Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvija pret Lietuvu. Ko viņi izdarīja?

Latvija pret Lietuvu. Ko viņi izdarīja?
Pietrūka viena vienīga precīza metiena, lai uzvarētājs tiktu noskaidrots pagarinājumā...
FOTO: www.fibaeurope.com

Otro grupas turnīru Latvijas izlase pabeidza ar zaudējumu lietuviešiem. Šī bija pirmā spēle čempionātā, kurā laukuma saimniekiem bija pamatīgi jāuztraucas par uzvaru. Šoreiz latvieši zaudēja, bet kā daudzi mēļo, tad mūsējiem vēl būšot iespēja revanšēties...

Kaspars Vecvagars
spēles laiks: 25:52
punkti: 13
izcīnītās bumbas: 1/6-7
rezultatīvās piespēles: 5
pārķertās bumbas: 1
kļūdas: 3
Ja iepriekšējā spēle Vecvagaram bija sliktākā čempionātā, tad pret leišiem tieši otrādi. Rezultatīvajās piespēlēs - kā ierasts, arī izcīnītajās atlēkušajās bumbās pierastā norma. Saspēles vadītājam bez kļūdām neiztikt, taču to šoreiz bija tikai trīs, toties punktu pienesums bija vairāk kā vērā ņemams. Varbūt nogrēkoja mača pēdējās sekundēs, kad bija jāizdara pēdējais metiens, taču vainīgs ir ne tikai viens pats Vecvagars. Ja bija sarunāta sadarbība, kā tikt pie brīva trīspunktnieka, tad tā arī jādara, bet, ja partneri nespēj atbrīvoties, tad jāmet pašam. Tālais metiens iznāca samocīts - mīņājotis uz tālmetiena līnijas, vēl vajadzēja aplocīties riņķī sedzējam. Līdz metienam tika, taču ar milzīgu pretestību un pagalam neprecīzi.

Dāvis Čoders
spēles laiks: 16:08
punkti: 3
izcīnītās bumbas: 0/1-1
rezultatīvās piespēles: 3
pārķertās bumbas: 0
kļūdas: 1
Pašā sākumā realizētais trīspunktnieks tā arī palika vienīgais metiens pa visu spēlei un vienīgie gūtie punkti. Mūsu garie spēlētāji ir aptuveni tāda paša auguma kā leišu ārējās līnijas puikas, un tad var iedomāties, kā šajā izstiepto roku mežā jutās augumā mazākais Čoders.

Andris Misters
spēles laiks: 23:45
punkti: 7
izcīnītās bumbas: 0/2-2
rezultatīvās piespēles: 5
pārķertās bumbas: 2
kļūdas: 1
Mača liktenis daļēji tika ielikts Mistera rokās. Pusminūti pirms pamatlaika beigām viņam izdodas brīvam tikt līdz pat groza apakšai, taču bumba noripo pa groza tīpu... Iekristu, rezultāts kļūtu neizšķirts un ej nu sazini, kas notiktu atlikušajās sekundēs.

Kārlis Apsītis
spēles laiks: 17:33
punkti: 0
izcīnītās bumbas: 0/2-2
rezultatīvās piespēles: 1
pārķertās bumbas: 0
kļūdas: 1
Zīmīgākā epizode ar Apsīša piedalīšanos notika, sākoties mača pēdējai minūtei. Leiši ir vadībā ar 75:73 un viņiem vēl uzbrukums. Pretiniekam laužoties uz grozu, Kārlim idevās laicīgi iestāties uzbrucēja ceļā, un gods tiesnesim, ka viņš fiksēja uzbrukuma piezīmi. Tieši pēc šīs epizodes seoja Mistera neveiksmīgais metiens...

Dāvis Bertāns
spēles laiks: 26:48
punkti: 14
izcīnītās bumbas: 2/5-7
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 2
kļūdas: 1
Izskatās, ka Bertāns pamazām sāk iespēlēties un sajust metienu. Ar Bertānu ļaunu joku izstrādāja tiesnesis. Brīdī, kad spēle aizgāja punkts punktā, Dāvim padevās izcili elegants tālmetiens, taču soģis bija tik piekasīgs, ka saskatīja grūti saskatāmu nostaigātu... Iespējams, ka galotnē pietrūka tieši Bertāna, bet ko padarīsi, ja noteikumos rakstīts, ka vairāk par piecām personīgajām piezīmēm nav atļauts.

