Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

29. nedēļa. Otro reizi pēc kārtas - basketbolistes

29. nedēļa. Otro reizi pēc kārtas - basketbolistes
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Sešas spēles, piecas uzvaras un bronza ir pietiekams arguments, lai par labākajām nedēļā tiktu atzīta U-20 sieviešu basketbola izlase.

„Jūs jau nojaušat, kuras būs šīs nedēļas varones, ja mājinieces Sabīnes Niedolas kompānijai izdosies izcīnīt medaļas,” rakstīju iepriekšējā pirmdienā, un meitenes šo titulu ir godam nopelnījušas. Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Liene Priede, Anete Klintsone, Karlīne Nīmane, Anete Šteinberga un Anna Gailīte pievienojās 2005. un 2009. gada bronzas medaļas ieguvējai Elīnai Babkinai kā divkārtējas U-20 izlašu Eiropas čempionāta 3. vietas ieguvējas, bet ne mazāks ir Anetes Čundas, Sabīnes Niedolas, Lindas Rubenes, Artas Strupovičas un Kristīnes Vītolas prieks par savām pirmajām medaļām U-20 izlases rindās. Arī bez galvenā trenera Mārtiņa Zībarta, viņa asistentes Mudītes Zanderes, izlases konsultanta Gundara Vētras, fizioterapeites Ievas Bisenieces un citu izlases darbu nodrošinošo speciālistu palīdzības, kā arī Liepājas un Grobiņas līdzjutēju vētrainā atbalsta tas nebūtu bijis iespējams.

Izlase čempionātā piedzīvoja tikai divus zaudējumus – apakšgrupā pagarinājumā pret nākamajām čempionēm Krieviju un pusfinālā spēles galotnē pret 2. vietas ieguvējām Spāniju, bet spēlē par 3. vietu paveica mazu brīnumu, atspēlējoties no septiņpadsmit punktu deficīta. Laukumā šajā Latvijas „finālspēlē” tika visas meitenes, un, iespējams, ka tieši līdzvērtīgākais sastāvs beigu beigās noslieca uzvaras kausus Latvijas pusē.

Tomēr U-20 meitenes uzvarēja tikai ar fotofiniša palīdzību, jo pirmos varoņdarbus esam sagaidījuši arī no līdz šim formāli otrā Latvijas pludmales volejbola pāra Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, kuri Pasaules kausa posmā Francijas dienvidu pilsētā Marseļā atkārtoja iepriekšējā vasarā Ruslana Sorokina un Aleksandra Samoilova sasniegto – 2. vieta posmā!

Vietu Latvijas bīča slavas grāmatās nopelnījuši arī Toms Šmēdiņš un Artis Caics, kas CEV Challenger sērijas turnīrā Serbijas pilsētā Novisadā arī soļoja no uzvaras uz uzvaru, sacensībās izcīnot 1. vietu.

Ar „neplānotām” uzvarām pār basketbola grandiem Franciju un Spāniju iepriecināja Latvijas U-18 jauniešu izlase, kas Eiropas čempionāta finālturnīrā kaimiņvalsts Lietuvas galvaspilsētā Viļņā uzvarēja visās trijās apakšgrupas spēlēs. Statistiķi jau atzīmējuši, ka pēdējā reize, kad jauniešiem padevies tik varens starts, bijusi 2007. gadā, kad sacensību noslēgumā mūsu puišiem kaklā kārtas bronzas medaļas...