Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kapteinis izsalcis, komandai sāk spīdēt acis

Kapteinis izsalcis, komandai sāk spīdēt acis
Treneris prasa, hokejisti mēģina izpildīt. Mazliet sanāk un tas dod atspērienu jaunām...prasībām. Ar ko tas viss beigsies?

Foto: Romans Kokšarovs, F64, SA+

Rīgas Dinamo hokejisti pēc nogurdinošajiem vasaras spaidu darbiem un pirmajām pārbaudes spēlēm, beidzot sākuši smaidīt. Vai viņiem ir palicis vieglāk treniņos? Nē. Vai viņiem izmaksātas pirmās algas? Tās vienmēr izmaksā... Vienkārši, ir radusies sajūta, ka spēlētāji beidzot ne tikai izpilda, ko viņiem liek „tas riebīgais soms”, bet sāk ticēt viņa spēles plānam. Ja neticētu, tad sezona jau šobrīd būtu beigusies...

Dzelzceļnieku kausā varēja pamanīt vairākas iestrādnes, kas šo Rīgas Dinamo modeli atšķir no iepriekš redzētā. Pirmkārt, svešvārds forechecking ir ne tikai teorija, bet arī prakse – agresivitāte, kas no mūsu puses tiek aizsākta vēl pretiniekam esot ar ripu aiz saviem vārtiem, sasien gan otras komandas rokas, gan domas, par kājām nerunājot. Protams, tas prasa augstu slidošanas tempu, azartu un darba intensitāti, taču – mēs neesam pirmie, kas tā spēlē. Somi tādā manierē kļuva par pasaules hokeja lielvalsti. Ņemot vērā, ka Rīgas Dinamo sastāvā spēlē vairāk kā puse no valstsvienības lietderīgā sastāvā, ka arī to, ka arī izlases jaunais treneris Teds Nolas ar augstāk pieminēto svešvārdu mutē gan guļas, gan ceļas, jaunā kārtība var kļūt par nopietnu izaicinājumu visiem Latvijas hokeja līmeņiem. Turklāt, sistēma kā tāda prasa ne tikai izpildījumu, bet arī ticību. Ja neizdosies Pekam, arī Tedis ar saviem indiāņu likumiem droši varēs iet bekot, atstājot Lipmanu ar dāvinātajām bungām pie eglītes... Pazīmes rāda – kaut kas sāk veidoties. Tas savukārt līdzi nes pārliecību spēlētājos, kas no replikām - „nu šitais neies cauri”, "ta’ viņi mūs saraus gabalos”, „baigais sviests” – tagad sākuši pieklājīgi murrāt par sezonas gatavību un „grūtā darba iegūtajiem augļiem”. Nekas liels nav sasniegt, bet divas pēdējās pārbaudes uzvaras pār SaiPa un Minskas Dinamo, priekšplānā iznes Pekas Rautakalio cieto pārliecību, par savas lietas pareizumu. Abos minētājos mačos mēs pretinieku solīdi nomētājām (attiecīgi – 37/18 un 36/28 metieni mačā!), abos – bijām labāki iemetienos, un abos vakaros skrējām... Kas jautri? Bija epizodes, kad neskrējām un tad, protams, varēja noskatīties izmisuma vai apjukuma epizodēs. Bet tās bija svētīgas, jo saka priekšā – veči, uz vienas kājas šo kārtību nepavilksiet. Vai nu atdošanās katram solim, piespēlei, metienam pilnībā, vai – ar kāju pa pakaļu (lasi – zaudējumi).