Renārs Magone
spēles laiks: 0
punkti: 0
izcīnītās bumbas: 0
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 0
kļūdas: 0

Artūrs Brēmers
spēles laiks: 7:07
punkti: 5
izcīnītās bumbas: 1/0-1
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 0
kļūdas: 1
Izskatās, ka būs vēl par vienu spēlētāju mazāk. Otrās ceturtdaļas sākumā, laužoties uz groza apakšu, Brēmers pmanās realizēt sarežģītu metienu, bet Davids Rediks viņu paņēma "uz masu". Sāpīgs kritiens un spēle bija beigusies. Izskatās, ka varētu būt vieglas smadzeņu satricinājums.

Jānis Timma
spēles laiks: 22:47
punkti: 11
izcīnītās bumbas: 2/0-2
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 1
kļūdas: 2
Neiztika bez šajā vecumā raksturīgām bērnišķībām. Saprotama vēlme vairāk kā trīs tūkstošu skatītāju klātbūtnē smuki ietriekt bumbu grozā no augšās, taču saspringtos brīžos tomēr labāk ir nospēlēt pēc iespējas vienkāršāk un drošāk... Kad pēdējā ceturtdaļā abas komandas sāka lādēt trejačus, varēja just, ka šāds spēles stils ir Tummas stihija. Divi pēc kārtas iemestie tālie visu laiku sasprindzinājumā turēja mājiniekus.

Edmunds Dukulis
spēles laiks: 33:00
punkti: 20
izcīnītās bumbas: 1/5-6
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 3
kļūdas: 6
Zem groza, it īpaši uzbrukumā, šoreiz Dukulim nebija īsti ko darīt. Citās komandās ir bijuši garāki pretspēlētāji, taču tikai lietuviešiem ir Valančūns. Labi, ja neviens neļauj izvērsties zem pretinieka groza, grozam var uzbrukt arī no tālienes. Izrādās, Dukulim attālums līdz grozam nesagādā problēmas - realiz'ti divi trīspunktnieki, daudz punktu gūts no vidējās distances. Acīs kož sešas kļūdas...

Artūrs Vītiņš
spēles laiks: 7:00
punkti: 2
izcīnītās bumbas: 0/1-1
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 0
kļūdas: 2
Šajā spēlē Latvijas izlasē cietušo bija trīs. Visticamāk, ka Vītiņš spēlēs ceturtdaļfinālā, taču kāds leitis ar elkoni pamatīgi apskādēja Vītiņa zodu. Tiktāl, ka ārstei bija jāķeras pie adatas un jāuzliek trīs šuves.

Arnolds Helmanis
spēles laiks: 11:21
punkti: 0
izcīnītās bumbas: 0/2-2
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 1
kļūdas: 0
Noteikti būtu laukumā pavadījis ilgāku laiku, taču tuvojoties mača izskaņai, izskatījās, ka spēle ir ņemama un partneri laukumā avu darbu padara godam. Šādās reizēs treneri neriskē raustīt spēlētājus.

Aleksejs Rostovs
spēles laiks: 8:39
punkti: 0
izcīnītās bumbas: 0
rezultatīvās piespēles: 0
pārķertās bumbas: 0
kļūdas: 0
Vēl viens spēlētājs, kuram mazāk interesē personīgās kaites, bet gatavs krist un celties par kopīgiem varoņdarbiem. Otrās ceturtdaļas sākumā kārtīgi uzsita pa Valančūna rokām, bet cieta paša pirksts - izsists no eņģēm. Ārsti pirkstu ielika vietā, sasaistēja kopā ar otru pirkstu un Rostovs atkal gāja laukumā. Diemžēl, basketbolu pilnvērtīgi ar vienu roku nepaspēlēsi. Gribēšana bija, bet kā bija ar varēšanu varēja redzēt brīdī, kad būtībā nepiesegts Aleksejs neguva vieglus punktus. Labi, ka ir brīvdiena. Varbūt izdosies salabot savainoto pirkstu.

     [+] [-]

, 2010-07-29 11:40, pirms 14 gadiem
ārprāts, cik daudz drukas kļūdu!

  -2 [+] [-]

, 2010-07-29 11:58, pirms 14 gadiem
tiešām
Calvin rakstīja: ārprāts, cik daudz drukas kļūdu!