Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

46. nedēļa. Viens sācis spēlēt, viens pamucis...

46. nedēļa. Viens sācis spēlēt, viens pamucis...
Valters cīņā pret Eirolīgas <I>zvaigzni</I> Andreju Kiriļenko.
Foto: AP/Scanpix

Jau grasījos par aizvadītās nedēļas sportistu pasludināt basketbolistu Jāni Strēlnieku, kad uz šo godu uzprasījās kāds cits. Spānijā.

Sāga par to, kā Jānis Strēlnieks gribēja pārcelties dziļākos ūdeņos, nu ir beigusies ar cerēto. Sportists jau pirms pagājušās sezonas gribēja stūrēt uz to pašu ostu, kurā tagad pietauvojās Dāvis Bertāns, - Ļubļanas „Olimpiju”. Klubs iecirtās. Loģiska lieta – par saspēles vadītāju, ap kuru bija plānots būvēt jauno komandu, piedāvātā kompensācija nešķita pietiekami liela. Turklāt klubsteo bija rēķinājies ar ilgstošu abu pušu sadarbību. No otras puses, spēlētājs gribēja pamēģināt sevi augstākā līmenī, jo jutās pāraudzis LBL un BBL vairuma spēļu līmeni.

Pagājusī sezona apliecināja, ka spēlētājs tā kā drusciņ ir apstājies savā meistarībā, neredzot burkānu deguna priekšā. Tāpēc pašreizējais Sanktpēterburgas „Spartaka” piedāvājums ir īstajā brīdī. Nebūsim naivi, ka klubs beidzot ir sapratis, ka mākslīgi sportista izaugsmi bremzēt nevajag. Šīs „altruistiskās” rīcības pamatā ir nauda. Liela nauda, jo par naudu Strēlnieku pirms vairāk kā gada nepārdeva. No šī viedokļa klubs ir ieguvis. Vai ir ieguvis spēlētājs? Veiksmīga spēle Eiropas čempionāta finālturnīrā Lietuvā liecina, ka Jānis var spēlēt labi, uzņemoties iniciatīvu maču izšķirošajos brīžos. Un tādi spēlētāji visur ir cieņā.

Cik neaizstājams ir Strēlnieks jaunākais „Ventspils” basketbola blicē? Ar viņu sastāvā pēdējās divās spēlēs pēc paziņojuma par visu juridisko nianšu nokārtošanu ventspilnieki vinnēja gan Ungārijas klubu „Atomeromu” FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā savās mājās, gan potenciālo LBL favorītu „VEF Rīga” „viesos”, Saldū. Bez viņa jau šonedēļ – arī vefiešu pāridarītājus VTB līgā no Ņižņijnovgorodas, apstiprinot, ka neviens nav neaizstājams un liekot manīt, ka klubs tomēr Jāni savās rindās ir pārturējis.

Jau šonedēļ aizvadītajā pirmajā spēlē „Spartaka” rindās bijušais „Ventspils” kapteinis Strēlnieks kalnus negāza, taču arī bez jēgas pa laukumu neskraidīja. Ir labas izredzes iedzīvoties jaunajā klubā.

Kamēr 46. nedēļa pirmdien bija sākusies ar punktu Strēlnieka lietā, tās turpinājumā uz izsaukuma zīmēm uzprasījās vēl vairāki sportisti. Pie katra hokejista sapņa – NHL atkal tika Latvijas hokejists Arturs Kulda, kura uzsaukšana augšā uz Vinipegas „Jets” kluba dzinējiem pievienoja turbīnu, pārtraucot neveiksmju sēriju un svinot trīs uzvaras pēc kārtas. Kuldam kā jau aizsargam rezultativitātes punktu šajos mačos nav, taču lietderības koeficients salasīts labu labais (+2). Taču jau otro reizi šajā sezonā ar izcilām kvalitātēm izcēlās basketbolists Kristaps Valters.

Vispirms viņš Malagas "Unicaja" trešdienas zaudējumā izbraukumā ULEB Eirolīgas mačā pret Maskavas CSKA ar Kiriļenko, Krstiču, Hrjapu, Teodosiču un citiem maskaviešu šīs sezonas ieguvumiem nepilnās 18 minūtēs spēja savākt 13 punktus ar labu precizitāti no spēles (2 p. – 2/3, 3 p. – 2/4, 1 p. – 3/4) un lietderības koeficientu +13, savā komandā dalot otra rezultatīvākā spēlētāja laurus, bet CSKA sastāvā šajā ziņā piekāpjoties vien uzbrukuma guru Teodosičam (19 p.) un aizvadītās nedēļas Eirolīgas labākajam spēlētājam Kiriļenko (17 p.). Pēc tam nedēļas nogalē līgā, kuru līdz ar NBA sezonas izjukšanu tagad var uzskatīt par spēcīgāko pasaulē, - Spānijas ACB līgā Valters Malagas "Unicaja" palīdzēja viesos uzvarēt Alikantes "Lucentum Alicante" (97:77).

Nu, kas tā tāda Alikantes komanda, vaicās zinātāji? It kā jau nekāds Spānijas grands nav, bet, vai Latvijā pašreiz ir komanda, kas to varētu uzvarēt, lai paliek atklāts jautājums. Tad nu šajā spēlē Kristaps, piecēlies no rezervistu soliņa, izcēlās ar simtprocentīgu metienu precizitāti, nedaudz vairāk nekā 15 minūtēs saberot Alikantes grozos piecus trīspunktniekus no pieciem un realizējot visus četrus soda metienus, kā arī savācot savā komandā labāko lietderības koeficientu +20! Valters kļuva arī par rezultatīvāko savā komandā, komandā, kura, atgādināšu, spēlē ULEB Eirolīgā un kuras pārējie basketbolisti nav nekādi nīkuļi.

Tā kā Strēlniekam un Kuldam vairāk prieka nekā panākumu šajā nedēļā, nav žēl atvēlēt nedēļas sportista laurus Valteram jaunākajam. Visādas muļķības pagātnē viņš, protams, ir sastrādājis un nekāds paipuisītis nav, taču laukumā beidzot sāk atgādināt to Valteru, kāds pirms 15 gadiem avansā tika solīts rīt uz brokastlaiku. Labāk vēlu nekā nekad!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-25 01:54, pirms 13 gadiem
Pilnībā piekrītu autoram!

  +4 [+] [-]

, 2011-11-25 12:06, pirms 13 gadiem
tāds Valters izlasei ir nepieciešams kā ēst! Viennozīmīgi!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-25 13:01, pirms 13 gadiem
regjis rakstīja: tāds Valters izlasei ir nepieciešams kā ēst! Viennozīmīgi!
Diemžēl, Valteram izlase nav nepieciešama, līdz ar to izlases treneriem ir jāpierāda, ka neviens nav neaizvietojams un jādomā citi varianti, ko mūsējie arī dara. Viennozīmīgi!

  -2 [+] [-]

, 2011-11-25 19:21, pirms 13 gadiem
Diemžēl jāsaka par Valteru nav tik liels prieks kā par Strēlnieku, jo Latviešus un Valteru vieno tikai kopīga valoda kopš viņš atteicās spēlēt izlasē, skumji, bet fakts.