Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

38. nedēļa. Miķelis bez Laura pagalam?

38. nedēļa. Miķelis bez Laura pagalam?
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Kas atšķir Marku Hartiganu no Miķeļa Rēdliha? Sezonas ievadā šķiet, ka atšķirību nav vispār.

Vienmēr ir patīkami atgriezties pie priecīgām lietām. Par tādu pagājušajā nedēļā kļuva Miķeļa Rēdliha sekmīgā spēle KHL līgā. Atgādināšu, ka pirmdien, virtuves terminoloģiju pielietojot, putrā tika sastampāti kartupeļi no CSKA, bet divas dienas vēlāk „Dinamo Rīga” noveicās izkļūt no savu Minskas „kluba biedru”, kā savulaik teica padomju laikos, gaļasmašīnas un izcīnīt vienu punktu. Padomju laikos gan teica arī tā, ka „Manchester United” ar 4:0 sagrāva savus kluba biedrus, piemēram, no „Leeds United”, taču tas jau ir cits stāsts. Iespējams, tieši Miķeļa ieguldījums abos mačos bija tas, kas ļāva tikt pie četriem punktiem. Protams, ne jau viņš viens uzvarēja – komanda sagādāja viņam iespējas izcelties.
Pret padomju laikos visvairāk nīsto komandu CSKA Rēdlihu dzimtas pastarītim vārti, rezultatīva piespēle un lietderības koeficients +3, pret Minsku – piespēles abu vārtu guvumā. Kopā abās izgājušās nedēļas spēlēs Miķelim 1+5 un lietderības koeficients +3. Tas apliecina, ka fabula par „Siāmas dvīņu” nedalāmību ir izrādījusies maldīga un ka Rēdlihs spēj parādīt sevi no pozitīvās puses praktiski ar jebkuriem partneriem, turklāt darot labākus arī maiņas biedrus.
Pēc spēles pret minskiešiem rīdzinieku uzbrucēja paveikto bija grūti nepamanīt pat kurmim – pirmā vieta KHL rezultatīvāko spēlētāju sarakstā – 2+6. Tikai piektdien Miķeli punktu ziņā panāca „Salavata Julajeva” līderis Radulovs, joprojām paliekot aiz rīdzinieka, jo 2+6 skaitās labāk kā 1+7, pateicoties vairāk gūtajiem vārtiem. Nākamajā dienā Aleksandrs ar vēl vienu piespēli tika arī garām. Kopš tā laika daudz ūdeņu aiztecējis, un „Dinamo” bijusi tikai viena „sausā” spēle pret Slovākijas „Lev”. Tāpēc pirms šodienas mača Rēdlihs, jaunākais bombardieru listē ir tikai devītajā vietā.
„Uguņošana” nepalika nepamanīta, un Miķelis Rēdlihs tika arī pie līgas 2011./2012. gada otrās nedēļas labākā uzbrucēja balvas. Tāpēc loģiska arī vieta pagājušās nedēļas izcilnieku topā „SA+” vērtējumā. Pirmdien klusēja Rēdlihs, un klusēja komanda. Kas mūs sagaida šovakar pret principiālajiem pretiniekiem no Maskavas „Dinamo” ar Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu pie ruļļiem? Starp citu KHL mājas lapā Peka Rautakalio pret Znaroku tiek pasniegta kā šīs dienas galvenā intriga.

Miķeļa ēnā palika motokrosisti Nāciju kausā, kuri motociklu klasē ar blakusvāģiem piekto reizi šajās sacensībās ieguva sudraba medaļas, "VEF Rīga", kas, nepiedaloties abiem Lietuvas grandiem, tika pie sezonas un savas BBL pirmās trofejas BBL kausā. Vēl var atzīmēt arī Kristapa Valtera pārstāvētā basketbola kluba “Unicaja Malaga” izcīnīto Andalūzijas kausu, bet var arī neatzīmēt, jo Kristapa pienesums, spēlē iesaistoties no rezervistu beņķīša, bija septiņi punkti. Viņam noteikti labākā spēle šajā sezonā vēl priekšā.

P.s. Jā, par to Hartiganu... Runā, ka, lai dabūtu labu līgumu nākamajam gadam, sevi labi jāparāda sezonas sākumā un beigās. Markam tas padevās fantastiski. Miķelis vismaz pirmajās spēlēs spilgti ir iekritis acīs potenciālajiem darba devējiem. Atliek to pašu izdarīt arī sezonas beigās. Mēs ceram, ka pleiofos. Peka cer, Miķelis cer, un visa komanda arī cer. Taču Savickim un Co jau jāsāk meklēt kāds metējs Rēdliha jaunākā vietā, jo šitādā garā turpinot, hokejista nākamās sezonas līgumam nepietiks pat ar SIA „Itera Latvija” autoparka un ofisa izpārdošanu.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-28 14:40, pirms 13 gadiem
nākamās sezonas līgumam nepietiks pat ar SIA „Itera Latvija” autoparka un ofisa izpārdošanu.
Pēc uzrakstītā var saprast ,ka Iterai kirdik.))))))))))))))

  +1 [+] [-]

, 2011-09-28 15:00, pirms 13 gadiem
Nu ja šādi Miķelis turpinās un savāks savus 50 punktus, tad Rīga viņu noteikti nenoturēs. Labs cipars iebirs kontā.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-28 15:12, pirms 13 gadiem
KHL līgā

Kontinentālās Hokeja Līgas līgā?
Autor, mazliet piedomā pie tā, kā raksti