Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pērkons dārd arvien skaļāk...

Pērkons dārd arvien skaļāk...
Foto:nbathunder.com

Oklahomsitijas „Thunder” ir gados jauna, taču ļoti talantīga un bīstama komanda ikvienam. Jau pirms diviem gadiem, kad viņi tikai 7. spēlē piekāpās nākamajiem NBA čempioniem „Lakers”, bija skaidrs – pienāks brīdis, kad šīs komandas būs mainītām lomām. „Thunder” šobrīd ir līderi Rietumos, tāpēc šosezon mēs viņus beidzot var saukt par vieniem no galvenajiem pretendentiem uz titulu. Kādu dienu tas notiks, jautājums – vai šosezon?

Veiksmīgais drafts

Sākums šim līgas veiksmes stāstam ir meklējams 2007. gadā, kad Sietlas „Supersonics” ar 2. numuru NBA draftā izvēlējās 19 gadus veco Kevinu Durantu. Par spīti vājajai fiziskajai sagatavotībai, Sietla noticēja puiša NBA superzvaigznes potenciālam. Sietla tobrīd nīkuļoja, bet punkts tam tika pielikts, pārceļot komandu uz Oklahomsitiju. Tā nu 2008. gadā pasaule iepazina Oklahomsitijas „Thunder”. 2008. gadā, vēl zem „Supersonics” karoga, ar 4. numuru draftēts tika saspēles vadītājs Rasels Vestbrūks, bet vēl pēc gada, ar kopējo 3. numuru – Džeimss Hārdens, Riharda Kuksika bijušais komandas biedrs.

Par šīm izvēlēm, tāpat kā par risinājumiem sastāva nostiprināšanā ap šiem jaunekļiem, daudz uzslavu ir saņēmis un turpina saņemt ģenerālmenedžeris Sems Presti, kurš grožus pārņēma brīdī, kad pēdējos akordus spēlēja „Supersonics”. Tobrīd tikai 30 gadus vecais Presti uzņēmās grūtu, taču izaicinājumu pārpilnu misiju, ar kuru būtībā ir ticis galā, taču viens darbiņš – NBA čempionu tituls – vēl nav izsvītrots no bloknota zem darāmo darbu uzskaitījuma.

Turpinot progresēt nosauktajai trijotnei, kuriem ir ļoti solīdi palīgi, šosezon komanda ir gatava triumfam, ja ne visā NBA, tad Rietumos noteikti. Tiesa, kā jau vienmēr – ir savi plusi un savi mīnusi, taču 25. marta spēle pret Maiami „Heat”, citiem nopietniem titula tīkotājiem, parādīja, ka, ja „Thunder” spēlē prātīgi un pragmatiski, tad viņus apturēt tikpat kā nav iespējams...

Visas ģeniālās lietas ir vienkāršas

Kas tad īsti ir Oklahomsitijas „Thunder”? Pamatsastāvs ir stabils un, ja visi ir veseli, nemainīgs: Rasels Vestbrūks, Tabo Sefološa, Kevins Durants, Seržs Ibaka un Kendriks Pērkins, kurus papildina NBA rezultatīvākais rezervists Hārdens, pieckārtējs NBA čempions Fišers, melnā darbiņa darītājs Kolisons, kā arī pārējie, tiesa, jau ar epizodiskākām lomām.

Uzbrukuma potenciāls šai komandai ir ļoti labs, jo tādi spēlētāji kā Vestbrūks, Durants un Hārdens ir individuāli ļoti meistarīgi. Katrs savā veidā ir unikāls. Vestbrūks ir ļoti atlētisks saspēles vadītājs, kurš ir fiziski pārāks par gandrīz visiem saviem pretspēlētājiem. Tikmēr Durants ir spēlētājs, kurš, pateicoties savam augumam un metienam liecoties atpakaļ, spēj sev izkārtot uzbrukuma iespējas vienmēr – par to ir pārliecinājušies visi viņa sedzēji, ar Lebronu Džeimsu priekšgalā. Savdabīgs spēlētājs ir arī Džeimss Hārdens, kuram ir savdabīgs, ļoti ritmisks caurgājiens, kuru atšifrēt tā īsti nemaz nav iespējams.

„Thunder” spēle uzbrukumā ir ļoti vienkārša, taču – iedarbīga. Viss sākas ar Raselu Vestbrūku jeb viņa noskaņojumu konkrētā spēlē. Daudz uzbrūkot viņam, pilnībā pajūk komandas spēle uzbrukumā, kā tas bija uzskatāmi redzams pavisam nesen, spēlējot pret Minesotu. Kronis visam ir uzbrukumi, kuros viņš pārdriblē pāri visam laukumam, lai beigās veiktu apspēlēšanu ar muguru pret grozu, izpildot sarežģītu pustālo metienu – saspēles vadītājam tas nav labais tonis. Taču, ja spēlē komandas interesēs, kā tas bija pret „Heat”, tad milzīgi ieguvēji ir komanda, bet cietēji – pretinieki un personīgā statistika. Šķiet, ka tieši Vestbrūks, nevis Durants, būs tas spēlētājs, no kura visvairāk būs atkarīgs sezonas iznākums. Vestbrūku nevar nosaukt par klasisku saspēles vadītāju, tāpēc loģiskas un biežas ir situācijas, kad komandas uzbrukumus organizē Hārdens vai tagad arī Fišers.

