Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Masaļskis: "Biju uztraucies..."

Masaļskis: "Biju uztraucies..."
Pērn Edgars zīmēja ar Dinamo otu, šogad viņam citas krāsas...

Foto: dinamo

Vienā vakarā Edgars Masaļskis tika gan pie ģimenes pavarda, gan pie pārliecības laukumā – piekritīsiet, šādas sakritības sola labu turpinājumu. Gaužām ironiski, ka savu pirmo uzvaru sezonā viņš izcīnīja pret Rīgas Dinamo. Simboliski.

Kad vasarā vārtsargs Edgars Masaļskis tomēr nedabūja gaidīto līgumu no saviem Rīgas Dinamo, viņš paņēma to, kas vēl jēdzīgs tirgū bija palicis – KHL jaunpienācējs Hantimansijskas Jugra šajā ziņā nekaulējās. Iegūt pie sevis dinamiešu pirmo numuru – tas solīja komandas vadībai vārtsargu pozīcijā komfortu. Arī otrais numurs Mihails Birjukovs ir sava amata profesionālis. Taču sezonas sākums sanāca stīvs un bikls – atbrauca varenie SKA no Sanktpēterburgas, kas neslēpa Rīgas Dinamo uzsistos zilumus un niknumu, un Jugras debija šajā līgā tika izšķaidīta uz visām pusēm. Edgars sāka – 11 metieni un ielaisti 4 vārti, turpināja Mihails – 18 metieni un 2 vārti. Zāģis – 2:6... „Man liekas, ka komanda tikai palēnām saprata, ka katra spēle šajā līmenī būs jāizplēš ar asinīm...” , saka Masaļskis, kurš nākamās četras cīņas noraudzījās no rezervistu soliņa. Daļēji tam pie vainas arī bijis cirkšņa savainojums, taču pats Edgars saka, ka iet laukumā tas neesot traucējis. Spēlēt gan... „Nav nozīmes vaidēt – jāspēlē. Cirksnis sāp, taču gan jau tikšu ar to galā – vietu vārtos man neviens nedāvinās, to sapratu jau treniņu nometnē. Birjukovs ir labs vārtsargs un konkurence par pirmo pozīciju Jugrā ir veselīga.”

Pirms spēles ar Vitjaz, kuru Jugra zaudēja viesos pēcspēles soda metienos, treneri abiem komandas vārtsargiem pateica, ka nākamo maču pret Rīgas Dinamo vārtus sargās Masaļskis. „Ja godīgi – biju uztraucies. Man šī spēle bija principiāla visādā ziņā – pirmais, vajadzēja izmantot trenera doto iespēju un uzticību. Otrkārt, pretī nāca mana iepriekšējā komanda. Papildus motivāciju nevajadzēja meklēt – tā bija!”, pēc spēles, kurā Jugra izcīnīja uzvaru, atzina Edgars. Viņa klātbūtni laukumā un spēli vārtos tajā vakarā var salīdzināt ar asa sižeta filmu, kam laimīgas beigas. Sižets kā pēc grāmatas. Atvairījis 32 no 34 metieniem, Masaļskis vispirms pats priekš sevis izcīnīja pirmo uzvaru sezonā, bet komandai – otro. „Ja salīdzina šo un sezonas pirmo spēli, tad tā ir kā diena pret nakti. Komanda sāk apjēgt savu vietu un iespējas, darba ētika aizsardzībā uzlabojas ar katru spēli un puiši saprot, ka uzvaras pašas rokās nekritīs. Mums bija mazliet vieglāk, jo pirms šī mača piecas dienas atpūtāmies, savukārt Rīgai katru otro dienu bija spēles – varēja just, ka viņi ir mazliet sapīti. Kas un ko var izdarīt laukumā Dinamo pusē – zināju, tur pārsteigumu nebija. Savā ziņā tas deva nelielas priekšrocības, jo pa šiem gadiem jau esi piešāvies un sapratis, kāds varētu būt viena vai otra spēlētāja nākamais manevrs. Taču spēles situācijas mēdz mainīties un metieni vai izspēles tāpat bija gana viltīgas.”

„Protams, ka par uzvaru esmu priecīgs. Tas man bija svarīgi, lai atgūtu pārliecību. Prieks bija arī par ģimeni, kuru Rīgas Dinamo atveda uz Hantimansijsku (Dinamo izbraukumā devās ar speciāli nolīgtu līgumreisu – aut.) – par to viņiem paldies! Tagad esam visi kopā!” Kad pavaicāju, vai ir gandarījuma sajūta, ka tieši Rīga ar Masaļska rokām tikusi nolikta uz lāpstiņām, Edgars mazliet iepauzē... „Zini, nav tā, ka gribēju par kaut ko revanšēties vai pierādīt. Es taču zināju, ka Jugra agrāk vai vēlāk spēlēs pret Dinamo. Sakritība, ka šajā mačā man uzticēja vārtus un jauki, ka šo iespēju nenopūdelēju. Man par vietu vārtos ir jācīnās – vārtsargs šajā klubā nevar būt viduvējs, ja komanda vēlas tikt pie uzvarām. Tāpēc mobilizācijai un koncentrācijai jābūt visu laiku. Man patika, kā uz ledus izskatījās Dinamo – salīdzinot ar pagājušo sezonu, komanda ir progresējusi, spēlē nobriedušāk. Var redzēt, ka viņos ir apslēpts liels potenciāls, kas vēl netiek līdz galam izmantots, bet tas jebkurā brīdī var izmainīt mača gaitu. Skaitliskais vairākums ir ļoti solīds – tā viena galvenā maiņa, kas dodas laukumā, ir iespēlējusies un saprot, kā tikt pie vārtiem. Tur var sajust spēku!”

„Pilsēta pie hokeja vēl nav pieradusi – bet cilvēki pamazāk sāk just mums līdzi vairāk. Būs uzvaras – būs arī atbalsts”, pragmatiski noskaņots Edgars. Viņam nākamā spēle pret Minskas Dinamo – ne mazāk principiāla kā pret Rīgu. „O, jā – atceroties vasaru, man nevajadzēs sevi īpaši noskaņot...”, daudznozīmīgi piebilst Masaļskis. Tas laikam saistīts ar minskiešu pēcsezonas vēlmi Edgaru redzēt pie sevis, taču, komandas menedžments pēdējā brīdī izvēlējās citu scenāriju – apsolot, bet neiedodot... „Tagad mana prioritāte ir cīņa par vietu vārtos Jugrā. Sezona tikai ieskrienas, uzvara pār Dinamo mūs arī turnīra tabulā ieceļ plānotajā grafikā. Starp citu, ja sanāk parunāt ar Sandi (Ozoliņu), pasaki, ka es viņam speciāli ar slidu pa pieri neiespēru – bija tāda kaudze ap vārtiem, centos ripu dabūt prom un instinktīvi izdarīju vairākas kustības... Redzēju, ka viņš ir nikns, bet speciāli tas nebija domāts. Gan jau viņš sapratīs...”

 +15 [+] [-]

, 2010-09-28 08:31, pirms 14 gadiem
Sandis ir īsts vecis,viņš neapvainosies...
bet tā himnas neatskaņošana gan neradīja labu iespaidu par klubu...

  +7 [+] [-]

, 2010-09-28 08:36, pirms 14 gadiem
Pirmā spēle kurā bija dalītas emocijas. Kad Dinamo izlīdzināja rezultātu beigās, man palika tik žēl Edgara vnk....
Slēpts komentārs: zanessa

 +16 [+] [-]

, 2010-09-28 09:09, pirms 14 gadiem
Edža turies! Visi ir par tevi! Un pat spēlējot pret Dinamo, visi ir par tevi un reti kurš priecājās ,kad mēs iesitam golu.
Tās ir ļoti dīvainas sajūtas,tā ir ,kad puse no mūsu komandas (vārtusargs) ir pretinieku nometnē

  +6 [+] [-]

, 2010-09-28 09:19, pirms 14 gadiem
Man arī bija divējādas sajūtas... Pilnīgi nezināju ko labāk, lai Dinamo vinnē, vai Edžam izdodas pirmā spēle laba! Sanāca otrais variants un esmu priecīga par Edžu!!

Par to spērienu ar slidu, Edgars jau pats pēc spēles atvainojās Sandim par to un viss ir ok!

savādāk te dažs labs apvainojies itkā viņam būtu spēris

  +5 [+] [-]

, 2010-09-28 09:36, pirms 14 gadiem
Ar Edgaru viss būs kārtībā - spēlēs un būs vēl uzvaras. Svarīgi - lai salabo līdz galam veselību. RD potenciālu gan vajadzētu izmantot katrā sēlē - jo mums ir jākrāj punkti, nevis skaisti zaudējumi. Piedāvāju pamest idejas - ja turpināsim kāst komandām, no kurām sezonā jāņem 6 punkti (auto / jugra) un neņemt uzvarētas spēles pret grandiem (2 x ska / ak bars) - cik ilgi apaļais rūķis ar sarkano seju noturēsies aiz RD soliņa.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-28 11:08, pirms 14 gadiem
labāk plusiņš Edžam, nekā Mikušam. slovāks bija viennozīmīgi vājākais visā Dinamo komandā!

  +2 [+] [-]

, 2010-09-28 11:20, pirms 14 gadiem
svetat rakstīja: Man arī bija divējādas sajūtas... Pilnīgi nezināju ko labāk, lai Dinamo vinnē, vai Edžam izdodas pirmā spēle laba! Sanāca otrais variants un esmu priecīga par Edžu!!

