Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

8. nedēļa. Atkal Martins Dukurs...

8. nedēļa. Atkal Martins Dukurs...
Foto: AP/Scanpix

Šāda doma izgājušās nedēļas beigās grūtsirdīgi pārņēma skeletonista, tagad jau divkārtējā pasaules čempiona, Martina Dukura pretiniekus, kad bija saskaitīti visi „par” un „pret” Leikplesidas trasē. Vairāk nekā divas sekundes šķīra uzvarētāju no sekotājiem.

Ir jau, no kā izsamist Martina sāncenšiem – atskaitot dažas lokālas taktiskas uzvaras, kopš Vankūveras olimpiādes visus stratēģiskos (titulu) mačus ir vinnējis tieši Dukurs juniors. Divi Eiropas čempiona zelti, divi pasaules čempiona tādi paši cēlmetāli un divi Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja globusiņi...

Lai nu konkurentiem savas rūpes, arī Martinam to netrūkst, jo ne jau uz krāsns viņš starp sezonām vai starp PK posmiem sēž. Tāpat gan startu trenē, ķerot rokās krievu raķeti Aleksandru Tretjakovu, gan tehniku pārbauda, gan braukšanas iemaņas pilnveido.

Būtībā jau viss par Martinu šajā sezonā ir uzrakstīts. Vēl tikai jāatgādina, ka Leikplesida bija konkurentu lielā iespēja, jo tā ir trase, kas var nomest no savas muguras ne vienā vietā vien. Un, ja tas notiktu ar latviešu skeletonistu, visticamāk būtu jauns pasaules čempions. Tomēr Martins teicami veica visus četrus braucienus, un konkurentu cerības neattaisnojās. Vēl vairāk – jaunzēlandietis Sendfords, krievi un vācieši, par mājiniekiem nemaz nerunājot, pavasarī un rudenī bija dzīvojuši un gulējuši Leikplesidas trasē, kamēr Martinam un Tomasam bija jāiztiek ar 6 treniņbraucieniem. Kā pastāstīja sportista tēvs un treneris Dainis Dukurs, „tikai pēdējā, sestajā treniņbraucienā abi atkoda 10. virāžu, bet Martinam joprojām neskaidra palika 14., bet Tomasam – 12. virāžas izbraukšana...”

Līdz ar to Martins ierindojies to piecu sportistu skaitā, kam izdevies pasaules čempionātā vīriešiem triumfēt vismaz divas reizes. Rekordists te ir čempiona pārstāvētās SIKA Team treneris šveicietis Gregors Štēli ar deviņām pasaules meistarsacīkšu medaļām – pa trim no katra kaluma.

Pagaidām Martinam pretinieks nav redzams, ja vien... Dainis Dukurs beidzot neatradīs to niansi, kāpēc Tomasa kamanas neskrien tur, kur citiem tikai uzņem ātrumu. Idejas jau esot.

Vēl tikai jāatceras, ka ne jau Martins viens uzvar sezonas galvenajos mačos. Tur ir gan viņa, gan tēva – konstruktora dotības, gan brāļa Tomasa konkurence, gan visa komandas treneru un apkalpojošā personāla palīdzība. Tieši komanda ir tā, kas dara Dukuru jaunāko tik spēcīgu. Saliedēta komanda.

     [+] [-]

, 2012-02-28 15:47, pirms 13 gadiem
Vienīgais, kuram novēlu pārspēt Martinu, ir Tomass!
Veiksmi, izturību un panākumus strādājot starpsezonā!