Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

12h pēc spēles: Znaroka kariņš

12h pēc spēles: Znaroka kariņš
Broks Troters dalīja piespēles kā konfektes.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas „Dinamo” savā pirmajā Gagarina kausa izcīņas mājas spēlē, ar milzīgu līdzjutēju atbalstu, neatstāja nekādas cerības Maskavas „Dinamo”, pārliecinoši to apspēlējot ar rezultātu 5:1. Šovakar iesāktais jāturpina.

Par spēli
Maskavas „Dinamo” pirms šīs spēles centās sev un pārējiem iestāstīt, ka Rīgas publikas atbalsts viņiem tikai nāks par labu, proti, ka līdzjutēji sauks - „Dinamo”, bet viņi uzskatīs, ka tas ir domāts Maskavas klubam. Tomēr spēles sākums un viss pirmais periods pierādīja, ka maskavieši netika galā ar šo spiedienu, kamēr rīdziniekiem tas deva papildus enerģiju. Spēles pirmajā daļā, Rīgas „Dinamo” pārliecinoši dominēja un gāja pāri pretiniekam to gandrīz nepamanot. Rezultātā, ātri vien izdevās arī izvirzīties divu ripu vadībā un, lai arī maskavieši perioda beigās vienu ripu, ar veiksmīgu cīņu vārtu priekšā, spēja atspēlēt, rīdzinieki vadības grožus vairs neatdeva. Otrais periods un trešā perioda pirmā daļa, vēl bija šūpoles un laukumā jau krietni aktīvāk darbojās pretinieks. Tomēr, izskatījās, ka maskavieši savu veiksmi bija izsmēluši iepriekšējā spēlē, kad rīdzinieku vārtos sabira gandrīz viss, ko viņi palaida vārtu virzienā. Šajā spēles nogrieznī maskaviešiem bija vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, bet ripa lidoja visur, tikai ne vārtos. Rīdzinieki savas iespējas izmantoja ar krietni lielāku atbildību. Uz ko Maskavas „Dinamo” spēja atbildēt tikai ar rupjībām spēles izskaņā. Kopumā tāds pavērsiens, kad spēlētāji izgāž savas dusmas un vilšanos par neveiksmīgu spēli pār pretinieka galvām, nav nekas pārsteidzošs. Drīzāk otrādi, tā ir diezgan bieža prakse saspringtās spēlēs, kur kādai no komandām nepieciešams izlādēt savas negatīvās emocijas, pie reizes ietekmējot pretinieku. Tomēr, šāds pavērsiens liecina, ka maskavieši ir saņēmuši morālu un psiholoģisku triecienu, proti, bijuši tik pārliecināti par savu spēku, ka nespēj sagremot atklāsmi par to, ka realitātē viss ir mazliet savādāk. Rīdziniekiem atliek to izmantot.

Panākuma atslēga
Rīdzinieki, līdz ar lielo atbalstu, bija ļoti labi noskaņojušies spēlei un spēles ievadā bija pārliecinoši ātrāki, azartiskāki nekā pretinieks. Rīgas „Dinamo” jau sezonas laikā pierādīja, ka, lai gūtu panākumu, ir ļoti būtiski pirmajiem gūt vārtus. Šajā spēle izdevās gūt uzreiz divus. Tomēr būtiskākais spēles aspekts, kas bija rīdzinieku panākuma pamatā, bija spēle nevienādos sastāvos, kur Rīgas „Dinamo” pārliecinoši apspēlēja Maskavas klubu.

Lūzuma punkts
Maskavas „Dinamo” ļoti ilgi turējās spēlē un centās atrast ceļus uz Tekvista sargātajiem vārtiem. Izšķirošais moments, kas noņēma visus jautājumus par spēles iznākumu, bija Karsuma un Surovija izspēlētais vārtu guvums skaitliskajā mazākumā. Pēc šiem zaudētajiem vārtiem maskavieši vairs necentās spēlēt, tikai izgāzt dusmas un vilšanos.

Vairākums/ mazākums
Spēle nevienādos sastāvos visās trīs spēlēs ir bijis Rīgas „Dinamo” galvenais trumpis. Arī šajā spēlē rīdzinieki ļoti veiksmīgi spēlēja skaitliskajā vairākumā, kur veiksmīgi darbojās Trotera maiņā, kas jau spēles ievadā ļoti ātri realizējot maskaviešu noraidījumus, panāca divu ripu vadību. Kopumā maiņa guva trīs vārtus skaitliskajā vairākumā. Šajā spēlē dinamieši realizēja 27% no vairākuma iespējām. Un visā Gagarina kausa izcīņā, rīdzinieki ar 33% realizāciju ir pirmajā vietā.

