Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

25. nedēļa. Radeviča tuvu elitei

25. nedēļa. Radeviča tuvu elitei
Foto: AFP/Scanpix

Jāņu laikā grūti bija noteikt labāko, jo neviens neuzstādīja rekordus un neuzvarēja augstākā līmeņa starptautiskās sacensībās. Ja zviedru vārtsargs (tas pats, kas dzīvo uz jumta) nesāktu „uzmest” Rīgas „Dinamo”, bezmaz par labāko sporta jomā būtu jāatzīst kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs. Par Marka Hartigana atmānīšanu atpakaļ, par vārtsargu sagādi un citu iepriekšējo darbību, kas augļus nest sākusi tieši tagad.

No visa tā mazumiņa, kas šonedēļ priecēja Latvijas sporta draugus, izvēlējos Inetas Radeviču par brāļu Znamensku piemiņas sacensībās Krievijā sasniegto rezultātu tāllēkšanā – 6,76 metri. Sportistes personiskais rekords ir tikai par 4 centimetriem tālāks, turklāt lēciena brīdī valdīja pilnīgs bezvējš. Lai arī tas deva „tikai” 4. vietu, nav jāaizmirst, ka tālāk par viņu lēkušās Krievijas sportistes (Darja Kļišina (7,03 m), Ludmila Kolčanova (6,96 m) un Jeļena Sokolova (6,90 m)) vienmēr lielajās sacensībās tiek pieskaitītas favorītu lokam. Turklāt Inetas sasniegtais rezultāts šosezon ir 16. labākais rezultāts šogad pasaulē un 10. labākais Eiropā. Tā kā priekšā ir 5 Krievijas atlētes, kuras visas uz Eiropas čempionātu Barselonā netiks, ir pamatotas cerības uz Radevičas sekmīgu sniegumu Spānijā, jo viņas rezultāti pēdējā laikā ir ļoti stabili un turpina uzlaboties. Viens veiksmīgs lēciens, un Valentīnai Gotovskai Latvijas rekords (6,91m) vairs nepieder.

Ievērības cienīgs ir arī riteņbraucēja Alekseja Saramotina sniegums, kurš divās nedēļas nogalēs, ieskrējis uz brīdi Latvijā, paspēja vinnēt gan Latvijas čempionātu grupas braucienā, gan ieņemt 2. vietu Latvijas meistarsacīkstēs sacensībās ar atsevišķu startu (aiz šīs disciplīnas korifeja Raivja Belohvoščika, kura rēķinā šajā disciplīnā 11(!) uzvaras Latvijas čempionātā), gan vinnēt „SEB MTB maratona” 3. posma sacensības Cēsīs, kas vienlaicīgi bija Latvijas čempionāts kalnu divriteņu maratonā (XCM klasē).

Pārsvarā Latvijas labākie atlēti krāja spēkus sezonas svarīgākajām sacensībām, un gan jau no viņiem vēl sagaidīsim daudzus patīkamus pārsteigumus šovasar. Aplūkojot jaunāku sportistu sniegumu, iespaidīga bija spīdvejista Maksima Bogdanova uzvara pasaules junioru čempionāta pusfinālā, iegūstot maksimāli iespējamo punktu skaitu (15), Latvijas U-17 izlases futbolista Valērija Šabalas 4 gūtie vārti Baltijas kausā (kaut vai tā ir Lietuva un Igaunija, četrus vārtus iesist ir jāmāk arī pret tām), divas bronzas (Gļebs Talalujevs un Vladislavs Staruhs) Eiropas čempionātā kadetiem (U-17) džudo un Edmontonas „Oilers” avanss Kristiānam Pelšam NHL drafta 7. kārtas 181. kārtas numura izskatā.

     [+] [-]

, 2010-06-28 08:46, pirms 14 gadiem
Ineta Radēviča ar saviem brāļiem Znamenskiem :-)