Tomēr, par spīti visam, komanda uzbrukumā darbojas saskaņoti. Nezinu, cik uzmanīgi „Thunder” videoierakstus analizē pretinieki, taču viens uzbrukuma modelis iet cauri teju visu sezonu. Proti, Durants no gala līnijas sāk ceļu tālmetienu līnijas virzienā, pa ceļam saņemot aizsegu no Pērkinsa (visbiežāk) vai Ibakas (retāk). Bumba brīvam metienam tiek saņemta vienmēr, bet šādas dāvanas Durants garām nelaiž. Tāpat labi, apzinoties savas stiprākās puses, uzbrukumā darbojas abi garie spēlētāji – Ibaka un Pērkinss, kuri prot labi „atvērties”, kad varenajai ārējai līnijai tiek uzstādītas lamatas. Problēmu nav – ir ieraušanās, seko piespēle. Kā pretēju piemēru var minēt Maiami „Heat”, kur garie spēlētāji ir kā sālsstabi, brīdī, kad savus individuālos centienus sāk Veids vai Džeimss, bieži vien stāvot viens otram blakus pie gala līnijas. Dīvaini, bet arī Bošs par tādu sāk pārvērsties, taču par „Heat” – atsevišķs stāsts, kuram pieskarsimies citreiz.

Aizsardzībā „Thunder” var nospēlēt labi, ja darbojas kā komanda, bet var arī izgāzties, ja nav sagatavoti palīdzības mehānismi. Izcils aizsardzībā ir vienīgi Tabo Sefološa, par ko pārliecinājušies ir teju visi līgas varenie aizsargi. Lielisks metienu bloķētājs ir Ibaka, tāpat arī kopā ar kolēģi Pērkinsu ir labs tandēms cīņā zem groziem. Neērtības pretiniekiem sagādā „Thunder” rotācija aizsardzībā, proti, ārējā līnija mainās pie visiem aizsegiem. Tāpat arī metienus nereti traucē uzreiz divi spēlētāji – sedzējs un tuvākais, kurš, pamanījis, ka spēlētājs tikai gatavojas izdarīt metienu, ātri dodas to traucēt, bet vēl ātrāk – atgriezties pie sava sedzamā. Tiesa, ar otro plāna punktu iet pašvakāk. Tomēr izcils aizsargs, kurš vienatnē spēj noturēt labākos pretspēlētājus, ir tikai Sefološa, kurš nesen kā atgriezies pēc vairāk nekā 20 spēļu izlaišanas.

Vai šosezon?

To, ka šī komanda ar laiku kļūs par galvenajiem titula pretendentiem, varēja secināt jau slavenajā 2009. gada izslēgšanas spēļu 1. kārtā, kad lika panervozēt „Lakers”, kuri tikai uz pieredzes un „play – off” nekaunības rēķina guva pārākumu tajā sērijā. Nesen „Thunder” papildināja savu sastāvu ar Dereku Fišeru, kurš pagaidām tikai sevi meklē jaunajā komandā. Daudz met pa grozu, maz – iekšā. Tomēr tāds snaiperis sevi atradīs, sagādājot priecīgus brīžus jaunajai komandai.

„Thunder” čempionu gredzenus varētu pasniegt jau tagad, ja vien viņiem būtu kāds augstākās klases centrs. Visu cieņu Pērkinsam un kolēģiem, taču viņu spējas uzbrukumā ir limitētas, uz ko norāda arī vairāki NBA apskatnieki. Tomēr ar visu to „Thunder” ir vieni no galvenajiem pretendentiem. Kas viņiem var traucēt?

Rietumos ļoti interesantus akcentus sastāva komplektācijā ir salikuši Sanantonio „Spurs”, kuriem ir viselastīgākais un interesantākais sastāvs visā līgā. Ļoti interesanta un labi nostādīta komanda, bet arī par to – citreiz. Tikmēr Austrumos jāizceļ ir jaunie NBA rekordisti, līgas līderi „Bulls”, kā arī „Heat” un „Pacers” – vēl viena jauna, savdabīga un ļoti viengabalaina komanda. Čempioni „Mavericks”? Pagaidām klusa sezona, taču, lai arī it kā sportā viss ir iespējams, šosezon viņi ir tādi paši, kādi bija „Heat” basketbolisti nākamajā sezonā pēc titula izcīnīšanas, tāpēc jāsecina, ka arī tur prasās pēc nopietnas pārbūves. Par „Lakers” ir rakstīts jau iepriekš, tāpēc lieki neatkārtosimies. Vēl kāds? Viss ir iespējams, taču – maz ticams.