Par to spērienu ar slidu, Edgars jau pats pēc spēles atvainojās Sandim par to un viss ir ok!

savādāk te dažs labs apvainojies itkā viņam būtu spēris
Paskatiijos atkaartojumu ar to variantu ar slidu. Nu tur jau striipainie bija nosvilpushi, kad Masalskis atveezeejies mauca. Tas nebija netiishaam. Labi ka Ozo savaacaas.
Runaajot par Masalska speeli, manaa veerteejumaa vinsh neko dizhu neparaadija, jo neko spozhu neparaadija DR. Bet nu v-sargu jau veertee arii peec taa cik vinnetas speeles vinjam.

  +5 [+] [-]

, 2010-09-28 11:52, pirms 14 gadiem
svetat rakstīja: Man arī bija divējādas sajūtas... Pilnīgi nezināju ko labāk, lai Dinamo vinnē, vai Edžam izdodas pirmā spēle laba! Sanāca otrais variants un esmu priecīga par Edžu!!

Par to spērienu ar slidu, Edgars jau pats pēc spēles atvainojās Sandim par to un viss ir ok!

savādāk te dažs labs apvainojies itkā viņam būtu spēris
Kā Tu zini ,ka viņš atvainojās? Čalim nervi nav kārtībā būtu trāpījis ar asmeni........

  +3 [+] [-]

, 2010-09-28 15:42, pirms 14 gadiem
gudrie runātāji, izlasiet rakstu līdz galam, pāris pēdējie teikumi. kādā sakarā, lai Edgars šķeltu Sandim ar slidu pa ģīmi, ar kuru galu jūs vispār domājat? sū*a deģenerāti

  -1 [+] [-]

, 2010-09-28 16:22, pirms 14 gadiem
kaamiiii rakstīja: gudrie runātāji, izlasiet rakstu līdz galam, pāris pēdējie teikumi. kādā sakarā, lai Edgars šķeltu Sandim ar slidu pa ģīmi, ar kuru galu jūs vispār domājat? sū*a deģenerāti
Tu laikam spēli neredzēji gudriniek.Es tā momenta ierakstu noskatījos padsmit reizes , viennozīmīgi spēra viņš speciāli ,nejau ar slidu ,bet vienalga.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-28 16:57, pirms 14 gadiem
naninoi rakstīja: Tu laikam spēli neredzēji gudriniek.Es tā momenta ierakstu noskatījos padsmit reizes , viennozīmīgi spēra viņš speciāli ,nejau ar slidu ,bet vienalga.
redzēju gan, tā kā nevajag. tad jau tu spried pēc sevis, laikam pats sev tuviem draugiem sper pa ģīmi ar kāju. speciāli. argumentēt vismaz vari savu "apgalvojumu"??

  +1 [+] [-]

, 2010-09-28 17:33, pirms 14 gadiem
Lai Edgaram arī turpmāk veicas (tikai ne pret Rīgas Dinamo). Bet lai viņš tiek pie spēlēšanas, jo vajadzīgs taču Latvijas izlasei

  +1 [+] [-]

, 2010-09-28 17:37, pirms 14 gadiem
Edgars nospeeleeja savaa viduveejaa liimenii regulaari valstoties pa ledu, kas vinjam ljoti patiik.Edgars ir mazliet virs viduveejaa liimenja un var nospeeleet atsevishkjus matchus spozhi un tas ir arii viss.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-28 17:39, pirms 14 gadiem
Lai Edžam veicas!

  -1 [+] [-]

, 2010-09-28 20:35, pirms 14 gadiem
kaamiiii rakstīja: redzēju gan, tā kā nevajag. tad jau tu spried pēc sevis, laikam pats sev tuviem draugiem sper pa ģīmi ar kāju. speciāli. argumentēt vismaz vari savu "apgalvojumu"??
NERVI! Ne jau man vienam tā liekas.Vai Tu neesi dzirdējis ,ka sportisti tā uzvelkas , ka pilnīgi vienalga kas pretī !paskaties netā Daugaviņš vs Kulda. Viss vairāk ar Tevi kontaktēties netaisos ,jo izņemot apvainojumus Tev argumentu nav!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-28 21:04, pirms 14 gadiem
naninoi rakstīja: NERVI! Ne jau man vienam tā liekas.Vai Tu neesi dzirdējis ,ka sportisti tā uzvelkas , ka pilnīgi vienalga kas pretī !paskaties netā Daugaviņš vs Kulda. Viss vairāk ar Tevi kontaktēties netaisos ,jo izņemot apvainojumus Tev argumentu nav!
starp citu, tas bija sarunāts kautiņš. PEACE OUT
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja