Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Atkal Lietuva priekšā Latvijai...

Atkal Lietuva priekšā Latvijai...
Kauņas basketbolistes priecājas par uzvaru pār Eirolīgas čempionēm "Spartak"...
foto: www.fibaeurope.com

Jaunāko laiku Latvijā basketbols nav bijis, nav un nebūs sporta veids, kuru daudziem tik ļoti gribas saukt par visa sporta lepnumu. Bieži vien atskatāmies pār plecu, ko basketbola druvā sastrādājuši kaimiņi leiši. Ja iet runa par vīriešu basketbolu, tad abas saimniecības labāk nesalīdzināt, bet nu jāsāk sarkt arī par sievietēm...

Nez kāpēc daudziem radies iespaids, ka kur nu kur, bet sieviešu basketbolā lietuvietes ir atstātas pie ratiem. Pēdējo trīs, četru, varbūt piecu gadu laikā tik tiešām mūsu sieviešu basketbolam bija iemesls uz lietuvietēm skatīties ar nelielu pārākuma sajūtu. Izlases kontekstā... Pēdējos divos Eiropas čempionātos Latvijas izlase atradusies virs lietuvietēm. 2008. gadā Pekinā spēlēja latvietes, nevis lietuvietes. Gribējās parakāties vēl nedaudz tālākā vēsturē, taču sapratu - nav vērts. Arī Lietuvas sieviešu basketbols mums ir diezgan patālu priekšā. Jā, lietuvietes nav spēlējušas olimpiādē, taču olimpiskais trūkums tiek kompensēts ar trīs pasaules čempionātiem, no kuriem divos izcīnītas sestās vietas. Eiropas čempionāti? Lietuvietes finālturnīrā nav spēlējušas tikai 2003. gadā, bet 1997. gadā kļuva par Eiropas čempionēm! Vieta FIBA rangā? Atkal mīnusos - Lietuvai 17. vieta, Latvijai divas vietas zemāk. Objektīvi!

Šajā salīdzinājumā nebūtu iedziļinājies, ja vien vakar Eirolīgā LIETUVIETES savā laukumā neuzvarētu pēdējo četru gadu Eiropas spēcīgāko komandu Maskavas apgabala "Spartak", kurā, starp citu, jau otro sezonu spēlē mūsu Anete Jēkabsone. Kāpēc vārds LIETUVIETES rakstītas lieliem burtiem? Tāpēc, ka šo uzvaru izcīnīja lietuvietes, nevis par lētu vai dārgu naudu nopirktas leģionāres! Bez palīdzības no malas Kauņas klubs nav palicis, taču ārzemnieču Kurtnejas Pilipaitis (Kanāda) un Amandas Kemezis (ASV) ieguldījums šajā uzvarā bija tieši 0! (uz abām tikai četras spēļu minūtes).

Pirms vairākiem gadiem, kad LBS prezidentam Ojāram Kehrim pa FIBA kabinetu aizmugurējām durvīm izdevās TTT izkārtot vietu Eirolīgā, melnais darbs tika darīts ar cēlu domu - izdarīt visu, lai TTT sastāvā spēlētu ja ne visas, tad gandrīz visas labākās latvietes! Kas no tā ir sanācis? Nekā prātīga. Kā jauna sezona, tā Rīgā ierodas viena leģionāre pēc otras. Labākas vai sliktākas, bet brauca. Tikām labākās latvietes klaiņoja pa visu Eiropu un spēlēja pieklājīgās komandās, bet ne TTT, kas garantēja spēlēšanu Eirolīgā. Krīze izjauca cēlos nodomus? Varbūt, bet, vai Lietuva ir citā pasaules pusē un tur šī krīze metusi līkumu? Nē, taču. Arī leišu basketbolā krīze iecirtusi robu. Pēc pagājušās sezonas vadošā sieviešu komanda Viļnas TEO vairs nepastāv, taču vieta tukša nav palikusi un tagad augstākā līmeņa sieviešu basketbols tiek spēlēts Kauņā. Budžets? Nav zināms nedz TTT, nedz Kauņas "VICI Aistes" naudas maka biezums, taču neoficiāli avoti zina teikt, ka abām komandām tas esot līdzīgs. Kauņas komandā šogad spēlē visas vai gandrīz visas labākās lietuvietes, bet kas notiek Rīgā? No pēdējā izlases modeļa pamatsastāva tikai pusotra spēlētāja. Ko pirms pāris gadiem bija iecerējis Ojārs Kehris (ar labu finansiālo aizmuguri), to šodien paveikuši Lietuvā un tieši tāpēc lietuvieši basketbolā mums ir ļoti tālu priekšā. Jo viņi ne tikai grib, bet arī VAR!