„Thunder” komandas potenciāls ir milzīgs, un šosezon tam ir jāsper vēl viens solis uz priekšu, proti, NBA fināls, kurā viņi gribēs un no viņiem prasīs vienu – uzvaru. Tomēr ne vienmēr piepildās tas, kas tiek prognozēts gadu no gada. Domājot par „Thunder”, prātā nāk cita komanda – Fīniksas „Suns” -, par kuru savulaik teica tos pašus „agrāk vai vēlāk” vārdus, taču tam modelim nācās samierināties ar „nekad”, bez „tagad”. NBA izslēgšanas spēles tuvojas, un jau šobrīd varam droši teikt – garlaicīgi nebūs.

  +6 [+] [-]

, 2012-03-29 10:39, pirms 12 gadiem
Labs raksts...

  -2 [+] [-]

, 2012-03-29 11:59, pirms 12 gadiem
Vestbrūkam būtu jāiet par otro numuru spēlēt, jo viņš parasti izmet vairāk metienu nekā Durants bet punkti un precizitāte ir daudz zemāka, dažreiz liekas ka viņš skaita cik metienus izmet Durants un tad viņam obligāti vajag par pieciem vairāk. Būtu viņiem Rondo viņi uzvarētu jau pagājušo gadu

  +3 [+] [-]

, 2012-03-29 12:34, pirms 12 gadiem
Manas domas par Thunder ir tādas, ka ar katru nākamo sezonu, pieaugs spriedze uz viņu pleciem no pašiem, no treneriem, īpašniekiem, skatītājiem un arī apskatniekiem... Tas iraisīs tādu ka'negatīvo slogu, aptuveni, kāds iet līdz Heat pēdējās divas sezonas. Tas traucēs, bet manas prognozes ir ka traucē daudz jūtamāk, kā tas traucē/ja Heat. Kevisn un Vestbrūks ir divi jauni āži. Viņi ātri iziet no rāmjiem, tas traucē komandas spēlei, tas lūk ir viņu klupšanas akmens, jāpiespiež kļūdīties. Kļūdas viņus ved uz individuālismu, tas viņiem panākumus nenens, turklāt, šogad tiešām peikrītu - viņi ir fināla cienīgi, bet interesanti būtu paskatīties uz spēlētāju līgumiem, kā lielajai trijotnei viņi beidzas (tiešām nezinu, neesmu skatījies), bet katrā ziņā, Perkins jaunāks nepaliek... Šogad ir izcila iespēja, kas ar katru nākamo gadu kļūs mazāk izcila...

  -1 [+] [-]

, 2012-03-29 13:57, pirms 12 gadiem
Viņi Lakers zaudēja 6 spēlēs divus gadus atpakaļ!

     [+] [-]

, 2012-03-29 13:59, pirms 12 gadiem

  +3 [+] [-]

, 2012-03-29 14:18, pirms 12 gadiem
Labs raksts un ceru ka Durantu panjems uz Londonu.vinjs to ir pelnijis

  +1 [+] [-]

, 2012-03-29 15:17, pirms 12 gadiem
Nu Durantu nevar neņemt, jo manuprāt viņš ir top 3!!!! Lebrond, kobe un Durants!

  -1 [+] [-]

, 2012-03-29 19:28, pirms 12 gadiem
Thunder pakāsa LAL 6 spēlēs, autors piemirsa to, ka Thunder elementāru kļūdu deļ nepieveica LAL (6. spēlē Kobe uzmet kluso, bet neviens neatbloķē Gazolu un izšķirošie punkti gūti) + OKC uzvarēs, ja Vestbrūks nespēlēs individuāli uz statiem, kā jau autors to minējis! Vestbrūks ir labs aizsardzībā, bet par daudz pārtur bumbu un bieži vien izdara nesaprotamus lēmumus! Manuprāt, Thunder šogad paņems, ja spēlēs finālā ar HEat, ja pret Bulls, tad tur Rose noārdīsies un Bulls paņems! paskatoties spēli pret Heat- abi garie samet pa 10+ punktiem, bet Heat tik boš ar saviem pustālajiem kaut ko varēja..
Šosezon Vestbrūks izmet vidēji 19.3 metienus, bet tikai vidēji 6 soda metienus.. spēlētājam ar tādu atlētiskumu un pārākumu savā pozīcijā vajaedzētu tikt pie vairāk sodiņiem.. KD savukāŗt 19.5 metieni un 7.5 sodiņi vidēji spēlē.. OKC ir KD komanda, Vestbrūkam jāsaprot tas, vai arī būs kā ar Heat pagājušajā sezona...

  -1 [+] [-]

, 2012-04-01 21:16, pirms 12 gadiem
LeBraun rakstīja: ...OKC ir KD komanda, Vestbrūkam jāsaprot tas, vai arī būs kā ar Heat pagājušajā sezona...
obligāti jāpieraksta katra komanda kādam vienam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja