus informēt, lai kļūdu izlabo?

Akmeņus var mest arī klubu dārziņā. Piemēram, LFF lapā pie klubu informācijas joprojām Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris ir Sergejs Pogodins, "Olimps/RFS" - Antons Jore, "Blāzmai" - Žanis Ārmanis. Cik man zināms, šie trīs kungi jau labi sen šīs komandas nevada. Diemžēl klubi komunikācijas vietā izvēlas klusēšanu.

Runājot par protokoliem, tikai retais klubs savu spēlētājus tajā ieraksta atbilstoši pozīcijām, respektīvi, sāk ar vārtsargu, seko aizsargi no labās malas un tā tālāk. Šāda pierakstīšana noteikti būtu solis pretī līdzjutējiem, kuri virslīgā nevar būt klāt visās piecās katras kārtas spēlēs, taču apskatot protokolu, lielos vilcienos uzreiz būtu lietas kursā, kurš kurā līnijā un pozīcijā spēlējis. Lielākā daļa klubu diemžēl priekšroku dod secībai, ņemot vērā numurus uz krekliem.

Patīkami, ka vismaz pēc diennakts LFF disciplinārās komisijas pēdējā ziņojumā labota kļūda par "degošu dūnu (šodien jau var izlasīt pareizi - dūmu) sveču mešanu". Acīmredzot ne visi ir vienaldzīgi, kā futbols izskatās no malas, jo diezin vai LFF disciplinārās komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Liholajs vēlreiz lasīja publicēto ziņojumu, un kļūdu izlaboja pats. Gribētos, lai vienaldzīgo būtu vēl mazāk.

     [+] [-]

, 2010-10-29 16:49, pirms 14 gadiem
aj bēdīgi ...

     [+] [-]

, 2010-10-29 17:00, pirms 14 gadiem
virslīga interesē tik daudz cik sezonas noslēguma tabula, tādēļ tur var spēlēt kautvai Jimijimibuko Funvascikfunderkop .... Lai izdotos virslīgai pacelt līmeni nākošajā sezonā un būtu daudz interesantāks futbols

  +1 [+] [-]

, 2010-10-29 19:26, pirms 14 gadiem
tur jau pat mazāks sakars ar futbolu kā tādu, vnk cilvēki nav no tiem gudrākajiem. tādu paviršu,rakstīt/skaitīt nemākošu utt ļautiņu sabiedrībā ka biezs, galvenais,ka daļa strādā darbos,kur mācēt to visu darīt būtu viņu pienākums

  +1 [+] [-]

, 2010-10-30 03:20, pirms 14 gadiem
ja uefa neprot vartus skaitit,tad ko jus gribat no latvijas

     [+] [-]

, 2010-11-08 20:52, pirms 14 gadiem
F un T taustiņš ir tuvu viens otram QWERTY klaviatūrā. Varbūt vienkārši pārrakstījās...