Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jansons: "Vakar spēli aizvadījām ekstremālos apstākļos"

Jansons: "Vakar spēli aizvadījām ekstremālos apstākļos"
Ziedonis Jansons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64.

U-18 izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons telefonsarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka vakardienas spēle pret Poliju aizvadīta nenormālā karstumā, kā arī slavēja spēlētājus par izcilo pašatdevi aizsardzībā.

Jau ziņojām, ka vakar vēlu vakarā Latvija U-18 junioru izlase svinēja savu ceturto uzvaru turnīrā pār ambiciozo Polijas izlasi – 63:59. Panākums nodrošinājis vismaz otro vietu E apakšgrupā un teorētiski vājāku pretinieku ceturtdaļfinālā. Šodien sarunā ar Sportacentrs.com izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons slavēja komandu par cīņas sparu, stāstīja par vakardienas ekstremālajiem apstākļiem zālē, kā arī izstāstīja par to, kas gaida izlasi turpmākajās cīņās.

"Vakar spēle sākās ļoti ekstremālos apstākļos uzreiz pēc lietuviešu izlases mača mazākajā zālē. Bija nenormāls karstums, nenormāls kondensāts uz grīdas, tāpēc spēles komisārs pieņēma lēmumu spēli atcelt par 20 minūtēm, lai vismaz mazliet izvēdinātu zāli. Bet arī mūsu spēlei sākoties zāle bija diezgan mitra, un bija bīstamības faktors, ka kāds var paslīdēt, iegūt traumu. Tāpēc arī mača sākums izdevās tāds nervozs, pēc piecām nospēlētām minūtēm rezultāts bija tikai 4:0 – mums par labu," atzina treneris.

Jansons par galveno uzvaras iemeslu pret Poliju nosauca pašatdevi aizsardzībā: "Tas, ka mēs uzvarējām spēli, bija pateicoties tikai milzīgajai pašatdevei aizsardzībā. Uzbrukums - kāds viņš bija, tāds viņš bija šajos apstākļos – nenormālā karstumā pie slidenas grīdas. Protams, daudz kas uzbrukumā neizdevās, bet aizsardzībā neitralizēt ļoti garus trīs spēlētājus izdevās. 15. pretinieku numuram [P.Karņovskim] laikam bija 2,15 augums un vēl 13. un 14. numurs[T.Gielo un P.Ņedzveckis] bija ļoti gari. Viņiem bija milzīgs auguma pārsvars. Bija pat komiski skatīties, kā mūsu Helmanis ar Vītiņu cīnījās pret viņu šo garo spēlētāju. Bet tas, ka mēs uzvarējām bumbās, vienīgi parāda, ka mums tiešām ir komandas aizsardzība un vīrišķīgs raksturs."

Vaicāts par izskanējušo informāciju, ka Aleksejam Rostovam ir trauma, treneris atbildēja, ka viņš jau ir atpakaļ ierindā: "Jā, Ļošam[A.Rostovam] ir tā rokas trauma, bet viņš jau ir atpakaļ ierindā. Katrā ziņā, vakardien mēs pieņēmām lēmumu nespēlēt ar gariem spēlētājiem, bet ar tādiem mazākiem, ducīgākiem, stiprākiem, kas var pretiniekam neļaut justies pietiekami komfortabli. Magone mums ir izkritis dēļ savainojuma. Pie visa tā, ka mums vairs nav pamata piecinieka spēlētājs - ceturtais numurs[Renārs Magone], mēs joprojām turnīrā dominējam zem groziem – mums ir visvairāk izcīnītās bumbas no visām komandām. Es tiešām noņemu spēlētāju priekšā cepuri par darbu aizsardzībā un cīņā par atlēkušajām bumbām."

Gaidāmo spēli pret Lietuvu Jansons sagaida, kā izaicinājumu: "Spēle katrā ziņā būs ļoti interesanta. Labs izaicinājums pie pilnām tribīnēm "Siemens" arēnā. Spēle pret mājiniekiem un šobrīd, kā vismaz es uzskatu, ar neapšaubāmiem turnīra favorītiem. Spēlē, kurā izšķiras, vai būsim pirmā vai otrā vietā savā apakšgrupā. Mēs, protams, iesim uz spēli maksimāli koncentrējušies. Spēlēsim uz uzvaru, bet, ja varbūt būs kaut kādas nianses, ka neizdosies aizķerties par uzvaru, tad izmantosim visus spēlētājus. Gatavojamies uz cīņu, uz maksimālu pašatdevi un, kāds būs rezultāts, to jau rādīs laiks."

Par pretinieku ceturtdaļfinālā Jansons atzina, ka otrā grupā situācija ir ļoti sarežģīta, tāpēc paredzēt vēl neko pagaidām nevar: "Otrā grupā situācija ir ļoti sarežģīta. Tur trīs uzvaras ir Krievijai un Grieķijai, tie acīmredzot mums nenāks pretī. Pa divām uzvarām ir Horvātijai un Serbijai un viņiem šodien jāspēlē, attiecīgi, ar Turciju un Itāliju, kam ir pa vienai uzvarai. No šīm četrām jebkura var nākt pretī, bet to uzzināsim tikai vakarā, tā kā šobrīd prognozēt varam tikai aptuveni. Visticamāk, ka tā varētu būt Serbija, Horvātija vai Itālija. Vakarā tas būs zināms, tad arī sāksim gatavoties. Rīt ir brīvdiena, bet piektdien jau ceturtdaļfināls."

Šodien komandu sagaida pēdējā E apakšgrupas spēle ar Lietuvas izlasi, kura līdz šim šajā turnīrā vēl nav piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu. Mača uzvarētājs iegūs grupā pirmo vietu. Spēles sākums pulksten 19:00.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-28 13:52, pirms 14 gadiem
Malači! Neko citu piebilst nevaru.

  +5 [+] [-]

, 2010-07-28 13:53, pirms 14 gadiem
ja vakar spēle tika aizvadīta ekstremālos apstākļos, tad šodien pret Lietuvu ir sagaidāms ekstremāls rezultāts

  +5 [+] [-]

, 2010-07-28 13:54, pirms 14 gadiem
snicker rakstīja: Malači! Neko citu piebilst nevaru.
Var-Pretī medaļām

  +1 [+] [-]

, 2010-07-28 13:57, pirms 14 gadiem
par uzvaru

 +16 [+] [-]

, 2010-07-28 13:58, pirms 14 gadiem
labāk nesmuka uzvara, nekā skaists zaudējums...

  +2 [+] [-]

, 2010-07-28 14:24, pirms 14 gadiem
uzvara tomēr ir un paliek uzvara - tā turpināt!

  +1 [+] [-]

, 2010-07-28 14:25, pirms 14 gadiem
Usain Bolt rakstīja: Var-Pretī medaļām
Es tīri par spēli to teicu.. Ja skatamies tālāk, tad protams..

  +1 [+] [-]

, 2010-07-28 16:24, pirms 14 gadiem
murziks rakstīja: labāk nesmuka uzvara, nekā skaists zaudējums...
piekrītu pilnībā

  -1 [+] [-]

, 2010-07-28 16:26, pirms 14 gadiem
šī var būt tā spēle ka pat zaudējums ir labāk nekā uzvara priekš gaidāmā 1/4 fināla

  -1 [+] [-]

, 2010-07-28 17:29, pirms 14 gadiem
Labi ka pa teļuku rādīs....

     [+] [-]

, 2010-07-28 20:18, pirms 14 gadiem
Būt jau labi, ja arī 4/4 mūsu puiši noturētu godam un beigās uzvarētu!