Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vajag Dalailamu, šņabja pudeli un pautus

Vajag Dalailamu, šņabja pudeli un pautus
Kaspars Daugaviņš varētu būt viens no tiem, kas sapurina "Dinamo" ģērbtuvi... Kurš vēl?

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Uzvaras var izcīnīt ar meistarību un attieksmi. Kas pietrūkst Rīgas „Dinamo” hokejistiem, lai tiktu pie uzvarām? Viņi paši saka, ka ar mikroklimatu viss ir kārtībā... Tātad – laba kompānija novākusies. Attieksme? Nu, skrien, cenšas, nevar teikt – ka būtu pārēdušies vai pašapmierināti. Atliek – meistarība?

Ja saskaita izdevības, ko viņi radījuši pie pretinieku vārtiem, tad tās pietiktu divām komandām un vēl pāri paliktu. Līdzjutēji ir pamatotā nemierā – kas notiek? Kur skatās treneri, ko dara kluba vadība, kāpēc spēlētāji tik lieli neprašas? Ideja, ka Rautakalio spēles stils prasa lielu darba apjomu kā aizsardzībā, tā presingojot viņā galā, tādejādi puikām nepietiek spēka spēles noslēdzošajās fāzēs – tā tas varētu būt. Vienīgi, tad nākas atgādināt, ka somu treneris šajā komandā nav atklājis ne Rīgu, ne Helsinkus – tādā manierē spēlē lielākā daļa KHL komandu. Tātad – nevajadzētu domāt, ka esam unikāla eksperimenta sastāvdaļa. Tāpat ir pilnīgi absurdi iztēloties, ka šajā karjeras posmā, kurā atrodas mūsu komandas spēlētāji, viņi pēkšņi sevī atradīs apslēptās meistarības rezerves. Ar iemaņām pieaugušo hokejā ir ārkārtīgi vienkārši – vai nu tās ir, vai nav. Kāpēc treneri neiemāca hokejistiem mest vārtus? Atvainojiet, mēs runājam par profesionālo hokeju, kur par darbu maksā algu. Tātad – tevi ņēma komandā, jo tu kaut ko proti. Prasmes nav virtuālas – ir konkrēts iemaņu un talantu kopums, kas nosaka spēlētāja vietu hokeja tirgū, komandā. Tieši tāpēc viņi saņem par ripas dzenāšanu naudu. Ir cilvēki, kas saka – mums nevajag to bezjēdzīgo skraidīšanu, labāk atgriežamies pie skaistā pretuzbrukuma hokeja... Pirmkārt, neviens šajā komandā neskraida bez jēgas – katram solim ir doma un ideja. Otrkārt, arī pretuzbrukuma hokejā vārtu priekšā ar ripu jātiek galā kā tajās situācijās, kuras mums te jau sapņos rādās. Tā kā, mainot taktiku vai spēlētāju pielietojumu laukumā, mēs pēkšņi par bumbvedējiem nepārtapsim.

Komplektējot komandu, ir jāņem vērā daudzi apstākļi – pirmkārt, savas finansiālās iespējas, otrkārt - spēlētāja statistiku, treškārt – rakstura īpašības, ceturtkārt – atsauksmes, piektkārt – vai viņš ir uzvarētājs? Par kuru no esošā sastāva jūs varat teikt, ka viņš ir uzvarētājs? Žirū ir divas reizes AHL ticis pie galvenās balvas, Daugaviņam un Ivanām ir pa vienam gredzenam, Šremps ar Karsumu kaut ko salasīja junioru vecumā... Teorētiski un praktiski viņiem tā kā būtu visvairāk skaidrs, kas ir jāizdara, lai vinnētu. Viņi ir bijuši tajās ģērbtuvēs, kad uzvaras izplēš, nevis izcīna. Rīgas „Dinamo” īpatnība ir vienkārša – pie esošās personāla atlases izpratnes un budžeta apjoma, komanda ir KHL viduvējība. Tātad – sākot ar pirmo sezonas spēli, katras vakars ir kā sērijas septītais mačs par kausu. Bez jebkādām atkāpēm. Psiholoģiski tas nav viegli, bet – tāpēc jau to hokeju viņi spēlē... Tātad – ar kājām vien nepietiks. Jābūt arī galvai, aknām un... pautiem. Ja „Dinamo” nebūtu iepriekš bijuši šādās situācijās kā šī, mēs droši vien raustītu plecus un teiktu – mainām treneri (-us)... Tomēr konkrētajā gadījuma līdz kūlenim ir pavisam smalks pavediens, jo zaudēts jau netiek ar nolemtību un bezspēcību. Tātad – komanda nav vāja fiziski un vēl jo mazāk, pēc izvēlētā spēles modeļa. Grūdiens jāmeklē spēlētāju galvās jeb – kam piederēs „Dinamo” ģērbtuves. Varbūt ir jāizdzer par visiem kopā viena šņabja kaste, varbūt kādam ir jāiedod pa muti, bet – šobrīd „Dinamo” ir vajadzīgs Dalailama. Komandas garīgais līderis. Turklāt, tā nav mistiska šķīvīša griešana – mums patiešām vajag veci ar pautiem, kas tieši šobrīd paņems komandu pēc dziedamās rīkles un arī pats nodemonstrēs, ka viņš, piespiests pie sienas, uzbrūk vai cērt pretī... Labais mikroklimats nav slikta pazīme, bet tagad vajag līderi, virsaiti. Kurš no esošajiem kadriem tāds var būt? Amizanti, ka klubs, piedāvājot līdzjutējiem nākamo divu spēļu biļetes, tās nosaucis par Kapteiņa paku... Pareizi, Kapteinim tagad jānāk. Plašākā nozīmē...

Tiesa, tas gan nenozīmē, ka pašreizējais kapteinis Guntis Galviņš nekam neder, vai netiek galā ar saviem uzdevumiem. Nē, viņš cenšas... Vai viņš ir autoritāte? Te nu atgriežamies pie puišu sarunas ģērbtuvē. Ja viņi tajā konkrētajā mirklī tādu atradīs vai – tāds pats pieteiksies, tad vajadzīgais impulss būs uz ledus. Tad būs arī vārti un uzvaras. Ja komanda turpinās priecāties par mikroklimatu, tad sauksim šo sezonu par labdarības pasākumu... Kaut kā šajā sakarā vajadzētu paskatīties acīs Daugaviņam – ar muguras sajūtām spriežu, ka Berģu suni tieši šajā reizē vajadzētu iznākt pagalmā bez kakla siksnas. Jo Kasparam vēl svaigā atmiņā ir daži karjeras krustojumi, kur viņš ar gribasspēku un attieksmi šī vārda tiešā nozīmē – bija kaplis... Tatad – izkaplēja savu vietu vagā. Turklāt, nonākot NHL ģērbtuvē, viņš tomēr kļuva nevis par vienu no labajiem puikiem, kas viņa gadījumā varbūt pat piestāvētu vai iederētos, bet gan veidoja šīs komandas garīgo spēku... Ja Daugaviņš nepazuda tajā līgā, tad nepazudīs arī šeit. Tā spriežu uz papīra. Kas notiks dabā – skatīsimies. Starp citu, sastāva papildinājums arī šobrīd iederas scenārija kontekstā – kaut kas ir jāmaina. Nav jēgas zelēt un zīlēt, vai Pols Šehura ir labs vai slikts ieguvums – šobrīd komandai jāatrod tā īpašā līnija, kas viņus vadā ar iedomāto apsēstību, sak – nu, kā tā var neveikties... Vienam ir jānāk ar kulaku un pārliecinošu sejas izteiksmi.

1 2 41 komentārs

 +35 [+] [-]

, 2012-09-26 08:35, pirms 12 gadiem
Sorry, bet Guntis nav iistais vecis kapteinja lomaa.... Buutu labi, ja kljuudos....

 +18 [+] [-]

, 2012-09-26 08:47, pirms 12 gadiem
Nu jā, OZO pietrūkst ...
Slēpts komentārs: aldis_p

  +5 [+] [-]

, 2012-09-26 09:04, pirms 12 gadiem
Daugaviņš kapteiņa lomai diez vai derēs, kaut vai tāpēc, ka jebkurā brīdī var tikt aizsaukts prom uz Ameriku.

 +15 [+] [-]

, 2012-09-26 09:09, pirms 12 gadiem
Nav runa par peronīgo pazīšanu, vai interviju kvalitāti, bet gan kāda autoritāte viņš varētu būt spēlētēju acīs - virsaitis, kurš grauž ledu un viņam visi līdzi to dara iespaidojotie no viņa! Un es galīgi nesaku ka Guņa to nedara - pie bortiem un divcīņās manuprāt spēcīgākais aizsargs, bet vai virsaitis, laikam nē, diemžēl!!!!
aldis_p rakstīja: Tu spried no pāris intervijām TV u.c. vietās vai arī tev ir kāda info no ģērbtuvēm? Vai arī varbūt tu viņu personīgi pazīsti?

  +5 [+] [-]

, 2012-09-26 09:17, pirms 12 gadiem
kur jordans nolans!?

  +5 [+] [-]

, 2012-09-26 09:25, pirms 12 gadiem
Profesionāļi, šmofesionāļi, cik var? Ja hokejisti pēc oficiālā treniņa paliks uz ledus, slīpējot ripas vadīšanas tehniku, metienu un saspēles, sliktāk no tā nepaliks pat tad, ja tie ir profesionāļi. Karsums nav līderis iedzimtu iemaņu dēļ, bet gan tāpēc, ka nedomā, ka profesionāļa vecumā vairs nevari progresēt iemaņu ziņā... Meistarības rezerves iegūst treniņā, turklāt jebkurā vecumā!!!

 +12 [+] [-]

, 2012-09-26 10:00, pirms 12 gadiem
Teicu sezonas sākumā, saku tagad.Komandai vienkārši nav kapteiņa. Arī Galviņš spēlēt sūdīgāk sācis šosezon. Nav komandai līdera. Ir tikai pāris labi kapļi.Tas arī viss.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-26 10:10, pirms 12 gadiem
Znaroks uzvarēja pateicoties Aņisina iemaiņai. Arī mums vajag ko līdzīgu, jo kapāt vien nevar, vajag kādu, kurš pieliek arī punktu.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-26 10:24, pirms 12 gadiem
Banders1984 rakstīja: Nav runa par peronīgo pazīšanu, vai interviju kvalitāti, bet gan kāda autoritāte viņš varētu būt spēlētēju acīs - virsaitis, kurš grauž ledu un viņam visi līdzi to dara iespaidojotie no viņa! Un es galīgi nesaku ka Guņa to nedara - pie bortiem un divcīņās manuprāt spēcīgākais aizsargs, bet vai virsaitis, laikam nē, diemžēl!!!!
Bet kas tad ir tās "virsaiša" pazīmes un pēc kā tu spried, ka Galviņam to nav? Manuprāt, cilvēks ir diezgan labi jāpazīst, lai izdarītu secinājumu par to, vai viņš der/neder kapteiņa amatam. Es, piemēram, skatoties TV to nevaru izdarīt. Protams, tas man neliedz izteikt viedokli Bet runa jau ir par to, cik šādos TV skatīšanās faktos" balstīts viedoklis ir vērā ņemams.

     [+] [-]

, 2012-09-26 10:41, pirms 12 gadiem
Znaroka uzvaras spēlētājs bija Komorovs

  -1 [+] [-]

, 2012-09-26 10:45, pirms 12 gadiem
varbūt vienkāršāk - jaunu treneri...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2012-09-26 11:10, pirms 12 gadiem
aldis_p rakstīja: Bet kas tad ir tās "virsaiša" pazīmes un pēc kā tu spried, ka Galviņam to nav? Manuprāt, cilvēks ir diezgan labi jāpazīst, lai izdarītu secinājumu par to, vai viņš der/neder kapteiņa amatam. Es, piemēram, skatoties TV to nevaru izdarīt. Protams, tas man neliedz izteikt viedokli Bet runa jau ir par to, cik šādos TV skatīšanās faktos" balstīts viedoklis ir vērā ņemams.
Paņem tā paša Ozo jebkuru interviju spēles laukumā vai ārpus tā un noliec pretī Galviņu... Tad iespējams sapratīsi, kas Galviņam pietrūkst, lai kļūtu par labu kapteini..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-09-26 11:16, pirms 12 gadiem
Tā tomēr ir trenera prasme - kaut ko niansēs pamainīt, lai radītu pārliecību un jaunu sparu līderos un mazinātu pārliecību pretiniekos. Šobrīd, ja rezultāts ir 2:3, tad vilciens pa sliedēm pēc inerces ieripo 0 punktos. Kaut arī spēlētāju kustību intensitāte ir palielinājusies, programma nav mainījusies. Tas ir trenera talanta trūkums un nespēja taktiski apspēlēt pretinieku trenerus.

 +16 [+] [-]

, 2012-09-26 11:18, pirms 12 gadiem
piedodiet, bet vakar sāku domāt par Pekas un Co prāta spējām... Mēs vēl nesen, martā, zaudējām Kovaļam (nevis Torpēdo), jo nespējām to ar somu-ugru hokeju, metot ap 50 metienu no jebkura punkta, bet pārsvarā pa sarkano punktu uz formas Kovaļa vēdera, pārspēt. Pirms spēles biju pārliecināts, ka Dinamo spēlēs citā manierē, vai nu līdīs pa 2 pa 3 uz petaka, vai spēlēs mega kombinacionālu spēli, lai ar viltību pārspētu Kovaļu. Ko es ieraudzīju? To pašu bezjēdzīgo hokeju, kurā Kovaļs jūtas kā zivs ūdenī! Ideāla statistika džekam- 44 atsisti metieni! Paldies Dinamo, uzkačāja Kovaļam skilu! Vai tiešām nevienam neienāca prātā doma, ka ar metieniem-no-jebkuras-pozīcijas NEVAR KOVAĻU PĀRSPĒT !!!!! Nu tak izdariet secinājumus! Kā reiz šajā spēlē vajadzēja apvienot ņiživiju ar šrempu un žiru, nevis uzlikt Skvorcovu! Galviņ, attopies! Cik var mest v;artsargam vēderā! Tur neparādīsies caurums!!!! Kādēļ vairākumā neviens nedod uzmest Karlam , kam ir cits nūjas tvēriens? Ko uz laukuma dara Reķis?..... Tiešām kādam patīk šāda spēle, neskaitot Bingo un Sorokinu???

  -2 [+] [-]

, 2012-09-26 12:02, pirms 12 gadiem
Galviņš ir pižons,kuram galvenais ir karjera un piķis,kā aizsargs viens no labākajiem komandā,bet nekad nebūs kapteinis!!!
Daugaviņš ir pietiekoši''naglijs'',bet viņa prioritāte ir nhl,nevis dinamo.

  +6 [+] [-]

, 2012-09-26 12:09, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: Kādēļ vairākumā neviens nedod uzmest Karlam , kam ir cits nūjas tvēriens?
Esmu skatījie spēles epizodiski, bet man arī radās šis jautājums - nopērk džeku ar otru tvērienu, bet nemanīju kombenes, kurā viņu izvirzītu par metēju.

  +6 [+] [-]

, 2012-09-26 12:13, pirms 12 gadiem
ja viss būtu tik vienkārši, tad Rīgā atrastos 4 Gagarina kausi!

  -1 [+] [-]

, 2012-09-26 12:44, pirms 12 gadiem
Peec vakardienas speeles es arii par to snabja kasti iedomaajos.

  +9 [+] [-]

, 2012-09-26 13:26, pirms 12 gadiem
pelikans rakstīja: Peec vakardienas speeles es arii par to snabja kasti iedomaajos.
Kāda tur kaste.
Komanda pati nezin, kas viņi ir par komandu. Galviņš ir, atklāti sakot, analfabēts. Pat videni nav pabeidzis, kā tāds cilvēks var vadīt citus? Es saprotu, ka pasaulē ir veiksmīgi piemēri ar izņēmumiem (tas pats nelaiķis Džobs, vai pašlaik viens no redzamākajiem britiem Brensons), bet ne jau šis.
Galviņam arī neviens nesekos.
Tāpat noteikti nav ārzemniekiem parādīts, ka šī ir LV koamnda un šeit viss ir pat ļoti nopietni.
Pašreizējā situācijā es redzu tikai un vienīgi Daugaviņu. Lai parāda aizokeāniešiem savu muguru un pastāsta kur viņi atrodas. Un viņi ir tie, kas to kuģi gremdē, ne jau vietējie čaļi. Kuru tad no vietējiem komandā ņēma kā punktu mašīnu? Karsumu? Visi bija darba mašīnas.
Žirū bija snaiperis, Šrempam bija super rokas, Karlam bija metiens no zilās, nu tad, 22. iekšā un uz RIX, vai nu sāk kapāt. Pagaidām viņu sniegums ir 0 vērtībā. Tā pat kā viņu sejā emocijas. Neatceros, ka kāds no šiem būtu komandas biedru aizstāvējis, tikai tik cik pats pagrūstīt kādu, lai viņam nesit pirmajam. Nav emocijas - nav.
Ārzemnieki nav latvieši vai krievi, viņiem nevar rādīt ģērbtuvi un šņabja kasti, viņiem vajag līderi, kurš viņu ved uz ledus, kurš nosaka atmosfēru. Parādīs viņiem šņabi, viņi uzreiz aizies uz "Doneganu"

  +3 [+] [-]

, 2012-09-26 13:30, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: piedodiet, bet vakar sāku domāt par Pekas un Co prāta spējām... Mēs vēl nesen, martā, zaudējām Kovaļam (nevis Torpēdo), jo nespējām to ar somu-ugru hokeju, metot ap 50 metienu no jebkura punkta, bet pārsvarā pa sarkano punktu uz formas Kovaļa vēdera, pārspēt. Pirms spēles biju pārliecināts, ka Dinamo spēlēs citā manierē, vai nu līdīs pa 2 pa 3 uz petaka, vai spēlēs mega kombinacionālu spēli, lai ar viltību pārspētu Kovaļu. Ko es ieraudzīju? To pašu bezjēdzīgo hokeju, kurā Kovaļs jūtas kā zivs ūdenī! Ideāla statistika džekam- 44 atsisti metieni! Paldies Dinamo, uzkačāja Kovaļam skilu! Vai tiešām nevienam neienāca prātā doma, ka ar metieniem-no-jebkuras-pozīcijas NEVAR KOVAĻU PĀRSPĒT !!!!! Nu tak izdariet secinājumus! Kā reiz šajā spēlē vajadzēja apvienot ņiživiju ar šrempu un žiru, nevis uzlikt Skvorcovu! Galviņ, attopies! Cik var mest v;artsargam vēderā! Tur neparādīsies caurums!!!! Kādēļ vairākumā neviens nedod uzmest Karlam , kam ir cits nūjas tvēriens? Ko uz laukuma dara Reķis?..... Tiešām kādam patīk šāda spēle, neskaitot Bingo un Sorokinu???
Noliec pusei no tiem 44 metieniem kādu priekšā Kovalam un būs 2 3 goli. Šodienas hoekjā visi met, bet starpība tā, ka vsii arī lien uz vārtu priekšu. Vairākums bez cilvēkiem vārtu priekšā, es atvainojos, bet pat krieviajs izlase ar visiem Dacukiem un Ovečkiniem izspēlē vairākumu ar cilvēku vārtu priekšā, kādi te vēl jautājumi?

     [+] [-]

, 2012-09-26 13:47, pirms 12 gadiem
saulgozis rakstīja: Paņem tā paša Ozo jebkuru interviju spēles laukumā vai ārpus tā un noliec pretī Galviņu... Tad iespējams sapratīsi, kas Galviņam pietrūkst, lai kļūtu par labu kapteini..
Turpināšu būt provokatīvs - ar Ozo viss skaidrs, nenormāla pieredzes bagāža. Bet Galviņam varbūt lampu drudzis saistībā ar TV kameru, varbūt ģērbtuvē viņš visu saliek pa plauktiņiem tā, ka nevienam nav jautājumu? Es jau tika par to - cik no mums ir tādu, kas reāli pazīst Galviņu kā cilvēku ar savām stiprajām un vājajām pusēm.
Lielākais uz ko ierindas komentētājs (t.sk. arī es) esam spējīgi, ir balsot par kapteiņiem kā par meitenēm skaistumkonkursā - kuram sūrāks sejas vaibsts un lielāks bārdas rugājs, tas noteikti derēs kapteiņa lomai.
Labi, vairāk neprovocēšu

  +3 [+] [-]

, 2012-09-26 13:58, pirms 12 gadiem
aldis_p rakstīja: Turpināšu būt provokatīvs - ar Ozo viss skaidrs, nenormāla pieredzes bagāža. Bet Galviņam varbūt lampu drudzis saistībā ar TV kameru, varbūt ģērbtuvē viņš visu saliek pa plauktiņiem tā, ka nevienam nav jautājumu? Es jau tika par to - cik no mums ir tādu, kas reāli pazīst Galviņu kā cilvēku ar savām stiprajām un vājajām pusēm.
Lielākais uz ko ierindas komentētājs (t.sk. arī es) esam spējīgi, ir balsot par kapteiņiem kā par meitenēm skaistumkonkursā - kuram sūrāks sejas vaibsts un lielāks bārdas rugājs, tas noteikti derēs kapteiņa lomai.
Labi, vairāk neprovocēšu
Nu paskaties, palasi intervijas ar hokejistiem, pēc valodas un spējas izteikties, ļoti daudz var spriest par viņu, kā personību. Lai gan vēl jo projām no hokejsitiem visseklākā un neinteresantākā personība liekas Miķelis Rēdlihs. Tik traki kā Kaspars Bērziņš basketbolā nav noteikti, bet tuvāk tam nekā tam pašam Jēkabam Rēdliham, vai tēvam.

     [+] [-]

, 2012-09-26 14:34, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu paskaties, palasi intervijas ar hokejistiem, pēc valodas un spējas izteikties, ļoti daudz var spriest par viņu, kā personību. Lai gan vēl jo projām no hokejsitiem visseklākā un neinteresantākā personība liekas Miķelis Rēdlihs. Tik traki kā Kaspars Bērziņš basketbolā nav noteikti, bet tuvāk tam nekā tam pašam Jēkabam Rēdliham, vai tēvam.
mērīt intelektu pēc spējas skaisti un pareizi izteikties ir bīstami, tāpēc, ka var smagi aplauzties. Viss atkarīgs no kritērijiem kādus mēs uzstādam lai noteiktu īsto veci - šinī gadījumā komandas kapteini. Es gan neteikšu, ka tas pats Miķelis ir muļķis, neskatoties uz šauro vārdu krājumu. Ja viņš spēj reaģēt extrēmās situācijās [hokeja laukumā], tātad nav bremze. Arī Balderis neatstāj baigā intelektuāļa iespaidu, taču viņam ir kkas tāds, kas nav citiem. Arī par Znaroku te runā visādas muļķībasm ka viņam kreisā smadzeņu puslode nestrādājot...un to teica mūsu intelektuālās elites pārstāve, mūsu dižā auseklīte J.Kursīte..par kuru es personīgi salauztu grasi nedotu par tik aprobežotu secinājumu vien ! Viņai ir cita vide,citi dzīves aicinājumi un cita domāsana tātad arī citas mērauklas ar ko mērīt cilvēka vērtību, tāpēc arī ne jau viņai spriest par to cik Znaroks labs vai slikts....tas tā - neliela atkāpe par konkrētu cilvēku salīdzināšanu...

...bet konkrēti par Galviņu runājot - man šķiet, ka Pekka nav tālu no patiesības ar savu izvēli. Raitis diez vai der, jo viņam ir diezgan pašaurs pienākumu loks. Daugaviņš ? Nezinu - var būt, cīnītājs un kaujā sacējs viņš ir labs, taču vēl sevi jāpierāda konkrētā komandā. Guntis starp citu ir viens no nedaudzajiem, kurš nesamierinās ar sasniegto, var redzēt, ka DR viņam vēl nav griesti. Arī lēmumus uz laukuma viņš pieņem diezgan drosmīgus - ja vajag iet uz priekšu, viņš ies un neraustīsies, tieši tā kā to prasa spēles situācija...tieši spēles lasīšanā viņš, manuprāt, ir ļoti labs ...un visbeidzot var aizstāvēt gan sevi gan komandas biedrus, ja būs nepieciešams....

  +1 [+] [-]

, 2012-09-26 14:50, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Noliec pusei no tiem 44 metieniem kādu priekšā Kovalam un būs 2 3 goli. Šodienas hoekjā visi met, bet starpība tā, ka vsii arī lien uz vārtu priekšu. Vairākums bez cilvēkiem vārtu priekšā, es atvainojos, bet pat krieviajs izlase ar visiem Dacukiem un Ovečkiniem izspēlē vairākumu ar cilvēku vārtu priekšā, kādi te vēl jautājumi?
tieši par to arī rakstīju! Cik bija tādu reižu, kad kāds bija petakā, priekšā vārtsargam? Vai tik primitīva spēle uzbrukumā, nav arī norādījums uz treneru nekompitenci?

     [+] [-]

, 2012-09-26 15:27, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: tieši par to arī rakstīju! Cik bija tādu reižu, kad kāds bija petakā, priekšā vārtsargam? Vai tik primitīva spēle uzbrukumā, nav arī norādījums uz treneru nekompitenci?
Nedomāju, manuprāt treneris norāda uz vārtu priekšu, cita lieta, ka tur nav īpaši mīļa sagaidīšana, tapēc neviens īpaši neraujas.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-26 15:29, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: mērīt intelektu pēc spējas skaisti un pareizi izteikties ir bīstami, tāpēc, ka var smagi aplauzties. Viss atkarīgs no kritērijiem kādus mēs uzstādam lai noteiktu īsto veci - šinī gadījumā komandas kapteini. Es gan neteikšu, ka tas pats Miķelis ir muļķis, neskatoties uz šauro vārdu krājumu. Ja viņš spēj reaģēt extrēmās situācijās [hokeja laukumā], tātad nav bremze. Arī Balderis neatstāj baigā intelektuāļa iespaidu, taču viņam ir kkas tāds, kas nav citiem. Arī par Znaroku te runā visādas muļķībasm ka viņam kreisā smadzeņu puslode nestrādājot...un to teica mūsu intelektuālās elites pārstāve, mūsu dižā auseklīte J.Kursīte..par kuru es personīgi salauztu grasi nedotu par tik aprobežotu secinājumu vien ! Viņai ir cita vide,citi dzīves aicinājumi un cita domāsana tātad arī citas mērauklas ar ko mērīt cilvēka vērtību, tāpēc arī ne jau viņai spriest par to cik Znaroks labs vai slikts....tas tā - neliela atkāpe par konkrētu cilvēku salīdzināšanu...

...bet konkrēti par Galviņu runājot - man šķiet, ka Pekka nav tālu no patiesības ar savu izvēli. Raitis diez vai der, jo viņam ir diezgan pašaurs pienākumu loks. Daugaviņš ? Nezinu - var būt, cīnītājs un kaujā sacējs viņš ir labs, taču vēl sevi jāpierāda konkrētā komandā. Guntis starp citu ir viens no nedaudzajiem, kurš nesamierinās ar sasniegto, var redzēt, ka DR viņam vēl nav griesti. Arī lēmumus uz laukuma viņš pieņem diezgan drosmīgus - ja vajag iet uz priekšu, viņš ies un neraustīsies, tieši tā kā to prasa spēles situācija...tieši spēles lasīšanā viņš, manuprāt, ir ļoti labs ...un visbeidzot var aizstāvēt gan sevi gan komandas biedrus, ja būs nepieciešams....
Nu ja runājam par kapteini, tad spēja izteikties, noformulēt teikumu un daudz maz sakarīgi pieņemt lēmumu attiecīgajā situācijā, kaut va,i lai izteiktu savu viedokli ir nepieciešama. Vismaz skatiens, mīmika, žesti. skaidri un nepārprotami, tas pats, kas valoda.
Tas pats Znaroks (lai gan gluži pretēji un skaista, pareizi noformulēta runa bija tur ilgi jāmeklē) spēja diezgan sulīgi un skaidri pateikt, ko un kad viņš domā. Kautvai tas bija viss cenzējams. Un tas viss atspoguļojas gagārina kausā. Muļķis kā treneris kausu nepacels.
Protams, viss rit, viss mainās - tasinība, ka visu dzīvi mācās un izglīto sevi, šodien neesi ne tuvu C burtam, pēc piecām sezonām esi labākais kandidāts (tikai tam pašam Galviņam vai Jānim Spruktam - nav viņam apkārt tāda vide, lai būtu no kā mācīties un iedvesmoties (salīdzinot, kaut ar OZO)).
Taisnība arī, ko Tu saki, ka Peka (vai komandas balsojums) nav daudz kļūdījies, jo nav diži daudz kandidāti, ja par Galviņu, kā kapteini. Bet nu nav viņš īsti nekāds iedvesmotājs, kur nu vēl ārzemniekiem.

     [+] [-]

, 2012-09-26 16:49, pirms 12 gadiem
Jā, tagad tikai ir redzams, ka RD valdei nevienojoties ar Ozo, zaudēts nav tikai meistarīgs aizsargs... Kā ezīši pa miglu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-26 18:39, pirms 12 gadiem
Ar kapteini šobrīd tiešām ir problēmas, jo Galviņš nav autoritāte piem. Karsumam, bet Ozo tāds bija. Tāpat kā savulaik 90 gadu izlasē vecai gvardei vienīgā autoritāte bija Znaroks nevis Ozo ar savu stenlija kausu. Galviņš noteikti būs labs kapteinis, bet pēc gadiem pieciem. Šobrīd kā kompromisa kapteini redzu tikai Ivanānu. Kā uz laukuma kadam neredz uguntiņu acīs tā pārtaukumā vienu taisno ieliek starp tām acīm lai uz nākamo periodu parādās.

     [+] [-]

, 2012-09-26 19:12, pirms 12 gadiem
Pilnigi piekriitu! Hossa ar stastija sava pirmaja gada KHL, ka regulari paliek pec treniniem mestpa vartiem, kamer musu baalelini jau ir prom. Protams, ka prasmes var attistit, katra zinja ja vinjam nepieversis uzmanibu, tad vinjas ies uz leju!
M rakstīja: Profesionāļi, šmofesionāļi, cik var? Ja hokejisti pēc oficiālā treniņa paliks uz ledus, slīpējot ripas vadīšanas tehniku, metienu un saspēles, sliktāk no tā nepaliks pat tad, ja tie ir profesionāļi. Karsums nav līderis iedzimtu iemaņu dēļ, bet gan tāpēc, ka nedomā, ka profesionāļa vecumā vairs nevari progresēt iemaņu ziņā... Meistarības rezerves iegūst treniņā, turklāt jebkurā vecumā!!!

  -1 [+] [-]

, 2012-09-26 19:25, pirms 12 gadiem
zelta vaardi!
Raitcha rakstīja: Kāda tur kaste.
Komanda pati nezin, kas viņi ir par komandu. Galviņš ir, atklāti sakot, analfabēts. Pat videni nav pabeidzis, kā tāds cilvēks var vadīt citus? Es saprotu, ka pasaulē ir veiksmīgi piemēri ar izņēmumiem (tas pats nelaiķis Džobs, vai pašlaik viens no redzamākajiem britiem Brensons), bet ne jau šis.
Galviņam arī neviens nesekos.
Tāpat noteikti nav ārzemniekiem parādīts, ka šī ir LV koamnda un šeit viss ir pat ļoti nopietni.
Pašreizējā situācijā es redzu tikai un vienīgi Daugaviņu. Lai parāda aizokeāniešiem savu muguru un pastāsta kur viņi atrodas. Un viņi ir tie, kas to kuģi gremdē, ne jau vietējie čaļi. Kuru tad no vietējiem komandā ņēma kā punktu mašīnu? Karsumu? Visi bija darba mašīnas.
Žirū bija snaiperis, Šrempam bija super rokas, Karlam bija metiens no zilās, nu tad, 22. iekšā un uz RIX, vai nu sāk kapāt. Pagaidām viņu sniegums ir 0 vērtībā. Tā pat kā viņu sejā emocijas. Neatceros, ka kāds no šiem būtu komandas biedru aizstāvējis, tikai tik cik pats pagrūstīt kādu, lai viņam nesit pirmajam. Nav emocijas - nav.
Ārzemnieki nav latvieši vai krievi, viņiem nevar rādīt ģērbtuvi un šņabja kasti, viņiem vajag līderi, kurš viņu ved uz ledus, kurš nosaka atmosfēru. Parādīs viņiem šņabi, viņi uzreiz aizies uz "Doneganu"

  -2 [+] [-]

, 2012-09-26 21:00, pirms 12 gadiem
Galviņš analfabēts un nekam nederīgs kapteinis.Īstam kapteinim būtu jābūt ar vismaz vienu augstāko izglītību,jāprot skaisti runāt,citēt klasiķus,orientēties mākslā.Tā tam ir jābūt, ja mēs runātu par ..... baletu.
1 2 41 komentārs