Pirmdienas treniņš bija kā turpinājums aizvadītajai nedēļas nogalei, pacietīgi slīpējot pretuzbrukumu skrējienus. Uz ledus nebija tie, kas laizīja aizvadītajā turnīrā iegūtās brūces (Luseniuss, Laviņš, Jēkabs, Varjs) un tie, kas aizdoti meitas uzņēmumiem (Podziņš ar Bukartu aizbrauca palīgā HK Rīga uz Omsku). Toties bija kapteinis – pilnā bruņojumā un apņēmībā. Ozoliņš uz ledus aizvadīja pirmo pilnvērtīgo treniņu kopš Valmieras nometnes, kas noteikti ir labā ziņa. Varēja redzēt, ka Sandis ir izsalcis pēc hokeja un arī trenerim viņa atgriešanās patīk. Paredzams, ka kapteinis brauks kopā ar komandu arī uz Doņeckas turnīru, vien nav zināms - vai viņu metīs iekšā spēles kārtībā. Pats viņš jau gribētu daudz, tomēr šajā situācijā jānovērtē muguras plānums. Kauli, skriemeļi, diski un viss, kas ap tiem – prasa rūpīgu un pacietīgu slodzes mēru. Visi to saprot, bet vārds „pacietība” diemžēl paša Ozoliņa vārdnīcā šajā sezonas posmā nav atrodama pirmajās lappusēs. Cerēsim, ka viņš būs prātīgs savā azartā.

Pēc Dzelzceļnieku kausa Peka neslēpa savas domas, nomainot sava priekšgājēja plati ar nosaukumu„Interesanti...”, pret daudznozīmīgo – „Vēl neesmu apmierināts...” Viņš domā, ka vārtsargi šajā turnīrā atradušies savu spēju un formas zemākajā punktā, tātad – tālāk būs tikai labāk. Aizsargiem joprojām tiek piedzīta viņu loma agresīvā hokeja kontekstā, kad jāprot ne tikai racionāli tikt galā ar ripu savā zonā, bet konkrēti pieslēgties arī uzbrukumam. Uzbrucēju virknējumus Rautakalio nedala pēc numuriem vai snieguma, līdz ar to spekulēt – kurš kurā maiņā spēlēs un, kā šīs maiņas tiek sauktas, šobrīd ir lieki. Pēc spēlētāju atlases vai komandas komplektācijas, izskatās, ka soms liks skriet visiem četriem trijniekiem, tā īpaši neuzsverot – kurš te mums visvājākais (vai – vislabākais). Leģionāru kvalitatīvā klātbūtne ļauj vaļu jauniem radošiem meklējumiem ,taču no laba pēc vēl labāka Peka neskries – tas būtu negausīgi. Līdz ar to var prognozēt, ka Ņiživijs – Varjs – Miķelis un Karsums-Sprukts- Ankipāns sezonu sāks kopā. Uz to pašu pusi velk arī Melina saspēle ar Džeriņu un Meiju, kur pirmais šajā maiņā lika abiem latviešiem beidzot izskatīties kā normāliem hokejistiem pašos labākajos gados. Kas paliek pāri? Lundmarks, Cipulis, Luseniuss, Štāls, Bukarts, Podziņš... Lundmarks tur būs, tāpat kā Cipulis. Abus, starp citu, pirmdienas treniņā iespēlēja kopā. Tad atliek vien uzminēt ar trešo. Luseniuss kā centrs vai Štāls kā enerģijas batoniņš... Jā, viens no viņiem. Diemžēl pagaidām Bukartam ar savām iemaņām nebūs viegli šī sastāva durvis atslēgt vai uzlauzt, lai gan sezona gara – hokejā mēdz notikt visādi pagriezieni. Roberta attieksme vasarā pret treniņdarbu var tikai priecēt, tātad – apritē viņš ir, bet vietu sastāvā jānopelna ar zobiem un nagiem... Iedzimtais uzbrucēja talants nebūs arguments. Iespējams, ka arī Podziņu kādu brīdi treneris turēs izstieptas rokas attālumā, bet ne tuvāk – jaunā statuss ļauj mums pieteikt viņu un vēl vienu lieku aizsargu, taču – var jau spēlēt arī ar sešiem aizsargiem... Tas, ka mums no personālsastāva kaut kas paliek pāri – nav nemaz slikti. Forechecking ir smags darbs, kas neizbēgami burzīs komandu.
Starp citu, jau burza...

1 2 41 komentārs

  +9 [+] [-]

, 2011-08-29 14:18, pirms 13 gadiem
Loti patik tas, ka musejie tagad var viegli iespiest pretinieku zonaa, ari specigas komandas. Cerams, ka taa turpinaasies- Dinamo sezonaa kaa ari Latvijas izlases sakaraa.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +8 [+] [-]

, 2011-08-29 14:25, pirms 13 gadiem
Pēdējā piebilde laba! Jau burza...hmmm...būs smagi un tfu tfu tfu bez traumām izvilkt ilgstošā periodā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-08-29 14:26, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kuru no līdzšinējiem pretiniekiem Tu gribētu nosaukt par spēcīgu?
Man simpatizē tas,ka varbūt Pekkam izdosies mūsu spēlētājiem iemācīt to,kas līdz šim ir bijis arī vājais punkts LV izlases kontekstā-spēle nevienādos sastāvos.
Pēdējā laikā vairākums jau ir gājis uz augšu.

  +9 [+] [-]

, 2011-08-29 14:30, pirms 13 gadiem
Man spēle pret Minsku patika. Šķiet, ka šogad rezultativākais trijnieks būs Nižīvijs - Varjs - M.Rēdlihs.

  +5 [+] [-]

, 2011-08-29 14:30, pirms 13 gadiem
nazhiss rakstīja: Pēdējā laikā vairākums jau ir gājis uz augšu.
Par to es arī rakstu.
Vienīgi mani uzmanīgu dara tas,ka RD vel joprojām nav aizvadijuši nevienu spēli pret KHL Top komandu,bet MnD un Ņefķehimik RD savā laukumā vienmēr ir uzvarējuši. Takā pagaidām nav šo reālo iespēju salīdzināt.
Japaciešās līdz ceturdienai,kad RD Doņeckā spēlēs pret SKA.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-29 14:31, pirms 13 gadiem
flipsider rakstīja: Loti patik tas, ka musejie tagad var viegli iespiest pretinieku zonaa, ari specigas komandas. Cerams, ka taa turpinaasies- Dinamo sezonaa kaa ari Latvijas izlases sakaraa.
no kā tev tas naivums

  +6 [+] [-]

, 2011-08-29 14:43, pirms 13 gadiem
pinta rakstīja: no kā tev tas naivums
Der atcereties 3 gadus vecu pagatni un tu redzi latvieshu speletaajus, kuri labi ja trisreiz uzmet pa pretinieku vaartiem perioda laikaa, tiek pamatigi iespiesti zonaa pret pretinieku 1-2 mainaam.

Vai tavupraat mes spelejam taapat, ari shogad?

  +6 [+] [-]

, 2011-08-29 14:52, pirms 13 gadiem
Labs raksts, bet vislabākais bija salīdzinājums Štāls - enerģijas batoniņš!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-08-29 14:58, pirms 13 gadiem
vitamins69 rakstīja: Labs raksts, bet vislabākais bija salīdzinājums Štāls - enerģijas batoniņš!
Tipa Snickers!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-08-29 15:02, pirms 13 gadiem
Redzēju spēles un tiešām, spēka spēli var pamanīt momentā Bet metieni pa vārtiem.. pie Šuplera šādi skaitļi ir divās spēlēs kopā, būs metieni, būs momenti un arī vārti nekur nepazudīs

  +7 [+] [-]

, 2011-08-29 15:07, pirms 13 gadiem
cerams, ka Ozoliņa mugura tiks pietaupīta vēlākām spēlēm...

