Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

12. nedēļa. Trešā Latvijas spēlētāja, kas dzer šampanieti no šī kausa

12. nedēļa. Trešā Latvijas spēlētāja, kas dzer šampanieti no šī kausa
Foto: www.fibaeurope.com

Pēc atzinības vienpadsmitajā gada nedēļā, kad par Ungārijas līgas sezonas labāko basketbolisti tika atzīta Anita Teilāne, daudz netrūka, lai panākumu sērija turpinātos arī pagājušajā nedēļā. Tomēr sasparojušies bija arī citi Latvijas basketbolisti, un kāju viņai priekšā neklātienes cīniņā aizlika...

Anitas Teilānes pārstāvētais Budapeštas klubs “Vasas Basket” čempiona titula izcīņas ceturtdaļfinālā viesos tikai ar 62:72 piekāpās “Pecs 2010”, kura vēl pagājušajā sezonā spēlēja Eirolīgā. Savukārt Anita laukumā atkal rādīja brīnumus: 33 minūtēs gūstot 21 punktu (2 p. – 7/12, 1 p. – 7/7), izcīnot 8 atlēkušās bumbas, 4 reizes rezultatīvi piespēlējot, bloķējot 4 pretinieču metienus un nopelnīja labāko lietderības koeficientu 33.

Nebija skubināmi arī citi basketbolisti. Krievijā Sanktpēterburgas “Spartak” uzvarā 17 punkti (2 p. – 3/3, 3 p. – 2/5, 1 p. – 5/6) un trešais labākais lietderības koeficients komandā (22) Jānim Strēlniekam, “Norrkoping Dolphins” rindās Zviedrijā 31 punkts (2 p. – 8/15, 3 p. – 5/8), 9 izcīnītas atlēkušās bumbas un labākais lietderības koeficientu (tāpat kā Teilānei 33) Edgaram Jeromanovam, bet Spānijā nepilnās 20 minūtēs 14 punkti un otrs labākais lietderības koeficients komandā (16) uzvarā pēc 15 zaudējumu sērijas 16 spēlēs Kristapam Valteram. Vēl jau pieteicās arī hokejists Zemgus Girgensons, kurš USHL spēlē Atlantijas okeāna viņā pusē pretinieku vārtos sameta trīs ripas (pirmo reizi USHL karjerā) un sapelnīja lietderības koeficientu +3.

Tomēr visiem viņiem līdz kausam vēl kāds brīdis jāpagaida, kamēr 22. martā Kurskas „Dinamo” izcīnīto par uzvaru FIBA Eiropas kausa finālspēlē ar šampanieti varēja pildīt Gunta Baško – Melnbārde. Savā laukumā kurskietes, kurām Gunta pievienojās jau krietnā pussezonā, pieveica Turcijas vienību "Kayseri Kaskispor" ar rezultātu 75:52, divu spēļu summā uzvarot ar 130:121.

Gunta kļuvusi par trešo Latvijas basketbolisti, kas šo kausu turējusi sev virs galvas. Pirms viņas tāds pats panākums Andai Jēkabsonei Francijas kluba „Aix-en-Provence” sastāvā 2003. gada pavasarī, bet Anetei Jēkabsonei – Žogotai kopā ar treneri Ainaru Zvirgzdiņu – 2007. gadā Maskavas „Dinamo” rindās. Un tas nekas, ka Gunta spēlēja 11:58 minūtes un guva 2 punktus. Statistika aizmirstas, bet ieraksts CV par iegūto kausu paliek.