Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Aizveram durvis, atveram spēlētājus...

Aizveram durvis, atveram spēlētājus...
"Dinamo" vadība ir savā vietā - tas nomierina...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Rosini operu „Seviļas bārddzinis” sarakstīja rekordlaikā – divās nedēļās. Artim Ābolam ir dots mazliet vairāk laika, lai savāktu komandu punktu spēlēm, tomēr ne jau tas noteiks Rīgas „Dinamo” veiksmes. Pietiek paklausīties kluba administratoru, lai saprastu, kāpēc viņi atrodas tur, kur šobrīd atrodas...

(visi citāti ņemti no Jura Savicka intervijas KHL interneta televīzijai)
Kad otrdienas vakarā Rīgas „Dinamo” iedvesmu guva nacionālajā operā, kolektīvi izbaudot Rosini operas ārijas, gudrākie no viņiem noteikti izrādē saskatīja līdzības ar komandas pašreizējo saimniecību. Tā ir komēdija, vieglais žanrs. Saprotu, ka nav neviens šajā uzņēmumā, kas pasaka priekšā, cik dumji administrators Juris Savickis izskatās no malas ar saviem prātojumiem par hokeja spēli, par hokeju kā tādu un par hokeju no iekšām... Tajā pašā laikā saku – ļaujiet viņam runāt! Dodiet tribīni! Jo tikai tā mēs varam uzzināt, kāpēc „Dinamo” šobrīd atrodas tajā ķermeņa daļā, ko sauc par pakaļu. Dziļā pakaļā – ja vēlaties būt precīzi mērījumos. Varu iztēloties kā jutās Peka Rautakalio, kad viņu paaicināja pie galda, kura otrā pusē sēž trīs sivēntiņi – Savickis, Ulmanis un Kalvītis. „Vienā no pēdējām tikšanās reizēm runājām, ka ar tādu spēli nevaram iekļūt "play-off". Tomēr Rautakallio pateica, ka tomēr pieturēsies pie tās taktikas, kuru izvēlējās un kura viņam patīk. Neskatoties uz to, ka ar šādu taktiku viņš nevarēja turpinājumā garantēt rezultātu.” Lūk, teicama aina, ko Savickis pats atklājis.
- Rautakalio kungs, bet ko jūs varat garantēt?
- Biedr, Peka – mēs neiekļūsim play off, ja turpināsim zaudēt...
- Dārgais somu draugs – kāpēc mums nav punktu?

Tas, ka dažas dienas pēc atlaišanas, visādā ziņā ieturīgais un savaldīgais Rautakalio pateica, ka viņa un „Dinamo” vadības hokeja valodas bija atšķirīgas, spilgti parāda, kas notiek šajā ķēķī... Nekādu problēmu nav uz šī fona iztēloties sarunu, kas notiek Nacionālās operas direktora Andreja Žagara kabinetā. Viņa priekšā atkal tie paši trīs sivēntiņi...
- Andrej, kāpēc izrādei bija tikai viens starpbrīdis?
- Žagara kungs, kāds ir vidējais dziedātāju laiks uz skatuves?
- Direktor, vai aktieriem operā vienmēr ir jādzied?

Bet galvenais bija tas, ka Peka Rautakalio nebija lokans... Tā Savickis. Ja viņš meklē lokanos, tad viņa apkārtnē varētu būt vairāki potenciālie olimpiskie čempioni vingrošanās. Ui, kā tur Skanstenē lokās muguriņas – prieks skatīties! Soms, maita – izrādās no akmens. Nelokās! KGB pagrabos viņu varētu mierīgi salocīt, bet – ne jau Skanstes ielā, kur galdiem padārgs pulējums. „Rupji runājot, vienkārši nebija punktu.” Mēs zinājām, ka majors Viesul..., atvainojiet, Savickis, savā sarunvalodā atļaujas tikai cenzētus vārdus. Viņš ir no Eiropas, eiropeisko vērtību piekritējs – tāpēc no viņa nekad nedzirdēsiet šo teikumu šādu: „Tas, pidars, nevāca punktus, bļeģ...” Kāpēc „Dinamo” nav punktu? Atbilde elementāra: „Protams, paldies viņam par to, ka mūsu puišiem iemācīja ar visiem spēlēt kā ar līdzīgiem – ne no viena nebaidījāmies, ar visiem spēlējām atklātu, agresīvu hokeju. Tāpēc nepietiekami krājām punktus.” Loģika prasītu piegājienu – metam kūleni, darām visu pretēji. Baidāmies, slēpjamies, esam mīksti un – punkti krāsies paši... Piektā sezona ir iezīmīga ar kļūdu atzīšanu – Šremps esot bijis kļūda. To saka Savickis! Cilvēks, kas vispār nekļūdās. Leģionāru atlases ir laba, apmierinoša – tā akcentē Juris, bet uzreiz precizē – pašreizējā komanda ir vēl iepriekšējā menedžera Sējēja darbs... Fūū, es jau sabijos – nospriedu, ka vienam no sārtvaidžu trio tagad būs jāuzņem sitiens uz sevi. Nē, tas taču Sējējs, kas te savāca komandu. Dīvaini, ka pats bijušais Rīgas menedžeris Maskavas ielās un slejās nelielās ar saviem augļiem – interviju jau bijis gana daudz! Tad sanāk, ka uz Noriku var uzvelt vēl vienu muciņu – prātīgi, prātīgi...

Tagad par koncepciju, kā „Dinamo” agrāk vai vēlāk izcīnīs Gagarina kausu. Pirmkārt, leģionāri būs nevis kvantitatīvi, bet gan kvalitatīvi. Tātad – labāk mazāk, bet labāk... „Tāpēc mūsu uzdevums ir dabūt vislabākos leģionāros par visoptimālāko naudu.” Kas ir optimālākā nauda? Savickis nesaka – dabūt labus, pa lēto... Viņš taču ir no Eiropas, tur runā ar stāju. Tur nesaka – atbrīvot treneri, izmest no darba. Tur saka – mēs optimizējām treneru korpusu... Tur nesaka – iegrābāties ar vārtsargiem. Tur spriež: „Bija variants - vai nu ņemt ļoti labu pirmo numuru un dot iespēju Jučeram kļūt par pa pusei pirmo un otro numuru, vai ņemt pirmo un otro numurus ārzemniekus un Jučeru sūtīt kaut kur trenēties. Ļoti ilgi analizējām un beigās izlēmām, ka ņemsim Telkvistu, kurš sevi jau bija labi pierādījis, un audzināsim Jučeru.” Tātad – šosezon Rīgas „Dinamo” sevi var pasludināt par pirmo komandu pasaulē, kur viens vārtsargs ir pa pusei pirmais, pa pusei otrais. Ja Jučers būtu aizsūtīts kaut kur trenēties, tad viņš nekad nekļūtu pa pusei pirmais, pa pusei otrais... Nekad! Turklāt, tas viss tika panākts ar ilgu analīzi... Ja Savickis saka, ka agrāk vai vēlāk Gagarina kausu Rīgas „Dinamo” izcīnīs, tad šo rindu autors pilnīgi skaidri redz, kad tas notiks. „Jau pašā sākumā paziņojām, ka izcīnīt Gagarina kausu ar leģionāriem mūs nepavisam neinteresē.” Tātad – sezonā, kad nebūs Rīgā leģionāru, būs kauss... Elementāri, Vatson, atvaino, Opuļski! Kas attiecas uz politiku vai vēl precīzāk – ģeopolitiku, tad „tā ir komanda, kas integrē sabiedrību un kas Latviju un Rīgu padarīja piecreiz slavenāku Eiropā nekā jebkura cita struktūra, kurai ar to oficiāli vajadzētu nodarboties. Vēlamies iegūt Gagarina kausu un agrāk vai vēlāk to izdarīsim, bet ar nacionālo sastāvu.” Jautājums – par kuru Eiropas daļu „Dinamo” administrators runā? Kādas ir viņa Eiropas robežas? Varbūt čekas virsnieku skolā bija citas kartes, nezinu, bet te ir acīmredzams – ka cilvēks savā lielumā sen jau met uz veco kontinentu lielu ēnu...

Bet tagad par vienkāršu nezināšanu.„KHL izveidošanai ir divi lieli iemesli: pirmkārt, daudzas federācijas vienkārši līdz galam nepildīja savu darbu, un, otrkārt, hokeja attīstība. Tāpēc hokeja federācijām, kad KHL tā attīstās, ir jāatrod sava īstā vieta un nav jāiedomājas sevi par priekšniekiem.” Savickis nezina, ka KHL izveidošanai nav nekāda sakara ar kaut kādām mistiskām federācijām, jo šo kantori izveidoja viena hokeja federācija – Krievijas... Bet tas viņam ir piedodami, viņš taču hokejā jau ir četrus gadus. Var arī nezināt... „Pieturos pie uzskata, ka šī komanda ir interesanta nekā iepriekšējās, taču nav izdevies atvērt katru spēlētāju individuāli."
- Gunti, ko tu dari? – ienācis „Dinamo” ģērbtuvē, Savickis kliedz uz Ulmani, kas ar pudeļu taisāmo urbina Andrim Džeriņam labajā ausī.
- Neko, vienkārši – mēģinu viņu atvērt... Valde taču pieņēma lēmumu, ka hokejisti ir jāatver... Individuāli.
- Kur Aigars?
- Viņš aizgāja ar korķa viļķi pie vārtsargiem...

  +8 [+] [-]

, 2012-11-28 16:53, pirms 11 gadiem
Gan jau ir vēl kādi iemesli tā runāt, bet par To tu diemžēl klusē! Piekrītu, valdes lēmumi ir brīžiem nesaprotami, dīvaini vai murgaini, bet arī spēlētājiem, īpaši vietējiem, vajadzētu pārskatīt algu lielumu, jo nu dažiem labiem ir reāli sakāpis galvā! Vai nu vēl vienkāršāk, sodīt ar piķi, par neatbilstošu sniegumu laukumā un ārpus tā!

  +6 [+] [-]

, 2012-11-28 17:02, pirms 11 gadiem
Pirms sezonas šis bija piecgades labākais RD sastāvs ar labākajiem leģionāriem, nu jau šī ir interesantāka nekā iepriekšējās, kā Savickis viņu sauks pēc sezonas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-11-28 17:14, pirms 11 gadiem
labs!

  +7 [+] [-]

, 2012-11-28 17:19, pirms 11 gadiem
Armand, maini zāles piegādātāju. No šitās slimi murgi rakstās ;-)

  +3 [+] [-]

, 2012-11-28 17:26, pirms 11 gadiem
Pasakā trīs sivēntiņi uzvarēja lielo slikto vilku!

     [+] [-]

, 2012-11-28 17:34, pirms 11 gadiem
Mazliet jau Armands pārspīlē.

  +5 [+] [-]

, 2012-11-28 17:35, pirms 11 gadiem
Armandu Puči par Dinamo GM, tad viss būs kārtībā. Viņš zin kā pareizi viss iekš Dinamo tur jādara.

  +3 [+] [-]

, 2012-11-28 18:02, pirms 11 gadiem
Redz cik labi. Savickis&Co dod Armandam darbu jeb iemeslu uzcept kārtējo garadarbu par slikto St. Juri un kompāniju. Armands cep, bet Savickis&Co mierīgi soļo tālāk.

 +15 [+] [-]

, 2012-11-28 18:32, pirms 11 gadiem
Armand, taisni gribēju uzrakstīt par šito. Nagi niezēja, bet Tu jau priekšā. Tomēr, ko piebilst no savas puses, arī atradu.

Lielummānijas murgi jeb „Man lielāks!” Tāds bija paredzēts virsraksts, jo viena no galvenajām līnijām ir visiem iestāstīt, ka LHF prezidents Kirovs Lipmans no hokeja neko nesaprot un, stāstot lielus melus, ir cerība, ka tauta noticēs, jo tas ir tik neticami, ka... varētu būt patiesība!

Skatāmies citātu: "Latvijā bija tāda īpatnība, ka mūsu tā laika hokeja vadītāji centās piedalīties Rīgas "Dinamo" radīšanā, bet nepietika ne prāta, ne prasmes, ne līdzekļu. To izdarīja citi cilvēki, kuriem tas viss bija", lasi, Juris Savickis, kuram bija tā laime būt Krievijas gāzes trubas šai pusē. Un ne jau no viņa līdzekļiem tiek sponsorēts „Dinamo”. Tātad arī viņš pieder pie tiem, kam „nepietika .. līdzekļu”. Citādi skatoties, tie ir arī mani līdzekļi, ko es maksāju par gāzi ik mēnesi. Tāpēc var teikt, ka visi Latvijas iedzīvotāji ir „Dinamo” sponsori. Tas, ka Krievijas puse ar „Dinamo” pasākuma sponsorēšanu bija cerējusi iecirst zobus Inčukalna gāzes krātuvē, liecina par noteiktiem politiskiem solījumiem krievu pusei. Kad ir nobalsots par to, ka krievi paliek bez Inčukalna, arī „Dinamo” projekts var nonākt zem āmura. Ja nu vienīgais – Inčukalna vietā krieviem Latvijā ir paspēts apsolīt kas cits vietā.

Pēc tam nāk kalambūrs, ko atšķetināt laikam var tikai kā Gordija mezglu: "Federācijai galvenais ir klubs – ja nebūs klubu, federācija nevienam nebūs vajadzīga. Rīgas "Dinamo" ir Latvijas izlases mugurkauls. " Federācijai nekad viens klubs nedrīkst būt galvenais, kaut vai tas būtu pats "Dinamo! Federācijai ir svarīgi visi klubi un savs valsts čempionāts, kuru neskaitāmie Krievijā spēlējošie kāhāelisti, emhāelisti un varbūt drīz arī vēhāelisti noplicina līdz beidzamajam. Nez ko "Dinamo" virsvadonis runātu, ja viņš vadītu LHF? Turklāt tur jau sava naudiņa jāliek iekšā, tur gāzes vada nav... Tieši ar savas valsts čempionātu var sakārtot daudzas lietas, piemēram, mūsējo neklejošanu pa n-tajām Eiropas valstu līgām. Savukārt par izlasi... Paši redzējāt, kā tur pavasarī gāja... Ja jau tāds klubs kā "Dinamo" nevar motivēt par šā brīža labāko Latvijas centru uzskatīto Jāni Spruktu, kā tad to izdarīs izlase, kurā viss jādara par brīvu? Kāds "Dinamo" ir izlases mugurkauls, ja gandrīz visi labākie spēlē citur un no potenciālajiem pirmo divu maiņu izlases spēlētājiem neviens nepiedalīsies nākamajās izlases pārbaudes spēlēs? Ne jau tāpēc, ka mūsu leģionāri būtu švakāki.

Pirms neilga laika tika nomainīts (atlaists) vienības galvenais treneris soms Peka Rautakalio. Par ko? Par rezultātu trūkumu! Lasām Savicki un nesaprotam: "Ja uzskata, ka zaudējums komandai ir traģēdija, tad nevajag nodarboties ar sportu." Ja zaudējums nav traģēdija, kāpēc atlaida Rautakalio? Ja zaudējums ir traģēdija, kāpēc ar sportu nodarbojas Savickis? Tas, ka Rautakalio laikam bija vienīgais klubā, kurš tuvojoties <I>Dižajam vadonim</I>, atļāvās nenostāties miera stājā, liekas, bija galvenais, kāpēc viņš tagad kādu brīdi varēs pievērsties citām, mazāk stresainām nodarbēm. Tādi Savicka kantorī netiek cienīti, lasi, ilgāk par vienu sezonu ar astīti. Peka "ar šādu taktiku .. nevarēja turpinājumā garantēt rezultātu," tāpēc viņam bija jāiet, jo viņš būtībā atteicās no grēkāža lomas - sak, es garantēju, bet, ja nebūs, es būšu vainīgs, ka neiekļuvām izslēgšanas spēlēs, netikām triju šāvienu tuvumā Kosmonautu kausam un ko tik vēl ne. Tagad garanta lomu uzņēmies Svētais Juris: "Vēlamies iegūt Gagarina kausu, un agrāk vai vēlāk to izdarīsim, bet ar nacionālo sastāvu." Izskatās, ka biedrs Savickis garantē, ka kauss noteikti būs Rīgā un "Dinamo" to izcīnīs. Ja tā, šobrīd tam nav ne mazāko priekšnosacījumu. Lai to paveiktu, ar gāzes naudu vien nepietiks, bet nez vai ar Prohorovu, Berezovski un citiem Krievijas oligarhiem, kas vēl varētu piešķirt naudu citādi zaudējumus nesošajam "Dinamo" projektam, viņš ir pazīstams. Vai arī nespēj viņus ietekmēt, ja vien apzināti nenodara ļaunumu "Dinamo", nepiesaistot tās finanses, ko varētu. Lūkojot Latvijas hokeja spēku, mums nekad nebūs tik daudz nacionālo kadru, lai kā līdzīgs ar līdzīgu spēkotos ar vadošajiem vairāku spēļu garumā (domāts – Gagarina kausa finālā). Par to pārliecināmies kaut vai pasaules čempionātos, kādas ir mūsu pašreizējās izredzes uzvarām Krieviju.

Protams, šāds formulējums par kausu Rīgā satur sevī zināmas atrunas. Ja nu Savickis būs spiests mest plinti krūmos, tad varēs teikt, ka „būtu es palicis, tad jau nu noteikti”. Pagaidām nav saskatāms, ar kuriem nacionālajiem kadriem mēs varētu vinnēt Gagarina kausu, un tas nozīmē, ka leģionāri būs arī nākotnē. Bet ar viņiem taču pie kausa mēs netiksim, jo nebūs nacionālais sastāvs! Jeb varbūt būs nacionālais, bet, piemēram, visi krievu spēlētāji? Jeb, domājot par nacionālo sastāvu, tekstā izkritis vārdiņš „jaukto”, jo Latvijā taču arī nacionālais sastāvs nav 100% latvieši? Tad gan tā ir muldēšana muldēšanas dēļ...

Tieši tāpat kā NHL daudzas komandas nav tikušas pie Stenlija kausa, būs arī tādas, kuras savu mūžu <I>nelidos kosmosā</I>. Te nu varētu teikt, ka „Dinamo” drīzāk ir rāpotājs, nevis lidotājs. Un galu galā neviens nedzīvo mūžīgi, lai realizētu savus plānus...

Lai vai kā, kolorīti tipāži, pie kādiem neapšaubāmi pieder arī Juris Savickis, ir žurnālistu maize un līdzjutēju prieks. Vieni priecē ar trāpīgiem izteicieniem, noliekot lietas īstajās vietās, citi... mērās ar gāzes vada krāniņiem...
Slēpts komentārs: Zemekis

  +2 [+] [-]

, 2012-11-28 19:15, pirms 11 gadiem
+100

  +8 [+] [-]

, 2012-11-28 20:42, pirms 11 gadiem
jvitols rakstīja: Armandu Puči par Dinamo GM, tad viss būs kārtībā. Viņš zin kā pareizi viss iekš Dinamo tur jādara.
Esi ievērojis, ka Armands nesaka kā būtu pareizi, viņš tikai iezīmē lietas, kuras viņam liekas dīvainas...
Nejauc dažādas lietas un galējības.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-28 20:46, pirms 11 gadiem
Armand, daiļrunībā un daiļrakstīšanā Tevi grūti kādam pārspēt. Tas jau sen zināms. Bet tomēr gribētos vairāk konkrētus faktus. Kaut no anonīmiem avotiem no RD iekšienes.

  +4 [+] [-]

, 2012-11-28 21:23, pirms 11 gadiem
Armands ir izcils žurnālists un raksta Viņš ļoti tēlaini un interesanti !
Un es pieļauju ka muti viņš velti nedzesē un informācija Viņam ir-
No tās pašas RD iekšienes...vienīgi konkrētus faktus liekot priekšā,Viņš varētu iekulties auzās!

  +2 [+] [-]

, 2012-11-29 08:09, pirms 11 gadiem
Aizveram durvis atveram logu un izmetam visus vecos papikus ārā ... (nav jāsaprot burtiski)! Vai tiešām te nav neviena jaunāka krieva (nu labi uz Maskavu orientēta latvieša), kas vismaz saprastu kā tās "rebes" te organizēt tā, lai i pašam būtu labi, i arī tas Makarovonkas "lolojums" zem nosaukuma RD būtu daudzmaz konkurētspējīgs (vismaz iepriekšējo 4 gadu līmenī)! Patiesībā viss, kas uz doto brīdi būtu vajadzīgs būtu nolīgt normālu (hokeju un ap to saistīto lietu saprotošu GMu) un ļaut viņam strādāt nejaucoties iekšā onkuļiem no "resnā gala"! Dodat GMam budžetu un vaļu pašam meklēt spēlētājus, lai šis var atrast kaut tos pašus 3-4 normālus (iespējams bišķi dārgākus) leģus un tad domāju no viņiem kopumā komandai būs lielāks tolks nekā no šiem te AHL/ECHL staiguļiem....