  +7 [+] [-]

, 2011-08-29 15:19, pirms 13 gadiem
Pozitīvi ir arī tas, ka beidzot ir 4 maiņas kur neviena nav ļoti izteikta un ka visas maiņas spēlēs daudz maz līdzīgu spēles laiku

  +4 [+] [-]

, 2011-08-29 15:21, pirms 13 gadiem
Tikai tāds sīkums, ar čekingu, Dinamo spēles stilam nav nekāda sakara.
Pa spēli trīs spēka paņēmieni, pārējais ir vienkārša slidināšanaš pa visu laukumu.
Skatāmi (skatāmāk nekā pērn...), bet darbs vēl ir daudz un dikti.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-29 15:31, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Tikai tāds sīkums, ar čekingu, Dinamo spēles stilam nav nekāda sakara.
Pa spēli trīs spēka paņēmieni, pārējais ir vienkārša slidināšanaš pa visu laukumu.
Skatāmi (skatāmāk nekā pērn...), bet darbs vēl ir daudz un dikti.
Ja godīgi,tad vismaz šajās trīs LDz kausa spēlēs izteiktu spēka hokeju no RD puses varēja manīt tikai epizodiski.

  -1 [+] [-]

, 2011-08-29 15:32, pirms 13 gadiem
jurkoo rakstīja: Pozitīvi ir arī tas, ka beidzot ir 4 maiņas kur neviena nav ļoti izteikta un ka visas maiņas spēlēs daudz maz līdzīgu spēles laiku
Kas to lai zin cik 4 maiņai būs spēles laiks regulārā sezonā, kad RD iznāks nereti atspēlēties.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-29 15:32, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par to es arī rakstu.
Vienīgi mani uzmanīgu dara tas,ka RD vel joprojām nav aizvadijuši nevienu spēli pret KHL Top komandu,bet MnD un Ņefķehimik RD savā laukumā vienmēr ir uzvarējuši. Takā pagaidām nav šo reālo iespēju salīdzināt.
Japaciešās līdz ceturdienai,kad RD Doņeckā spēlēs pret SKA.
Cilvēkiem jau patīk, tas, ka ir skatāmāks hokejs ar daudzmaz mērķtiecīgām darbībām laukumā. Turklāt, manispēc varam arī spicajām komandām zaudēt, galvenais lai uzvaram sava līmeņa komandas nevis kā iepriekš. Lielos uz atslābuma (pretinieku) uzvaram, bet tos, kuri ir sakoncentrējušies spēlei mēs nevaram uzvarēt.
Tiesa Līmeni vēl norādīt nevar, tāpat, kā vienā sezonā nesāksies Somu hokejs. Bet ar laiku varētu būt labi ne? ...

  +3 [+] [-]

, 2011-08-29 15:36, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja godīgi,tad vismaz šajās trīs LDz kausa spēlēs izteiktu spēka hokeju no RD puses varēja manīt tikai epizodiski.
Bet ja pa lielām šaibām, tad šīgada leģionāru modelis kaut kā vairāk simpatizē, nekā iepriekšējā gada – nav tā, kā bija ar Troteru un Hartiganu, viens nešancēja aizsardzībā, otrs taisīja liekus noraidījumus un arī nešancēja aizsardzībā, vienīgais Surovijs tāds darba zirgs bija...
Katrā ziņā Lundmarks, Varjs, Melins - tie izskatās lietas koki

  -2 [+] [-]

, 2011-08-29 15:38, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Cilvēkiem jau patīk, tas, ka ir skatāmāks hokejs ar daudzmaz mērķtiecīgām darbībām laukumā. Turklāt, manispēc varam arī spicajām komandām zaudēt, galvenais lai uzvaram sava līmeņa komandas nevis kā iepriekš. Lielos uz atslābuma (pretinieku) uzvaram, bet tos, kuri ir sakoncentrējušies spēlei mēs nevaram uzvarēt.
Tiesa Līmeni vēl norādīt nevar, tāpat, kā vienā sezonā nesāksies Somu hokejs. Bet ar laiku varētu būt labi ne? ...
Paskaties kādi dzērumā paliek somi-dulni pēc velna, bet mūsu bāleliņi (vairumā) kā iekapā tā sāk snauduļot.
Ko es ar to gribēju teikt?
Tikai to, ka nav mums raksturīgi būt agresīviem pēc savas mentalitātes.
Diemžēl.

     [+] [-]

, 2011-08-29 15:44, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kas to lai zin cik 4 maiņai būs spēles laiks regulārā sezonā, kad RD iznāks nereti atspēlēties.
Par spēles laiku liecina tas, kas spēlē tajā...``it kā 4. maiņā``
Un šosezon beidzot viss iet uz to ka visas 4 maiņās spēlēs vienlīdzīgu laiku.
Protams būs momenti kad tur vairākumā vai izšķirošos brīžos vairāk spēlēs Ņiživija un Miķeļa maiņa vai Sprukta maiņa vai kaut kā savādāk, bet nu tomēr

  -1 [+] [-]

, 2011-08-29 15:47, pirms 13 gadiem
jurkoo rakstīja: Par spēles laiku liecina tas, kas spēlē tajā...``it kā 4. maiņā``
Un šosezon beidzot viss iet uz to ka visas 4 maiņās spēlēs vienlīdzīgu laiku.
Protams būs momenti kad tur vairākumā vai izšķirošos brīžos vairāk spēlēs Ņiživija un Miķeļa maiņa vai Sprukta maiņa vai kaut kā savādāk, bet nu tomēr
Lai arī kās negribas,lai spēlētāji iedzīvojas ievainojumos,bet tomēr tādi neizbēgami būs, un tad jau būs brīži,kad 4 maiņa būs tieši tāda kādu mēs esam to pieraduši redzēt-no jauniem spēlētājiem.
Vel jo vairāk,ja RD tiešām sāks spēlēt spēka hokeju.

  -1 [+] [-]

, 2011-08-29 15:59, pirms 13 gadiem
Kaut ko līdzīgu somu hokejam ,tikai pēc trim gadiem gaidiet, ne ātrāk , Protams ja tik ilgi Peku paturēs .
Naivie gaida rezultātu jau pēc pirmā trenniņmēneša .

  -2 [+] [-]

, 2011-08-29 16:28, pirms 13 gadiem
nu nezinu... Bukarts ir ja ne labāks, tad stipri līdzvērtīgs ar Cыpuļ. Tā trakā, bezmērķīgā skriešana turpinās no gada uz gadu... Atkal 15 spēlēs būs 0+2 un viss. Kā ripa Цыпуль, tā uzbrukums beidzies, vai nu atņem pretinieks, vai stulbs metiens vārtsargam vēderā, vai pazaudē pie bortiem.. Bukartam vismaz ir ņuhs uz goliem un jauns gados. Labi, ir kļūdas aizsardzībā, bet kuram tad mūsējiem tādu nav?

  +1 [+] [-]

, 2011-08-29 17:04, pirms 13 gadiem
Calvin rakstīja: nu nezinu... Bukarts ir ja ne labāks, tad stipri līdzvērtīgs ar Cыpuļ. Tā trakā, bezmērķīgā skriešana turpinās no gada uz gadu... Atkal 15 spēlēs būs 0+2 un viss. Kā ripa Цыпуль, tā uzbrukums beidzies, vai nu atņem pretinieks, vai stulbs metiens vārtsargam vēderā, vai pazaudē pie bortiem.. Bukartam vismaz ir ņuhs uz goliem un jauns gados. Labi, ir kļūdas aizsardzībā, bet kuram tad mūsējiem tādu nav?
Rautikalio shēmās Cipulis iederas vairāk par Bukartu,būtībā arī Znaroka MD spēlē to pašu hokeju četras līdzvērtīgas maiņas ,kas ar aktivitāti nokausē pretiniekus un paši izdara daudz metienu no jebkuras pozīcijas,jo kā smejas no kādiem 10 metieniem viens iekrīt un nav svarīgi kurš gūst vārtus ,jo pie tāda hokeja snaiperi nav prioritāte.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-29 17:26, pirms 13 gadiem
flipsider rakstīja: Loti patik tas, ka musejie tagad var viegli iespiest pretinieku zonaa, ari specigas komandas. Cerams, ka taa turpinaasies- Dinamo sezonaa kaa ari Latvijas izlases sakaraa.
Specigas komandas? Nu vispar jau Dinamo vel nav paspejusi uzspelet pret Salavatu, SKA, Lokomotiv, Avangard, utt....pirms kaut ko saki, varbut ka labak padoma. Minska atkal bus uz robezas tikt vai netikt plejofos, bet Saipa bus lejas gala komanda Somija. Tas nav stipras komandas.

     [+] [-]

, 2011-08-29 17:31, pirms 13 gadiem
par Cipuli jāpiekrīt, brīžiem atgādina vistu bez galvas...cik Miķelītis tendēts uz vārtiem ,tik Cipulis nesās uz bortiem

  +2 [+] [-]

, 2011-08-29 17:34, pirms 13 gadiem
Calvin rakstīja: nu nezinu... Bukarts ir ja ne labāks, tad stipri līdzvērtīgs ar Cыpuļ. Tā trakā, bezmērķīgā skriešana turpinās no gada uz gadu... Atkal 15 spēlēs būs 0+2 un viss. Kā ripa Цыпуль, tā uzbrukums beidzies, vai nu atņem pretinieks, vai stulbs metiens vārtsargam vēderā, vai pazaudē pie bortiem.. Bukartam vismaz ir ņuhs uz goliem un jauns gados. Labi, ir kļūdas aizsardzībā, bet kuram tad mūsējiem tādu nav?
un tagad padoma kadu hokejistu Pekam vajag vina shema?
pats jau visu uzrakstiji. Bukartam ir talants gut vartus, bet Pekam vaig speletaju kurs skrien. Bukarts ir snaiperis nevis cinitajs.

     [+] [-]

, 2011-08-29 19:26, pirms 13 gadiem
Es arī redzēju spēles un vēlu puišiem visu to labāko ! Protams, vēl jāiespēlējas puišiem, bet no turnīra Doņeckā es gribētu sagaidīt labāku spēli vienādos sastāvos

     [+] [-]

, 2011-08-29 19:32, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kuru no līdzšinējiem pretiniekiem Tu gribētu nosaukt par spēcīgu?
Man simpatizē tas,ka varbūt Pekkam izdosies mūsu spēlētājiem iemācīt to,kas līdz šim ir bijis arī vājais punkts LV izlases kontekstā-spēle nevienādos sastāvos.
Piedod, bet tas jau sen aiz muguras Vismaz pēdējos divos KHL čempionātos Dinamo bija starp labākajiem vairākumā un mazākumā (īpaši vairākumā), bet pēdējā Pč Latvija vispār, neskatoties uz 13.vietu, bija 1.vietā vairākuma izspēlē.

     [+] [-]

, 2011-08-29 19:34, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kuru no līdzšinējiem pretiniekiem Tu gribētu nosaukt par spēcīgu?
Man simpatizē tas,ka varbūt Pekkam izdosies mūsu spēlētājiem iemācīt to,kas līdz šim ir bijis arī vājais punkts LV izlases kontekstā-spēle nevienādos sastāvos.
Vai ta Tu savus mīluļus - Minskas ģinamku- uzskati par vājāku pretinieku? Pēdējā laikā šie jau sāk palikt par RD "klientiem" kaut reāli spēkos šis abas komandas varētu būt līdzīgas...

     [+] [-]

, 2011-08-29 19:36, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par to es arī rakstu.
Vienīgi mani uzmanīgu dara tas,ka RD vel joprojām nav aizvadijuši nevienu spēli pret KHL Top komandu,bet MnD un Ņefķehimik RD savā laukumā vienmēr ir uzvarējuši. Takā pagaidām nav šo reālo iespēju salīdzināt.
Japaciešās līdz ceturdienai,kad RD Doņeckā spēlēs pret SKA.
Var teikt, ka ir aizvadījuši. Pret ACSK (CSKA). Paredzu, ka šogad armijnieki būs starp specīgākajiem, lai gan, protams, tik spēcīgi kā Loko, Magņitka un Salavats CSKA tad vēl neizskatījās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 41 komentārs