P.S. Gatavojoties jaunajai Eirolīgas sezonai, TTT pārbaudes spēlē Kauņas komandu pārspēja ar 20 punktu pārsvaru. Kauņas basketbolistes vakar uzvarēja "Spartak". Loģika saka priekšā, ka TTT ir spēcīgāka par Jēkabsones klubu. Šo rezultātu kopsakarību jāsāk pierādīt jau šovakar ar pirmo jaunās sezonas Eirolīgas spēli Pēčā pret Ungārijas čempionēm "MiZo".

     [+] [-]

, 2010-10-28 12:11, pirms 13 gadiem
Ļoti gribētu redzēt, kā cienījamais autors ar Aistes vai TTT budžetu dabūtu komandā Latvijas izlases vadošās spēlētājas. Viņu cena ir tāda, kādu pašreizējais TTT nevar pacelt.
Vakar lietuvietēm 32 punktus iemeta u-20 spēlētājas, kuras darba tirgū vēl ir lētas. Ja tā turpinās, paskatīsimies, cik no viņām pēc pāris sezonām spēlēs Lietuvā.
P.S. Autors jau varēja arī pieminēt, ka tikpat stabili pret Aistes rīdzinieces zaudēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-10-28 13:01, pirms 13 gadiem
mees atkal esam citos sportos viniem priekshaa.
visu nevar gribeet.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-28 13:05, pirms 13 gadiem
Tad jau varbūt vajadzētu uzrakstīt rakstu par to, ka visi Lietuvas vīriešu basketbola izlases dalībnieki arī vienmēr ir spēlējuši vienā komandā? Vai varbūt tomēr tā nav? Un vai tas ir mazinājis viņu panākumus Eiropas un pasaules mērogā? Autora domai jau kaut kāda jēga ir, bet laikam pietrūcis prāta analizēt un secināt. Vai varbūt bija slinkums?

  +3 [+] [-]

, 2010-10-28 13:27, pirms 13 gadiem
Raksts par neko. Gan jau ka "sarkandaugavas svētki" Anetei tais dienās patrāpījās.
TTT nav naudiņas tik daudz, lai dabūtu visas labās latvietes.
Un ko tur celt tik lielu brēku par vienu haļavu. Tāpat no grupas tās leitenes netiks ārā.

     [+] [-]

, 2010-10-28 13:43, pirms 13 gadiem
Kapēc rakstīts, ka NEKAD NEBŪS jaunāko laiku lepnums?
Tāpēc, ka tagad DINĀMO? Nez, nez

  +2 [+] [-]

, 2010-10-29 00:12, pirms 13 gadiem
Ļoti profesionāli- izdarīt tālejošus un vispārīgus secinājumus, balstoties uz vienu spēli BEZ sīkākas šīs spēles analīzes... Tātad, leitietes uzvarēja 1 spēli un automātiski padarīja latviešu sieviešu basketbolu par relatīvi nekam nederīgu parādību. Nemaz nerunājot par brīnišķīgo teikumu: "Gatavojoties jaunajai Eirolīgas sezonai, TTT pārbaudes spēlē Kauņas komandu pārspēja ar 20 punktu pārsvaru. Kauņas basketbolistes vakar uzvarēja "Spartak". Loģika saka priekšā, ka TTT ir spēcīgāka par Jēkabsones klubu.". Ļoti atgādina Sušinska izteicienus, par kuriem viss sportacentrs pēc tam smējās.. Mēs varam uzvarēt Kauņu, Kauņa uzvar Maskavu, Maskava uzvar Eirolīgu, mēs uzvaram Eirolīgu- TIK PAT LOĢISKI, ja skatamies no autora pielietotā principa...

Raksts rakstīšanas pēc?

     [+] [-]

, 2010-11-04 16:44, pirms 13 gadiem
Piļnībā stulbs raksts. Pagaidām neredzu ar ko lietuvietes būtu labākas par latvietēm un izskatās ka tuvākajos gados neredzēšu!!!