Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

51. nedēļa. Edgaram Masaļskim aug maiņa – Edgars Lūsiņš

51. nedēļa. Edgaram Masaļskim aug maiņa – Edgars Lūsiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Ziemassvētku nedēļa bija klusa arī sportisko notikumu ziņā, tomēr trijās Rīgas „Dinamo” iepriekšējā nedēļā aizvadītajās spēlēs acīs iekrita kluba vārtsargu trešais numurs Edgars Lūsiņš, kurš izmantoja Fortūnas piespēlēto izdevību abu pamatvārtsargu traumu veidā.

Atskaitot Kontinentālās Hokeja līgas sezonas sākumu, kurš izkrita zviedram Mikaelam Telkvistam, kuru „Dinamo” galvenais treneris Jūliuss Šuplers sapņos redzēja pirmā vārtsarga lomā, ilgu laiku pamīšus vārtos stājās amerikānis Kriss Holts un Telkvists. Pirmais no kluba vārtsargu aptveres izkrita Holts, kurš pirms pirmās spēles pēc decembra pārtraukuma pret Maskavas znarokiešiem un vītoliņiešiem atkal guva traumu – savainoja potīti. Atkrita jautājums par vārtsargu, kurš stāsies vārtos, tomēr arī Telkvistam liktenīgs izrādījās skaitlis 13. Trešās trešdaļas 13. minūtē viņš savainoja kāju, tomēr varonīgi izturēja gan līdz pamatlaika, gan papildlaika beigām, vietu vārtos atdodams Edgaram Lūsiņam tikai uz pēcspēles metienu sēriju. Tajā Lūsiņa vārtos ar trim metieniem neiekrita neviena ripa, un dinamieši varēja līksmot par divu punktu iegūšanu.

Protams, līdz nākamajai spēlei pret Astanas „Baris” no Kazahstānas ne nominālais pirmais, ne otrais vārtsargs nebija spējīgi stāties vārtos. Tāpēc otro iespēju saņēma Lūsiņš, kura dublieris bija no HK „Rīga” palienētais astoņpadsmitgadīgais vārtsargs Kristers Gudļevskis. Kā 2. pasaules karā, kad hitleriskā Vācija tuvojās PSRS galvaspilsētai Maskavai – atkāpties nebija kur. Un Edgars nostāvēja. Spīdoši nebija, zaudētajos vārtos varēja mēģināt atrast pa kļūdai, bet izgāšanās arī nebija. Ja uzbrucēji pa visiem nevar pretinieku vārtos dabūt nevienu ripu, grūti pārmest vārtsargam, liekot viņam debijas reizē pasaules otrajā spēcīgākajā līgā nostāvēt uz nulles. Tomēr viens ir trenēties kopā ar KHL vārtsargiem, pavisam kas cits – doties laukumā bez nopietnas spēļu prakses.

Tā kā Holts ar Telkvistu vēl nebija izrakstīti no lazaretes, Lūsiņam spēlē pret Hantimansijskas „Jugra” bija jāiet būrī atkal, dienu pēc savas 26. dzimšanas dienas. Un ilgi viņam izdevās saglabāt savus vārtus sausus. Ar divu vārtu stabiņu palīdzību, ar kļūdu izgājienā no vārtiem, taču bez veiksmes neviens vārtsargs spēli izvilkt nevar. Par spīti 30. minūtē izpildītajam Artjoma Buļanska soda metienam slapjums vārtos iestājās tikai spēles 54. minūtē, kad pēc aizsarga Jevgēņija Blohina metiena bezspēcīgs būtu arī Patriks Ruā. Tomēr ne velti tieši Edgars tika atzīts par labāko Rīgas „Dinamo” rindās. Tāpat kā Edgars Masaļskis pretējā laukuma galā. Kurš teica, ka ar Masaļski vārtsargi Latvijā beidzas? Varbūt abiem pirmajiem vajadzētu ilgāk pasēdēt uz rezervistu soliņa?

No citiem notikumiem jāmin „Latvijas Gada balvas sportā 2010” galveno trofeju īpašnieki skeletonists Martins Dukurs un tāllēcēja Ineta Radeviča, Ievas Kubliņas veikums FIBA Eiropas kausa sešpadsmitdaļfināla atbildes spēlē (18 punktu, 15 atlēkušās bumbas), nodrošinot viņas pārstāvētā Ungārijas basketbola kluba "Gyor" uzvaru pār Beļģijas klubu "BBC Sint-Katelijne-Waver" ar 77:56, un iekļūšanu turnīra nākamajā kārtā divu spēļu summā, un Kristapa Zvejnieka uzvara Čehijā notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kalnu slēpošanas sacensības slaloma disciplīnā.

  +7 [+] [-]

, 2010-12-27 12:20, pirms 14 gadiem
"aug"? izaugusi:} Edgars Lūsiņš dz. 1984. Edgars Masaļskis dz. 1980.

P.S. pērle: "hitleriskā Vācija tuvojās PSRS galvaspilsētai Maskavai – atkāpties nebija kur."

  +5 [+] [-]

, 2010-12-27 12:34, pirms 14 gadiem
Āzens monstrs atradīs arī kā 3. reihu iepīt

 +10 [+] [-]

, 2010-12-27 12:34, pirms 14 gadiem
Petrovich27 rakstīja: "aug"? izaugusi:} Edgars Lūsiņš dz. 1984. Edgars Masaļskis dz. 1980.

P.S. pērle: "hitleriskā Vācija tuvojās PSRS galvaspilsētai Maskavai – atkāpties nebija kur."
Pilnīgi piekrītu, ja tā būtu nostāvējis kāds 90. vai 91. gads, tad mēs varētu sist plaukstiņas un kliegt urāāā mums ir jauna izlases cerība.

Cita lieta, ka puisis protams nesadega un nostāvēja cienīgi, taču arī Dinamo sēdēja daudz dziļāk aizsadzībā nekā parasti un arī veidojot uzbrukumus varēja redzēt, ka aizsargi daudz ātrāk atrgiežās viduszonā nekā parasti.

No otras puses protams varam paskatīties, kur Lūsiņa vecumā spēlēja (vairāk nespēlēja tajā sezonā nekā spēlēja) Masaļskis (2006-2007 Wölfe Freiburg Vācijas 3. līga) tā kā protams, daudz kas ir iespējams, taču atkārtoju vēlreiz eiforijai nav pamata čalis paņēma to kas bija jāņem, bet nevarētu teikt, ka viņš būtu izvilcis neņemamos.

  +8 [+] [-]

, 2010-12-27 12:41, pirms 14 gadiem
Negribas vēlēt pārējiem sliktu veselību, bet Lūsiņa gadījumā šobrīd būtu vajadzīgas pēc iespējas vairāk spēļu, lai iegūtu pieredzi KHL, tāpat arī sakrātu kaut kādu spēļu statistiku. Tad būtu lielākas iespējas nākošajā sezonā atrast vietu kādā labā līgā (KHL viņš diez vai būs pirmais vārtsargs, būsim reāli). Trešā vārtsarga pozīcijā vēl vienu gadu sēdēt nebūtu pareizi, tur ir jābūt kādam jaunajam, Lūsiņa vecumā ir jāspēlē pastāvīgi.

  +3 [+] [-]

, 2010-12-27 13:11, pirms 14 gadiem
Šajā sezonā cerams ka Lūsiņš vēl kādu spēli aizvadīs. Bet nākošsezon tā vairs nevar- jau šīs divas spēles un bullīši ir brīnums ka viņš vispār ir spēlējis. Ir jameklē jauns klubs, labā līgā ar pietiekamu spēļu praksi. Maz ticami ir tas ka Sējējs pēc sezonas nemeklēs jaunu vārtsargu, vai nepiedāvās līgumu Telkvistam, tāpēc arī mazticama versija ka nākošās sezonas vārtsargi būs Holts un Lūsiņš. lai gan hvz ko viņš izdomās. Katrā gadījumā man šāda versija patīk.
Gribētos lai lūsis paliek Dinamo, bet tikai kā minimums otrais vārtsargs, par trešo un labi ja ar kādu spēli sezonā nav vērts palikt.

     [+] [-]

, 2010-12-27 13:25, pirms 14 gadiem

Ir jau protams gadijumi, ka spēlētājs savu patieso varējumu parāda pat pēc 30 gadiem, bet vai Lūsiņš ir tieši šis gadijums laiks rādīs.

  +5 [+] [-]

, 2010-12-27 13:52, pirms 14 gadiem
Eat My Shorts rakstīja: Šajā sezonā cerams ka Lūsiņš vēl kādu spēli aizvadīs. Bet nākošsezon tā vairs nevar- jau šīs divas spēles un bullīši ir brīnums ka viņš vispār ir spēlējis. Ir jameklē jauns klubs, labā līgā ar pietiekamu spēļu praksi. Maz ticami ir tas ka Sējējs pēc sezonas nemeklēs jaunu vārtsargu, vai nepiedāvās līgumu Telkvistam, tāpēc arī mazticama versija ka nākošās sezonas vārtsargi būs Holts un Lūsiņš. lai gan hvz ko viņš izdomās. Katrā gadījumā man šāda versija patīk.
Gribētos lai lūsis paliek Dinamo, bet tikai kā minimums otrais vārtsargs, par trešo un labi ja ar kādu spēli sezonā nav vērts palikt.
Man ir pamatotas aizdomas, ja viss paliks tā kā ir, tad nākamsezon mums vārtus sargās Masaļskis un Holts. Masalam pēc sezonas 2. vārtsarga maizē Jugrā (ja vien viņš protams atkal uz izslēgšanas spēlēm neuzspīd, taču diez vai Birjukovs šogad ir ļoooti pārliecinošs) atkal cena būs kritusies un Dinamo viņš izmaksās tikpat cik kāds Holt veidīgais

  +4 [+] [-]

, 2010-12-27 14:01, pirms 14 gadiem
Lai man piedod Lūsiņš, bet es viņa lielu potenciālu neredzu un ir iemesli kāpēc viņš ir tikai trešais vārtsargs. Manuprāt ļoti ātri nokrīt ceļos puisis, līdz ar to ar laiku pretiniekiem to pamanot, ripas augšējos stūros lidos regulāri, ja vēl ņem vērā, ka mazs augumā padevies, tad tas kopā jau ir nāvējoši. Par pārdrošajiem izgājieniem gan šoreiz neko nepārmetīšu, tas visticamāk ir tīri dēļ tā, ka nav spēļu prakses. LV nākotnes vārdā būtu labi, ja viņš spēlēt tiktu regulārāk, bet Dinamo interesēs tas noteikti nav un jācer, ka Holts un/vai Telkvists max ātri būs atpakaļ ierindā.

  -2 [+] [-]

, 2010-12-27 15:17, pirms 14 gadiem
kaada tur maina,labi ka vel nesalidzina vinu ar Irbi.Mustokovs bija galvas tiesu labaaks.Butu labaak kaadaa Ungarijas cempii speeleejis.

  +3 [+] [-]

, 2010-12-27 15:56, pirms 14 gadiem
Bobby Orr rakstīja: kaada tur maina,labi ka vel nesalidzina vinu ar Irbi.Mustokovs bija galvas tiesu labaaks.Butu labaak kaadaa Ungarijas cempii speeleejis.
Ar ko slinks talants ir labāks, par čaklu netalantīgo?
Slēpts komentārs: Bobby Orr

     [+] [-]

, 2010-12-27 17:32, pirms 14 gadiem
Nezinu kaa var izdariit secinaajumu par liimenja neatbilstiibu peec 2 speeleem un soda metienu seerijas. Laikam jau hokeja speciaalists ar atbilstoshu izgliittibu... Lai gan arii treneri kljuudaas. ( atceramies Ozo jaunatnes vecumaa, kuru norakstiija buutiibaa visi taa laika treneri...)
Bobby Orr rakstīja: Ar,neko.Tur jau taa lieta,ka KHL liimenis navdomaats vinnam.Zeel ka vinnss pats to nesaprot

     [+] [-]

, 2010-12-27 18:25, pirms 14 gadiem
domiigais rakstīja: Nezinu kaa var izdariit secinaajumu par liimenja neatbilstiibu peec 2 speeleem un soda metienu seerijas. Laikam jau hokeja speciaalists ar atbilstoshu izgliittibu... Lai gan arii treneri kljuudaas. ( atceramies Ozo jaunatnes vecumaa, kuru norakstiija buutiibaa visi taa laika treneri...)
Es atceros,kad vinnss vel bija ASK Ogre!Un neko spozzu neatminos.Tas ir mans viedoklis,juus varat spriest,kas jums passiem tiik

     [+] [-]

, 2010-12-27 20:02, pirms 14 gadiem
Bobby Orr rakstīja: Es atceros,kad vinnss vel bija ASK Ogre!Un neko spozzu neatminos.Tas ir mans viedoklis,juus varat spriest,kas jums passiem tiik
Pujacs arī Rīgā neko neparādīja,bet ko viņš dara Krievijā?..

     [+] [-]

, 2010-12-27 21:56, pirms 14 gadiem
Tas tikai pieraada, ka speeleetaajam uzlikts shablons un treninji Tavupraat neko nedod pat vairaaku gadu garumaa... Kautkaa jociigi....
Bobby Orr rakstīja: Es atceros,kad vinnss vel bija ASK Ogre!Un neko spozzu neatminos.Tas ir mans viedoklis,juus varat spriest,kas jums passiem tiik

     [+] [-]

, 2010-12-27 22:28, pirms 14 gadiem
Bobby Orr rakstīja: kaada tur maina,labi ka vel nesalidzina vinu ar Irbi.Mustokovs bija galvas tiesu labaaks.Butu labaak kaadaa Ungarijas cempii speeleejis.
kurā jomā tad Muštukovs ir labāks par Lūsiņu??

     [+] [-]

, 2010-12-27 22:31, pirms 14 gadiem
Bobby Orr rakstīja: Es atceros,kad vinnss vel bija ASK Ogre!Un neko spozzu neatminos.Tas ir mans viedoklis,juus varat spriest,kas jums passiem tiik
es arī atceros, kad Lūsiņš bija ASK/Ogre sastāvā - gana daudz spēles redzēju ar viņu vārtos. Manuprāt, šamais tobrīd bija stabili 3 labākais vārtsargs Samsunglīgā - aiz Žabotinska un Raituma. ļoti labi viņš kastē izskatījās.

  -1 [+] [-]

, 2010-12-28 01:24, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: es arī atceros, kad Lūsiņš bija ASK/Ogre sastāvā - gana daudz spēles redzēju ar viņu vārtos. Manuprāt, šamais tobrīd bija stabili 3 labākais vārtsargs Samsunglīgā - aiz Žabotinska un Raituma. ļoti labi viņš kastē izskatījās.
Tad tik fanojat

  +2 [+] [-]

, 2010-12-28 08:25, pirms 14 gadiem
Sviests..viņš ir nospēlējis tikai 2, TIKAI 2 spēles...kāda maiņa Masaļskim?!?!..kas par murgu, ielieciet jebkuru vārtsargu Dinamo vārtos..Žabotinski, Raitumu, Gudļevski, Čalpu utt un visi viņi nostāvēs labi savā 1. spēlē, jo gribēs parādīt, ka var spēlēt un spēlēs kautvai ar salauztu mugurkaulu. Mums izlasē ir tikai un vienīgi 1 vārtusargs -Masaļskis, 2. Nr. var būt jebkurš no nosauktajiem un to arī ir pateicis gan Značoks, gan Vītoliņš.