     [+] [-]

, 2012-11-29 16:30, pirms 11 gadiem
Ir tāda anekdote.
Ir uzņēmums, kur ir šefs kurš nekad nekļudās. Kādu dienu viņš sasuc visus darbiniekus un saka: "Kolēģi, man Jums jāatzīstas. Bija viens gadījums, kad es kļūdījos."
Visi darbinieki izbrīnā "Uh, un ah. Nevar būt!"
Šefs: "Jā, toreiz es domāju, ka esmu kļūdījies. Bet, tad es sapratu, ka es kļūdījos, domādams, ka esmu kļūdījies."

     [+] [-]

, 2012-11-29 17:55, pirms 11 gadiem
Dainis Āzens rakstīja: Pēc tam nāk kalambūrs, ko atšķetināt laikam var tikai kā Gordija mezglu: "Federācijai galvenais ir klubs – ja nebūs klubu, federācija nevienam nebūs vajadzīga. Rīgas "Dinamo" ir Latvijas izlases mugurkauls. " Federācijai nekad viens klubs nedrīkst būt galvenais, kaut vai tas būtu pats "Dinamo! Federācijai ir svarīgi visi klubi un savs valsts čempionāts, kuru neskaitāmie Krievijā spēlējošie kāhāelisti, emhāelisti un varbūt drīz arī vēhāelisti noplicina līdz beidzamajam. Nez ko "Dinamo" virsvadonis runātu, ja viņš vadītu LHF? Turklāt tur jau sava naudiņa jāliek iekšā, tur gāzes vada nav... Tieši ar savas valsts čempionātu var sakārtot daudzas lietas, piemēram, mūsējo neklejošanu pa n-tajām Eiropas valstu līgām. Savukārt par izlasi... Paši redzējāt, kā tur pavasarī gāja... Ja jau tāds klubs kā "Dinamo" nevar motivēt par šā brīža labāko Latvijas centru uzskatīto Jāni Spruktu, kā tad to izdarīs izlase, kurā viss jādara par brīvu? Kāds "Dinamo" ir izlases mugurkauls, ja gandrīz visi labākie spēlē citur un no potenciālajiem pirmo divu maiņu izlases spēlētājiem neviens nepiedalīsies nākamajās izlases pārbaudes spēlēs? Ne jau tāpēc, ka mūsu leģionāri būtu švakāki.
Šeit varu piekrist katram vārdam! Neviens (arī Svētā Jura "superklubs") nevar būt "galvenais" priekš LHF! Tapēc jau arī LHF ir lai viņa darbotos priekš visiem Latvijas klubiem nevis priekš kāda kluba vairāk vai priekš kāda mazāk... bet nu LielJurim jau tā lielummānija jau laikam vēl no tiem padomju un čekas laikiem ir palikusi asinīs..... Es tāpat uzskatu ka primārajam LHF būtu jābūt pašmāju čempim - viņa popularizēšanai, atbalstīšanai sponsoru piesaistīšanai (kā tas bija Samsung Premjerlīgas laikos kad te faktiski tas vietējais čemois bija tuvu tam čempim kādam te vajadzētu būt).... cik no tā tiek darīts tagad? Šis tad arī būtu tas lielākais "akmenis" Kiras lauciņā, kuru Kiram tag arī tagad vajadzētu sakārtot....

  -4 [+] [-]

, 2012-11-30 17:56, pirms 11 gadiem
Viens un tas pats! Armand! Izdomaa taču ko jaunu! Saak jau apnikt! Kaa veca plate Tu esi!

     [+] [-]

, 2012-12-13 03:11, pirms 11 gadiem
Armand, ljoti labs raxts
sen nebiju tik labi smeejies !
cepums Tev