Lai arī vienīgie zaudētie vārti tika ielaisti mazākumā, kopumā mazākumā komanda darbojās labi, regulāri spēja noķert pretinieku uz pretuzbrukumiem un Karsumam ar Suroviju arī izdevās izspēlēt vārtu guvumu.

Spēles skaistākais moments
Šajā spēlē rīdzinieki guva daudz skaistus vārtus – katrus nākamos, skaistākus par iepriekšējo. Tā, piemēram, Troters dalīja lieliskas piespēles, kuras ar precīziem šāvieniem noslēdza maiņas partneri. Surovijs ar Karsumu izspēlēja ne mazāk skaistu pretuzbrukumu mazākumā. Tāpat lielisku pretuzbrukuma kombināciju izspēlēja Petrovickis un Cibuļskis, kuru noslēdza Ņiživijs. Tieši šis Ņiživija noslēdzošais metiens, arī bija spēles skaistākais meistarības un tehnikas demonstrējums. Absolūtais vairākums spēlētāju tādā situācijā būtu ar spēku triekuši ripu tuvajā stūrī, cerībā, ka vārtsargs nepaspēs pārkārtoties, bet Ņiživijs ļoti eleganti, lēnām ielika ripu vārtsargam pret kustībā tālajā stūrī. Ļoti skaists un aukstasinīgs vārtu guvums.

Treneru lēmums
Treneri turpina uzticēties Telkvistam. Vārtsargs aizvadīja labu spēli un šajā spēlē atkal spēja glābt komandu izšķirošos brīžos. Uz nākamo spēli, treneriem atkal jātrāpa ar izvēli. Ja pēdējās spēlēs bija pierasts, ka sastāvs ir nemainīgs, tad šoreiz jau spēles sākumā, sastāvā bija izmaiņas, proti, Štāla vietā spēlei tika pieteikts Roberts Bukarts. Arī spēles laikā, trenerim nācās izdarīt korekcijas. Ātri viens pēli nevarēja turpināt Hartigans un viņa vietā darbojās Petrovickis, kamēr ceturtajā maiņā spēlēja Džeriņš. Jāatzīmē, ka Džeriņa pirmais iznāciens bija Sprukta noraidījuma laikā, kad treneri drosmīgi nolēma papildus nenoslogot pārējos spēlētājus un laukumā Sprukta vietā sūtīt tieši Andri. Džeriņš, kaut neesot spēles ritmā, šo pārbaudījumu izturēja. Šajā spēlē rīdziniekiem, kā mājiniekiem, arī bija iespēja kontrolēt vēlamos dueļus laukumā un kā pierāda rezultāts, tad dinamiešiem tas labi izdevās.

Trīs labas lietas
1. Trotera maiņa. Ja iepriekšējās spēlēs maiņai regulāri izdevās veidot lieliskus momentus, bet pievīla realizācija un pēdējā spēlē beigās arī disciplīna, tad šoreiz vadzis lūza un dinamiešu līderu maiņa piebēra maskaviešu vārtus ar ripām.

2. Realizācija. Rīdziniekiem, lai gūtu piecus vārtus, pietika ar divdesmit metieniem, proti, vārtos tika raidīts katrs ceturtais metiens, kas ir ļoti augsts rādītājs.

3. Telkvists. Pēc neveiksmīgas iepriekšējās spēlēs, Mikaels spēja saņemties un šajā spēlē jau atkal glāba komandu vairākās situācijās.

Spēlētāju statistika trešajā spēlē pret Maskavas„Dinamo”

SpēlētājsMetieniIelaistieAtvairītieAtvairīto %Vidēji ielaistsSodsSpēles laiks
Telkvists1911894.7%1.00060:00
SpēlētājsVārtiPiespēlesPunkti+/-SodsMetieniUzvarēto iemetienu %Spēles laiks
Dārziņš123002015:39
Troters03300129.414:47
M.Rēdlihs202005015:58
Surovijs101202018:14
Ņiživijs10110166.715:22
Cibuļskis011222-21:34
Karsums0111405011:46
Petrovickis01110011.111:25
Galviņš011020-19:02
Ozoliņš000122-22:37
Kr.rēdlihs000101-17:40
J.Rēdlihs000000-21:08
Sotnieks000000-17:17
Sprukts00002235.715:10
Ankipāns000000015:03
Hartigans000040508:20
Bukarts000002-8:18
Podziņš000000-7:46
Džeriņš000000404:27

Vai nākamajā spēlē būs kāds kautiņš?

  • 33

  • 161

  • 29


Slēpts komentārs: ..............

  +5 [+] [-]

, 2011-02-27 09:45, pirms 13 gadiem
Es , domāju jau aizskrienot notikumiem par priekshu.. Maskava uz shodienas speeli nesavaaksies..
Mees uzvaram ar lielu rezultaatu.. Sodien kautinji buus maz..
Bet ja braucam uz Maskavu ar 3:1 muusu labaa...
Tad Maskaavaa 3 periodaa buusim vadiiibaa
Muus gaida Kautinji.. Nepajokam...

  +2 [+] [-]

, 2011-02-27 10:33, pirms 13 gadiem
Žēl skatīties uz mūsu večiem. Rāda lielisku spēli, bet šos sit kā mazos. Un nav šaubu, ka būs vēl sliktāk. Es Sprukta, Ņiživija, Karsuma, Dārziņa un Rēdlihu vietā divreiz padomātu pirms piekrist Znaroka lūgumam aprīlī pievienoties izlasei.

  +1 [+] [-]

, 2011-02-27 10:36, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: cerams, ka uzvarēs sērijā un spēs pārkāpt pāri arī nākamajam pretiniekam,par ko gan es stipri šaubos
Ja sērija ieilgs līdz septiņām spēlēm ,tad pret nākamo komandu puse no komandas būs ar lielākām ,vai mazākām traumām,bet visliktākais ir tas ,ka galvenais pasākums PČ var izvērsties ļoti slikti priekš Lavijas izlases.

  -3 [+] [-]

, 2011-02-27 10:47, pirms 13 gadiem
sexypinokio rakstīja: Žēl skatīties uz mūsu večiem. Rāda lielisku spēli, bet šos sit kā mazos. Un nav šaubu, ka būs vēl sliktāk. Es Sprukta, Ņiživija, Karsuma, Dārziņa un Rēdlihu vietā divreiz padomātu pirms piekrist Znaroka lūgumam aprīlī pievienoties izlasei.
Play off jau neviens tevi neglastīs. PČ pat kā Kanādieši Ovečkinu klapēja visas spēles garumā un pat viņa komandas biedrs B.Leich viņu neželoja. Arī Stenlija kausa laikā metodes uzvarai ir nežēlīgas, jo ja tev ir trauma un par to uzina pretinieki tad sitīs tevi dubultā.

  +5 [+] [-]

, 2011-02-27 10:52, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Ja sērija ieilgs līdz septiņām spēlēm ,tad pret nākamo komandu puse no komandas būs ar lielākām ,vai mazākām traumām,bet visliktākais ir tas ,ka galvenais pasākums PČ var izvērsties ļoti slikti priekš Lavijas izlases.
Piedod, bet man personigi PC vairs nav galvenais pasakums. Vismaz lieku vienaa liimenii ar Dinamo Riga

  +2 [+] [-]

, 2011-02-27 11:44, pirms 13 gadiem
alisesanta rakstīja: Es , domāju jau aizskrienot notikumiem par priekshu.. Maskava uz shodienas speeli nesavaaksies..
Mees uzvaram ar lielu rezultaatu.. Sodien kautinji buus maz..
Bet ja braucam uz Maskavu ar 3:1 muusu labaa...
Tad Maskaavaa 3 periodaa buusim vadiiibaa
Muus gaida Kautinji.. Nepajokam...
Izslēgs laikus komarovu - kautiņi nebūs!!!

  -2 [+] [-]

, 2011-02-27 12:27, pirms 13 gadiem
lacoste_123 rakstīja: Piedod, bet man personigi PC vairs nav galvenais pasakums. Vismaz lieku vienaa liimenii ar Dinamo Riga
Man toties kaut kāds gagarins pat iegūts neatsver 7-10 vietu PČ . Par uzvaru par Šveici priecātos daudzk'art vairāk nekā par uzvarām pret krievu klubiem,lai tad čempionātā piesit krievijas izlasi,nevis khl klubus.

     [+] [-]

, 2011-02-28 10:49, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Man toties kaut kāds gagarins pat iegūts neatsver 7-10 vietu PČ . Par uzvaru par Šveici priecātos daudzk'art vairāk nekā par uzvarām pret krievu klubiem,lai tad čempionātā piesit krievijas izlasi,nevis khl klubus.
Tu tagad salīdzini nesalīdzināmas lietas.
Varbūt nevajag to darīt. Abos līmeņos spēlē mūsu čaļi. Ko tur līdzināt. Priecājamies par spēlei un atbalstam savējos. Darām to, kas līdzjutējiem ir jādara.
Un viss.
Prozīt!!!!
Par Lielām Uzvarām!!!!