Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Nerips: "Komanda turpināja cīnīties pat bez līdera"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nerips: "Komanda turpināja cīnīties pat bez līdera"
Aigars Nerips
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

“Pirmajā puslaikā komanda turējās uz Šavontes Zelosas pleciem. Viņa uzņēmās iniciatīvu un realizēja savus metienus. Otrajā puslaikā visas labi nospēlēja aizsardzībā un turpināja cīņu pat pēc Zelosas gūtā potītes savainojuma,” pēc pirmās Eirolīgas spēles Ungārijā teica sieviešu basketbola kluba “TTT Rīga” (0-1) galvenais treneris Aigars Nerips.

“Zelosai būs nepieciešama elektromagnētiskā rezonanse. Situāciju novērtēt varēs tikai pēc apskates, bet šaubos, vai viņa pēc nedēļas varēs laukumā palīdzēt 100% apmērā. Protams, tas ir manāms zaudējums, taču cīņa tikai sākusies,” situāciju raksturoja Nerips, norādot, ka spēlē lielākos triecienus saņēmusi ārējā līnija. “Krūmbergai bija piecas personiskās piezīmes, Veinbergai pirms spēles vakar tika konstatēta paaugstināta temperatūra, nebija iespēju pastiprināt perimetru.”

“Ar visu notikušo, pēdējā ceturtdaļā no -12 pievilkām līdz -3. Kristīne Kārkliņa uzbrukumā nospēlēja ļoti agresīvi, nopelnīja tiesības izpildīt soda metienus, nedaudz neveicās ar realizāciju. Beigās apzināti sitām piezīmes,” turpina Nerips. “Pozitīvi, ka komanda nesalūza pēc līderes izstāšanās. Otrkārt, latviešu spēlētājas parādīja labu sniegumu aizsardzībā un grūtajos brīžos bija laba komandas disciplīna. Ir lietas, kas tiek darītas labi, apzinīgi un tas nesīs atdevi.”

“Nepieciešama metēja, kura var realizēt izdevības,” norāda treneris, paužot apņēmību cīnīties katrā spēlē. “Pirmās uzvaras vienmēr ir vajadzīgas, bet finišs jebkurā gadījumā būs tikai pēc pēdējās Eirolīgas spēles. Jāparāda raksturs!”

Ungārijas čempionēm bija 6 pārbaudes spēles un 8 aizvadītas cīņas Ungārijas čempionātā (bilance 13-1), tai skaitā pārbaudes turnīrs Stambulā ar spēcīgākā Turcijas kluba “Fenerbahce” līdzdalību. Rīdzinieces pirms spēles Pēčā aizvadija divreiz mazāk sacensību.

“Pietrūka pārbaudes spēles. Divreiz spēlējām ar Kauņas “VICI”, bet noderētu vēl dažas sacensības ar spēcīgiem pretiniekiem. Pēčas komanda ir apmierināta ar cīņām Ungārijas līgā, jo te ir četras spēcīgas komandas, piemēram, Eirolīgas komanda Šoprona zaudēja Segedai,” teica Nerips. "Zālē bija pilna, skatītāji svilpa par katru tiesnešu lēmumu."